Funkcioneri sindikata prosvete izdali prosvetare i prodali se Tadicu za saku evra!

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.404
Beograd -- Vlada Srbije i sindikati prosvete postigli su dogovor vezan za materijalni položaj prosvetnih radnika i pozvali škole da od ponedeljka normalizuju rad.
Sporazum vlade i sindikata neće izazvati rast inflacije, niti poremetiti makroekonomske tokove, rekao je ministar prosvete Žarko Obradović.

Generalni sekretar sindikata radnika u prosveti Srbije Hadži Zdravko Kovač rekao je da se došlo do kompromisnog rešenja koje je podrazumevalo "izvesna odricanja obe strane".

Predstavnici sindikata i ministar prosvete su pozvali zaposlene da se od ponedeljka vrate na posao.

Ministar Žarko Obradović je novinarima nakon sastanka rekao da očekuje da se dogovoru priključi i Unija sindikata prosvetnih radnika, čiji predstavnici nisu bili na sastanku.

On je rekao da je dogovoreno da se zaposlenima isplate jubilarne nagrade i otpremnine, kao i da se na osnovu očekivanih povećanja prihoda budžeta povećaju zarade svih zaposlenih u javnom sektoru i penzionerima.

"Pozivam sve zaposlene da se od ponedeljka vrate u škole", rekao je Obradović.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović rekao je da će, prema sporazumu sa Vladom, zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima dodatno biti povećana primanja u zavisnosti od povećanja prihoda u budžetu Srbije.

Pored redovnog povećanja plata predviđenog zakonom u zavisnosti od rasta prihoda u republičkom budžetu dodatno će biti povećane zarade, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da predstavnici Vlade očekuju da prihodi budžeta budu veći od dva do tri odsto od planiranih. Budžet Srbije za 2011. godinu je 724 milijarde dinara.

Sporazumom je predviđeno da Vlada prosvetarima isplati i jubilarne nagrade za 2009, 2010. i 2011. i otpremnine, rekao je Pavlović i dodao da se eventualno dodatno povećanje zarada neće odnositi na zaposlene u javnim preduzećima.

"Svaki štrajk mora u jednom momentu da se završi inače nema nikakvu svrhu", rekao je Pavlović.

Potpis na sporazum još nije stavila Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, koja će u nedelju na sednici glavnog odbora odlučiti da li će pozvati svoje članove da prekinu štrajk.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=04&nav_category=12&nav_id=490687

ZNACI PRODALI SU SE ZA OBECANJE EVENTUALNE POVISICE OD 2-3% :lol: :hahaha: :rotf: :super:

Kakve zute prostitutke z:D

Ocigledno da su ovaj Pavlovic i Obradovic spavaci Demokratske Stranke u redovima sindikata

Jedini casni su izgleda u ovoj Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije

oni nisu hteli da se prodaju za povisicu od 2-3% na kukovo leto
 
Poslednja izmena:
Cilj svake antisrpske vlasti ce da bude kupovina i kontrola funkcionera sindikata.

Radnici na ovo obicno reaguju odustajanjem od sindikalnog organizovanja sto je NAJVECA GRESKA .

Radnici na ovo treba da reaguju izlaskom iz sindikata koji su pod kontrolom antisrpskog rezima Borisa Tadica ili smenom njihovog rukovodstva ako je to moguce i dovodjenjem na celo tih sindikata casnih i postenih prosvetara kojima su interesi radnika na prvom mestu a ne licni interesi kao kod ove dvojice sindikalnih izdajnika.

Koliko vidim u ovoj uniji sindikata prosvete Srbije su izgleda casni i posteni ljudi i odbili su da se prodaju Tadicu za 3 grosa
 
Onaj ko je sastavljao ovu vest kao da je prepisao sa RTS-a. Pa da li ove dve prodane duše koje ni svoje škole ne predstavljaju (škola ovog Kovača nije u njegovom sindikatu !!!) mogu da predstavljaju bilo koga. Pa zašto ne rekoste da većinu predstavljaju Nezavisnost i Unija a da jedan od njih nije bio a drugi nije potpisao. Zašto nešto ne kažete o tome. Ovo je montiran proces kao i vest iz nasvetlijih vremena TV Bastilje. Odmah da ste se malo raspitali kako se stvari razvijaju i skinite ovaj glupi naslov. (Ako admin odobri ovo ima nade)
(Prosved, 5. februar 2011 01:43)


# Izgleda da je ova vlast rešila da se obračuna sa svojim narodom.
Kao i u vreme JUL- a i SPS-a nema nezavisnih medija koji bi preneli šta ostala dva sindikata koji nisu potpisali ugovor imaju šta da kažu.
Objavite makar vi.
(MILOVAN, 5. februar 2011 01:39)

# Ovo je velika obmana javnosti. Sporazum nije potpisan, strajk se nastavlja.
(Juga73, 5. februar 2011 01:36)

eee DeZINFORMACIJA REZIMA

glavni sindikati nisu potpisali niti rpistali na bilo sta. Ova dvojica laznih sindikalaca su spavaci rezima

STRAJK SE NASTAVLJA :super:

ROKAJ TADICA

ROKAJ LOPURDE ZUTE PROSVETO :super:
 
Poslednja izmena:
@Тихи
Intelektualno zlostavlja Tadiceve teletabise

ROKAJ TADICA!
ROKAJ LOPURDE ZUTE PROSVETO!


Рокај и Тадића и жуте, кажем и ја .
А ово шта се сада ради, није начин како се рока већ безобразлук:
Просветари преко недужне деце. Зна ли ико колико ће од градива ове године деца савладати. Многа деца ће то платити на пријемним испитима.
Зашто просветари нису летос 3 месеца разапели шаторе у пионирском парку и штрајковали до год се не реше њихова питања у потпуности.
Полиција скоро бесрамно тражи 40% и затворили шалтере а на улицу не излазе, ваљда се стиде због захтева.
Здравство се спрема да исто учини. Незна се још њихов проценат у захтеву.
Сви се они понадали да ће зграбити паре од Телекома. Ко пре тај највише. Међутим и од Телекома слаба вајда јер не иде како су мислили.
Дошло је време да се, бахатост у понашању са парама од насилне приватизације, сада наплати. Уместо да су паре гурали у било какву производњу, скркали су у потрошњу (буџет) чувајући социјални мир и тако сачували позиције у власти а богами и доста пара је отишло и у приватне џепове. Очекујем да ускоро почне сеоба из Србије, ових који су пуни као бродови, тамо где су им девизни рачуни.
А када дођу избори, народ као народ, опет ће направити исту грешку!
 
Poslednja izmena:
Tihi brate sestro, odluči se više: da li je prekinut štrajk ili nije?

Jer vidi, našao si vest i postavio kao temu, a onda počeo da pljuješ one u koje si se kleo (sindikat i prosvetare). :lol:
Onda si našao komentare nekih zaludnih prikana sličnih tebi koji takođe vole da lažu, pa si se uspalio i počeo da raduješ. Jer ipak znamo da si često otvarao teme sa linkom do komentara čitalaca i to uzimao kao aksiom. :lol: I gle čuda, opet su ti dobri prosvetari i sindikalne vođe.
Sad kad si shvatio da je štrajk ipak gotov za povećanje plata u dva puta po koji procenat, toliko si se pogubio da si utekao sa svoje teme. Verovatno si otišao po bensedin. :lol:
 
ne bih rekao . strajk i dalje traje koliko vidim po komentarima prosvetara

ja znam da ti jomini navijas da strajk prestane

jer su tvoji glavni klijenti za TAKSIRANJE deca koja idu i vracaju se iz skole

JOMINI NA NEPLACENOM PROSVETARI NASTAVITE SA STRAJKOM :super:

E da si svakom podelio po jednu mangulicu mozda bi i nastavili strajk,ovako uvali ti Bo Ta do balcaka ,po obicaju :hahaha:
 
Д Е М А Н Т И

Унија синдиката просветних радника Србије, овим путем ДЕМАНТУЈЕ тврдње министра просвете и челника два режимска синдиката, да НАСТАВА ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЕЉАК.Као прво то су изјавили министар просвете и челници два синдиката који нису ни били у штрајку,а сви медији су пренели ову изјаву и тиме намерно унели пометњу, односно покушавају да опробаним методама дисциплинују просветне раднике који су се усудили да се боре за своје достојанство,легалним и легитимним средствима. Другим речима, министар просвете својом изјавом да је постигнут договор са синдикатима није рекао истину, јер се то од њега и није очекивало.Треба поставити питање да ли је постигао договор са члановима ова два синдиката?
Унија синдиката просветних радника није потписала никакав протокол нити споразум о прекиду штрајка, јер је то став чланова Уније,што значи да најјачи и најбројнији синдикат није пристао на ово понижење.
Министар просвете и његово помоћници, ма колико то медији покушавали да прећуте,суочиће се са чињеницом да ће у понедељак школе чланице Уније и даље бити у потпуној обустави рада у Крагујевцу, Чачку, Краљеву,Зрењанину,Новом Саду,Београду и другим градовима.Исто тако јутрос је кренула и акција потписивања петиције,односно захтева за смену министра просвете.
Зато и очекујемо да ће у понедељак у покушају гушења штрајка бити укључене „све структире“ власти,почев од медија,преко инспекција па и до полиције.
Једно је сигурно,чланови Уније ће се одупрети сваком покушају да се,по сваку цену, јер су просветни радници огорчени оваквим односном државе према просвети,односно оваквом јавном понижавању просветних радника којим су изложени од стране миистра просвете и његових синдикалних сарадника.
Чланови Уније у понедељак су и даље у потпуној обустави а за све евентуалне последице које ће ово изазвати искључиву кривицу ће сносити министар просвете.
У току су састанци општинских, односно градских одбора УСПРС.
У Крушевцу, Леонардо Ердељи
05.02.2011.

http://www.unijasprs.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=14658&Itemid=36
Eto, strajk se nastavlja ;)
 
Д Е М А Н Т И

Унија синдиката просветних радника Србије, овим путем ДЕМАНТУЈЕ тврдње министра просвете и челника два режимска синдиката, да НАСТАВА ПОЧИЊЕ У ПОНЕДЕЉАК.Као прво то су изјавили министар просвете и челници два синдиката који нису ни били у штрајку,а сви медији су пренели ову изјаву и тиме намерно унели пометњу, односно покушавају да опробаним методама дисциплинују просветне раднике који су се усудили да се боре за своје достојанство,легалним и легитимним средствима. Другим речима, министар просвете својом изјавом да је постигнут договор са синдикатима није рекао истину, јер се то од њега и није очекивало.Треба поставити питање да ли је постигао договор са члановима ова два синдиката?
Унија синдиката просветних радника није потписала никакав протокол нити споразум о прекиду штрајка, јер је то став чланова Уније,што значи да најјачи и најбројнији синдикат није пристао на ово понижење.
Министар просвете и његово помоћници, ма колико то медији покушавали да прећуте,суочиће се са чињеницом да ће у понедељак школе чланице Уније и даље бити у потпуној обустави рада у Крагујевцу, Чачку, Краљеву,Зрењанину,Новом Саду,Београду и другим градовима.Исто тако јутрос је кренула и акција потписивања петиције,односно захтева за смену министра просвете.
Зато и очекујемо да ће у понедељак у покушају гушења штрајка бити укључене „све структире“ власти,почев од медија,преко инспекција па и до полиције.
Једно је сигурно,чланови Уније ће се одупрети сваком покушају да се,по сваку цену, јер су просветни радници огорчени оваквим односном државе према просвети,односно оваквом јавном понижавању просветних радника којим су изложени од стране миистра просвете и његових синдикалних сарадника.
Чланови Уније у понедељак су и даље у потпуној обустави а за све евентуалне последице које ће ово изазвати искључиву кривицу ће сносити министар просвете.
У току су састанци општинских, односно градских одбора УСПРС.
У Крушевцу, Леонардо Ердељи
05.02.2011.

http://www.unijasprs.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=14658&Itemid=36
Eto, strajk se nastavlja ;)

JOMINI OSTAJE I DALJE NA LERU :super:
 
Tihi, a što si pljuvao prosvetare u prvom postu? Ti u pet minuta odeš iz jedne krajnosti u drugu. Prvo bi ih sve pobio i proglasio izdajnicima, žutaćima, prodanim dušama, a odmah posle umalo da se okumiš s njima? Šta ti je? :lol:

pljuvao sam ove placenike rezima u prosvetarskim redovima

i ti koji su u tome ucestvovali jsu izdajnici zutaci i prodane duse no na srecu oni su ogromna manjina . vecina nastavlja strajk

al ko sto videh , b92 i rezim su pokusali medijski da nas izmanipulisu

STRAJK SE NASTAVLJA :super:
 

Back
Top