Fudbalski mikser

• Začetnik teme Začetnik teme sajva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TREBAJU LI DJEVOJKE TRENIRATI FUDBAL?

• DA

glasova: 41 63,1%
  • MOZDA

glasova: 6 9,2%
  • NE

glasova: 9 13,8%
  • NIKAKO

glasova: 9 13,8%

• Ukupno glasova
    65
Dinamo je ispao na dan kad je bila oluja. Onaj gore sve vidi.

Ne, Dinamo je ispao dan prije. Danas je obljetnica Oluje. A hrvatske reprezentacije, hrvatski klubovi, bilo što hrvatsko ne može izgubiti na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Danas Hajduk pobjedio 3:0 te nadoknadio 1:3 iz prve utakmice. Nema paradoksa, očekivano pobjeda na Dan pobjede. I to dostatna za prolaz.

Zasluzeno prosli Turci, ali rezultat je ipak previsok u odnosu na prikazano na terenu.
Da sudija (:thumbdown:) nije svirao onaj nepostojeci penal, a o crvenom da i ne govrim da li je postojao, bilo bi svasta do kraja meca.
Sve u svemu, cestitke igracima i Djurdjevicu na predstavljanju naseg fudbala u Evropi ove sezone. :klap:

Ne, Dinamo je ispao dan prije. Danas je obljetnica Oluje. A hrvatske reprezentacije, hrvatski klubovi, bilo što hrvatsko ne može izgubiti na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Danas Hajduk pobjedio 3:0 te nadoknadio 1:3 iz prve utakmice. Nema paradoksa, očekivano pobjeda na Dan pobjede. I to dostatna za prolaz.

Kakvih ovde reci sve nema to je strasno. Uskoro ce nam stvarno trebati prevodilac ako nastave da izmisljaju neke nove glupe eci.

Svaka cast OFK-u :klap: Borili su se ljudi protiv znatno jace i iskusnije ekipe i da su imali malo srece,mogli su 'ladnjaka da naprave senzaciju...Moze da prica k'o sta hoce,ali OFK stancuje mlade igrace i talente,ali izgleda da je FSS briga za to...Stadion im izgleda kao stadion nekog treceligasa...:( Sramota za jedan klub takvog imena i takvog potencijala

Izvinjavam se moderatorima ako sam u pogresan dio foruma napisao,molim Vas da mi posaljete poruku dje da preselim ovaj moj post.Hvala

Potrebne osobe iz sledecih gradova: Beograd,Indjija,Kula,Jagodina,Smederevo,Novi Sad,Subotica (ako sam koji grad preskocio izvinjavam se,uglavnom gradovi iz kojih su timovi u Super Ligi Srbije)

Godine nisu bitne,potrebno je ono najosnovnije znanje engleskog jezika,mobilni telefon (nebi bilo lose ako bi imali dva telefona)
Vasa obaveza bi bila da podjete na fudbalsku utakmicu u vasem mjestu ,operator vas poziva 5-10min prije pocetka utakmice,i na vezi ste do kraja prvog poluvremena.

Pravi se pauza,i pred pocetak drugog pol.ponovo vas pozivaju.Vi nemate nikakve troskove,troskove snose operateri koji vas zovu.
U toku utakmice javljaju se samo najvaznije stvari: gol,korneri,opasna akcija,kartoni. Ostale sve detalje cu Vam objasniti.

Ovaj posao nije placen puno, po mecu dobijate 20 eura.Licno smatram ovo nekom solidnom cijenom za 110 minuta posla.Po meni idealne osobe za ovaj posao su srednjoskolci,taj uzrast i malo stariji,mogu da odvoje vrijeme,da prosetaju do stadiona,odgledaju utakmicu i zarade nesto para.
Pare se isplacuju u roku od 3 dana po zavrsetku kola. Ovo je u pocetku,kasnije mozda bude odma na dan zavrsetka utakmice.
Nije moja firma u pitanju,radim kao menadzer za Srbiju i Crnu Goru,oni su meni dali njihove uslove i ja ih Vama samo prenosim.

Za sva pitanja obratite se putem email reporteri@hotmail.com

Mislio sam da regionalna liga u nogometu nije potrebna, no ipak jest. Zabrinjavajuće je da Dinamo ispada od kluba iz Moldove, da su bolji klubovi s Cipra ili klub iz Monaka. Kad već postoji u ostalim športovima koji mene zanimaju (košarka, rukomet, vaterpolo), neka postoji i ovdje.

Zamislio sam ligu ovako... Obuhvaćala bi 7 država s nestabilnim ligama okruženim Italijom, Austrijom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Grčkom koje imaju stabilne lige. Imala bi maksimalno što jedna nepodijeljena liga može obuhvaćati - 20 klubova. Oni bi dolazili iz 7 država: Slovenije, Hrvatske, BiH, Albanije, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Zvala bi se: Balkanska ujedinjeno regionalna europska kvalitetna liga (BUREK liga). Da se igra ove sezone, izgledala bi ovako:

* 1. prvak Hrvatske - Dinamo Zagreb
* 2. doprvak Hrvatske - Hajduk Split
* 3. dodoprvak Hrvatske - Cibalia
* 4. četvrtoplasirani iz Hrvatske - Šibenik
* 5. prvak Srbije - Partizan
* 6. doprvak Srbije - Crvena zvezda
* 7. dodoprvak Srbije - OFK Beograd
* 8. četvrtoplasirani iz Srbije - Spartak Zlatibor Voda
* 9. petoplasirani iz Srbije - Vojvodina
* 10.
* 11. prvak Slovenije - Koper
* 12. doprvak Slovenije - Maribor
* 13. prvak BiH - Željezničar
* 14. doprvak BiH - Široki Brijeg
* 15. prvak Albanije - Dinamo Tirana
* 16. doprvak Albanije - Besa Kavajë
* 17. prvak Crne Gore - Rudar
* 18. doprvak Crne Gore - Budućnost Podgorica
* 19. prvak Makedonije - Renova
* 20. doprvak Makedonije - Rabotnički

Po veličini države te kvaliteti i stabilnosti njene lige rasporedio sam koliko koja država treba imat predstavnika. Najrealnije: 5 iz Srbije, 4 iz Hrvatske, te po 2 iz ostalih.

Vaše mišljenje o ovoj ideji općenito te ako se slažete bi li drukčije nego što sam ja zamislio...

Poslednja izmena od moderatora:
Mislio sam da regionalna liga u nogometu nije potrebna, no ipak jest. Zabrinjavajuće je da Dinamo ispada od kluba iz Moldove, da su bolji klubovi s Cipra ili klub iz Monaka. Kad već postoji u ostalim športovima koji mene zanimaju (košarka, rukomet, vaterpolo), neka postoji i ovdje.

Zamislio sam ligu ovako... Obuhvaćala bi 8 država s nestabilnim ligama okruženim Italijom, Austrijom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Grčkom koje imaju stabilne lige. Imala bi maksimalno što jedna nepodijeljena liga može obuhvaćati - 20 klubova. Oni bi dolazili iz 8 država: Slovenije, Hrvatske, BiH, Albanije, Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije. Zvala bi se: Balkanska ujedinjeno regionalna europska kvalitetna liga (BUREK liga). Da se igra ove sezone, izgledala bi ovako:

* 1. prvak Hrvatske - Dinamo Zagreb
* 2. doprvak Hrvatske - Hajduk Split
* 3. dodoprvak Hrvatske - Cibalia
* 4. četvrtoplasirani iz Hrvatske - Šibenik
* 5. prvak Srbije - Partizan
* 6. doprvak Srbije - Crvena zvezda
* 7. dodoprvak Srbije - OFK Beograd
* 8. četvrtoplasirani iz Srbije - Spartak Zlatibor Voda
* 9. petoplasirani iz Srbije - Vojvodina
* 10. prvak Kosova - KF Trepça
* 11. prvak Slovenije - Koper
* 12. doprvak Slovenije - Maribor
* 13. prvak BiH - Željezničar
* 14. doprvak BiH - Široki Brijeg
* 15. prvak Albanije - Dinamo Tirana
* 16. doprvak Albanije - Besa Kavajë
* 17. prvak Crne Gore - Rudar
* 18. doprvak Crne Gore - Budućnost Podgorica
* 19. prvak Makedonije - Renova
* 20. doprvak Makedonije - Rabotnički

Po veličini države te kvaliteti i stabilnosti njene lige rasporedio sam koliko koja država treba imat predstavnika. Najrealnije: 5 iz Srbije, 4 iz Hrvatske, 1 s Kosova te po 2 iz ostalih.

Vaše mišljenje o ovoj ideji općenito te ako se slažete bi li drukčije nego što sam ja zamislio...

Postoji problem koji se odmah nameće.Tuče.Zamisli da Šiptari dođu u Srbiju.Nemoram dalje da pričam.

Zamisli navijače u Zagrebu, Splitu, Širokom, Sarajevu, Zenici, Beogradu.. bilo bi krvi do kolena. Drugo je vaterpolo i košarka, rukomet, tu tenzije nisu ni blizu onakve kao u fudbalu.
Koliko bi policije moralo biti, da ne dođe do sranja, i ko bi to plaćao ?
Uostalom koliko znam, BBB su izričito protiv neke ovakve lige, a ni u Srbiji baš nisu ludi za hrvatskim klubovima.
Seti se uostalom meča Široki-Sarajevo, pa umalo rat nije izbio.

Nema od toga ništa. Iz razloga navedenih u prethodna dva posta. Ne isplati se jednostavno. A i kad bi se igrala ta liga iovako su preopterećeni.

I u košarci smatram da Srbiji uopšte nije potrebna regionalna liga. Naša je dovoljno jaka. Ali eto primorani smo na to.

Pa cekajte...vi odmah pocinjete da ce se tuci...slusaj i tako se stvaraju radna mjesta...sto vise ljudi zaposljavaju sto sigurnije...pitanje je? Da li imaju dovoljno novaca za to...

A sto se mene tice protiv sam ove tvoje opcije...

Bolje ona stara opcija...u bivsoj jugi...

A stvarno Dinamo ispao....to je tako zalosno ***...

Zamisli navijače u Zagrebu, Splitu, Širokom, Sarajevu, Zenici, Beogradu.. bilo bi krvi do kolena. Drugo je vaterpolo i košarka, rukomet, tu tenzije nisu ni blizu onakve kao u fudbalu.
Koliko bi policije moralo biti, da ne dođe do sranja, i ko bi to plaćao ?
Uostalom koliko znam, BBB su izričito protiv neke ovakve lige, a ni u Srbiji baš nisu ludi za hrvatskim klubovima.
Seti se uostalom meča Široki-Sarajevo, pa umalo rat nije izbio.

Sve se da rješit, pogledaj engleske navijače prije manje od 30 godina i iste danas. Doduše, ovdje imamo najgore navijače na svijetu - grobare. Zajedno s navijačima Celticsa dijele to mjesto. Tko bi sudio dvoboj tih klubova morao bih imat prije utakmice osiguran sarkofag. Ne preporučujem mu suđenje ako nema bar grob kupljen. No, sve se može, samo su 4 kluba od 20 problematična.

I koga briga za navijače, važni su igrači. Igrači naravno ne mogu napredovat u nestabilnim i nekvalitetnim ligama i ne mogu biti ozbiljan konkurent u europskim natjecanjima. Što će navijač ako se stvori regionalna liga? Prestat navijat za voljeni klub?! Ako može u košarci, rukometu i vaterpolu, može i ovdje.

Pa cekajte...vi odmah pocinjete da ce se tuci...slusaj i tako se stvaraju radna mjesta...sto vise ljudi zaposljavaju sto sigurnije...pitanje je? Da li imaju dovoljno novaca za to...

A sto se mene tice protiv sam ove tvoje opcije...

Bolje ona stara opcija...u bivsoj jugi...

A stvarno Dinamo ispao....to je tako zalosno ***...

Nema obnavljanja tamnice naroda! Nema vraćanja starih opcija.

Naravno da je žalosno, klub s tako kvalitetnim i tako plaćenim igračima zbog loše domaće lige ispada od kluba iz neke separatističke tvorevine u Moldovi.

Poslednja izmena:

Back