Game Of Thrones

20664815_497376100603254_6392829358470897785_n.jpg

ako se uzme u obzir trejler za epizodu 5 i trejler sa pocetka sezone, radnja ce se sada preseliti na sever i bele hodace

nego imam pitanje, izgleda da sam nesto propustio

1. da li je ovo sada zadnja sezona i finale serije ili

2. Lijana Stark i Raegar su pravi roditelji od Dzona, i ne samo to, nego su izgleda bili i vencani to me zanima dal sam dobro shvatio
ako su bili vencani, onda je Dzon zakoniti sin

dakle ako je to tacno, da li je Dzon stariji ili mladji od Deneris ko se prvi rodio tu, ja mislim Deneris?

ako je on stariji, on je apsolutni zakoniti naslednik krune a ne Deni

da li to moze biti

Jeste zadnja sezona serije
Ne,upravo suprotno,nisu bili vencani,vec je Lijana prevarila Roberta sa Raegarom,mislim nekom logikome bi trebalo da je tako,jer u sceni kada Lijana predaje dete Nedu kaze mu "Robert ce ga sigurno ubiti,cuvaj ga" ili nesto na tu foru
Mislim da je Dzon stariji od Deneris

ako se uzme u obzir trejler za epizodu 5 i trejler sa pocetka sezone, radnja ce se sada preseliti na sever i bele hodace

nego imam pitanje, izgleda da sam nesto propustio

1. da li je ovo sada zadnja sezona i finale serije ili

2. Lijana Stark i Raegar su pravi roditelji od Dzona, i ne samo to, nego su izgleda bili i vencani to me zanima dal sam dobro shvatio
ako su bili vencani, onda je Dzon zakoniti sin

dakle ako je to tacno, da li je Dzon stariji ili mladji od Deneris ko se prvi rodio tu, ja mislim Deneris?

ako je on stariji, on je apsolutni zakoniti naslednik krune a ne Deni

da li to moze biti
Тешко је рећи ко се први родио, јер у готово исто време када је Нед кренуо да спасе Лијену, Станис је кренуо да опседне Змајкамен, тако да су ту негде њих двоје.

Е сад, по питању Лијене и Регара, да објасним онима који нису читали књиге.

Дакле, Лијена је била верена за Роберта Баратеона. Регар је као клинац открио спис о принцу леда и ватре који ће спасити свет.
14 година пре почетка главних догађаја(17 у серији), Луди краљ је организовао велики витешки турнир да уприличи промоцију свог најновијег гардисте, Џејмија Ланистера. Регар је планирао да му тај турнир послужи да сакупи што више својих лордова и збаци свог оца помоћу њих.
На турниру, једног мочварца(вероватно Холанд Рид, једини човек који зна порекло Џона Снежног сем Брена, у серији убио Сер Артура Дејна са леђа, ко се сећа 6. сезоне, мислим друга или трећа епизода. Артур Дејн је визез са 2 мача што је искасапио пола Недових људи) су малтретирале штитоноше три витеза и Витез од Насмејаног дрвета(претпоставља се Лијена) је победио та три витеза и они су натерали своје штитоноше да се извине мочварцу. Тајанствени витез је нестао, а Регар је пронашао његов оклоп. Претопставља се да су се Регар и Лијена тако срели и заволели. Онда, када је Регар победио на турниру, крунисао је Лијену за краљицу љубави и лепоте уместо своје жене и отео је. Недов отац Рикард и брат Брендон су тражили Лијену назад, Луди краљ их је прозвао издајницима, Рикарда спалио а Брендона задавио и онда затражио главе Неда и Роберта. Тако је почео рат против Лудог краља.

Е сад, Регар је Лијену послао у Торањ радости у Дорну(Мартели, Пешчане змије, за оне који не читају књиге) и тамо ставио три витеза(2 у серији) да је чувају док је трудна. Отуд сукоб Неда и његових људи са њима. Они су сматрали да би Нед убио Лијену ако би сазнао да је трудна, док је Нед сматрао да они просто врше своју дужност. Цео сукоб је био део неспоразума.

То је мало и укратко о тој некој предисторији главне приче, ваљда нисам изоставио нешто.

Зашто је Нед Џона прогласио својим? Јер, да је Роберт открио да је Џон дете његовог највећег непријатеља са девојком коју је једино волео и која га није волела, резултат би био ужасан. Роберт би повео целу силу да спали Север, убије најбољег пријатеља који га је слагао и убије дете свог највећег непријатеља. Робертова мржња је била толико јака. Нед једном лажи није заштитио само једно дете, заштитио је цео Север којим је владао и спасао је земљу новог грађанског рата. Нажалост то му није успело са Серсеи и њеним копиладима...

znac Lijena Stark je bila verena

ali ne i udata za Roberta Barateona?

to znaci da je moguce da se udala za Raegara jer nije bila zakonski udata za Barateona

znaci ta prica o tajnoj ceremoniji vencanja moze da se pojavi u seriji?

- - - - - - - - - -

znaci vrlo je moguce da Dzon jeste zakonski naslednik prestola
ne znam sada vidim da i musko i zensko kod njih vlada
a da li se pravo prenosi po muskoj liniji bez obzira na godine jer setimo se Sansa je rekla Branu da on treba da vlada po nasledstvu, iako je mladji
dakle i ako je Deneris starija u krajnjoj liniji, a istina je ovo oko vencanja, Dzon je apsolutni naslednik

bilo bi zabavno da Deny mora da klekne pogotovo ako ga zmajevi budu prepoznali kao Targarijena

Potpuno je nebitno ko je stariji - ako je Džon priznati Targarijen, kruna je zakonski njegova sve i da je juče rođen. Krunu uvek dobija najstariji sin, dakle Regar, a sa Regara ide na njegovog najstarijeg sina, dakle Egona (?). Sad, pošto je Egon umro pre nego što je napravio naslednika (da je Egon imao dece, kruna bi išla njima), kruna se vraća jedno koleno unazad, i ide na Regarovog sledećeg sina, u ovom slučaju Džona. Da je Džon ostao mrtav, kao što nažalost nije, kruna bi po pravu pripala Regarovoj kćeri, čini mi se Renis. Pošto je i ona mrtva, dakle nema više Regarovih naslednika, kruna se vraća još jedno koleno unazad, i pripada mlađem Regarovom bratu, tj. Viserisu. Pošto je i on mrtav, a nema ni decu, kruna tek tad pripada Deneris.

Dakle line of succession je sledeća:

Ludi Kralj - Regar - Egon - Džon - Renis - Viseris - Deneris, što znači da je Deni tri čoveka ispod Džona. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ako bude sreće i Džon napravi, onako severnjački, petoro dece sa Sansom, Deni može da se oprosti od krune. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Dabome, ako je onaj navodni Egon iz knjige zaista Egon, onda i Džon i Deni mogu da ga duvaju, što bi bilo još lepše. :mrgreen:

Koliko me smaraju oboje ne mogu da vam opišem.

posle gledanja otvori spojler

ako ste obratili paznju na razgovor izmedju Sema i one njegove zene dok je citala papire i sta tamo pise

kad je pitala za objasnjenje jedne reci, za ponistenje i novi brak u Dorni za kralja Raegara

dakle sada moze da se kaze da je Dzon naslednik sa pravom br 1 kod Targarijena

da je Dzon onaj koji treba da vlada nad svima

posle gledanja otvori spojler

ako ste obratili paznju na razgovor izmedju Sema i one njegove zene dok je citala papire i sta tamo pise

kad je pitala za objasnjenje jedne reci, za ponistenje i novi brak u Dorni za kralja Raegara

dakle sada moze da se kaze da je Dzon naslednik sa pravom br 1 kod Targarijena

da je Dzon onaj koji treba da vlada nad svima

One Jon to rule them all :p

Al kako ce Sem da reaguje na zmajev opus,i kakav cebiti odos Sem-Kalisi-Dzonisa? :lol:

- - - - - - - - - -

I i acejel volite da citate spojlere,moj brat mrzi i ne zeli nista da mu pricam,a ja evo sve znam sta ce biti iz spojlera,a danas kad sam gledala seriju sta znam nije mi bilo zao i da mogu opet bi sveprocitala mucenik :lol:

- - - - - - - - - -

Sad si me nateral dagledam jutub klipove za egona :lol:
Inace ako ispadne da je izabrani princ(ono vatra i leditd...)dete od snowa i kalisi i tako zavrse celu seriju ubicu se ono glavom o zid itd....:lol:

Tetka i bratić da prave dete :lol:

A biće sex-a, i to u ovoj sezoni jer nažalost spojlovali su kompletnu sezonu sa 100% tačnošću za sada pa ne ostavlja mnogo mesta sumnji i da će incesoidni sex-tape Kalisi i Džona sa broda biti emitovan :aha2:
Inače nešto sumnjam da će oboje poživeti do kraja ako(kada se) se smuvaju...mislim bilo bi mnogo za "javnost" da glavne "dobrice" naprave neki happy end do kraja sa incestom. Verovatno će ovog smora Džona ostaviti u životu,jer je veći smor...ostaje jako mala nada u Martinovu želju da šokira pa njega eliminiše...a ljubljenu nam Kalisi ostavi..ali dete leda(Lijena) i vatre (Regar) je već napravljeno i ime mu je Džon Smorni aka Egon Tergarjen tako da... :(

- - - - - - - - - -

Al kako ce Sem da reaguje na zmajev opus,i kakav cebiti odos Sem-Kalisi-Dzonisa? :lol:

- - - - - - - - - -

I i acejel volite da citate spojlere,moj brat mrzi i ne zeli nista da mu pricam,a ja evo sve znam sta ce biti iz spojlera,a danas kad sam gledala seriju sta znam nije mi bilo zao i da mogu opet bi sveprocitala mucenik :lol:

- - - - - - - - - -

Ne mogu sebi da oprostim što sam gledao one leak scenes yt klipove i ispostavili se potpuno tačnim...ne volim to ali radoznalost natera čoveka...nisam mogao da prestanem :dash:

- - - - - - - - - -

Ebote jos 2 epizode :(

plakaćemo godinu dana :(...taman sam se navikao...valjda će debeli izbaciti 6-tu knjigu u međuvremenu jbm ga bezobraznog

Smora Dzona,jedino ga ja gotivim kolko vidim :lol:Mene recimo vise nervira Kalisi zbig xy razloga..
A ako Ajra zvekne znamo vec koga smoricu se najstrasnije x)
U sv sl valja se naci nova serija bar do aprila kad krece Westworld..
Plus bile su i price po netu kako je Bren ustvari glavni baca u belom,al su ih toliko zakobeljali da nije normalno...Mada ako se ubacio u prosost u lika koga su deca sume zrtvovali i ostao zarobljen,onda opet moze da se i ono prorocanstvo da ce leteti racuna kao tacno
jer ce jedan zmaj da rikne i daga ozivi ledenko

- - - - - - - - - -

A ono za egona mislila sam naovog jer je bilo po netu kako je mozda ziv..Msm po knjigamaitd..
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_Targaryen_(son_of_Rhaegar)

plakaćemo godinu dana :(...taman sam se navikao...valjda će debeli izbaciti 6-tu knjigu u međuvremenu jbm ga bezobraznog
Mož da se nadaš, sledeća sezona izlazi tek 2019. godine.

Smora Dzona,jedino ga ja gotivim kolko vidim :lol:Mene recimo vise nervira Kalisi zbig xy razloga..
Što se mene tiče mogu oboje da crknu, bem im sve po spisku on dobija 2.4 miliona po epizodi a ona 2.5, a glume oboje kao ona riba iz tvajlajta a nju jadnu svi pljuju a ovima niko reč da kaže.

Back