Fudbalski kviz

Nova 3 pitanja:

1. Protiv koje je selekcije naša reprezentacija (ma kako se zvala) odigrala najviše mečeva u svojoj istoriji?
2. Ko je postigao najviše golova na jednom SP i koliko?
3. Koji igrač je jedini igrao na 3 SP za 3 različite selekcije?

1. Можда Холандија, или Немачка
2. Ово знам, Фонтен 13
3. Први који ми падају на памет су Ди Стефано, Сивори, Пушкаш и Алтафини, надам се да је неко од њих...

Nisu ni Poljaci, u pitanju je Rumunija, odigrali smo 44 utakmice sa njima, imamo jednu pobedu više.

Ja se ne sjećam ni jedne utakmice sa njima koju sam gledao...:think: mislim, čuo sam za onu čuvenu utakmicu kad je bilo 6:4 kad je Sušić dao 4 gola...

Mislim da je Kraljevina SHS/Jugoslavija sa njima i Čehoslovačkom odigrala brdo utakmica jer su to bile savezničke zemlje...

Evo nova 3 pitanja :

1. Kako se zove nizerazredni fudbalski klub sa juga Brazila (iz drzave Rio Grande do Sul) koji je osnovan 1. Maja 1911 od strane radnika fabrike obuce, u kom su ponikli brojni poznati igraci izmedju ostalih i bek Rome Maikon kao i Daglas Kosta, koji je morao da promeni ime (kao i istoimeni grad iz koga je taj klub) 1944 nakon sto je Brazil usao u drugi svetski rat na strani Saveznika zato sto to ime ima nemacke korene (ali je ime vraceno kasnijih 60ih) ?

E posto vidim da ovo niko ne zna, odgovoricu ja , odgovor je Novo Hamburgo (iliti Novi Hamburg), verujem da ovo malo ko zna ali verujem da vecina vas je nekad cula za ovo i ima ga negde u malom mozgu.

Evo novi set od 3 pitanja :

1. Sa kojim brazilskim slavnim klubom Partizan deli nadimak "Parni valjak" ?

2. U ovogodisnjem izdanju Copa Libertadores koja je jedina ekipa koja je prosla grupnu fazu takmicenja bez ijednog primljenog gola ?

3. U ovogodisnjem izdanju azijske lige sampiona Becamex Binh Duong je jedini predstavnik koje zemlje u tom takmicenju ?

1. Bravo jeste Internacional , inace mala ironija je to sto su crveno beli, ja mislim jedini crveno beli klub u brazilskoj prvoj ligi, inace nema bas mnogo crveno belih timova tamo , pored Internacionala ja mogu da se setim samo jos Amerike iz Natala kao i Amerike iz Rio de Zeneira (nekad bili ozbiljan klub) I Mozi Mirima , ali to su sve sad nizerazredni klubovi.

Dok recimo crno belih ima koliko hoces : Santos, Korintijans, Atletiko Mineiro , Botafogo RJ, Vasko de Gama, Ponte Preta, ABC ,Seara, Bragantino, Tupi...........itd

Back