Fudbalski kviz

3. Ok da kažemo i drugima onda upitanju je Tijago Alakantra...Za mene njegovo odijanje dresa Brazila je poražavajuća činjenica za fudbal i ovo kad sam sazno kad se tek pojavijo me baš bacilo u bedak više ništa nije sveto sve samo goli interes...****** odbiješ dres Brazila zar to nisi sanjo ceo život kao klinac još ti ćale osvojio Svetsko sa Brazilom...zanimljivo
je da njegov rodjeni brat Rafinja igra za Brazil njega sam slabo gldedo al čini mi se da nije ni blizu Tijaga...Kao slučaj sa Dijegom
Kostom ****** svetsko u Brazilu on odbije poziv i izabere Španiju ***** te živote...i ovaj svet

4. Nije Vidal upitanju je Javi Martinez...Sjajno je igro pod Jupom one sezone Gvradiola nije znao šta će snjim pa sad nekad kao igra stopera u zadnje vreme sve češće doduše imo je i gadnu povredu al opet...

1) Finale EP 2000 je završeno pobedom Francuske nad Italijom 2-1, zlatnim golom Trezegea u produžecima. Ko je bio strelac jedinog gola za Italiju?
2) Na OI 2004 u Atini, naša selekcija je odigrala u grupi meč sa Tunisom. Sudija je svirao jedanaesterac za Tunis, i naterao da se izvođenje istog ponovi koliko puta?
3) Koji tim u istoriji SP nikad nije dobio na penale, a koji tim nikad nije izgubio na penale?

1 Delvekio

2. joj znam za tog retarda su mi pricali covek ponovio penal 8 puta? ili 13 mozda haos?

3. Mozda Nemci nikad nisu izgubili na penale...A nikad dobili Englezi mozda? znam da njih nikako nece penalu

1. Jeste Delvekio :)
2. Nije ni jedan ni drugi broj, prenaduvane te cifre malo :) Ali je bilo smehotresno :D
3. Tako je, Nemci nikad nisu izgubili penale, a Englezi naravno nikad dobili.

Neznam nisam gledo te utakmice znam da mi je drug pričo i bolje što nisam jer smo se tako izblamirali nema ko nas nije napunio to je Pižonova ekipa vicešampioni evrope u21 Milos Maric Danko Lazovic Igor Matic ta generacija al nije bilo njih poslati su mladji cini mi se opste rasulo
kaze svadjaju se na terenh psuju jedan drugog...Pa zar nije Stojke Di Mariji dva puta skido penal ili jednom pa je ponovljen na sledecoj Olimpijadi kad vec pricamo
o
olimpijadi...

2. Mozda 5 puta ?

Evo novi set pitanja i od mene :

1. Koji klub je 5 puta zaredom osvojio Ligu sampiona Okeanije ?

2. Koje godine je neki holandski klub osvojio poslednju evropsku titulu kao predstavnik te zemlje ?

3. Koji cuveni golman je okoncao fudbalsku karijeru da bi se posvetio profesionalnoj karijeri u auto moto sportu (ucestvovao i u cuvenoj trci 24 casa Le Mana) ?

4. Koja karipska zemlja se prva kvalifikovala za neko Svetsko prvenstvo ?

5. Reprezrentacija koje zemlje igra na nacionalnom stadionu koji nosi ime po cuvenom atleticaru, cuvenom trkacu na 400 metara i dvostrukom olimpijskom sampionu ? (Mala pomoc , radi se o jednoj veoma lepoj zemlji koja eto ne predstavlja nista znacajno u svetu fudbala) ?

Blizu si bio, 6 puta je ludak ponovio taj penal, da Pižon je bio trener.

1. Koji klub je 5 puta zaredom osvojio Ligu sampiona Okeanije ?
Hm, verovatno neki australijski, možda Melburn FC?

2. Koje godine je neki holandski klub osvojio poslednju evropsku titulu kao predstavnik te zemlje ?
Ako pričaš o KEŠ/LŠ, onda bi trebalo da je Ajaks 1995. Čuvena generacija sa Van Der Sarom, Sedorfom, Klajvertom...

3. Koji cuveni golman je okoncao fudbalsku karijeru da bi se posvetio profesionalnoj karijeri u auto moto sportu (ucestvovao i u cuvenoj trci 24 casa Le Mana) ?
Uh.. Bartez?

4. Koja karipska zemlja se prva kvalifikovala za neko Svetsko prvenstvo ?
Možda Kuba, tamo negde 50ih?

5. Reprezrentacija koje zemlje igra na nacionalnom stadionu koji nosi ime po cuvenom atleticaru, cuvenom trkacu na 400 metara i dvostrukom olimpijskom sampionu ? (Mala pomoc , radi se o jednoj veoma lepoj zemlji koja eto ne predstavlja nista znacajno u svetu fudbala) ?
E ovde mi baš ne pada niko na pamet osim Majkla Džonsona, ali nešto ne znam da su Ameri dali ime stadionu po njemu.

1. Nije Melburn FC, olaksacu ti malo, australijski klubovi uopste ni ne igraju u zoni Okeanije vec igraju azijsku Ligu sampiona .

2.Ne pricam o bilo kom evropskom trofeju., ukljucujuci i Kup (Ligu) UEFA

3. Bravo jeste Fabian Bartez

4. Bravo jeste Kuba, igrali su jos na SP 1938.

5. Uh nije Majkl Dzonson, nit su Ameri njemu dali ime stadiona, nit su Ameri bas tako beznacajni u svetu fudbala.

1. Onda ne znam, pretpostavljam odakle bi mogao klub da bude, ali džabe kad ne znam ništa :D
2. AZ Alkmar
5. Ma znam da nisu Ameri beznačajni, ali opet - ne znam ništa, k'o Džon Snou

1. Iz Oklenda?
2. Jaooo, tačno nemaju, igrali su da li finale ili polufinale jedne godine, pa mi zato ostalo u glavi... onda je sigurno Fejenord, dok je još van Hojdonk igrao za njih.

Ovo zadnje pojma nemam da nije Kanada? Al sam nesto na njih navalio?

Ajde evo nosi set pitanja?

1. Ferguson je u svojoj biografiji rekao da je za vreme njegove vladavine imao samo 4 igrača svetske klase koja su to 4?

2. Koji je golman kroz karijeru bio i napadač? Neretko se dešavalo da počne na golu pa zadnjih 20 minuta igra u špicu zbog toga su se bunile i reprezentacije i klubovi protiv kojih je igro branio je 90tih?

3. Ko je Messijev idol?

4. U Ronaldovom kvratu tačnije u istoj zgradi je rodjena još jedna legenda Brazilskog fudbala mnogo pre njega ko je upitanju? Ajde jos_1_5ak da te vidim sad :)

Inace odgovor na moje 5. pitanje je Dominikanska Republika, ovo verujem da malo ko bi znao.

Oni igraju na nacionalnom stadionu u Santo Domingu koji nosi ime u cast Feliksa Sanceza, legendarnog atleticara i dvostrukog olimpijskog sampiona na 400 metara (koliko znam jos uvek je aktivan atleticar)

2. Horhe Kampos

5. Mozda zbog Nejmara , ili bi cak mozda to mogao da bude i Robinjo.

3. Mozda Gabriel Batistuta

4. Uh ovo je bas zaebano pitanje, mozda Romario ?

1. Nemanja Vidic, Rajan Gigs, Pol Skols i Erik Kantona.

1. Ferguson je u svojoj biografiji rekao da je za vreme njegove vladavine imao samo 4 igrača svetske klase koja su to 4?

2. Koji je golman kroz karijeru bio i napadač? Neretko se dešavalo da počne na golu pa zadnjih 20 minuta igra u špicu zbog toga su se bunile i reprezentacije i klubovi protiv kojih je igro branio je 90tih?

3. Ko je Messijev idol?

4. U Ronaldovom kvratu tačnije u istoj zgradi je rodjena još jedna legenda Brazilskog fudbala mnogo pre njega ko je upitanju?

5. Zbog kojeg je fudbalera Santos vratio broj 10 u upotrebu?

1. Gigs, Skols, K. Ronaldo, G. Nevil?

2. Čilavert?

3. Pele?

4. Možda Garinča?

5. uh, imam osećaj da je Nejmar, nažalost :)

1, Gigs, Kantona, Ronaldo i Skols

2. Bravo petak upitanju je Horhe Kampos legendarni golman Meksika ispod metar i 170 poznat po ludim drecavim dresovima koje je sam dizjaniro i naravno po ludim odbranama i po tome sto je bio spic :D

3. Nije Pele nije ni Batistuta nije ni Maradona neko koga je on imo prilike da gleda nije neko od pre 30 godina...

4. Nije Romario nije Garincha jedan od prvih Brazilovih velikih igraca ako ne i prvi pre Pelea i Garinche...

5. Nije Nejmar(on je nosio 11 u Santsonu i u Brazilu napocetku ali su ga naterali da nosi 10 za Brazil jer kod njih taj dres ima daleko najvecu tezinu a ruku na srce nikog nemaju dostojnog da ga nosi sem njega donekle mislim svakako je bolji od konkurencije) Nije ni Robinjo on je nosio 7 u Santosu ali je igrac iz Robinjove generacije...
\\

Evo nova 3 pitanja :

1. Kako se zove nizerazredni fudbalski klub sa juga Brazila (iz drzave Rio Grande do Sul) koji je osnovan 1. Maja 1911 od strane radnika fabrike obuce, u kom su ponikli brojni poznati igraci izmedju ostalih i bek Rome Maikon kao i Daglas Kosta, koji je morao da promeni ime (kao i istoimeni grad iz koga je taj klub) 1944 nakon sto je Brazil usao u drugi svetski rat na strani Saveznika zato sto to ime ima nemacke korene (ali je ime vraceno kasnijih 60ih) ?

2. Koji japanski klub je osvojio titulu u prvoj sezoni od osnivanja profesionalne "J" lige 1993. godine a potom i odbranio titulu naredne godine a sada je drugoligas ?

3. Koji je jedini klub bio prvak Italije a da nije iz kontinentalnog dela Italije (sa cizme) vec sa nekog ostrva ?

Pa sad u Brazilu takozvanih velikih klubova imas mozda 15ak, sad neki su malo vise a neki malo manje veliki, ali ovaj klub zaista nije veliki klub ni po kakvim kriterijumima, barem od kad ja pratim brazilski fudbal nikada nisu igrali u prvoj ligi , takodje ne moze se reci da je ovaj klub proslavio neke igrace ali su tamo neki slavni igraci nacinili svoje prve fudbalske korake sto ih je lansiralo u vece klubove gde su stekli slavu.
Priznajem pitanje je onako dosta tesko, mada verujem da ga skoro svi imaju tu negde u malom mozgu (verujem da je vecina onako negde nacula za ovo ime)
Potrebno je malo porazmisliti koji to grad (nije nesto mnogo veliki grad, narocito ne za brazilske standarde) i istoimeni klub imaju najvise nemacko ime.

Back