Fudbalski stadioni na ex - YU prostorima

Да ли сте за изградњу националног стадиона?

• Ukupno glasova
    8
  • Anketa je zatvorena .
Jeste, KL je sedam osam kilometara dalje niz Dunav od Karatasa

Nazalost, klub nam vec prilicno vremena tavori u zoni, devedesetih su stalno igrali srpsku ligu, mislim da su 1999. kada je prekinuto prvenstvo zbog rata bili petoplasirani.

A jos ranije, sedamdesetih je bilo planova da se igra druga liga tadasnje SFRJ, zato je napravljen onako solidan stadion za ono vreme. Imao je cak i komentatorsku kucicu na tribinama.

Šta reći stadion za jednog niželigaša je poprilično solidan bez obzira na sve. Teren izgleda baš dobro, a reci ti meni kako stojite sa omladinskom školom, ima li dosta klinaca koji tu treniraju?

Za omladince vec ne znam, sve redje idem kuci, u moje vreme je postojala dobra omladinska skola, znam da su moji drugovi par puta bili prvaci Timocke krajine.

Prica mi cale da je sad mnogo veca pomama za odbojkom, jer su nam odbojkasi usli u Prvu ligu, a imaju ambicije da od naredne sezone igraju u Superligi.

Za omladince vec ne znam, sve redje idem kuci, u moje vreme je postojala dobra omladinska skola, znam da su moji drugovi par puta bili prvaci Timocke krajine.

Prica mi cale da je sad mnogo veca pomama za odbojkom, jer su nam odbojkasi usli u Prvu ligu, a imaju ambicije da od naredne sezone igraju u Superligi.

Odbojka, odlično!!! Daj Bože da stvorite kojeg asa reprezentativnog kalibra

Poslednja izmena:
Vec dugo trazim odgovor na jednu pricu koju sam negde cuo, ne znam da li je istinita.

Da li je istina da je za vreme rata u BIH 1992-1995 Zeljin stadion na sarajevskoj Grbavici bukvalno bio podeljen na liniji fronta, tj. da su dve tribine drzali Srbi, dve muslimani, a da je sam teren bio "nicija zemlja"? :confused:

Ne,nego je Grbavica bila na srpskom delu...Posle Dejtona je pripala muslimanskom...

Odbojka, odlično!!! Daj Bože da stvorite kojeg asa reprezentativnog kalibra
Trenutno nam igra Milutin Stojkovic, krajem devedesetih je igrao za Zvezdu i bio povremeni reprezentativac.
Tesko da ce stvoriti nekog, ekipa je na dukate sastavljena iz cele Srbije, dok bude para bice i muzike.. :)

Ne,nego je Grbavica bila na srpskom delu...Posle Dejtona je pripala muslimanskom...
Grbavica kao naselje jeste bila pod srpskom kontrolom, ali sam stadion je izgleda bio na samoj liniji fronta, tako pise na Zeljinom sajtu, a i na mapama frontova koje sam video je tako oznaceno.

Ja sam citao po nekim starim novinama (milsim da je bila "Duga", Jevriceve reportaze sa ratista) da su pucali jedni na druge sa razlicitih tribina, a da su se najvise rokali oko nekog lokalnog kafica "11 plavih".

Radovi šibaju uprkos lošim vremenskim prilikama a kako čujem dolazi i ljepše vrijeme što je izuzetno ohrabrujuće:

06.jpg

12.jpg

08.jpg

09.jpg

Poslednja izmena:
:plez: Jeste se i vi pronašli u postu o Kupu? Sorry, al jače je od mene, na nepravdu i lopovluk prag tolerancije mi je minimalan, pogotovo kad ide preko leđa malog i nezaštićenog čovjeka ili kluba nebitno :D

Budite dobri pa postavite sliku bočne tribine stadiona u Nišu ali u malo većem formatu

Poslednja izmena:
:plez: Jeste se i vi pronašli u postu o Kupu? Sorry, al jače je od mene, na nepravdu i lopovluk prag tolerancije mi je minimalan, pogotovo kad ide preko leđa malog i nezaštićenog čovjeka ili kluba nebitno :D

Budite dobri pa postavite sliku bočne tribine stadiona u Nišu ali u malo većem formatu

Juce je Tole dosao u Nis da vidi dokle se stiglo sa gradnjom Caira. Pritom je rekao da ce reprezentacija da igra neku utakmicu na otvaranju stadiona i da ce igrati i neki kvalifikacionu utakmicu za SP u Brazilu.

388094_187037714709522_100002098832670_399840_576322526_n.jpg

316471_181711861908774_100002098832670_382723_608040218_n.jpg

312602_185896854823608_100002098832670_396754_1683413324_n.jpg

320828_185896764823617_100002098832670_396752_1004873947_n.jpg

Ni ova zapadna tribina u Nišu nije dobra tu će se morati isto mnogo raditi: upicaniti krovna konstrukcija, poskidati stolice, ošmirglati, prefarbati beton, postaviti nove stolice, srediti novinarske kabine, izmalterisati sve gdje je oronula, postaviti novo ozvučenje, korpe za snimatelje, odraditi Vip mjesta, svečana loža ...

Poslednja izmena:
Odličan odabir stadiona. Ne znam kakva je akustika stadiona u Kragujevcu, nekako mi djeluje da se dosta razvodnjavaju decibeli na njemu. Tačno tako krov je neophodan barem na najvećoj tribini a inače lijepo izgleda. U Zemunu slična priča. Kao da su pravljeni i jedan i drugi po uzoru na Marakanu samo manjih gabarita.

Užice, lijepa slika iz Užica sve novo ALI na zapadu mi se ne sviđa ono na sredini što su suzili tribinu a još više sjever. Druga je stvar na "Kantridi" gdje ne možeš od mora i planina praviti stadion kakav želiš ali ovdje na ravnici onakav sjever napraviti kao da je neko pijan projektovao tribinu

Poslednja izmena:
Odličan odabir stadiona. Ne znam kakva je akustika stadiona u Kragujevcu, nekako mi djeluje da se dosta razvodnjavaju decibeli na njemu. Tačno tako krov je neophodan barem na najvećoj tribini a inače lijepo izgleda. U Zemunu slična priča. Kao da su pravljeni i jedan i drugi po uzoru na Marakanu samo manjih gabarita.

Užice, lijepa slika iz Užica sve novo ALI na zapadu mi se ne sviđa ono na sredini što su suzili tribinu a još više sjever. Druga je stvar na "Kantridi" gdje ne možeš od mora i planina praviti stadion kakav želiš ali ovdje na ravnici onakav sjever napraviti kao da je neko pijan projektovao tribinu

... aj zapad i moze da se svari... ali onakav sever ja mislim da ne postoji nigde na svetu :lol:... nemam pojma koji je razlog zasto ie napravljen onako stepenasto... razlog zbog koga sever nije mogao da se spoji sa istokom je ona kuca iza reklamnog panoa... nisu uspeli da se dogovore sa vlasnikom da mu daju stan u gradu u zamenu za taj plac sa kucom... pish zivi... samo kod nas...

... ima jos te gernijalne sportske arhitekture kod nas - Novi Pazar, tribina iza gola... takodje nesimetricna -

298580_266570350034760_143456965679433_991362_2940905_n.jpg

NPsever2-1.jpg

... novi stadioni su nam skrnavi... sta tek da pricamo za one u raspadu... Karaburma leti u kliziste... Subotica stadion star 80 godina... vise lici na hipodrom nego na fudbalski stadion .... i ono sto je dobro ne mozemo da zavrsimo - Smederevo koje bi izgledalo kao mali Old Traford da se uradi krov po projektu... Krusevac... sa pokrivanjem sasvim pristojan.... Karadjodje sa nivelisanjem tribina i pokrivanjem odlican itd...

Inace Nis na renderu izgleda odlicno... ali niko ne zna da li u tih 10 milki ulazi i pokrivanje stadiona... kolko ce tu tek niti kradja i ugradnje... a tek treba da se obezdedi investitor za zapadnu tribimu... za sada je kao ovo sigurno... videcemo dogodine -
94795868.gif

262513_10150276076128548_708798547_7537291_6983490_n.jpg

Ovo kao da su stari Grci pravili.

hehe i to sto kazes... ali da je samo sve uradjeno u istoj ravni... i da je krov na stubovima... makar i platneni :lol:... kao u gladijatoru na onim koloseumima po severnoj Africi... licio bi na nesto... ovako sam ubedjen da bih prosao na 5 metara pored stadiona a da ne bih ni primetio da se tu nalazi igraliste...

Poslednja izmena:

Back