FX lider, Tele trejd i Admiral market

Zaboravičete odmah pošto se registruješ jer če za nepunih 3 minuta minuta zvati osoba koja priča u petoj brzini da
Vas ubedi naravno ako uspe mene nije uspela ne znam ni ja zašto :). Dobičete demo račun (ističe za 30 dana) sa čini mi se 100000€ virtuelnih naravno, posle tog perioda ustvari 29 dan čete imati oko 1000 i manje € opet virtuelnih naravno šta da očekujete drugačije. Elem kada Vas pozovu imačete priliku da "prihvatite" sve njihove usluge čitaj jednostrane to jest u njihovu korist. Zavisi od osobe koliiko je lakoverna . Tako hteli ili ne u pravu ste 100% sve što ste naveli u prvom postu

Није класична превара али нема неке разлике да играш кладионицу и тиме да се бавиш.

Ako cemo realno,svaki put kad izadjes iz kuce ne znas da li ces se ziv vratiti,..sve je kladionica u zivotu

forex je koliko znam svjetska berza valuta gde se okrecu milijarde dolara u trgovanju valutama,na forexu se odredjuje kurs valuta

a ovi gore pobrojani su samo brokeri,posrednici koji dobiju procenat od trgovine

Neka ne očekuje veliku zaradu,o globanom tržištu treba imati dosta informacija,a i dubok džep za investiranje na berzi,a i sreće naravno.Moj predlog je da se upozna sa rizicima,kao i premošćavanje takvih rizika,zatim da prati ekonomsko političko stanje konkretnih država...sve u svemu to je slično kocki,ali ne mora da znači,to je špekulativni posao,kupi,prodaj,prodaj,kupi ili si bik ili medved.

Zaboravičete odmah pošto se registruješ jer če za nepunih 3 minuta minuta zvati osoba koja priča u petoj brzini da
Vas ubedi naravno ako uspe mene nije uspela ne znam ni ja zašto :). Dobičete demo račun (ističe za 30 dana) sa čini mi se 100000€ virtuelnih naravno, posle tog perioda ustvari 29 dan čete imati oko 1000 i manje € opet virtuelnih naravno šta da očekujete drugačije. Elem kada Vas pozovu imačete priliku da "prihvatite" sve njihove usluge čitaj jednostrane to jest u njihovu korist. Zavisi od osobe koliiko je lakoverna . Tako hteli ili ne u pravu ste 100% sve što ste naveli u prvom postu

Posle svakog j*benog dobitka me je zvala :D

"Da li želite da otvorite pravi račun s obzirom na vaše dobitke na nafti?..."

"Da li želite da otvorite pravi račun s obzirom na vaše dobitke na srebru?..."

"Da li želite da otvorite pravi račun s obzirom na vaše dobitke na indeksima?..."

Na kraju mi je laknulo kad mi je istekao demo račun :D mada me je i tada zvala..

Ne pitam da li je prevara,
već da li neko ima neka iskustva sa forexom,
i da li može da se nauči nešto o radu berze,
makar sa demo nalogom ?

Klinac mi se zapalio,
hoće da bude bogataš kad poraste ...

Pišem ovde na osnovu svog sedmogodišnjeg iskustva. Forex nije za svakoga, nije igra kako neki hoće da ga predstave, nije ni prevara a nije ni kocka. Za forex je potrebno ogromno znanje, iskustvo, strpljenje, disciplina, informisanost, izgrađena stabilna strategija poslovanja,... Forex je izuzetno stresan, opasan za mentalno zdravlje a postoje i drugi rizici kao što su bankrotstva, zaplena i slično.
Što se tiče brokera, danas postoje stotine brokera u svetu, ima ih od veoma ozbiljnih do prevarantskih, regulisanih od strane regulatornih tela do neregulisanih, to je svačiji izbor rizika, kome će poveriti svoj kapital. Ne morate se registrovati kod brokera koji operišu na domaćem terenu, postoje desetine veoma dobrih brokera u svetu koji vas nikada neće pozvati telefonom, koji vas nikada neće spamovati mejlom, koji vas neće ničim uznemiravati.
Deponovanje i povlačenje novca može se izvršiti na razne načine, od mnoštva raspoloživih e_procesora kao što su skrill, paypal, i drugi, zatim putem bankarske kartice pa do prenosa sredstava putem bankarskog računa. Takođe, povoljnost kod skoro svakog drugog brokera je to što ima sopstvenu karticu preko koje se može vući profit sa limitom od čak 2000$ dnevno.
Problem je najviše u sopstvenoj edukaciji, disciplinovanju i ogromnom odricanju dok se ne počne stabilno poslovati. Mora da se desi prelom u svesti trgovca, ili će nakon nekoliko godina odustati ili će biti uporan dok se ne prelomi u sopstvenoj ličnosti. To je nešto kao kurs za brazilske Bope, mnogi otpadnu a samo poneko prođe.
Da ne govorim gluposti, dole možete videti rezultate moje sedmogodišnje muke. Nikome se ne preporučujem i nemam vremena za pomoć, želim ovim samo da skrenem pažnju da svako dobro razmisli pre nego što započne ovaj đavolski posao. U forex-u Bog ne pomaže i ne postoji sreća.

90udkn.jpg

2zq7sy9.jpg

34pmmqd.jpg

2cxgabp.jpg

jfkphd.jpg

9u7o0j.jpg

2me8yrm.jpg

...
Forex nije za svakoga,
nije igra kako neki hoće da ga predstave,
nije ni prevara a nije ni kocka.
Za forex je potrebno ogromno znanje, iskustvo, strpljenje, disciplina, informisanost, izgrađena stabilna strategija poslovanja,...

Forex je izuzetno stresan,
opasan za mentalno zdravlje a postoje i drugi rizici kao što su bankrotstva, zaplena i slično.
...

Ovo sve što si naveo važi za mnogo toga u životu !

...
postoje stotine brokera u svetu,
ima ih od veoma ozbiljnih do prevarantskih,
regulisanih od strane regulatornih tela do neregulisanih,

to je svačiji izbor rizika,
kome će poveriti svoj kapital.

Ne morate se registrovati kod brokera koji operišu na domaćem terenu,
postoje desetine veoma dobrih brokera u svetu koji vas nikada neće pozvati telefonom,
koji vas nikada neće spamovati mejlom,
koji vas neće ničim uznemiravati.
...

Možeš li da objasniš
zašto je obavezno da našim sredstvima raspolažu brokeri ?

Zašto ne možemo mi sami, direktno,
da kupujemo i prodajemo na berzi ?

http://www.belex.rs/naslovna/faq
Kao fizičko lice u trgovanju na Beogradskoj berzi možete učestvovati isključivo putem brokera. Spisak svih članova Beogradske berze - brokersko-dilerskih društava možete pogledati na internet stranici: članovi Berze. Brokeru dajete nalog za trgovanje u kom specificirate koje hartije od vrednosti želite da kupite (ili prodate), po kojoj ceni, itd. Kolege iz brokersko-dilerskih društava će vam pojasniti sve dodatne detalje i eventualno vam pružiti usluge savetovanja. Naknade za usluge propisane su tarifnicima investicionih društava, tako da je u vašem interesu da kontaktirate više brokersko- dilerskih društava i informišete se o uslovima pružanja njihovih usluga. Ne postoje nikakvi preduslovi za trgovanje na Berzi, a minimalni ulog takođe nije ni na koji način propisan, već obim vašeg ulaganja zavisi od sredstava koje ste Vi spremni da uložite u izabrane hartije od vrednosti.

Ovde je samo rečeno da mora preko brokera, a ne i zašto !
Čini mi se da je prekopiran pravosudni sistem, gde sa pravednikom ( sudom ) komuniciraš putem advokata.

Ovo sve što si naveo važi za mnogo toga u životu !

Možeš li da objasniš

Zašto ne možemo mi sami, direktno,
da kupujemo i prodajemo na berzi ?

Najviše zbog sprečavanja pranja novca. Broker ti uzima izjavu odakle ti novac koji investiraš, takve su regulative. Drugo bi bilo da direktno raspolažeš svojim novcem na interbank tržištu, to bi bio raj za kriminalce, ubaci novac na berzu, obrne nekoliko puta i vuče opran novac.

Inače, u forex-u sam direktno trguješ kada i koliko želiš sa svojim odnosno brokerovim novcem (leverage) a broker ti samo omogućuje da posluješ preko njegove platforme. Ovde, kada kažem sa brokerovimk novcem, to znači da ako ja angažujem mojih 100$ i ako mi je poluga 100 onda ja u stvarnosti poslujem sa 10.000$.

Kod forex-a, za razliku od berze hartijama, brokeru daješ skenirana ID dokumenta i dokument kojim se dokazuje adresa stanovanja i sa tim dokumentima broker je dužan da u svojoj banci otvori poseban račun na tvoje ime preko koga se direktno trguje na tržištu. To naravno nikad nećeš znati jer je to obaveza brokera a ne tvoja za razliku od berze hartijama gde ti moraš da da se registruješ i otvoriš namenski račun.

Poslednja izmena:
Najviše zbog sprečavanja pranja novca. Broker ti uzima izjavu odakle ti novac koji investiraš, takve su regulative. Drugo bi bilo da direktno raspolažeš svojim novcem na interbank tržištu, to bi bio raj za kriminalce, ubaci novac na berzu, obrne nekoliko puta i vuče opran novac.

Inače, u forex-u sam direktno trguješ kada i koliko želiš sa svojim odnosno brokerovim novcem (leverage) a broker ti samo omogućuje da posluješ preko njegove platforme. Ovde, kada kažem sa brokerovimk novcem, to znači da ako ja angažujem mojih 100$ i ako mi je poluga 100 onda ja u stvarnosti poslujem sa 10.000$.

Kod forex-a, za razliku od berze hartijama, brokeru daješ skenirana ID dokumenta i dokument kojim se dokazuje adresa stanovanja i sa tim dokumentima broker je dužan da u svojoj banci otvori poseban račun na tvoje ime preko koga se direktno trguje na tržištu. To naravno nikad nećeš znati jer je to obaveza brokera a ne tvoja za razliku od berze hartijama gde ti moraš da da se registruješ i otvoriš namenski račun.
:ok: naravno

...
Možeš li da objasniš
...

Najviše zbog sprečavanja pranja novca.
Broker ti uzima izjavu odakle ti novac koji investiraš,
takve su regulative.
...

Izgleda se razumeš,
pa od tebe ja i gomila neupućenih tek očekujemo znanje na dar,
ali ovo gore je mnogo naivno !

Kad bi to tako bilo,
opet nam ne bi trebali brokeri,
investitori bi jednostavno otišli u sud,
potpisali izjavu o poreklu novca
i sa tom izjavom i eventualnom potvrdom da nisu pod istragom trgovali do mile volje !

Da si rekao da su brokeri pre svega
neophodni zbog profesionalnog znanja koje imaju,
to bi mi bilo u redu,
ovako ...

Izgleda se razumeš,

Kad bi to tako bilo,
i sa tom izjavom i eventualnom potvrdom da nisu pod istragom trgovali do mile volje !

to bi mi bilo u redu,
ovako ...

U prvom postu te interesovala trgovina, sada te interesuje politika trgovine.
Ne mogu ti pomoći pošto se bavim isključivo trgovinom.:(

Izgleda se razumeš,

Kad bi to tako bilo,

to bi mi bilo u redu,
ovako ...
brokeri prikupljaju naloge braco

Jel znate nekog ko zivi od forexa, a da "radi" od kuce? Da od te zarade placa racune i slicno...

Naravno, pricamo o duzem periodu, to sto je nekom jedna godina bila dobra ne znaci da ce i sledeca.

Ja u sustini poznajem decka u USA. Njegov portfolio je oko $800,000 i godisnje zaradi oko 15% bruto. U sustini radi se o tome koliko investiras na stock market a mozes ocekivati od 8-15% godisnje da napravis.
Ne treba se baviti samo "forexom" jer to nije dovoljno diversifikovano vec treba ici na stocks, fondove, etf i slicno.

Back