Храбри улазе у историју
Тренер ОФК Београда Дејан Ђурђевић рекао је да је Галатасарај фаворит у предстојећој реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европа, али да ће његови фудбалери храбром игром покушати да изборе позитиван резултат и пролаз у следеће коло.
"Утисак је да смо ми фаворити после повољног резултата у првој утакмици, али када видите јачину клуба какав је Галатасарај јасно је да је турски клуб фаворит у предстојећем мечу. Имају квалитетну екипу са тренером који је освајао Лигу шампиона", рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре у Београду.
Фудбалери ОФК Београда и Галатасараја у четвртак од 17.30 играју реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европа. Могућа је промена термина, пошто је управа београдског клуба тражила од УЕФА да меч почне пола сата раније, у случају да се играју продужеци, пошто на стадиону на старој Карабурми нема рефлектора.
У првом мечу, прошлог четвртка у Истанбулу, било је 2:2. Турски тим је водио са 2:0, али су "романтичари" са два гола у завршници успели да изборе реми.
Ђурђевић је рекао да верује у своје играче и да ће сви дати максимум како би ОФК прошао у следеће коло.
"Згазили смо лаву на реп и ако будемо мирни он ће нас напасти. Свесни смо шта смо урадили у првој утакмици, нисмо играли нападачки, али утакмица се игра 90 минута и у завршници смо успели да изједначимо.
Екипу не правим према Галатасарају, већ на основу квалитета играча. Уз сво уважавање противника, мени су моји играчи најбољи на свету - боље немам", рекао је он.
"У историју улазе храбри. И Спартанци су били храбри, али су на крају изгинули и ипак ушли у историју. Учинићемо све да прођемо", додао је он.
Тренер "романтичара" рекао је да ће одбрана обратити пажњу на двоструког стрелца из прве утакмице Арда Турана и да очекује да ће Хари Кјуел бити у стартној постави Галатасараја.
Он је додао да управа клуба ради на трансферу двојице или тројице искуснијих играча, како би помогли младим фудбалерима, који се, како је рекао, здравом конкуренцијом боре за место у првом тиму.
Нападач ОФК Београда, стрелац изједначујућег гола у Истанбулу, Ненад Ињац рекао је да је оптимиста и да верује у пласман његовог тима у следеће коло.
"Очекујем тежу утакмицу од оне у Истанбулу, показали смо да можемо добро да играмо. Велики сам оптимиста и верујем у пролаз. Нећемо се уплашити, храбро ћемо ући у утакмицу и нека бољи победи. Они имају искусан тим, старије играче, мислим да то можемо да искористимо и брзим нападима дођемо до гола", рекао је Ињац.
Фудбалери и део стручног штаба ОФК Београда се налазе на мини припремама у Параћину и биће у карантину све до почетка утакмице.
PTC