Zašto je u hrvatskom marketu Idea čokolada Milka najskuplja na svetu?

mario80

Stara legenda
Poruka
75.167
Zašto je u hrvatskom marketu milka najskuplja na svetu? Cena milke od 270 grama je preko 900 dinara. Ima li neki poseban razlog? Sušna godina? Slabo rodio kakao ili neka treća besmislica? U hrvtskoj sam je kupovao za 2-3 evra kao i u ostatku evrope. Na pijacama u Srbiji se i dalje prodaje po 300 dinara.
Autorska tema.

Ko su direktori? Gde su im poslovne prostorije? Ko su menadžeri prodaje? Hoćemo da ih pitamo na besplatan info telefon? 0800 101 202 ili na mejl? online@idea.rs

https://cenoteka.rs/p/cokolada-milka-celi-lesnici-270g/

Untitled-1.jpg

Previse mlatis za tvoje mlade godine
Ok, u redu. Mator sam, glupav, ma sve to mogu da prihvatim, ali mi vi rusoguuzoljupci, objasnite da i ja shvatim logiku. Ili bolje da preformulišem pitanje u :Zašto sve zemlje EU, koje su uvele sankcije Rusima, i kod koji isti ne upravljaju i gospodare naftnom industrijom kao kod nas, imaju jeftinije gorivo?

Nema logike, kao što nema ni to što jedini nismo uveli sankcije Rusima, dali smo im naftagas za tepsiju ribe, a imamo najskuplje gorivo u EU. Ajmo rusoguuzoljupci, neko objašnjenje
Evo ja kao rusogozuljupac da ti dam objasnjenje. Kao i tvoj kolega sa Tajlanda lažeš da Srbija ima najskuplje gorivo u EU, mada mi i nismo u EU, pa tvoja poruka i nema smisla, valjda si mislio Evropa.
16 država Evrope ima skuplji benzin od Srbije.

https://srb.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/Europe/

Mene bi iskreno bilo sramota tako lagati. Em što je velika laž, em što se otkrije jednim klikom miša. Tuga.

Poslednja izmena:
Evo ja kao rusogozuljupac da ti dam objasnjenje. Kao i tvoj kolega sa Tajlanda lažeš da Srbija ima najskuplje gorivo u EU, mada mi i nismo u EU, pa tvoja poruka i nema smisla, valjda si mislio Evropa.

Mene bi iskreno bilo sramota tako lagati. Em što je velika laž, em što se otkrije jednim klikom miša. Tuga.
Требало би све државе ЕУ да имају скупље + поједине које нису у ЕУ.

Требало би све државе ЕУ да имају скупље + поједине које нису у ЕУ.

To je druga priča, o tome može da se diskutuje ali on nije prvi koji dodje i drsko slaže da su cene benzina i dizela najveće u Srbiji kad je reč o Evropi. Kao da smo mi sisali vesla, kao da to ne može da se proveri u 30 sekundi.
Neverovatna stvar.

Ok,koliki je prosek plata u tim državama što imaju skuplje gorivo od nas?
Koliko puta je veća u odnosu na nas?
Porediš Srbiju sa Švajcarskom?
Moram sada striktno da budem precizan.
Ovih dvadeset država imaju jeftinije gorivo od nas,a sve su skoro razvijenije i sve su osim Turske,uvele sankcije Rusima.
Zašto mi imamo skuplje gorivo nego u Luksemburgu,Belgiji,Švedskoj,Austriji i svim drugim normalnim zemljama?
Zašto mi nemamo benefit od neuvođenja sankcija Rusima,a dalimo smo im sve za tepsiju ribu i još su nam uvalili Bajatovića za 40000e mesečno?
*******oljupci.jpg

Ok, u redu. Mator sam, glupav, ma sve to mogu da prihvatim, ali mi vi rusoguuzoljupci, objasnite da i ja shvatim logiku. Ili bolje da preformulišem pitanje u :Zašto sve zemlje EU, koje su uvele sankcije Rusima, i kod koji isti ne upravljaju i gospodare naftnom industrijom kao kod nas, imaju jeftinije gorivo?
Te drzave koje su uvele sankcije Rusije,vise trguju i uvoze iz Rusije sve vreme rata nego li Srbija,mi bukvalno od pocetka rata nemamo nikakvu razmenu sa Rusima osim na papiru,dok je kod varvara situacija obrnuta,papir-sankcije,realnost-kao da ih nema.To sto te Aljek dere sa akcizama je druga prica,kod bas bi nafta bila najskuplja na svetu cak i da smo najveci proizvodjac iste

Upravo tako,ja tražim samo logički to da objasni,a on ko da se navukao na Vučićev sendvič,pa sve relativizuje

Pa jesi li ti napisao da imamo najveće cene goriva u Evropi ili ja? 😆
Jel imamo najveće, nemamo. Kako se to zove sa tvoje nesendvičke strane, laguckanje ili?

Cene goriva ne zavise od plata u nekoj državi već se formiraju na osnovu cene nafte na berzi, prvenstveno Brent nafte. Naravno tu su i akcize države koje često idu gore dole. Kod nas su te akcize da kažemo umerene za benzin ali vrlo visoke za dizel. Zašto? Otkud ja znam, pitaj državu.

Kao što ti pitaš mene zašto su naše cene veće od normalnih država kao Belgija, Švedska itd tako i ja mogu tebe zašto su cene u normalnim državama kao Danska, Norveška, Portugal veće od naših.

Back