Fudbalski mikser

• Začetnik teme Začetnik teme sajva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TREBAJU LI DJEVOJKE TRENIRATI FUDBAL?

• DA

glasova: 41 63,1%
  • MOZDA

glasova: 6 9,2%
  • NE

glasova: 9 13,8%
  • NIKAKO

glasova: 9 13,8%

• Ukupno glasova
    65
Ne radi se ni o kakvom ""prenapumpavanju"...ja medije uopste ne pratim, tako da svejedno ne znam, nit me zanima sta se desava, ja sam samo video Anticev stav i sta je sve rekao, i to mi se ne svidja. Meni ne trebaju mediji da mi kazu kakav tim imamo i koliko mozemo, to vrlo dobro znam i sam, a to je mnogo vise od ovoga sto su uradili, i za to su krivi svi, od saveza, preko Antica, do igraca.
Dalje, uopste nije vazno kako smo izgubili dva meca - izgubili smo ih. Protiv Gane sramotno, protiv Australije manje sramotno, ali to nema nikakve veze, ovo je svetsko prvenstvo, kako bilo ko moze tako malodusan i da se zadovoljava nacinom na koji smo izgubili? To je ponizavajuce, ja to ne mogu da shvatim..

Mozda nismo "fudbalska sila", ali sigurno nismo ni prosecna selekcija, verovatno imamo jedan od 10-11 najskupljih timova na prvenstvu, a to nikako nije prosek. To je tim koji moze da se nosi sa svakim i da pobedi svakog. To sto takvi igraci ostave tako bednu sliku i rezultat, je druga stvar, i treba da se nadju odgovorni.

Onda da uzmemo tebe ili pametnjakovice kao sto si ti za selektora,pa onda osvojite SP:roll: Ovo je realnost i mi mora da shvatimo da svi danas igraju fudbal i da nema autsajdera i lakih protivnika...Drugo,to "najskuplja" selekcija ne vredi nista,sve je to neka precenjena vrednost igraca,koju kreiraju mediji,sportski sajtovi itd.To uopste ne predstavlja realnu vrednost igraca,niti to znaci da je neko "fudbalska sila".Prava fudbalska sila je ona ekipa koja ima kvalitetne igrace i pristojne zamene na svim pozicijama u timu.Mi to nemamo i zato smo prosecni.
I opet ponavljam,niko nije malodusan,svi smo naravno zeleli vise,ali moramo da shvatimo da u ovom trenutku nismo imali srece,nismo imali dovoljno snage za prolaz dalje...To je SP,gde sitnice odlucuju.Ne moze se preko noci stvoriti neki veci uspeh.A mi odmah skidamo glave.Cemu sve to?

Opet ovaj serdja "ima preko 100 drugih zemalja koje nisu videle JAR"....kakve to veze ima? Mi smo tamo, zar ne? Tj. bili smo tamo...a kad smo vec tamo, onda ovakvo razmisljanje iznad treba da ostavimo iza sebe.

Ja ne bih imao rec kritike za nase, da smo u svaki mec usli onako kako je trebalo, i da su dali sve od sebe, i izgubili sa po 5:0. Znaci kad bi te osnovne stvari bile kako treba, stvarno mi ne bi smetao bilo kakav poraz. Najvise boli sto nisu dali sve od sebe, i sto nisu bili u odgovarajucem stanju uma sve 3 utakmice, i sto nisu pokazali da su pobednici i da veruju u sebe. A to nisu '"sitnice".
Novi Zeland nije nikog pobedio, ali je ostavio 18 puta bolji utisak od nas. Severna Koreja i sa 7:0 je ostavila bolji utisak od nas...Honduras nije dao gol, pa je opet ostavio bolji utisak od nas...i tako dalje...to je zato sto su svi oni dali svoj maksimum, ali nemaju kvalitet, i to je to.
To sa nama nije slucaj, mi imamo dovoljan kvalitet da pobedimo svaku reprezentaciju, ali zbog svoje malodusnosti i kompleksa ne mozemo nista da uradimo.

@ Neozbiljni pesimista

Vrednost igraca sigurno ne odredjuju mediji i sportski sajtovi, nemojte da ste neozbiljniji nego sto jeste.

Nemoj da vredjas ja tebi nisam rekao da jedes govna (a mozes) nego da pijes mleko.
Znaci kod vas moze svako da upadne u srednju skolu bez kvalifikacionog ispita? A ja se pitao zbog cega ste svi tako jako pametni kad ono u skolu moze da se upise ko zeli :) Druga stvar sto se tice penala. Kakva namera jel si ti normalan? Mislis da su Vidic i Kuzmanovic imali nameru da naprave penale iako nije pretila opasnost po nas gol? Pa ko pri zdravoj pameti pravi penal na stetu svoje ekipe? Lopta je neprirodno letela, imala nagli pad i pogodila u ruku u oba slucaja i to su cisti penali. Sudija nije Baba Vanga da cita misli igracima da li su imali nameru ili ne, to je najmanje bitno. Bitno je da li igrac koji igra rukom utice na igru a Australijanac koji je igrao rukom je skrenuo loptu u sesnaestercu i na taj nacin je ugrozio igru. U prilog tome ide i jos jedno vazno pravilo a to je da mu je ruka bila iznad glave u trenutku igranja a to je neprirodan polozaj ruke kada igrac skace da je izbaci glavom. Penal veliki kao Empajer Stejt Bilding.

Ne može se svatko upisati. Gleda se uspjeh u posljednja dva razreda OŠ. Da može, išao bih ja u gimnaziju. Evo npr. za opću gimnaziju:

* hrvatski jezik: 7. razred 5, 8. 5 = 10 bodova za upis (dvije petice)
* matematika, strani jezik, povijest, geografija, opći uspjeh = isto načelo

Znači 5 predmeta + opći uspjeh, ako imaš sve petice, imaš maksimalan broj bodova samo iz ocjena, 60. 1 bod se dobiva za uzorno vladanje obje godine, bodovi se dobivaju za prva tri mjesta na županijskom i državnom natjecanju, za samo sudjelovanje na državnom, za pohađanje glazbene škole i sl. izvannastavne aktivnosti itd. Bodovni prag za opću je tako 57 bodova, za klasičnu 54, za HTT 47, za obrtničku i sl. škole nema itd. Svaka škola sama odlučuje kojih će pet predmeta bodovati. Ja sam imao 51 bod i upisao se u HTT. Svaka škola odlučuje koliko će ih primiti i ako je navala petičara s preko 60 bodovni prag 54 je samo na papiru. 2013. planira se uvođenje male mature (ispita) za upis, srećom pa sam ova generacija.

Naravno da postoji namjera, te pravilo o namjeri. Ako lopta ide u gol i ti je rukom skreneš na golnoj crti ti si to NAMJERNO učinio, da ne uđe, nadajući se da te sudac ne će primijetiti. Vidić i Kuzmanović su sami kao duhovi, okrenuti prema lopti, igrali rukom. Zašto, to je samo njima poznato, no zna se da ovo nije kategorija slijepaca pa da nisu vidjeli loptu. A ovdje je igrač stajao okrenut leđima (nema oči poviše stražnje strane vrata da vidi loptu i namjerno je skreće) i okružen. A srpski ga je igrač napucao u ruku glavom, to nije graničar da je cilj pogodit ruku, već nogomet i cilj je pogodit gol.

:worth:
Zanetti.jpg

:worth:

Dobar je

Nikko:
Kakve to veze ima sa zivotom, nemojte da me zasmejavate. Kakve veze ima sta je bilo na proslim prvenstvima i kvalifikacijama? Mene zanima sadasnji trenutak...a trenutak je bio takav da je od 1990-e ovo bio najjaci tim koji smo imali, i sa kojim smo morali da napravimo mnogo vise.
To sto se nekim cudom mnogi od vas zadovoljavaju "prvom pobedom od 1998-e" je vasa licna stvar, ali ja to ne razumem.

Ja ti govorim o primetnom napretku koji je ostvario u odnosu na svoje prethodnike. Dakle, ako hocemo i dalje da napredujemo treba mu dati podrsku, a ne menjati selektora na svake 2 godine.

Opet ovaj serdja "ima preko 100 drugih zemalja koje nisu videle JAR"....kakve to veze ima? Mi smo tamo, zar ne? Tj. bili smo tamo...a kad smo vec tamo, onda ovakvo razmisljanje iznad treba da ostavimo iza sebe.

Ja ne bih imao rec kritike za nase, da smo u svaki mec usli onako kako je trebalo, i da su dali sve od sebe, i izgubili sa po 5:0. Znaci kad bi te osnovne stvari bile kako treba, stvarno mi ne bi smetao bilo kakav poraz. Najvise boli sto nisu dali sve od sebe, i sto nisu bili u odgovarajucem stanju uma sve 3 utakmice, i sto nisu pokazali da su pobednici i da veruju u sebe. A to nisu '"sitnice".
Novi Zeland nije nikog pobedio, ali je ostavio 18 puta bolji utisak od nas. Severna Koreja i sa 7:0 je ostavila bolji utisak od nas...Honduras nije dao gol, pa je opet ostavio bolji utisak od nas...i tako dalje...to je zato sto su svi oni dali svoj maksimum, ali nemaju kvalitet, i to je to.
To sa nama nije slucaj, mi imamo dovoljan kvalitet da pobedimo svaku reprezentaciju, ali zbog svoje malodusnosti i kompleksa ne mozemo nista da uradimo.

@ Neozbiljni pesimista

Vrednost igraca sigurno ne odredjuju mediji i sportski sajtovi, nemojte da ste neozbiljniji nego sto jeste.

Severna Korea ostavila bolji utisak od nas???Prvu utakmicu smo izgubili sa minimalnom razlikom i to zbog glupave greske Kuzmaniovica.Onda pobedili 5. ekipu na svetu.U trecem mecu propustili par 100%-tnih sansi i prmili dva gola iz 2 polu-sanse.
Sreca nije bila sa nama.Proslog mundijala nismo osvojili ni jedan bod,a opvoga3.Znaci napredujemo.

A ovdje je igrač stajao okrenut leđima (nema oči poviše stražnje strane vrata da vidi loptu i namjerno je skreće) i okružen. A srpski ga je igrač napucao u ruku glavom, to nije graničar da je cilj pogodit ruku, već nogomet i cilj je pogodit gol.

A da te pitam ja nesto Uzviseni: zasto je onda skocio po loptu,ako nije imao pojma gde se ona nalazi?Logicno je da ako igrac ide na skok,onda ide po loptu,sto implicira da on ima predstavu gde ta lopta ide i moze da odigra namerno rukom.Ili ti mislis da je imitirao kengura u svom sesnaestercu,pa ga lopta slucajno lupila u ruku?:roll:

A da te pitam ja nesto Uzviseni: zasto je onda skocio po loptu,ako nije imao pojma gde se ona nalazi?Logicno je da ako igrac ide na skok,onda ide po loptu,sto implicira da on ima predstavu gde ta lopta ide i moze da odigra namerno rukom.Ili ti mislis da je imitirao kengura u svom sesnaestercu,pa ga lopta slucajno lupila u ruku?:roll:

Ne samo to vec ima i slika (vidi dole) koja jasno pokazuje da je igrac okrenut glavom prema lopti u trenutku kada je dodiruje. Da rezimiramo: ruka je bila iznad glave i daleko od tela i to je cist penal. Da ga je lopta pogodila u ruku a da je ruka bila u normalnom polozaju ili da je pokusao da je sakrije iza tela da ga ne bi pogodila onda bi mogli da pricamo o napucavanju. Ovako nema nikakve sanse da je lopta bila napucana, penal cist kao suza.

2w4jhxd.jpg

Jel ovo gleda kroz loptu ili iza nje. Ili se neko ovde pravi lud i ne zeli da prizna ocigledno.

Ovaj fudbaler je više od legende, ne volim Inter, ali moram biti iskren...ja nisam video lošu partiju tog čoveka, nisam video ni da ga neko pređe, sada je već star, ali igra i dalje na vrhunskom nivou...može da igra na skoro svim pozicijama...:worth::worth::worth:

Ovaj fudbaler je više od legende, ne volim Inter, ali moram biti iskren...ja nisam video lošu partiju tog čoveka, nisam video ni da ga neko pređe, sada je već star, ali igra i dalje na vrhunskom nivou...može da igra na skoro svim pozicijama...:worth::worth::worth:

Igrace kao sto su Zaneti,Maldini,Del pjero mora svako da postuje,jer su oni legende i igraci cija ce imena biti zauvek upisana u istoriju fudbala:)

Sto sto se tice Zanetija,lepo je sto imas takvo misljenje o njemu,tako i ja mislim o Maldiniju:hvala:

Srbija, Hrvatska i BiH organizuju EP 2020?

Ako je verovati nemačkoj agenciji Dojče vele, Evropsko prvenstvo 2020. godine moglo bi da se igra u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao zemljama organizatorima evropske smotre fudbala!
Ideja, koja u prvi mah deluje možda kao zakasnela prvoaprilska šala, ipak je nešto o čemu su svoje izjave dali predsednici Saveza tri zemlje, potencijalnih domaćina šampionata.

- To bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za takvo takmičenje. Što se tiče FSS, mi takvu ideju podržavamo - kaže Karadžić.

Njegov kolega na mestu predsednika saveza BiH, Sulejman Čolaković ne krije oduševljenje mogućim domaćinstvom EP.

- Ako FIFA i UEFA budu prepoznali našu sportsku i političku realnost i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude - poručio je Čolaković.

U Hrvatskoj takođe nemaju ništa protiv ovakvog ishoda. Sekretar njihove „kuće fudbala", Zorislav Srebrić, ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.

- Nijedan savez ne može sam da organizuje EP, nego mora da ima logističku podršku svoje vlade - istakao je Srebrić.

Političari su takođe složni u oceni da bi ovakva odluka bila više nego dobrodošla.

- Mislim da više nema političkih izazova i da bi to bio integracioni, kohezioni faktor. Jedva čekam da vidim kakvo će biti iskustvo Ukrajine i Poljske 2012. godine, a onda ćemo moći jednu takvu vrstu analize da primenimo i kod nas - rekla je Snežana Samardžić-Marković.

Hrvatska bi, najverovatnije, mogla da ponudi stadione u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, ali bi u renoviranja trebalo uložiti velika finansijska sredstva.

- To sigurno nisu simbolični iznosi, ali je ulog kod svakog organizatora bio isplativ i domaćini su, ne samo izgradili i obnovili sportsku infrastrukturu, nego i zaradili - dodaje Zorislav Srebrić.

Naša zemlja za EP može da ponudi „Marakanu" i stadion Partizana. BiH je, kada se radi o sportskoj infrastrukturi, u najtežoj poziciji, ali je Sulejman Čolaković optimista.

- To je možda i šansa da glavni grad BiH dobije novo Koševo. Uz Bilino polje u Zenici, to su dva terena na kojima bi moglo da se igra. Ne bi trebalo zanemariti ni Široki Brijeg i Banjaluku. Sport je čudo, ako ga ljudi upražnjavaju na pravi način - kazao je Čolaković.

http://www.sportal.rs/news.php?id=30886

Ovo bi bilo odlično, mada koliko je to moguće?!:neutral:

Da se na masovnoj grobnici Koševo igra EP u organizaciji 3 strane direktno zaslužne za istu ili slične grobnice...to ima samo na Balkanu...:roll:

A ono što bi u Maksimir trebalo uložiti otplaćivali bi valjda i moji praunuci...

Kamo sreće.

Igra se od 11. lipnja do 11. srpnja.

* stadioni: Maksimir (Zagreb), Poljud (Split), Gradski vrt (Osijek), Stadion Crvena Zvezda (Beograd), Stadion Čika Dača (Kragujevac), Gradski stadion Subotica (Subotica), Stadion Bilino polje (Zenica), Stadion Grbavica (Sarajevo), Gradski stadion Banja Luka (Banja Luka)

SKUPINA A

* 1. Poljud
* 2. Maksimir
* 3. Poljud
* 4. Maksimir
* 5. Gradski vrt
* 6. Maksimir

SKUPINA B

* 1. Maksimir
* 2. Gradski vrt
* 3. Gradski vrt
* 4. Poljud
* 5. Gradski vrt
* 6. Poljud

SKUPINA C

* 1. Gradski stadion Subotica
* 2. Stadion Bilino polje
* 3. Gradski stadion Subotica
* 4. Stadion Grbavica
* 5. Gradski stadion Subotica
* 6. Stadion Bilino polje

SKUPINA D

* 1. Stadion Grbavica
* 3. Stadion Grbavica
* 4. Gradski stadion Subotica
* 5. Stadion Bilino polje
* 6. Stadion Grbavica

SKUPINA E

* 1. Stadion Crvena Zvezda
* 2. Gradski stadion Banja Luka
* 3. Stadion Crvena zvezda
* 4. Stadion Čika Dača
* 5. Gradski stadion Banja Luka
* 6. Stadion Crvena Zvezda

SKUPINA F

* 1. Stadion Čika Dača
* 3. Stadion Cvena Zvezda
* 4. Stadion Čika Dača

1/8 ZAVRŠNICE

* 3. Stadion Bilino polje
* 4. Maksimir
* 5. Stadion Čika Dača
* 6. Gradski vrt
* 7. Stadion Grbavica
* 8. Stadion Crvena Zvezda

1/4 ZAVRŠNICE

* 1. Stadion Grbavica
* 4. Gradski vrt

1/2 ZAVRŠNICE

* 1. Stadion Crvena zvezda
* 2. Stadion Maksimir

ZAVRŠNICA

* 1. Poljud

Priznajte da sam savršeno zamislio i posložio.

Kamo sreće.

Igra se od 11. lipnja do 11. srpnja.

* stadioni: Maksimir (Zagreb), Poljud (Split), Gradski vrt (Osijek), Stadion Crvena Zvezda (Beograd), Stadion Čika Dača (Kragujevac), Gradski stadion Subotica (Subotica), Stadion Bilino polje (Zenica), Stadion Grbavica (Sarajevo), Gradski stadion Banja Luka (Banja Luka)

SKUPINA A

* 1. Poljud
* 2. Maksimir
* 3. Poljud
* 4. Maksimir
* 5. Gradski vrt
* 6. Maksimir

SKUPINA B

* 1. Maksimir
* 2. Gradski vrt
* 3. Gradski vrt
* 4. Poljud
* 5. Gradski vrt
* 6. Poljud

SKUPINA C

* 3. Gradski stadion Subotica
* 4. Stadion Grbavica
* 5. Gradski stadion Subotica
* 6. Stadion Bilino polje

SKUPINA D

* 1. Stadion Grbavica
* 3. Stadion Grbavica
* 4. Gradski stadion Subotica
* 5. Stadion Bilino polje
* 6. Stadion Grbavica

SKUPINA E

* 1. Stadion Crvena Zvezda
* 4. Stadion Čika Dača

SKUPINA F

* 1. Stadion Čika Dača
* 3. Stadion Cvena Zvezda
* 4. Stadion Čika Dača

1/8 ZAVRŠNICE

* 3. Stadion Bilino polje
* 4. Maksimir
* 5. Stadion Čika Dača
* 6. Gradski vrt
* 7. Stadion Grbavica
* 8. Stadion Crvena Zvezda

1/4 ZAVRŠNICE

* 1. Stadion Grbavica
* 4. Gradski vrt

1/2 ZAVRŠNICE

* 1. Stadion Crvena zvezda
* 2. Stadion Maksimir

ZAVRŠNICA

* 1. Poljud

Priznajte da sam savršeno zamislio i posložio.

mislim da i makedonija zasluzuje da bude u toj organizaciji, pre svega sto ce do tada biti zavrseno renoviranje nacionale arene "Filip II" u Skopju sa kapacitetom od 33.000 gledalac, i sigurno ce biti najmoderniji i najopremljeniji stadion u ovom delu Evrope.

Back