Fudbalski stadioni na ex - YU prostorima

Да ли сте за изградњу националног стадиона?

• Ukupno glasova
    8
  • Anketa je zatvorena .
Poljud je lep stadion i ovako, jos bez staze bi bio bombona.Maksimir mi se ne svidja,lici na neku razvaljenu kutiju sibica,cak i sad posto su ga malo sredili za ligu sampiona.Nama a i vama veci stadioni od 15000 i ne trebaju.Slovenci imaju 5 novih stadiona,najveci prima 16000 sta ce im vise.

Normalno da Slovenci imaju male stadione kada im gradovi imaju malo stanovnika. Ljubljana recimo ima stanovnika kao Nis zato i mali stadioni. Beograd od 1,8 mil mora da ima vece stadione.

Poljud je lep stadion i ovako, jos bez staze bi bio bombona.Maksimir mi se ne svidja,lici na neku razvaljenu kutiju sibica,cak i sad posto su ga malo sredili za ligu sampiona.Nama a i vama veci stadioni od 15000 i ne trebaju.Slovenci imaju 5 novih stadiona,najveci prima 16000 sta ce im vise.

Stadion na Maksimiru su napravili zatvorenici. Tako da je teško govoriti o nekoj estetici . U biti, i Zvezdin i Partizanov stadion su napravljeni na sličan kalup. U komunističkim zemljama je u to vrijeme bio takav trend da se rade takvi stadioni. Treba samo pogledat stadion od Steaue, ili neki stadion u Rusiji ili Bugarskoj. Nije se previše marilo za ljepotu, bitno je bilo da se može nakrcati što više ljudi.

Jedino se Poljud razlikovao do tih stadiona, jer je izgrađen za potrebe mediteranskih igara i u njega je uloženo puno novaca. A nije ni tajna da je Hajduk bio Brozov miljenik tako da pare nisu bile problem.

Стадион је реновиран...

5800626554_b441c67e96_b.jpg

5849005283_9584c41e9a_b.jpg

Stadion na Maksimiru su napravili zatvorenici. Tako da je teško govoriti o nekoj estetici . U biti, i Zvezdin i Partizanov stadion su napravljeni na sličan kalup. U komunističkim zemljama je u to vrijeme bio takav trend da se rade takvi stadioni. Treba samo pogledat stadion od Steaue, ili neki stadion u Rusiji ili Bugarskoj. Nije se previše marilo za ljepotu, bitno je bilo da se može nakrcati što više ljudi.

Jedino se Poljud razlikovao do tih stadiona, jer je izgrađen za potrebe mediteranskih igara i u njega je uloženo puno novaca. A nije ni tajna da je Hajduk bio Brozov miljenik tako da pare nisu bile problem.

Партизанов стадион уопште није ружан, само је застарео и запуштен. То је глупа предрасуда да је то некакав "комунистички објекат", стадион као стадион, није се ништа разликовао ни од "капиталистичких" стадиона тог времена. Направљен је да буде баш то, стадион, то и јесте и био је репрезентативан објекат за своје време, а сетимо се да је то одмах после рата.

Са Звездом је друга прича, већ су важили мало виши стандарди за спортске објекте. Споља гледано Звездин стадион се и не види, архитектура нула, са изузетком западне трибине, али зато када се уђе унутра делује монументално и у оштром контрасту са спољњим изгледом.

На Звездином стадиону би вероватно било могуће додати по још једну трибину на истоку, југу и вероватно и северу. Несумњиво би се повећао капацитет, а била би то прилика и да стадион добије архитектонски култивисан изглед. Само што то кошта а оваки каки смо и овакав Звездин стадион је и превише добар за нас.

Normalno da Slovenci imaju male stadione kada im gradovi imaju malo stanovnika. Ljubljana recimo ima stanovnika kao Nis zato i mali stadioni. Beograd od 1,8 mil mora da ima vece stadione.

Pa ne gleda se koliko neki grad ima stanovnika,vec koliko njih dolazi na utakmice.Hofenhajm ima 15 000 stanovnika recimo a stadion prima 30000 i uvek je pun.

Svi ti stadioni su pravljeni za parade i za sletove zato su takvi.Hajduk navodno jeste bio Titov miljenik ali pre mislim da Tita fudbal nije interesovao.

Ok,sustina je ista.S obzirom koliki je Beograd vrlo malo publike dolazi na utakmice.

I ja sam razmišljao o tome ali da li je baš tako? Šta onda reći za Pariz, Moskvu... njima bi trebali stadioni po 300 000 i da stalno budu puni. BG i ostali veliki gradovi su podjeljeni na više opština a svaka je de facto zaseban grad sa 50, 100 -200 000 i to mu dođe kao kad bih ja trebao ići u Laktaše na utakmicu, druga opština nije baš ni toliko blizo... Jeste veća baza od ovih gradova prosječene veličine u regionu ali ne baš tolika da možeš reći da je svih 1,6 miliona nadomak stadiona ili im je u par kilometara.

Poslednja izmena:
Evo jedne lepe vesti iz Šapca, napokon su se gradske vlasti setile da završe stadion koji je još pre 20-ak godina započeo 'Rad'(kompezacija za Miroslava Đukića i još neke)
Jeste da smo 3. liga, al niko nije ulagao u Mačvu i gurao je...
Inače redak projekat bez šugave atletske staze.
Biće super ako/kad se završi:D

Džabe je to sve kad nema virtuelna prezentacija...

Evo jedne lepe vesti iz Šapca, napokon su se gradske vlasti setile da završe stadion koji je još pre 20-ak godina započeo 'Rad'(kompezacija za Miroslava Đukića i još neke)

Odlična vijest, nema šta i lijep sportski objekat. Žao mi je što za 15 god. nisu odradili ništa ali ovaj govor djeluje ohrabrujuće barem za tu istočnu ako ne i sjevernu tribinu. Mačava mi je nekako na sam pomen drag klub jer me podsjeća na vremena početkom 90-ih kad smo zajedno igrali u istoj ligi a možda čak i da smo kao domaćini igrali poneku na tom stadionu, ne sjećam se baš... Nek vam je srećno i da što prije završite i probijete se u viši rang takmičenja.

A sada evo koja slika nastavka radova u BL

05.jpg

01.jpg

06.jpg

Poslednja izmena:

Ekstra, javljaj kako napreduju radovi.Zelim vam povratak u prvu ligu Sabac to zasluzuje.

Ok,sustina je ista.S obzirom koliki je Beograd vrlo malo publike dolazi na utakmice.

Pa pazi, ja na to gledam ovako - ne samo sto nam je liga slaba vec i u Beogradu mora da se putuje dosta dugo do stadiona. Meni recimo do JNA treba 50 minuta a zivim na Novom Beogradu, a zamisli tek kako je onima sto zive po obodima grada

Da dodam jos da i stadioni nisu pokriveni i da danas retko ko moze da plati kartu 400 dinara da bi gledao Javor. Dakle samo oni pravi istinski navijaci dolaze na utakmice

bem ti lebac, al ste se vi u Nišu "zakopali"... Koliko duge se radi Čair? Nekako mi to naoko sporo ide i jako malo radnika u toj fazi gradnje. Bude li i kod nas tako išlo nema tribine za 2 godine. Otprilike slična su nam gradilišta

Radi se velikom brzinom, samo sto se i pocetku posle rusenja stadiona cekalo na izgradnju nosecih stubova koji su izliveni u nekom drugom gradu. Od kada su stubovi doneseni u Nis odmah su ih postavili i sada vec moze da se krene grubim radovima tj. betoniranjem tribina. Inace sa rusenjem se krenulo 30. marta

Poslednja izmena:
Radi se velikom brzinom, samo sto se i pocetku posle rusenja stadiona cekalo na izgradnju nosecih stubova koji su izliveni u nekom drugom gradu. Od kada su stubovi doneseni u Nis odmah su ih postavili i sada vec moze da se krene grubim radovima tj. betoniranjem tribina. Inace sa rusenjem se krenulo 30. marta

Pa nije ni toliko dugo ali muka mi je kad vidim koliko tu posla ima, kod nas rok za završetak je 6 mjeseci a vidiš ovo vrijeme i sve :(

Back