Nekiliknebitan
Primećen član
- Poruka
- 503
ipak je on (i dalje) najbolje resenje!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa kako onda ne brljamo toliko u vaterpolu, kosarci, odbojci? Nije bas sve u mentalitetu...
Trener je dobar koliko i rezultati i igra koju njegov tim ostvaruje, a cinjenica da je reprezentacija pod Anticem iz ovih ili onih okolnosti na SP ostvarila rezultatski neuspeh uz neubedljivu igru. Pa i pre toga u pripremama dobije nas Novi Zeland, jedan Kamerun nam da tri gola kod kuce.
Ne mislim da Antica treba odmah menjati jer nazalost kakav je takav je, boljeg nemamo, ali ako se nastavi sa ovim bledim igrama i rezultatima - hvala dovidjenja, on ipak nije kalibra Zeljka Obradovica, pa da mu se gleda kroz prste za slabije rezultate sa reprezentacijom... Pa nek plate za Mateusa ili neka dovedu nekoga ko jos nije vodio reprezentaciju...
Antićeva mana je tvrdoglavost i on definitivno snosi deo krivice.
Već sam rekao nebrojano puta, cela nacija mesecima bruji o tome kako Milijaš i Pantelić nemaju šta da traže u startnih jedanaest, a on je to shvatio u poslednjoj utakmici. Koliko nas to košta videlo se u porazu protiv Gane koja je fizički nadmoćnija ekipa i koja praktično igra na domaćem terenu i trebalo je barem u prvom poluvremenu osigurati tu sredinu terena jer je tu bila teška promaja zahvaljujući tromom Milijašu, Stankoviću koji nije onaj "terijer iz Intera" kad igra za reprezentaciju, Jovanoviću i Krasiću koji su igrali krilne napadače i nisu baš bili u elementu.
Žigićevu ulogu na 25 metara od gola dan-danas nisam razumeo ali da ne ulazimo u detalje.
Ne razumem zašto forsirati jednu formaciju ako nemamo igrače za tu formaciju.
Igrali smo 451 protiv Australije i to je mnogo bolje izgledalo.
Zašto 451? Zato što imamo relativno dobar izbor igrača sredine terena i zato što se viškom na sredini terena dobija veći posed lopte.
Takođe dobija se na kreativnosti, mnogo više načina da se napadne protivnik. Naša 442 formacija je pročitana i o tome sam pisao još pre utakmica (da ne ispadnem general posle bitke), jer zatvoriti Jovanovića a posebno Krasića za nas znači izgubiti utakmicu jer mi nemamo alternativu u organizaciji igre osim da gađamo dugim loptama Žigića a to ničemu ne vodi. Nije rešenje umesto Jovanovića ubaciti Tošića koji će igrati na isti način i sa istim zadatkom.
Imamo prodorne bekove koji su objektivno bolji u ofanzivi nego u defanzivi, imamo dobre ofanzivne vezne igrače međutim ništa od toga nismo iskoristili i ja tu vidim Antićevu grešku.
Gledajući poslednju utakmicu mislim da je on neke svoje greške i uvideo i nadam se da će na njima i poraditi. Domaće stručnjake koji su se javili da kritikuju, kako su naveli, "igru bez dva centarfora" neću ni da komentarišem jer su očigledno zarobljeni u nekom vremenu od pre 50 godina kada se igrao drugačiji fudbal. I kakav je to bezobrazluk (pogotovo onog Kosanovića) da kritikuje tuđi rad a iza sebe imaš očajnu trenersku karijeru.
Ovde su veliki problem i gospoda iz saveza koji su kao oni starci iz "Muppet show" - konstantno kritikuju i čine samo štetu reprezentaciji.
Svaki selektor koji dođe ovde povinuje se savezu i igra po njihovim notama i zbog toga nemamo rezultate.
Frank Rajkard:Rekao sam da moja mlada ekipa ne zna šta je repsekt. Potvrdili smo karakter koji je u par navrata pokazao da i posle vođstva protivnika možemo da se dignemo i vratimo. Zahvaljujući tome smo i stigli do odličnih 2:2. U igru smo ušli rasterećeno, a tako će biti i u Beogradu. Igraćemo časno i pošteno, za ugled srpskog fudbala“, rekao je Đurđević
„Gledao sam samo dve utakmice OFK Beograda pred okršaj u Istanbulu, znao sam da se radi o mladoj ekipi ali sam verovao da ćemo lako doći do pobede. Vodili smo 2:0, izgubili smo u intezitetu u poslednjih 10 do 15 minuta što su odlični Beograđani znali da kazne. Što se tiče revanša - videćemo. Mislim da ništa nije izgubljeno“, tvrdi nekadašnji reprezentativac Holandije.
Kakav bre neuspeh, o cemu ti pricas. Koje sve zemlje nisu otisle na SP, sam odlazak je veliki uspeh.
A jos kad pogledas koliko se kod nas ulaze u fudbal, ovo je kao da smo osvojili ne jednu, nego tri titule.
Sledece, ne mozes da poredis kosarku sa fudbalom, u kosarci smo uvek bili velesila, najuspesnija zemlja na svetu, sada smo nesto slabiji, ali smo opet u TOP 8 zemalja.
A da te podsetim da se Zeljku Obradovicu nije gledalo kroz prste te da je nakon debakla na EP 2005. i to na domacem terenu (e to je bio pravi debakl, a ne ovo sto si ti spomenuo) oteran iz reprezentacije.
Znaci, nama je uspeh da izgubimo od Gane i Australije (koje su bile ispod nas na FIFA rang listi) i to sto su nas Nemci pri nasem vodjstvu sa igracem manje usrafe u 16?! Uspeh je biti poslednji u grupi i igrati na tri utakmice ukupno dobro nekih 30-45 minuta?! E, ja mislim da to nije nikakav uspeh!
A da ja tebe podsetim da je Zeljko Obradovic nakon uspeha 1997, 1998 i (relativno) 1999, imao i neuspehe i to 6. mesto na OI u Sidneju 2000 i 11. mesto na OI u Atini 2004 (seti se malo igara protiv Novog Zelanda i Kine), zatim je dosao Beograd, i tek je onda dao ostavku.
Pa kako onda ne brljamo toliko u vaterpolu, kosarci, odbojci? Nije bas sve u mentalitetu...
Trener je dobar koliko i rezultati i igra koju njegov tim ostvaruje, a cinjenica da je reprezentacija pod Anticem iz ovih ili onih okolnosti na SP ostvarila rezultatski neuspeh uz neubedljivu igru. Pa i pre toga u pripremama dobije nas Novi Zeland, jedan Kamerun nam da tri gola kod kuce.
Ne mislim da Antica treba odmah menjati jer nazalost kakav je takav je, boljeg nemamo, ali ako se nastavi sa ovim bledim igrama i rezultatima - hvala dovidjenja, on ipak nije kalibra Zeljka Obradovica, pa da mu se gleda kroz prste za slabije rezultate sa reprezentacijom... Pa nek plate za Mateusa ili neka dovedu nekoga ko jos nije vodio reprezentaciju...
mr Kiza:Dakle, Anticev "uspeh" se sastoji jedino u tome sto za razliku od proslog SP nismo izgubili tri utakmice i primili 10 komada.
Ali, i pre cetiri godine i sada smo takmicenje zavrsili kao poslednji u grupi.
Uspeh bi bio da je prosao grupu i da smo igrali osminu finala, znaci da smo otisli korak dalje.
Off topic, sto se Zeljka Obradovica tice, ne znam da li si pratio OI 2000 u Sidneju? Mi smo se u grupi mucili i protiv Rusa, i protiv Angole, i protiv Spanaca, Kanadjani nasih desetak razlike stignu za deset minuta u drugom poluvremenu, Litvanci nas u cetvrtfinalu lagano pobede. Da se to sad desilo mozda i ne bi bio neuspeh, ali pre deset godina, sa onakvim igracima (Danilovic, Bodiroga, Rebraca), sa najavom da se ide na finale sa SAD, to je evidentno bio neuspeh, to je i Zeljko sam priznao i podneo ostavku.
Neozbiljni pesimista:Posle kraha 2006.godine u Nemackoj,Terzic je doveo K(r)amaca,koji nije imao pojma ni gde se nalazi,ni koga selektira,tako da smo ga ispusili za EP...
Dakle, Anticev "uspeh" se sastoji jedino u tome sto za razliku od proslog SP nismo izgubili tri utakmice i primili 10 komada.
Ali, i pre cetiri godine i sada smo takmicenje zavrsili kao poslednji u grupi.
Uspeh bi bio da je prosao grupu i da smo igrali osminu finala, znaci da smo otisli korak dalje.
Sto se Nemaca tice, jesu izgubili od nas, ali su posle bili treci, a kakvu su igru prikazali oni na SP, a kakvu mi, o tome ne vredi trositi reci, rezultati sami sve govore.
I nisam rekao da treba odmah dovesti Mateusa ili nekog drugog, ali molim vas, jedan Santrac je 1998 najuren odmah posle SP, iako je stigao do osmine finala, a za cetiri godine u reprezentaciji postavio je i igru i imao solidne rezultate. Boskov dve godine kasnije takodje odlazi odmah posle debakla u cetvrtfinalu EP, iako je prosao grupu.
Antic nije stigao dotle, ali ako zabrlja u prvim kolima kvalifikacija, mislim da je najnormalnije potraziti novog trenera.
Off topic, sto se Zeljka Obradovica tice, ne znam da li si pratio OI 2000 u Sidneju? Mi smo se u grupi mucili i protiv Rusa, i protiv Angole, i protiv Spanaca, Kanadjani nasih desetak razlike stignu za deset minuta u drugom poluvremenu, Litvanci nas u cetvrtfinalu lagano pobede. Da se to sad desilo mozda i ne bi bio neuspeh, ali pre deset godina, sa onakvim igracima (Danilovic, Bodiroga, Rebraca), sa najavom da se ide na finale sa SAD, to je evidentno bio neuspeh, to je i Zeljko sam priznao i podneo ostavku.
Ja ne balim, vec iznosim svoje misljenje da otici na SP, izgubiti dve od tri utakmice i odigrati svega 30-45 od 270 minuta dobro za mene nije nikakav narocit uspeh. Po tvojoj logici, mogao je i Petko da ostane trener 2006. posto je i on imao slican "uspeh" (cak je zavrsio kvalifikacije bez poraza sa samo jednim primljenim golom).
Mislim da mi nismo Severna Koreja da se zadovoljimo time sto smo samo otisli i igrali, pa da se prave svecani doceci samim tim sto nismo izgubili sve tri utakmice i primili deset golova.
Lepo je sto smo mi pobedili Nemce, ali npr. i Svajcarska je dobila Spaniju, pa nije otisla dalje...
Gledaju se svi rezultati, a to su pobeda i dva poraza, gol razlika 2-3, i poslednje mesto u grupi.
Slazem se da je Santrac imao na papiru ekipu koja je trebala da igra polufinale 1998. Ali nije.
Zato sto nije pobedio Nemacku, a vodio je 2-0, zato sto smo jedva cupali 1-0 protiv Irana i SAD, zato sto su nas odlicni Holandjani u osmini finala prvo poluvreme prisrafili da nismo centar mogli da predjemo... Secam se da su se svi nadigli protiv njega da je to neuspeh (Boskov i Vasovic su bili najglasniji) i covek je morao da ode. 2000. godine slicna prica.
Ne mislim da je ovaj tim imao toliki potencijal kao onaj iz 1998, ali ako su oni trebali da budu u cetiri tima, ovi sada su trebali da budu u 16. Ako je 1998. bio neuspeh igrati osminu finala, sa ovim igracima neuspeh je biti poslednji u grupi.
Ne zanima mene sta je Antic radio sa Barselonom pre sedam - osam godina, vec sta radi sa reprezentacijom. Dok postize rezultate dobar je, kad ne postize - nije. Razumeo bih da je ranije usao npr. medju 8 na svetskom ili evropskom, pa da mu se oprosti neuspeh. Hrvati su sa Cirom osvojili bronzu na SP pa su ga kasnije smenili cim se nije plasirao na EP 2000 i lose poceo kvalifikacije za SP 2002. Onda je Djora trebao da ostane 2001 do danas, pa ko zna, mozda bi sad i osvojili SP.
Sto se tice (ne)menjanja trenera tokom kvalifikacija, pa mogao je Djora da ostane posto je 2001 unistio sanse da se plasiramo dalje, mogao je i Dejo da ostane posto je izgubio od Azerbejdzana 2003. Doduse, Klemente je ostao posle Kazahstana, pa smo bese na kraju bili jedva treci u grupi...
A sto se motivacije tice, pa ovo je bilo prvo prvenstvo gde smo igali pod imenom Srbija, ako to nije motiv, onda ne znam sta je...