Game Of Thrones

У шестој сезони. Након шест сезона је схватила да јој је отац био лош човек. Толико јој је требало да схвати.
Па ипак, нисмо видели да има било какво друкчије схватање о људима који су га збацили него негативно...

Brate, sad ga i ti tupis :D Prvo je licemerna jer ne shvata, sad je shvatila ali kasno.
Ne vidis vecu sliku - ti ljudi koji su ga zbacili nisu nista bolji od njega.

Brate, sad ga i ti tupis :D Prvo je licemerna jer ne shvata, sad je shvatila ali kasno.
Ne vidis vecu sliku - ti ljudi koji su ga zbacili nisu nista bolji od njega.

Decko ima problem u glavi . Deneris je evo opet kazem uz Dzona najpozitivniji od svih likova . Moguce da ga iritira ta njena savrsenost . Na primer ja u njoj uzivam ali njega iritira i sad pokusava da ide protiv cinjenica . Razvalim ga argumentima i on idalje tupi i presipa iz supljeg u prazno .

Evo na primer meni je bilo zao Sersi kad joj je baba ubila sina i kad je Margeri pokupila svu naklonost od Tomena , ja sam iz sve snage navijao za Sersi da yebe majku Tirelima ALI ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da idem protiv cinjenica i da ubedjujem sebe i druge da je Sersei dobra jer ona to apsolutno nije i iako u tim trenucima navijam za nju svestan sam da je ona najveci negativac i da je zla osoba .

Nenad trazi mane kod Deneris a kada bismo krenuli tako da analiziramo bilo kog drugog lika u seriji osim Dzona videli bismo da su SVI hiljadu puta gori od Deneris .

Шта је лоше у томе што тражим мане код Денерис и што ме иритира то колико сви говорите о њеном назови савршенству?

Да ли грешим када кажем да је она некомпетентна да влада?
Да ли грешим када кажем да је њено ослобађање робова донело далеко више штете него користи и да су други морали да поправљају њене брљотине?
Да ли грешим када кажем да је њено малтретирање Хиздара упоредиво са Џофријевим малтретирањем Сансе?
Да ли грешим када кажем да је њено схватање правде погрешно и да је много невиних страдало због тога(163 разапета господара за 163 детета, бацање човека змају)?
Да ли грешим када кажем да њена намера да спали 3 града(срећом Тирион је одговорио од тога) није нимало различита од од онога што је њен отац планирао?
И сл.

Да ли заиста у свему томе грешим?

Ko kaze da je savrsena? Mislim, ko osim Sotira :)
Ali, ti radis istu stvar, samo na drugom ekstremu. Zvucis kao da ona zaista postoji, i da te je prevarila sa tvojim najboljim ortakom :D

I da, gresis kad poredis Hizdara i Sansu, definitivno :)

Грешим кад поредим Хиздара и Сансу? Да је у питању Хиздар из књиге, да. Али Хиздар из серије и Санса су овде врло слични.

Хиздаров отац је неправедно убијен, нико му у Денином окружењу не верује, иако није урадио ништа лоше, Дени га је бацила пред змаја као претњу, затим га бацила у тамницу, не жели политички брак са Дени на који је приморан, Дарио му је прислонио нож на врат и Дени ужива у томе, убијен је од стране побуњеника јер је желео мирно решење и покушао да изведе Дени, која је потпуно игнорисала његову смрт итд.

Да, Хиздар је умногоме налик Санси, и да, Денино малтретирање њега се не разликује много од Џофријевог малтретирања Сансе.
Идеална јунакиња Денерис...

Шта је лоше у томе што тражим мане код Денерис и што ме иритира то колико сви говорите о њеном назови савршенству?

Да ли грешим када кажем да је она некомпетентна да влада?
Да ли грешим када кажем да је њено ослобађање робова донело далеко више штете него користи и да су други морали да поправљају њене брљотине?
Да ли грешим када кажем да је њено малтретирање Хиздара упоредиво са Џофријевим малтретирањем Сансе?
Да ли грешим када кажем да је њено схватање правде погрешно и да је много невиних страдало због тога(163 разапета господара за 163 детета, бацање човека змају)?
Да ли грешим када кажем да њена намера да спали 3 града(срећом Тирион је одговорио од тога) није нимало различита од од онога што је њен отац планирао?
И сл.

Да ли заиста у свему томе грешим?

Da . U svemu tome gresis .

Na osnovu cega si zakljucio da nije kompetentna ?
Kakve brljotine ? Hoces da kazes da je bolje biti rob nego slobodan covek ?
Za ovo trece ti je mikelo90 vec napisao da gresis .
Pa sta ako je ubila 163 gospodara ? U cemu je problem i sto je bacila coveka zmaju ? Ne vidim sta je tu lose ?

Vec sam ti napisao jednom , kada bi krenuli tako da trazimo mane svim ostalim likovima u seriji jasno bi se pokazalo da su SVI likovi osim Dzona hiljadu puta gori od Deneris . To je cinjenica i to ne mozes da promenis .

- - - - - - - - - -

Ko kaze da je savrsena? Mislim, ko osim Sotira :)
Ali, ti radis istu stvar, samo na drugom ekstremu. Zvucis kao da ona zaista postoji, i da te je prevarila sa tvojim najboljim ortakom :D

I da, gresis kad poredis Hizdara i Sansu, definitivno :)

Jel ti umes da citas ? Ja nisam napisao da je ona savrsena i ja ne idem ni u jednu krajnost . Napisao sam da se slazem sa tim da u seriji nema losih ni dobrih vec da svi imaju i mane i vrline ali da se Dzon i Deneris isticu kao najpozitivniji .

Decko ima problem u glavi . Deneris je evo opet kazem uz Dzona najpozitivniji od svih likova . Moguce da ga iritira ta njena savrsenost . Na primer ja u njoj uzivam ali njega iritira i sad pokusava da ide protiv cinjenica . Razvalim ga argumentima i on idalje tupi i presipa iz supljeg u prazno .

Evo na primer meni je bilo zao Sersi kad joj je baba ubila sina i kad je Margeri pokupila svu naklonost od Tomena , ja sam iz sve snage navijao za Sersi da yebe majku Tirelima ALI ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da idem protiv cinjenica i da ubedjujem sebe i druge da je Sersei dobra jer ona to apsolutno nije i iako u tim trenucima navijam za nju svestan sam da je ona najveci negativac i da je zla osoba .

Nenad trazi mane kod Deneris a kada bismo krenuli tako da analiziramo bilo kog drugog lika u seriji osim Dzona videli bismo da su SVI hiljadu puta gori od Deneris .

Jbt ti mislis da si nekog razvalio argumentima :hahaha:

На основу њене владавине у Заливу робова.

Hoces da kazes da je bolje biti rob nego slobodan covek ?

Хоћу рећи да су ти робови имали бољи живот под својим господарима него под њом.

Za ovo trece ti je mikelo90 vec napisao da gresis .

Него како, претња змајем, бацање у затвор и прислањање ножа уз грло није малтретирање уопште.

Pa sta ako je ubila 163 gospodara ? U cemu je problem i sto je bacila coveka zmaju ? Ne vidim sta je tu lose ?

Твој одговор је па шта? Ако има и невиних па шта? Ако је човек кога је бацила змају невин, твој одговор је па шта?
Практично си ме питао, зашто је лоше убити неког без провере кривице? Колико видим то за тебе није никакав проблем.

Nenade zasto si uporan ?

Kako mozes da napises takvu glupost da je robovima bilo bolje dok su bili robovi nego sada kada su oslobodjeni ? Da je tako kao sto ti kazes robovi onda nju ne bi voleli . A znamo da je vole . Tako da tvoja prica pada u vodu .

Ko prica o nevinim ljudima ? Ti znas da je taj covek nevin ?

- - - - - - - - - -

I opet ti kazem po treci put to kako ti nju analiziras u sitna crevca kad bismo tako analizirali sve OSTALE likove iz serije jasno bi bilo kao dan da je ona hiljadu puta bolja od svih ostalih .

Kako mozes da napises takvu glupost da je robovima bilo bolje dok su bili robovi nego sada kada su oslobodjeni ? Da je tako kao sto ti kazes robovi onda nju ne bi voleli . A znamo da je vole . Tako da tvoja prica pada u vodu .

Да си читао књигу као што ниси знао би да твоја прича пада у воду, не моја. Не сећаш се да је старац бивши роб ишао пред њу да је замоли да се прода у робље јер нема од чега да живи? Проблем је у томе што ропство у свету Леда и ватре, тј. Игри престола има далеко шире значење него што ти поимаш.
Дакле, нису сви робови обесправљени. Тирион је чак у књизи приметио да многи робови живе боље него сељаци у Вестеросу. Има и обеспављених, али има и оних који живе одличан живот, као лекари, учитељи, и многа друга занимања. Тј, ропство у овој франшизи је микс свега-од робова у Старој Грчкој и Риму, где су многи робови имали угодан и добар живот код својих господара, ропства у Спарти и Месопотамији(претеча средњовековног кметства) и ропство у земљама Америке(потпуна обесправљеност).
Тј, ослобађањем свих робова и убијањем господара Дени је створила непријатеље на обе стране. Нису сви робови стали на њену страну, део се одмах продао назад у ропство, добар део је приступио Синовима Харпије. Разлог је прост-ослобађањем робова изазвала је велику смртност у градовима које је ослободила од глади и болести и уништила економију тих градова. Такође, сви господари робова су устали против ње-и они који су лоше и они који су добро поступали са својим робовима. A то је оно што ви загорели фанови Дени нисте схватили, јер два идиота која раде серију су пропустили то да прикажу, као што су испустили и многе друге делове приче.
Отуд поента аутора књига коју сам ја овде изложио-да је Денерисино црно бело виђење ствари чини некомпетентним владаром.

Ko prica o nevinim ljudima ? Ti znas da je taj covek nevin ?

Ја причам о невиним људима, и да, многе невине је убила заједно са кривима.

I opet ti kazem po treci put to kako ti nju analiziras u sitna crevca kad bismo tako analizirali sve OSTALE likove iz serije jasno bi bilo kao dan da je ona hiljadu puta bolja od svih ostalih .​

Многи ликови имају далеко бољу карактеризацију од ње...

Moram da primetim da uzimas Deni iz knjige kad ti odgovara, a kad ti ne odgovara, vratis se na Deni iz serije :)

Дени из серије није мењана у односу на Дени из књиге(за разлику од других ликова), него је ствар у томе да ДнД идиоти нису разрадили праву суштину њеног лика.
Суштински ја мање мрзим њу као лика, она је деконструкција идеалног хероја класичне фантазије, као и други ликови, нпр Џон Снежни, браћа Баратеон, Нед и Роб Старк итд. Моjе бурне реакције против ње су много више уперене против њених фанова који одбијају да је виде у било каквом другом светлу сем потпуно идеалног, и који намерно и селективно одбијају да виде њене лоше стране...

Dobro Nenade evo ja se uopste ne slazem sa tobom i ja sam fan Deneris i obozavam je . I sta ces sad ?

I sta ti znaci to imaju bolju karakterizaciju ? Kakav ti je to izgovor . Izbegavaas da priznas sustinu koja glasi : SVI likovi u seriji osim Dzona su sto puta zlobniji i losiji od Deneris .

Jok nije :D
Mozda zato i nemas potrebu da cas pribegavas argumentima o Deni iz knjige, cas o onoj iz serije.

И није, за разлику од других ликова. Иста је у књизи и серији. Ако су извршили неку ситну промену нисам приметио.

I sta ti znaci to imaju bolju karakterizaciju ?

Значи да су далеко дубље разрађени као ликови са врлинама и манама од ње, и да их је далеко занимљивије гледати.

SVI likovi u seriji osim Dzona su sto puta zlobniji i losiji od Deneris .

Заиста? Она је својим добрим намерама изазвала комплетан ужас у Заливу робова, захваљујући неспособности за прагматизам и компромис, као и црно белом схватању света.
Ако мене питаш, црно бело схватање света је нездраво схватање света, и то је једна од поенти њеног лика. Оптуживати и осуђивати свакога ко се не слаже са тобом, у име сопственог схватања правде, без икакве могућности компромиса те на крају неће учинити бољим од оних против којих се бориш. Њен отац је почео исто као она, као идеалиста који верује у црно бело схватање света. На крају је то од њега начинило Лудог краља.
Зато ја не сматрам људе који на свет гледају црно-бело најпозитивнијим људима. Лично позитивнијим људима сматрам оне који свет гледају кроз светлу и тамну варијанту сиве боје. Зато и њу не сматрам најпозитивнијим ликом у серији.

Da . U svemu tome gresis .

Да ли она уопште влада током целе серије? Или само се представља и импресионира?
Не, она је лице њене империје и главни мотиватор, али није добар владар. Поступци у Мирину многи то доказују.

По неким стварима она ме подсећа на Роба Старка. Једина је разлика што ова има натприродну надареност и змајеве; да их нема, да се не лажемо, скончала би још у првој сезони вероватно али пре или касније би завршила као први нови краљ Севера.

Ту су Џора, Мисандеи, Сиви Црв, Баристен. Они владају. И сада, очигледно, Тирион.
Кључна сцена у којој га именује за своју руку још у самом Есосу је и одређени индикатор да је свесна тих својих мана. Дени је по томе слична Роберту - само што неће да иде наоколо и пије, лови и спава са курвама, већ ће да се смеши, седи изнад вечери и наређује својим змајевима, док Тирион Ланистер буде владао.

Један мој ламент, солилоквиј, монолог, назовите га како хоћете.

Како је ДнД тандем успео да уништи северну причу после смрти Роба Старка

Једно тврдим-ДнД тандем је успео да протраћи једну одличну интригантну причу о игрању шаха између Станиса Баратеона и Руза Болтона.
Разлози су јасни-Ден Вајс је још раније рекао да не воли Станиса као лика(морам да пронађем сајт где сам то нашао, али се јасно види с обзиром на то да су га кроз целу причу провлачили као гору особу него у књигама) и њихово обожавање Ремзија Болтона.

Мада је чињеница да је Битка копилади одлично урађена по питању ефеката, остаје чињеница-да је тандем ДнД потпуно промашио тему.
Север памти. Речи које у целој северној причи нису значиле готово ништа. Амбери, чији је лорд Велиџон био први човек Роба Старка су овде приказани удружени са Болтонима, со на рану је чињеница да је у питању Велиџонов син, који је у књизи умро у Крвавом венчању бранећи Роба Старка од стрелица, Гловери одбијају да дају помоћ јер су их наводно Болтони ослободили од Гвоздених(Станис у књизи), док Мендерлијеви чији је лидер спремио питу од Фрејевих(Арја у серији) нису урадили ништа.

Зашто су ДнД идиоти одлучили да овако представе ове куће? 2 разлога-прво да би свог љубимца Ремзија учинили још више непобедивим, друго јер су се те куће у књизи придружиле Станису, кога они мрзе.

На крају, толико форсирање Ремзија Болтона, инсистирање на његовој непобедивости док коњица не стигне у задњи час је промашило поенту његовог лика, он је у књигама деконструкција стандардног мрачног господара, јер га његов садизам чини лошим лидером, против кога се сви окрећу и који његовом оцу смета да успостави равнотежу и који изазива да се велики број кућа удружи против Болтона. Аутори су могли да прикажу Малиџонов савез са Ремзијем као лажњак, окретање против њега у критичним тренуцима, међутим, јок море. После свега тога, признавање Џона Снежног за краља Севера од стране истих оних који су одбили да му помогну или се чак придружили Ремзију је крајње шупље.

А шта се у књизи заправо дешава?
Мелисандрино спаљивање Менса Рејдера је лажњак, спаљен је Лорд Костију, магијом представљен као Менс, док је Менс отишао у Зимоврел прерушен у певача да спасе лажну Арју Старк.
Након што је Станис кренуо да ослободи Зимоврел, уместо да као будала крене директно(ко у серији), он је прво придобио планинске кланове јужно од зида. Жена, ћерка и Мелисандра нису са њим, па тако нема шансе да жртвује ћерку у скоријој будућности. Сер Давос одлази у Бела Сидришта код Мендерлијевих. Лорд Вимен Мендерли лажира Давосову смрт погубуљујући криминалца(да докаже лојалност Болтонима) и шаље га на оство Скагос да пронађе Рикона Старка. Станис ослобађа Чардак Шумски од Гвоздених и задобија подршку Гловерових.
Карстаркови нуде Станису савезништво, он прихвата, али сазнаје од Џона Снежног да је савезништво лажњак и да Арнолф Карстарк ради за Болтоне. Морс Амбер му се придружује. Руз Болтон добија подршку Дастинових и Ризвела.
Ремзи пише писмо Џону Снежном о Станисовом поразу(лажњак). Џон Снежнии мобилише дивљане и Ноћну стражу, која се окреће против њега јер је прекршио завет неутралности.
Руз Болтон организује венчање између Ремзија и лажне Арје у Зимоврелу да намами Станиса. Менс Рејдер спашава лажну Арју и Теона прерушен у певача. Лорд Мендерли спрема питу од Фреја. Видевши напетост између Мендерлијевих и Фрејевих, Руз Болтон их шаље да се сукобе са Станисом, као и Ремзија са њима(у нади да ће умрети). Мендерлијеви се спремају да продају Фреје, Станис спрема Фрејевима клопку у неком залеђеном језеру.

Ова дешавања сам писао по сећању, врло могуће да сам изоставио неке ствари или погрешио. Ако јесам нек неко допише.
Како год, шаховска партија која ће заувек остати ван малих екрана, захваљујући ДнД ретардима...

Poslednja izmena:
Ljubitelji ovog glumca, kao ja, biće obradovano kada doznaju da se piključio GoT

jim-broadbent-premiere-cloud-atlas-05.jpg

Vjervatno Marvin

Back