Fudbalski mikser

• Začetnik teme Začetnik teme sajva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TREBAJU LI DJEVOJKE TRENIRATI FUDBAL?

• DA

glasova: 41 63,1%
  • MOZDA

glasova: 6 9,2%
  • NE

glasova: 9 13,8%
  • NIKAKO

glasova: 9 13,8%

• Ukupno glasova
    65
I ja sam za odrzavanje tog prvenstva kod nas , al o cemu vi pricate da to nije "nemoguca misija" itd. UEFA bi nam i dala organizaciju cak i ako ne bi ponudili najbolje uslove i stadione, ali smo mi trenutno udaljeni bar 2 svetlosne godine po kvalitetu stadiona od Irske, Skotske, Velsa, Rusije, i ko zna koga sve ne od onih koji se tek budu kasnije prijavili za kandidaturu.
Pa ove tri zemlje, ej tri, imaju samo 2,5 stadiona koji kolko tolko valjaju, i koji bi se zescom rekonstrukcijom doveli u valjano stanje.
A to su Marakana, pre svega zbog velicine, Poljud, zbog zadovoljavajuceg kapaciteta (nakon rekonstrukcije bi imao preko 40 000) i ne tolko loseg stanja, a tih 0,5 stadiona su Cika Daca, koji je u dobrom stanju ali bi trebalo dozidati 2 ili 3 sprata tribina iznad vec postojecih.
Pogledajte samo stadione, ako tako i mogu da se nazovu, u Banja Luci, Osijeku i Sirokom Brijegu. To je da bog sacuva!!! Pa oni nebi dobili licencu za Intertoto kup da i dalje postoji, daj boze da dobiju za 2-3 godine i licencu za drugu ligu.
Od JNA i Hasea bi nesto i moglo da bude, ali se vec zna da se JNA sigurno rusi, tako da to je jedan siguran nov stadion.
Kantrida u sred onih stencuga i sa kapacitetom 20 000 no comment.
A o Maksimiru sta reci, bio bi bolji i da ga je poplava izbacila, kao da je neko osekao parcice tribina sa 10 stadiona i sklopio slagalicu.

A kada sam video pred EURO 2008 koliki su kapaciteti stadiona, ja sam se smejao i pitao da li na njima stvarno moze da se igra evropsko prvenstvo. Jedan stadion od 53 000, jedan od 42 000 i 6 komada od oko 30 000, nijedan ispod 30 000!!!!! Ali svi oni su imali, a imaju i dalje, kvalitet kakav mi na stadionima mozemo jos dugo da sanjamo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_2008

Sledeci EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj, gotovo izvesno nece biti kvalitetan, naravno pricam samo o stadionima, kao onaj 2008. ali ce za razliku od toga imati dosta vece stadione. Jedan od gotovo 70 000!!!, dva preko 50 000, cetiri preko 40 000, i samo jedan ispod 40 000 ujedno i najmanji (tacnije 33 500, a taj bi bio manji od samo dva stadiona sa EURO2008 a veci od cak sest nijh!!!).
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012

Znaci nama bi trebalo 9 kompletno novih stadiona, i tri sadasnja koja bi morala da se debelo obnove.
Uzimajuci u obzir vremensku distancu do tog takmicenja, znaci za 10 godina, stadioni, a i samo evropsko prvestvo, bi trebali da napreduju a ne da nazaduju. Uporedimo samo EURO 2008 sa EURO 1996 ili recimo 1992. Kod nas bi 2020 , opet naravno kako sada stoje stvari, bilo vracanje na 1992, a to je 30 godina u rikverc, ko da je sada SP 1982 u Spaniji!?!?!
Znaci tada bi neki minimum kapaciteta morao da bude 35 000. Al gde mi da rodimo 8-9 novih makar tolikih stadiona, a da ne pricam da bi bar 6 (znaci pola) treablo da budu veci od 50 000, i 1-2 od 60-70-80 000? Jedino da ih teleportujemo od Nemaca, Francuza i Engleza pa da im vratimo kad se zavrsi EP.
Za kraj, u organizaciji ovakih takmicenja, po mojoj proceni, jedna polovina otpada na stadione, a druga (verovatno je ovde i mnogo vise od polovine?) na pomocne terene, trening kampove, hotele, putnu infrastrukturu, aerodrome, parkinge, i sve ostale pratece objekte koji spram poroblema koji imamo sa stadionima izgledaju beznacajno
A naznaka da se nesto poboljsa ni na vidiku.

Poslednja izmena:
Zašto? Savezi se slažu, bit će službene kandidature.

Sadašnji su problemi: nedovoljan broj hotela, loša povezanost (u BiH dvadesetak kilometara autoceste), napeta politička situacija itd.

Ima veze što je na moru, prvenstvo završava tijekom ljeta, moglo bi se gostima ponuditi i kupanje.

Ma nece se moci dogovoriti oko para i svega sto se vezuje za to, izmedju ostalog odigravanje finala i polufinala.......ulaganja.....raspodela profita.... a i drzave su nam u ocajnom stanju,pa pogledaj koliko dugujemo,ljudi umiru od gladi na ulicama,ko ce ulagati u stadione...

a gosti mogu da se kupaju tokom prvenstva,ne moraju bas i poslednjeg dana ;)

I ja sam za odrzavanje tog prvenstva kod nas , al o cemu vi pricate da to nije "nemoguca misija" itd. UEFA bi nam i dala organizaciju cak i ako ne bi ponudili najbolje uslove i stadione, ali smo mi trenutno udaljeni bar 2 svetlosne godine po kvalitetu stadiona od Irske, Skotske, Velsa, Rusije, i ko zna koga sve ne od onih koji se tek budu kasnije prijavili za kandidaturu.
Pa ove tri zemlje, ej tri, imaju samo 2,5 stadiona koji kolko tolko valjaju, i koji bi se zescom rekonstrukcijom doveli u valjano stanje.
A to su Marakana, pre svega zbog velicine, Poljud, zbog zdovoljavajuceg kapaciteta (nakon rekonstrukcije bi imao preko 40 000) i ne tolko loseg stanja, a tih 0,5 stadiona su Cika Daca, koji je u dobrom stanju ali bi trebalo dozidati 2 ili 3 sprata tribina iznad vec postojecih.
Pogledajte samo stadione, ako tako i mogu da se nazovu, u Banja Luci, Osijeku i Sirokom Brijegu. To je da bog sacuva!!! Pa oni nebi dobili licencu za Intertoto kup da i dalje postoji, daj boze da dobiju za 2-3 godine i licencu za drugu ligu.
Od JNA i Hasea bi nesto i moglo da bude, ali se vec zna da se JNA sigurno rusi, tako da to je jedan siguran nov stadion.
Kantrida u sred onih stencuga i sa kapacitetom 20 000 no comment.
A o Maksimiru sta reci, bio bi bolji i da ga je poplava izbacila, kao da je neko osekao parcice tribina sa 10 stadiona i sklopio slagalicu.

A kada sam video pred EURO 2008 koliki su kapaciteti stadiona, ja sam se smejao i pitao da li na njima stvarno moze da se igra evropsko prvenstvo. Jedan stadion od 53 000, jedan od 42 000 i 6 komada od oko 30 000, nijedan ispod 30 000!!!!! Ali svi oni su imali, a imaju i dalje, kvalitet kakav mi na stadionima mozemo jos dugo da sanjamo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_2008

Sledeci EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj, gotovo izvesno nece biti kvalitetan, naravno pricam samo o stadionima, kao onaj 2008. ali ce za razliku od toga imati dosta vece stadione. Jedan od gotovo 70 000!!!, dva preko 50 000, cetiri preko 40 000, i samo jedan ispod 40 000 ujedno i najmanji (tacnije 33 500, a taj bi bio manji od samo dva stadiona sa EURO2008 a veci od cak sest nijh!!!).
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012

Znaci nama bi trebalo 9 kompletno novih stadiona, i tri sadasnja koja bi morala da se debelo obnove.
Uzimajuci u obzir vremensku distancu do tog takmicenja, znaci za 10 godina, stadioni, a i samo evropsko prvestvo, bi trebali da napreduju a ne da nazaduju. Uporedimo samo EURO 2008 sa EURO 1996 ili recimo 1992. Kod nas bi 2020 , opet naravno kako sada stoje stvari, bilo vracanje na 1992, a to je 30 godina u rikverc, ko da je sada SP 1982 u Spaniji!?!?!
Znaci tada bi neki minimum kapaciteta morao da bude 35 000. Al gde mi da rodimo 8-9 novih makar tolikih stadiona, a da ne pricam da bi bar 6 (znaci pola) treablo da budu veci od 50 000, i 1-2 od 60-70-80 000? Jedino da ih teleportujemo od Nemaca, Francuza i Engleza pa da im vratimo kad se zavrsi EP.
Za kraj, u organizaciji ovakih takmicenja, po mojoj proceni, jedna polovina otpada na stadione, a druga (verovatno je ovde i mnogo vise od polovine?) na pomocne terene, trening kampove, hotele, putnu infrastrukturu, aerodrome, parkinge, i sve ostale pratece objekte koji spram poroblema koji imamo sa stadionima izgledaju beznacajno
A naznaka da se nesto poboljsa ni na vidiku.

Nije nemoguće, treba uložiti, a iako se uloži sve će se to vratiti, plus sve to nama ostaje...
Organizaciju pomaže i UEFA, pa i Poljaci i Ukrajinci su u bili u sličnoj situaciji kao i što smo mi sada...
To bi dosta značilo, podigao bi se nivo fudbala, promovisala bi se zemlja...

Зоран Лаковић о организацији ЕУРО 2020.

Генерални секретар наше организације дао је свој коментар на могућност да ЕП 2020. године заједнички организују Србија, БиХ и Хрватска

Тему која се појавила у медијима, о могућности да Европско првенство 2020. заједнички организују Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска, прокоментарисао је и Зоран Лаковић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије.

- Лепа идеја, била је прва и логична реакција. Друго, драго ми је да се види како се ми, из региона, лако договоримо на разне теме. Позитивне су реакције свих на могућност да се тако нешто организује. Али, то је за сада заиста тек само могућност. Никаквих контаката са колегама из бивших југословенских република о овом нисмо имали, логично је ни са представницима УЕФА. Наравно, ми смо за афирмацију сваке позитивне идеје која је у служби просперитета фудбала - рекао је Зоран Лаковић.
Генерални секретар наше организације понудио је потом неколико аргумената који илуструју дужину пута до реализације ове идеје.

- Фудбалски савез Турске недавно је четврти пут поднео кандидатуру за организацију европског првенства. И, као што је познато, нису добили организацију ЕП 2016. јер је победник била Француска. А, кандидатуру Турске подржала је њихова Влада. Био је то државни пројекат за који су потписане гаранције о инвестицији вредној 20 милијарди евра! Планирано је да се граде или реконструишу стадиони, обнове аеродроми, путеви, железница, метро... До детаља би био задовољен сваки критеријум који пред потенцијалне организаторе поставља УЕФА. И, опет, је Фудбалски савез Турске, упркос свим овим чињеницама морао да се помири да остаје без организације европског првенства. Тако да, лепо је причати о лепим идејама, реализација је проблем. Било би то сјајно за фудбал у региону, за екомоније свих држава. Јасан је и плус у регионалној сарадњи на чему се такође инсистира, али, наглашавам, дуг је пут до добијања организације тако великог такмичења. Управо због чињенице да смо свесни дужине тог пута, нисмо се до сада озбиљније упуштали у разраду могућности која се појавила у медијима - нагласио је Зоран Лаковић.

http://www.fss.rs/sr/sp2010/vesti/story/2694/Зоран+Лаковић+о+организацији+ЕУРО+2020.+(ВИДЕО).html

german_girls.jpg
german-girl.jpg
http://4.***************/_S0Gs6lA38ls/SGh_YWoU8TI/AAAAAAAABME/tNPyxD8VPtM/s400/sexy-soccer_german-girls.jpg

Mislim da ovaj zenski fudbal ima mnogo bolju buducnost :D

Nije nemoguće, treba uložiti, a iako se uloži sve će se to vratiti, plus sve to nama ostaje...
Organizaciju pomaže i UEFA, pa i Poljaci i Ukrajinci su u bili u sličnoj situaciji kao i što smo mi sada...
To bi dosta značilo, podigao bi se nivo fudbala, promovisala bi se zemlja...

Nije to tako lako kao sto ti mislis.
Evo Turska sa 20 milijardi nije uspela da ih privoli da dobije organizaciju, mada oni i nisu u Evropi, i ja im nebi dao EP ni da uloze 1000 milijardi.
Drugo, ta pomoc UEFA-e je crkavica u poredjenju sa tim kolko jos treba dodati.
Trece drzava nam je u polu-raspadu u svim sferama drustva, Bosna jos gora od nas, Hrvatska malo bolja.
Cetvrto, Poljsku i Ukrajinu, a pogotovo Poljsku ne mozes ni u snu da poredis sa nama, oni su ispred nas minimum 15 godina.
Peto, sesto, sedmo.....ima toga kolko hoces...

Nije to tako lako kao sto ti mislis.
Evo Turska sa 20 milijardi nije uspela da ih privoli da dobije organizaciju, mada oni i nisu u Evropi, i ja im nebi dao EP ni da uloze 1000 milijardi.
Drugo, ta pomoc UEFA-e je crkavica u poredjenju sa tim kolko jos treba dodati.
Trece drzava nam je u polu-raspadu u svim sferama drustva, Bosna jos gora od nas, Hrvatska malo bolja.
Cetvrto, Poljsku i Ukrajinu, a pogotovo Poljsku ne mozes ni u snu da poredis sa nama, oni su ispred nas minimum 15 godina.
Peto, sesto, sedmo.....ima toga kolko hoces...

To što se uloži to će se i vratiti, mi sve jedno moramo da popravljamo infrastrukturu, a sa ovim bi se to samo ubrzalo, kad-tad ćemo morati da renoviramo puteve, hotele, stadione, aerodrom...pa nećemo valjda sve da ostavimo ovako narednih 10 godina i da čekamo da se raspadne...

To što se uloži to će se i vratiti, mi sve jedno moramo da popravljamo infrastrukturu, a sa ovim bi se to samo ubrzalo, kad-tad ćemo morati da renoviramo puteve, hotele, stadione, aerodrom...pa nećemo valjda sve da ostavimo ovako narednih 10 godina i da čekamo da se raspadne...

Odakle pare, nema narod ni za 'leba.
Ova ebena Gazela ce da se renovira sigurno godinu dana, most na Adi bice gotov daj boze za 2 god., most Zemun-Borca krece tek za godinu dana, metro pocinje da se pravi za 4-5 god, aerodrom u raspadu, a jos ga imamo samo jedan kolko tolko valjan. A sta je ovo, samo jedan delic putne infrastrukture. Ovo je bilo samo za Bg, da ne pricam sta sve ne treba u NS, KG, Nisu...

Odakle pare, nema narod ni za 'leba.
Ova ebena Gazela ce da se renovira sigurno godinu dana, most na Adi bice gotov daj boze za 2 god., most Zemun-Borca krece tek za godinu dana, metro pocinje da se pravi za 4-5 god, aerodrom u raspadu, a jos ga imamo samo jedan kolko tolko valjan. A sta je ovo, samo jedan delic putne infrastrukture. Ovo je bilo samo za Bg, da ne pricam sta sve ne treba u NS, KG, Nisu...

Pa nama zato i treba EP da se to malo ubrza, sve se to može mnogo brže nego se neće, ne odgovara svima, nismo mi kao Nemci da održavamo i ulažemo u infrastrukturu redovno, a ne da se čeka kandidatura za EP...
Još je rano o bilo čemu pričati, samo mislim da ne bi bilo loše, a takođe mislim i da nije nemoguće...

Pa nama zato i treba EP da se to malo ubrza, sve se to može mnogo brže nego se neće, ne odgovara svima, nismo mi kao Nemci da održavamo i ulažemo u infrastrukturu redovno, a ne da se čeka kandidatura za EP...
Još je rano o bilo čemu pričati, samo mislim da ne bi bilo loše, a takođe mislim i da nije nemoguće...

Slazem se sa ovim, ali jos jednom, poznajuci nas, a kad to kazem mislim na sve tri zemlje koje ce kao da se kandiduju, u mozgovima nam je usadjeno da se nikad ne menjamo

• Podržavam
Reactions: Gax
Znači dogovorili smo se, polufinale na Maksimiru i Poljudu, finale na Marakani...:lol::mrgreen:
Sloga kuću gradi, a nesloga uništava.;)

Prenos na BBC-u: "Good night from Marakana Stadium in Belgrade, where Serbia win Croatia 4 - 0, that a first title of UEFA European Champion for Serbia''...:klap:

E da, a sto se tice toga gde bi bilo finale, pa o tome ne vredi ni raspravlajti, to se vec sad zna, a znalo se i uvek gde bi sta bilo ako dodje do takvih takmicenja.
Naravno da bi finale bilo kod nas. U Hrvatskoj otvaranje, u Srbiji i u Hrvatskoj polufinala, u Bosni za trece mesto ako uvedu do tada a gotovo sigurno hoce, (a ako nekim slucajem ipak ne uvedu onda polufinala u Srbiji i Bosni) i za kraj finale u Srbiji.
Zna se ko kosi a ko vodu nosi ;)

Sada malo kada vidim ovu stranu na vikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2020 imamo slabe sanse. Bugari/Rumuni nisu nesto bolji od nas, Cesi/Slovaci su za nijansu bolji. Mada Britanci (tako da ih nazovem) - Skoti,Irci,Velsani imaju jako kvalitetne stadione. Svi imaju + 30 hiljda mesta ( a nas jedan 8 hiljada) i 2 sa 70 hiljada,2 sa po 60 hiljada i 2 po 50 hiljada. Ostali 30 hiljada. Rusi isto imaju kvalitetne stadione. Znaci bice zestoka borba izmedju Rusa i Britanaca.
Postoji ipak nacin da nase 3 zemlje organizuju. Mogu da se vade na neko zajednicko pomirenje izmedju drzava,kao da ce ovo prvenstvo konacno pomiriti nekada zaracene zemlje na Balkanu. Za to je potrebno jako lobiranje i volja vlada drzava koje bi zelele da organizuju. Ali ako se organizuje SVAKI stadion mora biti renoviran. Ali bas svaki ! Svi su zastareli...I to moraju celi da budu renovirani,znaci ili da se ruse tribine ili da se nadogradjuju....

Savršeno sam zamislio i posložio gdje bi se igralo, o tome ne treba raspravljati. Jednostavno savršeno, da hoćete ne možete smislit relevantnu kritiku. Divite se...

SKUPINA A

* 1. Asim Ferhatović Hase
* 2. Bilino polje
* 3. Čika Dača
* 4. Bilino polje
* 5. Asim Ferhatović Hase
* 6. Bilino polje

SKUPINA B

* 1. Poljud
* 2. Maksimir
* 3. Pecara
* 4. Maksimir
* 5. Poljud
* 6. Kantrida

SKUPINA C

* 1. Stadion Partizana
* 2. Karađorđe
* 3. Gradski stadion Banja Luka
* 4. Karađorđe
* 5. Stadion Partizana
* 6. Karađorđe

SKUPINA D

* 1. Kantrida
* 2. Gradski vrt
* 3. Stadion Crvena zvezda
* 4. Gradski vrt
* 5. Stadion Crvena zvezda
* 6. Kantrida

SKUPINA E

* 1. Stadion Crvena zvezda
* 2. Stadion Partizana
* 3. Gradski vrt
* 4. Stadion Partizana
* 6. Kantrida

SKUPINA F

* 1. Čika Dača
* 2. Asim Ferhatović Hase
* 3. Pecara
* 4. Asim Ferhatović Hase
* 5. Pecara
* 6. Karađorđe

1/8 ZAVRŠNICE

* 2. Gradski stadion Banja Luka
* 3. Maksimir
* 4. Bilino polje
* 5. Čika Dača
* 6. Kantrida
* 7. Pecara
* 8. Stadion Partizana

1/4 ZAVRŠNICE

* 2. Gradski vrt
* 3. Čika Dača
* 4. Gradski stadion Banja Luka

1/2 ZAVRŠNICE

* 1. Bilino polje
* 2. Maksimir

ZAVRŠNICA

* 1. Poljud

Još jedanput:

SKUPINA A

* 1. Asim Ferhatović Hase
* 2. Bilino polje
* 3. Čika Dača
* 4. Bilino polje
* 5. Asim Ferhatović Hase
* 6. Bilino polje

SKUPINA B

* 1. Poljud
* 2. Maksimir
* 3. Pecara
* 4. Maksimir
* 5. Poljud
* 6. Kantrida

SKUPINA C

* 1. Stadion Partizana
* 2. Karađorđe
* 3. Gradski stadion Banja Luka
* 4. Karađorđe
* 5. Stadion Partizana
* 6. Karađorđe

SKUPINA D

* 1. Kantrida
* 2. Gradski vrt
* 3. Stadion Crvena zvezda
* 4. Gradski vrt
* 6. Kantrida

SKUPINA E

* 2. Stadion Partizana
* 3. Gradski vrt
* 4. Stadion Partizana
* 6. Kantrida

SKUPINA F

* 1. Čika Dača
* 2. Asim Ferhatović Hase
* 3. Pecara
* 4. Asim Ferhatović Hase
* 5. Pecara
* 6. Karađorđe

1/8 ZAVRŠNICE

* 2. Gradski stadion Banja Luka
* 3. Maksimir
* 4. Bilino polje
* 5. Čika Dača
* 6. Kantrida
* 7. Pecara
* 8. Stadion Partizana

1/4 ZAVRŠNICE

* 2. Gradski vrt
* 3. Čika Dača
* 4. Gradski stadion Banja Luka

1/2 ZAVRŠNICE

* 1. Bilino polje
* 2. Maksimir

ZAVRŠNICA

* 1. Poljud

Sve se to odvija ZA DESET GODINA, sadašnje stanje i sadašnji kapacitet nema nikakve veze. Odluka tko će dobiti domaćinstvo EP-a 2020. pada tek 2014., pa onda šest godina za pripreme ako dobijemo. Ima veze 1976., sad treba drukčije. Zašto na Poljudu? Još jedanput. Najljepši, poveći, u gradu na moru! Idealna završna utakmica!,

Prijenos na BBC-u: "God night from Chika Dhaca Stadium in Kragujevac... "

Ja mislim da se odlucuje 2013.
Nije bitno sad samo mozemo da podnesemo kandidaturu.

Ne samo to vec ima i slika (vidi dole) koja jasno pokazuje da je igrac okrenut glavom prema lopti u trenutku kada je dodiruje. Da rezimiramo: ruka je bila iznad glave i daleko od tela i to je cist penal. Da ga je lopta pogodila u ruku a da je ruka bila u normalnom polozaju ili da je pokusao da je sakrije iza tela da ga ne bi pogodila onda bi mogli da pricamo o napucavanju. Ovako nema nikakve sanse da je lopta bila napucana, penal cist kao suza.

2w4jhxd.jpg

Jel ovo gleda kroz loptu ili iza nje. Ili se neko ovde pravi lud i ne zeli da prizna ocigledno.

A i ti mnogo ocekujes od njh.

mislim da i makedonija zasluzuje da bude u toj organizaciji, pre svega sto ce do tada biti zavrseno renoviranje nacionale arene "Filip II" u Skopju sa kapacitetom od 33.000 gledalac, i sigurno ce biti najmoderniji i najopremljeniji stadion u ovom delu Evrope.

Ti bi to zato što bi vi onda učestvovali, nemate drugačiji način da odete na neko veliko takmičenje.:per:

Back