Fudbalski kviz

Evo novi set pitanja :

1. Svi znamo da je Crvena Zvezda u polufinalu Kupa sampiona eliminisala Bajern Minhen na putu do finala sa Olimpikom iz Marseja u Bariju , a pitanje je koji klub je Olimpik iz Marseja eliminisao u polufinalu na putu ka tom finalu u Bariju 1991. ?

2. Koji je poslednji engleski igrac osvojio nagradu za najboljeg strelca u Premijer ligi u jednoj sezoni ?

3. U kojoj zemlji postoji FC Santa Claus ?

4.Koje je jedino Svetsko prvenstvo na kome su ucestvovale sve 4 reprezrentacije iz Velike Britanije : Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska ?

5. U proteklim kvalifikacijama za Euro 2016 u Francuskoj koja reprezrentacija je postigla najvise golova a koja je primila najmanje golova ?

1. Spartak iz Moskve

2. Kevin Filips legena Sanderlenda 'kultni lik u mom drustvu' imam drugara koji je navijo za Sanderlend tada samo zbog njega prico mi je da je osto bez sponzora one sezone kad je Sanderlend ispo...a sezona 99/2000 zlatna kopacka Evrope 30 golova...preprosle sezone se povuko igro je za Lester u Championshipu i za jos dosta klubova najvise u West Bronwichu 5 puta je izborio ulazak u premijer ligu sa klubovima iz Championshipa...Bas sam pre neki dan cito o njemu jedan teskt...Inace vrlo kasno se probijo u Premijer Ligi sa 26 7 slicno kao Vardiju doduse ranije al krenuo sa dna sto se kaze 'non league player'...****** napokon ove godine neki Englez ce biti prvi streac sem ako im Aguero nepomrsi racune kao sto on uvek radi na kraju izdivlja...

3. Da nije Finska mozda? Znam da smo u 3cem osnove slali pismo Deda Mrazu iz Finske sto je najjace odgovorio nam je...

4. Meksiko 86te?

Ne, strelac najbrzeg gola je Roj Makaj za Bajern protiv Reala, negde, 2007-2008, mislim da je proslo 11-12 sekundi od kako je lopta krenula sa centra.

4.Koje je jedino Svetsko prvenstvo na kome su ucestvovale sve 4 reprezrentacije iz Velike Britanije : Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska ?

5. U proteklim kvalifikacijama za Euro 2016 u Francuskoj koja reprezrentacija je postigla najvise golova a koja je primila najmanje golova ?

4. U Engleskoj 1966.?

5. Najvise dali - Poljska, najmanje primili - Rumunija?

Poslednja izmena:
4. Nije u Engleskoj 1966.

Ako nije Engleska, onda mi se po glavi nešto mota Španija 1982. Tad smo doživeli fijasko (tj. bar je narod tako to doživeo) u grupi sa domaćinom, S. Irskom i Hondurasom (ako je fijasko pobeda i remi, a protiv Španaca pokradeni). Čini mi se da su i Španci kao organizatori imali tad problema sa britanskim gostima, pa kontam da mora da je cela Britanija bila tamo :)

Evo novi set od 3 pitanja :

1. U kojoj zemlji se jedan prvoligas u prevodu zove " Odbrana i Pravda" ?

2. Masililiano Vieri rodjeni brat Kristijana Vierija je odigrao 6 meceva za reprezrentaciju koje zemlje ?

3. U kojoj zemlji postoje klubovi koji se zovu : Army United, Navy i Police ?

Inače braća Vijeri su odrasli u Sidneju ovde su Australci malo zamjerili Bobu kao što nije igro za Australiju nešto se gubili...Onda je on pričo kako mu je omiljeni sport kriket i da bi navodno celu karijeru menjo za jednu kriket utakmicu pod Australijskom zastavom tako nešto...Davno bilo

1. Ko je prvi Srbin koji je osvojio kup šampiona?

2. Dva brata koja su igrala jedan protiv drugog za različite zemlje na svetskom
prvenstvu?

3. Mazinjo poznati reprezentativac Brazila sa pocetka 90tih i svetski prvak 94 ima sina koji nastupa za drugu reprezentaciju ko je upitanju?

4. Najskuplji transfer u istoriji Nemačkog fudbala?

2. Braca Boateng, jedan igra za Ganu a drugi za Nemacku

3. Mozda Junior dos Santos koji igra za Meksiko, jer znam da je njegov cale Brazilac koji je igrao fudbal u Meksiku ?

4. Mozda prelazak Levandovskog iz Borusije Dortmund u Bajern ?

Jeste Velibor Vasovic

Jeste braća Boateng

3. Nije Dos Santos al si na dobrom putu...Jos_1_5ak ti bi ovo trebo znati ti si expert za South Ameriku :)

4. Nije Lewandowski on je preso kad mu je isteko ugovor...Upitanju je trenutni igrač Bajerna

Back