Fudbalski mikser

• Začetnik teme Začetnik teme sajva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TREBAJU LI DJEVOJKE TRENIRATI FUDBAL?

• DA

glasova: 41 63,1%
  • MOZDA

glasova: 6 9,2%
  • NE

glasova: 9 13,8%
  • NIKAKO

glasova: 9 13,8%

• Ukupno glasova
    65
Pa kako onda ne brljamo toliko u vaterpolu, kosarci, odbojci? Nije bas sve u mentalitetu...

Trener je dobar koliko i rezultati i igra koju njegov tim ostvaruje, a cinjenica da je reprezentacija pod Anticem iz ovih ili onih okolnosti na SP ostvarila rezultatski neuspeh uz neubedljivu igru. Pa i pre toga u pripremama dobije nas Novi Zeland, jedan Kamerun nam da tri gola kod kuce.

Ne mislim da Antica treba odmah menjati jer nazalost kakav je takav je, boljeg nemamo, ali ako se nastavi sa ovim bledim igrama i rezultatima - hvala dovidjenja, on ipak nije kalibra Zeljka Obradovica, pa da mu se gleda kroz prste za slabije rezultate sa reprezentacijom... Pa nek plate za Mateusa ili neka dovedu nekoga ko jos nije vodio reprezentaciju...

Kakav bre neuspeh, o cemu ti pricas. Koje sve zemlje nisu otisle na SP, sam odlazak je veliki uspeh.
A jos kad pogledas koliko se kod nas ulaze u fudbal, ovo je kao da smo osvojili ne jednu, nego tri titule.

Sledece, ne mozes da poredis kosarku sa fudbalom, u kosarci smo uvek bili velesila, najuspesnija zemlja na svetu, sada smo nesto slabiji, ali smo opet u TOP 8 zemalja.
A da te podsetim da se Zeljku Obradovicu nije gledalo kroz prste te da je nakon debakla na EP 2005. i to na domacem terenu (e to je bio pravi debakl, a ne ovo sto si ti spomenuo) oteran iz reprezentacije.

Antićeva mana je tvrdoglavost i on definitivno snosi deo krivice.
Već sam rekao nebrojano puta, cela nacija mesecima bruji o tome kako Milijaš i Pantelić nemaju šta da traže u startnih jedanaest, a on je to shvatio u poslednjoj utakmici. Koliko nas to košta videlo se u porazu protiv Gane koja je fizički nadmoćnija ekipa i koja praktično igra na domaćem terenu i trebalo je barem u prvom poluvremenu osigurati tu sredinu terena jer je tu bila teška promaja zahvaljujući tromom Milijašu, Stankoviću koji nije onaj "terijer iz Intera" kad igra za reprezentaciju, Jovanoviću i Krasiću koji su igrali krilne napadače i nisu baš bili u elementu.
Žigićevu ulogu na 25 metara od gola dan-danas nisam razumeo ali da ne ulazimo u detalje.

Ne razumem zašto forsirati jednu formaciju ako nemamo igrače za tu formaciju.
Igrali smo 451 protiv Australije i to je mnogo bolje izgledalo.
Zašto 451? Zato što imamo relativno dobar izbor igrača sredine terena i zato što se viškom na sredini terena dobija veći posed lopte.
Takođe dobija se na kreativnosti, mnogo više načina da se napadne protivnik. Naša 442 formacija je pročitana i o tome sam pisao još pre utakmica (da ne ispadnem general posle bitke), jer zatvoriti Jovanovića a posebno Krasića za nas znači izgubiti utakmicu jer mi nemamo alternativu u organizaciji igre osim da gađamo dugim loptama Žigića a to ničemu ne vodi. Nije rešenje umesto Jovanovića ubaciti Tošića koji će igrati na isti način i sa istim zadatkom.
Imamo prodorne bekove koji su objektivno bolji u ofanzivi nego u defanzivi, imamo dobre ofanzivne vezne igrače međutim ništa od toga nismo iskoristili i ja tu vidim Antićevu grešku.
Gledajući poslednju utakmicu mislim da je on neke svoje greške i uvideo i nadam se da će na njima i poraditi. Domaće stručnjake koji su se javili da kritikuju, kako su naveli, "igru bez dva centarfora" neću ni da komentarišem jer su očigledno zarobljeni u nekom vremenu od pre 50 godina kada se igrao drugačiji fudbal. I kakav je to bezobrazluk (pogotovo onog Kosanovića) da kritikuje tuđi rad a iza sebe imaš očajnu trenersku karijeru.

Ovde su veliki problem i gospoda iz saveza koji su kao oni starci iz "Muppet show" - konstantno kritikuju i čine samo štetu reprezentaciji.
Svaki selektor koji dođe ovde povinuje se savezu i igra po njihovim notama i zbog toga nemamo rezultate.

Poslednja izmena:
Antićeva mana je tvrdoglavost i on definitivno snosi deo krivice.
Već sam rekao nebrojano puta, cela nacija mesecima bruji o tome kako Milijaš i Pantelić nemaju šta da traže u startnih jedanaest, a on je to shvatio u poslednjoj utakmici. Koliko nas to košta videlo se u porazu protiv Gane koja je fizički nadmoćnija ekipa i koja praktično igra na domaćem terenu i trebalo je barem u prvom poluvremenu osigurati tu sredinu terena jer je tu bila teška promaja zahvaljujući tromom Milijašu, Stankoviću koji nije onaj "terijer iz Intera" kad igra za reprezentaciju, Jovanoviću i Krasiću koji su igrali krilne napadače i nisu baš bili u elementu.
Žigićevu ulogu na 25 metara od gola dan-danas nisam razumeo ali da ne ulazimo u detalje.

Ne razumem zašto forsirati jednu formaciju ako nemamo igrače za tu formaciju.
Igrali smo 451 protiv Australije i to je mnogo bolje izgledalo.
Zašto 451? Zato što imamo relativno dobar izbor igrača sredine terena i zato što se viškom na sredini terena dobija veći posed lopte.
Takođe dobija se na kreativnosti, mnogo više načina da se napadne protivnik. Naša 442 formacija je pročitana i o tome sam pisao još pre utakmica (da ne ispadnem general posle bitke), jer zatvoriti Jovanovića a posebno Krasića za nas znači izgubiti utakmicu jer mi nemamo alternativu u organizaciji igre osim da gađamo dugim loptama Žigića a to ničemu ne vodi. Nije rešenje umesto Jovanovića ubaciti Tošića koji će igrati na isti način i sa istim zadatkom.
Imamo prodorne bekove koji su objektivno bolji u ofanzivi nego u defanzivi, imamo dobre ofanzivne vezne igrače međutim ništa od toga nismo iskoristili i ja tu vidim Antićevu grešku.
Gledajući poslednju utakmicu mislim da je on neke svoje greške i uvideo i nadam se da će na njima i poraditi. Domaće stručnjake koji su se javili da kritikuju, kako su naveli, "igru bez dva centarfora" neću ni da komentarišem jer su očigledno zarobljeni u nekom vremenu od pre 50 godina kada se igrao drugačiji fudbal. I kakav je to bezobrazluk (pogotovo onog Kosanovića) da kritikuje tuđi rad a iza sebe imaš očajnu trenersku karijeru.

Ovde su veliki problem i gospoda iz saveza koji su kao oni starci iz "Muppet show" - konstantno kritikuju i čine samo štetu reprezentaciji.
Svaki selektor koji dođe ovde povinuje se savezu i igra po njihovim notama i zbog toga nemamo rezultate.

Slazem se svim sto si rekao, i za Milijasa i Pantelica takodje, ali samo mi ne stima ovo, "cela nacija mesecima bruji o tome kako Milijaš i Pantelić nemaju šta da traže u startnih jedanaest". Kolko god da se i meni oni ne svidjaju kao igraci pa i gotovo celoj naciji, niko od nas nije selektor i nema sta tu nacija nekog da izbacuje iz ekipe a drugog da ubacuje.

Svaba Djurdjevic:
Rekao sam da moja mlada ekipa ne zna šta je repsekt. Potvrdili smo karakter koji je u par navrata pokazao da i posle vođstva protivnika možemo da se dignemo i vratimo. Zahvaljujući tome smo i stigli do odličnih 2:2. U igru smo ušli rasterećeno, a tako će biti i u Beogradu. Igraćemo časno i pošteno, za ugled srpskog fudbala“, rekao je Đurđević
Frank Rajkard:
„Gledao sam samo dve utakmice OFK Beograda pred okršaj u Istanbulu, znao sam da se radi o mladoj ekipi ali sam verovao da ćemo lako doći do pobede. Vodili smo 2:0, izgubili smo u intezitetu u poslednjih 10 do 15 minuta što su odlični Beograđani znali da kazne. Što se tiče revanša - videćemo. Mislim da ništa nije izgubljeno“, tvrdi nekadašnji reprezentativac Holandije.

Kakav bre neuspeh, o cemu ti pricas. Koje sve zemlje nisu otisle na SP, sam odlazak je veliki uspeh.
A jos kad pogledas koliko se kod nas ulaze u fudbal, ovo je kao da smo osvojili ne jednu, nego tri titule.

Sledece, ne mozes da poredis kosarku sa fudbalom, u kosarci smo uvek bili velesila, najuspesnija zemlja na svetu, sada smo nesto slabiji, ali smo opet u TOP 8 zemalja.
A da te podsetim da se Zeljku Obradovicu nije gledalo kroz prste te da je nakon debakla na EP 2005. i to na domacem terenu (e to je bio pravi debakl, a ne ovo sto si ti spomenuo) oteran iz reprezentacije.

Znaci, nama je uspeh da izgubimo od Gane i Australije (koje su bile ispod nas na FIFA rang listi) i to sto su nas Nemci pri nasem vodjstvu sa igracem manje usrafe u 16?! Uspeh je biti poslednji u grupi i igrati na tri utakmice ukupno dobro nekih 30-45 minuta?! E, ja mislim da to nije nikakav uspeh!

A da ja tebe podsetim da je Zeljko Obradovic nakon uspeha 1997, 1998 i (relativno) 1999, imao i neuspehe i to 6. mesto na OI u Sidneju 2000 i 11. mesto na OI u Atini 2004 (seti se malo igara protiv Novog Zelanda i Kine), zatim je dosao Beograd, i tek je onda dao ostavku.

Znaci, nama je uspeh da izgubimo od Gane i Australije (koje su bile ispod nas na FIFA rang listi) i to sto su nas Nemci pri nasem vodjstvu sa igracem manje usrafe u 16?! Uspeh je biti poslednji u grupi i igrati na tri utakmice ukupno dobro nekih 30-45 minuta?! E, ja mislim da to nije nikakav uspeh!

Evo, sam sebi si uskocio u usta. Ako je nama neuspeh da izgubimo od Gane i Australije, sta je tek onda Nemcima poraz od nas. Zar nisu oni na listi ispred nas.

To nema nikakve veze ko zauzima koje mesto na listi. Pa da se to gleda fudbal se nebi ni igrao, vec bi se posle zreba odma projektovalo sve do finala i za dva minuta bi se znalo ko ispada u kojoj fazi takmicenja i ko osvoja SP (po tvom osvaja onaj ko je prvi na FIFA rang listi, zar ne?). Da je tako, liste se nikad nebi ni menjale jer bi uvek pobedjivao onaj ko zauzima bolje mesto.

Sledece, ta lista ne pokazuje uvek realno stanje stvari. Evo recimo, na taze listi za jul 2010. ima sledecih nebuloza:
9. Egipat !?!?!:dontunderstand:
jedna Francuska tek 21.:rtfm:
Gana tek 23. i pored velikog uspeha ne samo na ovom SP vec i u poslednijh 5 god.
Meksiko tek 24. iako uvek imaju dobru ekipu redovnu na SP
34. Gabon !?!?!?!:dontunderstand:, ispred jedne Svedske i Republike Irske
Peru 38. iako ih u kvalifikacijama guzzi kad ko hoce
Juzna Koreja koja je ostavila odlican utisak na SP (uz malo srece su mogli ponovo do polufinala) i koja se plasirala na sva SP od 1998. je tek 44. tik uz Burkina Faso !?!?!
Uostalom evo pa gledaj: http://www.fifa.com/worldfootball/r...r=m/fullranking.html#confederation=0&rank=194

A tu ima i jos jedna stvar kad se vec pozivas na listu. Nije isto kad je razlika izmedju dva tima na listi 10 mesta ako su oni 1. i 11. ili ako su 15. i 25. ili sta ja znam 190. i 200.
Sto se vise udaljavas od vrha liste ekipe su ujednacenije, tako da i ovo potvrdjuje "katastrofu" Nemacke protiv nas spram ova dva nasa "neuspeha".

Kad si vec spomenuo Australiju i Ganu, prvi su samo 6 mesta iza nas (pre SP bili 5 mesta iza), drugi samo 9 (17). Tu ti cak i lista govori da su tik uz nas, a teren je pokazao da su u ovom momentu ipak bolji, pogotovo Ganci. Australiju smo, usudio bi se da kazem, nadigrali ali i sreca je sastavni deo fudbala. Nemci pre SP ispred nas 9 mesta (sada 10), sto znaci da ako su nama ova dva navedena poraza veliki neuspesi, njima je poraz od nas, ne neuspeh, vec katastrofa.

I za kraj, kad se vec pozivas na listu (da spomenem ovo jos jednom), pre SP smo bili 15. sa 947 bodova a sada smo na 13. mestu sa 969 bodova.
Ocigledan napredak za dva mesta i 22 boda. :worth:

A da ja tebe podsetim da je Zeljko Obradovic nakon uspeha 1997, 1998 i (relativno) 1999, imao i neuspehe i to 6. mesto na OI u Sidneju 2000 i 11. mesto na OI u Atini 2004 (seti se malo igara protiv Novog Zelanda i Kine), zatim je dosao Beograd, i tek je onda dao ostavku.

A posle silnog izlaganja gore (jer je ovo ipak fudbalska tema i jer sam vec rekao da je u kosarci drugacija situacija) ovde bih samo dodao da 6. mesto nije neuspeh. Toliko.

Poslednja izmena:
Pa kako onda ne brljamo toliko u vaterpolu, kosarci, odbojci? Nije bas sve u mentalitetu...

Trener je dobar koliko i rezultati i igra koju njegov tim ostvaruje, a cinjenica da je reprezentacija pod Anticem iz ovih ili onih okolnosti na SP ostvarila rezultatski neuspeh uz neubedljivu igru. Pa i pre toga u pripremama dobije nas Novi Zeland, jedan Kamerun nam da tri gola kod kuce.

Ne mislim da Antica treba odmah menjati jer nazalost kakav je takav je, boljeg nemamo, ali ako se nastavi sa ovim bledim igrama i rezultatima - hvala dovidjenja, on ipak nije kalibra Zeljka Obradovica, pa da mu se gleda kroz prste za slabije rezultate sa reprezentacijom... Pa nek plate za Mateusa ili neka dovedu nekoga ko jos nije vodio reprezentaciju...

Kakav Mateus,o cemu ti pricas covece?:dontunderstand: Opet ponavljam,koliko dobrih i svetski priznatih trenera ga je ispusilo na Mondijalu(Lipi,Kapelo,Erikson...)...Zar hoces za njih da kazes da su dunsteri?Ali to je u biti naseg naroda...Sutra da dodje Murinjo za selektora i da izgubi dve prijateljske utakmice zaredom,mi bi rekli da nema pojma i doveli za selektora Kratka Ostanica ili El Grande Jokana :roll:

Pozdrav svima...

Zamolio bih prvo moderatore da ne brišu ovu poruku, nije mi cilj da reklamiram, već da pokrenem neku akciju. Pročitajte o čemu se radi...

Naime, ranije je postojao sajt fm-serbia koji se između ostalog bavio i izradom grbova fudbalskih klubova u elektronskom formatu. Međutim, sajt više ne postoji, a veliki deo fudbalskih logoa je teško sada naći. Otvorio sam podforum na svom sajtu gde bih želeo da pokrenem sličnu akciju...

Ako je neko zainteresovan neka mi se javi na pm, daću mu adresu sajta pa možemo tamo da krenemo as izradom.

Ja inače posedujem dosta grbova naših klubova, ali bih želeo da sve kompletiram, tačnije što više, pa ako je moguće i da odradimo za neki football manager... Lepo je imati logoe naših klubova dok igrate menadžer :)

Ako imate neke predloge slobodno se javite na pm ili ovde.

Hvala!

Dakle, Anticev "uspeh" se sastoji jedino u tome sto za razliku od proslog SP nismo izgubili tri utakmice i primili 10 komada.
Ali, i pre cetiri godine i sada smo takmicenje zavrsili kao poslednji u grupi.
Uspeh bi bio da je prosao grupu i da smo igrali osminu finala, znaci da smo otisli korak dalje.

Sto se Nemaca tice, jesu izgubili od nas, ali su posle bili treci, a kakvu su igru prikazali oni na SP, a kakvu mi, o tome ne vredi trositi reci, rezultati sami sve govore.

I nisam rekao da treba odmah dovesti Mateusa ili nekog drugog, ali molim vas, jedan Santrac je 1998 najuren odmah posle SP, iako je stigao do osmine finala, a za cetiri godine u reprezentaciji postavio je i igru i imao solidne rezultate. Boskov dve godine kasnije takodje odlazi odmah posle debakla u cetvrtfinalu EP, iako je prosao grupu.

Antic nije stigao dotle, ali ako zabrlja u prvim kolima kvalifikacija, mislim da je najnormalnije potraziti novog trenera.

Off topic, sto se Zeljka Obradovica tice, ne znam da li si pratio OI 2000 u Sidneju? Mi smo se u grupi mucili i protiv Rusa, i protiv Angole, i protiv Spanaca, Kanadjani nasih desetak razlike stignu za deset minuta u drugom poluvremenu, Litvanci nas u cetvrtfinalu lagano pobede. Da se to sad desilo mozda i ne bi bio neuspeh, ali pre deset godina, sa onakvim igracima (Danilovic, Bodiroga, Rebraca), sa najavom da se ide na finale sa SAD, to je evidentno bio neuspeh, to je i Zeljko sam priznao i podneo ostavku.

mr Kiza:
Dakle, Anticev "uspeh" se sastoji jedino u tome sto za razliku od proslog SP nismo izgubili tri utakmice i primili 10 komada.
Uspeh bi bio da je prosao grupu i da smo igrali osminu finala, znaci da smo otisli korak dalje.

Anticev uspeh se sastoji u tome sto je ostvario MNOGO bolji rezultat od svih njegovih prethodnika u poslednjih 10 godina, i sto smo prvi put u istoriji pobedili neku top 10 reprezentaciju i to na SP. To je ujedno i prvi poraz Nemaca u grupi posle 1986. Da Krasic&kompanija nisu promasivali 100% sanse protiv kengura, sad bi antara svima bio kralj.

Po istoj logici ja mogu da kazem da su Nemci imali malo vise srece i nisu se ispromasivali, moglo je da bude 3-1 ili 4-1, pa bi Antic vec sad bio smenjen...
Ponavljam jos jednom, ne treba coveka provlaciti kroz blato, ali ga ne treba ni kovati u zvezde.

Off topic, sto se Zeljka Obradovica tice, ne znam da li si pratio OI 2000 u Sidneju? Mi smo se u grupi mucili i protiv Rusa, i protiv Angole, i protiv Spanaca, Kanadjani nasih desetak razlike stignu za deset minuta u drugom poluvremenu, Litvanci nas u cetvrtfinalu lagano pobede. Da se to sad desilo mozda i ne bi bio neuspeh, ali pre deset godina, sa onakvim igracima (Danilovic, Bodiroga, Rebraca), sa najavom da se ide na finale sa SAD, to je evidentno bio neuspeh, to je i Zeljko sam priznao i podneo ostavku.

Ovo je i cela poenta Antarine price.Uzmi u obzir kakav smo tim imali 1998.godine i 2000.godine,a kakav danas.Sa Santracem i onom sjajnom generacijom smo trebali da igramo polufinale bar,kao Hrvati,a mi smo jedva pobedili jedan Iran,a sa Nemcima uprskali vodjstvo od 2:0...Boskov je pretrpeo katastrofu od Holandije i naravno da je morao biti smenjen,kao i Petko 2006.godine,iako i jednog i drugog smatram za dobre trenere.A sta je Antic imao?Tim bez vodje na terenu(kao sto je to Piksi bio nekad),napad bez golgetera i odbranu(po mnogima najjaci deo tima),koja igra odbojku u svom sesnastercu.Nikad smesnije nismo ispali sa SP.Antic nije savrsen,ali nema boljeg,sem ako nekim neverovatnim slucajem,Tole ne nagovori Boru Milutinovica da prihvati kormilo.I jos nesto,pogledaj kako smo prolazili kad smo menjali selektore kao carape...Posle Santraca doveden je Ziva,nas eminentni stricnjak :roll: Posle smene Boskova,doveden je(ne racunajuci Petkove 4 utakmice kao selektora 2000.godine i selektorsku komisiju Boskov,Curkovic,"Genije") jos cuveniji trenerski mag Bata Djora,koji je u samo 3 utakmice sjebao nas odlazak na SP u Juznu Koreju.Posle kraha 2006.godine u Nemackoj,Terzic je doveo Kl(i)mentea,koji nije imao pojma ni gde se nalazi,ni koga selektira,tako da smo ga ispusili za EP...I ako sad smenimo Antica,koji je uspostavio koliko-toliko neku kontrolu u reprezentaciji i dovedemo nekog slosera za trenera,mi smo ****** jeza u ledja,a onda ce svi oni koji su terali Antica,da mole Boga da se on vrati...

Poslednja izmena:
:cross: :cross: :cross: :cross:

Mnogo nesto mrsis balls. I da ti ponovim i po stoti put ako treba, dok ti ne dodje iz dupeta u glavu, sam plasman na SP je fenomenalan uspeh, samo ucesce znaci mnogo, ne samo za nas fudbal vec i za drzavu.
U kakvoj siutuaciji je Antic preuzeo ekipu i sta je sa njom ucinio, to je fantasticno. Nakon debila Djorica :thumbdown:, pa trojke na mestu selektora Curkovic-Savicevic-Boskov :thumbdown:(sto mi nikad nece biti jasno), pa Dejo Majstor aka Dejo Azerbejdzan :thumbdown:, zatim kratak uspon za vreme Petkovica, pa najgori pad u istoriji sa Klemeteom :thumbdown: :thumbdown:, potom Djukic koji prakticno nije ni dobio sansu (ispalo bolje sto nije), dolazi Antic :worth: koji je preporodio ne samo igru reprezentacije vec i kult nacionalnog tima, i vratio nadu u nas fudbal. Zakleo bih se i da sadasnje dobre partije nasih timova u Evropi delom dugujemo Anticu.
:tick: :tick: :tick: :tick:

Sto se Nemaca tice, jesu izgubili od nas, ali su posle bili treci, a kakvu su igru prikazali oni na SP, a kakvu mi, o tome ne vredi trositi reci, rezultati sami sve govore.

Sve si sam rekao :rtfm:, al' opet vec pomenuta veza pedu-mozak ne funkcionise najbolje. Ako hoces da ucestvujes u raspravama razmisli o onome sta si napisao, ako treba procitaj ponovo 20 puta, samo ne uleci sebi u vec napisane reci i koristi cinjenice a ne neka subjektivna misljenja.
Kao sto rekoh, sam si vec sve rekao al' ako nisi skapirao evo. Kakvu su samo Nemci pokazali igru na SP (mozda i najbolju od svih ekipa) i osvojili trece mesto, pobeda nad takvom fudbalskom vele silom (kao sto rece 8-mile RD prva nasa pobeda nad nekom od TOP 10 zemalja u istoriji i to na SP!!!) je uspeh nad uspesima.

I nisam rekao da treba odmah dovesti Mateusa ili nekog drugog, ali molim vas, jedan Santrac je 1998 najuren odmah posle SP, iako je stigao do osmine finala, a za cetiri godine u reprezentaciji postavio je i igru i imao solidne rezultate. Boskov dve godine kasnije takodje odlazi odmah posle debakla u cetvrtfinalu EP, iako je prosao grupu.

Poredeci ekipu koju smo imali na SP 1998. i na EP 2000. sa sadasnjom bi bila smejurija.
To ti je kao da poredis vodjenje sa klupe Barselone sada i 2003.(na ovo cu se osvrnuti kasnije), kao da poredis Madjarsku sada i sa Puskasom, Partizan 1966. i sada, Zvezdu 1991. i sada ...
Mi smo tada imali gotovo celu ekipu od igraca svetske klase - Piksi, Mijat, Savo, Sinisa, Jokan, Bata, Dejo, Jugovic, Djukic, Drulovic, Darko, mladjani Deki Stankovic i one koji nisu bili svetska klasa ali veoma dobri igraci - Brnovic, Djorovic, Kralj, Nadj, Komljenovic, Govedarica, Saveljic, Zeljko Petrovic.
Ovoj ekipi bi krajnji domet trebao da bude makar polufinale SP, (ali pazi ovoj Santracevoj, ne Anticevoj), a ti ocekujes da sa jednim Stojkovicem, Tosicem, Zigicem, Pantelicem, ili na proslom SP sa Koromanom, Gavrancicem, Jevricem, Nenadom Djordjevicem, Bastom i Oliverom Kovacevicem!?!?! da odemo u 1/8 ili 1/4 finala.
Takodje, ne treba zanemariti i cinjenicu da su nasi igraci igrali poslednje prvenstvo 1990, da je iz te ekipe ostao cini mi se samo Piksi, i da su na ta dva prvenstava (98 i 00) bili puni zelje za dokazivanjem izmedju ostalog jer njihova tada samostalna zemlja po prvi put igra na velikom tamicenju, sto je u tom trenutku usled raznih okolnosti ipak bilo dovoljno samo za prolaz grupe. Hrvatska je tada iskoristila upravo taj nacionalni naboj i postgla uspeh kakav vise nikad nece postici.
Takve igrace kakve smo u isto vreme i na istom mestu imali u Francuskoj i dve godine kasnije, majka radja samo jednom.

Antic nije stigao dotle, ali ako zabrlja u prvim kolima kvalifikacija, mislim da je najnormalnije potraziti novog trenera.

E sad, kad sam vec spomenuo Barselonu sada i 2003. verovatno si se zapitao zasto sam to uradio. Te godine je Barselona bila u verovatno najkriticnijoj situaciji, sto se tice rezultata i plasmana na tabeli. Upravo je gosn. Radomir Antic u tom trenutku dosao na klupu Barselone, u trenutku kad su bili nadomak zone ispadanja, preciznije na 15. mestu. Verovatno mislis da ih je on pored svih nedaca ipak spasao ispadanja i doveo do mozda 10. mesta i sredine tabele i bla, bla... On ne samo sto ih je spasao ispadanja, vec ih je doveo do 6. mesta i plasmana u Kup UEFA.
Toliko o tome kakav je on trener. :worth:
A sto se tice ovog da ga treba smeniti ako zabrlja u prvim kolima kvalifikacija, to je totalna glupost, pa zbog toga i takvih koji misle kao ti nam se i raspada fudbal. Nakon par slabih rezultata kod nas se seku glave. Najbolji primer kako treba raditi su Danska (Morten Olsen selektor neprekidno od 2000.) i Svedska (Lars Lagerbak 2000-2009) koji i pored par neuspeha ne menjaju selektora. I kad krenu kvalifikacije lose, zamena selektora u sred kvalifikacionog ciklusa, nikad ne donosi boljitak, naprotiv, rezultati po pravilu budu jos i gori.

Koj ti je bre vise sa kosarkom i Zeljkom Obradovicem.
Al' ajde, podseticu te da smo tada u grupi imali skor 4-1, jedini poraz doziveli od tada odlicne i nikad bolje Kanade predvodjene Stivom Nesom koja je tada zauzela prvo mesto u grupi. A ovo ko nas je mucio, te price okaci macku o rep, pobeda je pobeda. Rusi su Rusi, Spanci tih godina poceli sa najavom o haranju celim svetom. Sto se tice pobede Litvanije, tu nista nije iznenadjenje, uvek odlicna ekipa sa kojom smo se godinama klali, red je bio da i oni jednom pobede.
Evo ti i rezultati:
Jugoslavija 66:60 Rusija
Australija 66:80 Jugoslavija
Jugoslavija 73:64 Angola
Spanija 65:78 Jugoslavija
Jugoslavija 75:83 Kanada
1/4 finale: Jugoslavija 63:76 Litvanija
A ovo "nasih desetak razlike stignu za deset minuta", dovoljno bi bilo :dash:
Pa jel si ti gledao nekad kosarku, deset razlike se stize za 1 minut a sta ima cudno stici tu prednost za deset minuta. :dontunderstand:

Poslednja izmena:
Ja ne balim, vec iznosim svoje misljenje da otici na SP, izgubiti dve od tri utakmice i odigrati svega 30-45 od 270 minuta dobro za mene nije nikakav narocit uspeh. Po tvojoj logici, mogao je i Petko da ostane trener 2006. posto je i on imao slican "uspeh" (cak je zavrsio kvalifikacije bez poraza sa samo jednim primljenim golom).

Mislim da mi nismo Severna Koreja da se zadovoljimo time sto smo samo otisli i igrali, pa da se prave svecani doceci samim tim sto nismo izgubili sve tri utakmice i primili deset golova.

Lepo je sto smo mi pobedili Nemce, ali npr. i Svajcarska je dobila Spaniju, pa nije otisla dalje...
Gledaju se svi rezultati, a to su pobeda i dva poraza, gol razlika 2-3, i poslednje mesto u grupi.

Slazem se da je Santrac imao na papiru ekipu koja je trebala da igra polufinale 1998. Ali nije.
Zato sto nije pobedio Nemacku, a vodio je 2-0, zato sto smo jedva cupali 1-0 protiv Irana i SAD, zato sto su nas odlicni Holandjani u osmini finala prvo poluvreme prisrafili da nismo centar mogli da predjemo... Secam se da su se svi nadigli protiv njega da je to neuspeh (Boskov i Vasovic su bili najglasniji) i covek je morao da ode. 2000. godine slicna prica.

Ne mislim da je ovaj tim imao toliki potencijal kao onaj iz 1998, ali ako su oni trebali da budu u cetiri tima, ovi sada su trebali da budu u 16. Ako je 1998. bio neuspeh igrati osminu finala, sa ovim igracima neuspeh je biti poslednji u grupi.

Ne zanima mene sta je Antic radio sa Barselonom pre sedam - osam godina, vec sta radi sa reprezentacijom. Dok postize rezultate dobar je, kad ne postize - nije. Razumeo bih da je ranije usao npr. medju 8 na svetskom ili evropskom, pa da mu se oprosti neuspeh. Hrvati su sa Cirom osvojili bronzu na SP pa su ga kasnije smenili cim se nije plasirao na EP 2000 i lose poceo kvalifikacije za SP 2002. Onda je Djora trebao da ostane 2001 do danas, pa ko zna, mozda bi sad i osvojili SP.

Sto se tice (ne)menjanja trenera tokom kvalifikacija, pa mogao je Djora da ostane posto je 2001 unistio sanse da se plasiramo dalje, mogao je i Dejo da ostane posto je izgubio od Azerbejdzana 2003. Doduse, Klemente je ostao posle Kazahstana, pa smo bese na kraju bili jedva treci u grupi...

A sto se motivacije tice, pa ovo je bilo prvo prvenstvo gde smo igali pod imenom Srbija, ako to nije motiv, onda ne znam sta je...

Ja ne balim, vec iznosim svoje misljenje da otici na SP, izgubiti dve od tri utakmice i odigrati svega 30-45 od 270 minuta dobro za mene nije nikakav narocit uspeh. Po tvojoj logici, mogao je i Petko da ostane trener 2006. posto je i on imao slican "uspeh" (cak je zavrsio kvalifikacije bez poraza sa samo jednim primljenim golom).

Mislim da mi nismo Severna Koreja da se zadovoljimo time sto smo samo otisli i igrali, pa da se prave svecani doceci samim tim sto nismo izgubili sve tri utakmice i primili deset golova.

Lepo je sto smo mi pobedili Nemce, ali npr. i Svajcarska je dobila Spaniju, pa nije otisla dalje...
Gledaju se svi rezultati, a to su pobeda i dva poraza, gol razlika 2-3, i poslednje mesto u grupi.

Slazem se da je Santrac imao na papiru ekipu koja je trebala da igra polufinale 1998. Ali nije.
Zato sto nije pobedio Nemacku, a vodio je 2-0, zato sto smo jedva cupali 1-0 protiv Irana i SAD, zato sto su nas odlicni Holandjani u osmini finala prvo poluvreme prisrafili da nismo centar mogli da predjemo... Secam se da su se svi nadigli protiv njega da je to neuspeh (Boskov i Vasovic su bili najglasniji) i covek je morao da ode. 2000. godine slicna prica.

Ne mislim da je ovaj tim imao toliki potencijal kao onaj iz 1998, ali ako su oni trebali da budu u cetiri tima, ovi sada su trebali da budu u 16. Ako je 1998. bio neuspeh igrati osminu finala, sa ovim igracima neuspeh je biti poslednji u grupi.

Ne zanima mene sta je Antic radio sa Barselonom pre sedam - osam godina, vec sta radi sa reprezentacijom. Dok postize rezultate dobar je, kad ne postize - nije. Razumeo bih da je ranije usao npr. medju 8 na svetskom ili evropskom, pa da mu se oprosti neuspeh. Hrvati su sa Cirom osvojili bronzu na SP pa su ga kasnije smenili cim se nije plasirao na EP 2000 i lose poceo kvalifikacije za SP 2002. Onda je Djora trebao da ostane 2001 do danas, pa ko zna, mozda bi sad i osvojili SP.

Sto se tice (ne)menjanja trenera tokom kvalifikacija, pa mogao je Djora da ostane posto je 2001 unistio sanse da se plasiramo dalje, mogao je i Dejo da ostane posto je izgubio od Azerbejdzana 2003. Doduse, Klemente je ostao posle Kazahstana, pa smo bese na kraju bili jedva treci u grupi...

A sto se motivacije tice, pa ovo je bilo prvo prvenstvo gde smo igali pod imenom Srbija, ako to nije motiv, onda ne znam sta je...

Tipican primer navijaca (ako mogu tako to da nazovem) koji dolazi na Francusku, Portugal i sada ce na Italiju (sto znaci jedna tekma na dve godine) i mozda na jos po koju tekmu ako se pobedjuje (pretpostavljam na Rumuniju i Kamerun) za sta je opet zasluzan Antic, a na mecevima protiv Jermenije, Kazahstana, Poljske ili Farskih Ostrva ni traga ni glasa.
Ne vredi vise sa tobom raspravljati, ova boldovana recenica je rekla sve.

Poslednja izmena:
Ajde i ja da iznesem misljenje o Anticu i njegovom statusu: Na pocetku da kazem najbitnije: treba da ostane. Iz razloga koji je vec spomenut, a to je da je digao reprezentaciju iz pepela, da je zaveo red, da je vratio veru u fudbal. Ono sto se ne slazem, to je konstantno pominjanje njegovih uspeha. Kada Antic ode u penziju, tada treba govoriti kakve je uspehe imao, a sada, dok je jos aktivan, treba biti realan, i reci svaka cast, ali to vreme je PROSLO.
Anticeva filozofija je poprilicno zastarela. Igra sa dva napadaca u komunistickoj formaciji 4-4-2. I to sa ekipom koja nema nijednog, a kamoli dva dobra napadaca, a ima sasvim dobar broj krila. Dakle, treba da igra kao Holandija sa trojkom (Kujt, Roben, Van Persi - Snajder plej), kao Nemacka (Miler, Podolski Klose - Ozil kao plej), kao Barsa (Mesi, Pedro, Ibrahimovic), da ne pominjem dalje, verujem da znate svi.

Ono sto mu najvise zameram, to je sto nema hrabrosti. Igraju mu u ekipi ZASLUZNI, a ne najspremniji. Nije imao onu stvar da gurne u vatru Mrdju, Tosica, Kacara.

Sada verujem da opet nema hrabrost da presece i da ne zove vise Zigica, Pantelica, Milijasa...

Sve ce biti isto. Nista necemo uraditi na EP, ali cemo se plasirati.

Back