Fudbalski kviz

Nemamo jos ni jedan tacan odgovor.

Inace Interkontinentalni kup i Klupsko prvenstvo sveta zapravo jesu isto , odnosno Klupsko prvenstvo sveta je zapravo naslednik Interkontinentalnog kupa , ranije su za titulu klupskog prvaka sveta igrali prvak Juzne Amerike i prvak Evrope , a kasnije ( pre 10ak godina) su ukljuceni i prvaci ostalih kontinenata , tako da je to postalo Klupsko prvenstvo sveta , turnirskog karaktera.

Да пробам поново.
1.Кореја
2.Италија

Немогуће је да је то исто јер и једно и друго постоје независно и дан данас.
Прво клупско првенство је организовано још 60-тих година и освојио га је Васко де Гама а на том турниру је учествовала и Црвена звезда.

Да пробам поново.
1.Кореја
2.Италија

Немогуће је да је то исто јер и једно и друго постоје независно и дан данас.
Прво клупско првенство је организовано још 60-тих година и освојио га је Васко де Гама а на том турниру је учествовала и Црвена звезда.

Ne postoje oba natjecanja. Interkontinentalni kup se više ne igra. Jedno vrijeme su se igrali usporedo (od 2000. do 2004.). 2005. se spajaju i imamo ovo što se danas igra. Za ovo klupsko prvenstvo što se igralo od 1960-ih prvi put čujem. Malo sam guglo sad i ne mogu nać ništa o tome.

Poslednja izmena:
Ta 'klubska prvenstva' back than su bile turneje za koje se dobijao poziv...Cesto su isli i Zvezda i Partizan i odmerali snage sa najboljima iz South Americe...nije imalo takmicarski znacaj sigurno ima negde zapisano al se nije brojalo u trofeje...ali je isto tako bila stvar prestiza svakako te utakmice nisu bile puke prijateljske makar ih nasi nisu tako dozivljavali a mislim ni Juznoamerikanci...

Agram14:

2. Tacno Hrvatska (na SP 1998. U Francuskoj poraz od Argentine u grupi 1:0 , onda 2002 u Japanu i Juznoj Koreji porazi u grupi od Meksika 1:0 i Ekvadora 1:0 , u Nemackoj 2006. takodje u grupi poraz od Brazila 1:0 i 2014. na SP u Brazilu porazi u grupi od Brazila 3:1 i Meksika 3:1) , reklo bi se da im Juznoamerikanci bas i ne leze kao protivnik.

Za pitanja 1 i 3 jos cekamo odgovore :)

Agram14:

2. Tacno Hrvatska (na SP 1998. U Francuskoj poraz od Argentine u grupi 1:0 , onda 2002 u Japanu i Juznoj Koreji porazi u grupi od Meksika 1:0 i Ekvadora 1:0 , u Nemackoj 2006. takodje u grupi poraz od Brazila 1:0 i 2014. na SP u Brazilu porazi u grupi od Brazila 3:1 i Meksika 3:1) , reklo bi se da im Juznoamerikanci bas i ne leze kao protivnik.

Za pitanja 1 i 3 jos cekamo odgovore :)

3. Milan?

Ne postoje oba natjecanja. Interkontinentalni kup se više ne igra. Jedno vrijeme su se igrali usporedo (od 2000. do 2004.). 2005. se spajaju i imamo ovo što se danas igra. Za ovo klupsko prvenstvo što se igralo od 1960-ih prvi put čujem. Malo sam guglo sad i ne mogu nać ništa o tome.
Видиш мислио сам да се још игра но нису иста такмичења, једно је почело 2000 ( првак Коринтијанс) ако не рачунамо она такмичења пре, док се интерконтиненетални куп угасио 2005.

To 2000. je bio vise eksperiment , ono ako ispadne kako treba da se taj format takmicenja uspostavi za kasnije sto se i desilo nekoliko godina kasnije.

Inace secam se tog turnira, secam se da je Milan Zivadinovic na tom turniru vodio Al Nasr iz Saudijske Arabije , igrali su Korintijans, Vasko de Gama, Real Madrid , Mancester Junajted i mislim jos neko.

Daj odgovori ovo još jedno da idemo dalje. Mislio sam si malo pomoć, al ne znam na koji način a da direktno ne vidim odgovor. Pretpostavljam da je neka europska reprezentacija ( najbolju obranu igraju Europljani) koja je izdominirala skupinu, a onda kasnije ispala na penale. Al ima ih još 10 koje mi padaju na pamet a nisu spomenute, pa da ne lupam(o) bez veze.

Jeste da , odgovor je Svajcarska , bilo je to na Mondijalu u Nemackoj 2006. , bili su u grupi sa Togom, Francuskom i Juznom Korejom i prosli su grupnu fazu bez primljenog gola i u osmini finala odigrali sa Ukrajnom 0:0 pa ispali na penale.

Mislio sam probat sa Švicarskom, al ja sam imao na umu SP 2010. kad su tukli Španjolsku u grupi.

Evo par novih pitanja:

1. Navedite barem 5 igrača su osvojili i Ligu prvaka i Copu Libertadores
2. Navedite trenere koji su osvojili Ligu (Kup) prvaka s 2 različite momčadi
3. Koja 2 trenera su 3 puta osvojili Ligu (Kup) prvaka?
4. Navedite 5 trenera koji su osvajali Ligu (Kup) prvaka i kao igrači i kao treneri

Poslednja izmena:
Mislio sam probat sa Švicarskom, al ja sam imao na umu SP 2010. kad su tukli Španjolsku u grupi.

Evo par novih pitanja:

1. Navedite barem 5 igrača su osvojili i Ligu prvaka i Copu Libertadores
2. Navedite trenere koji su osvojili Ligu (Kup) prvaka s 2 različite momčadi
3. Koji trener je jedini 3 puta osvojio Ligu (Kup) prvaka?
4. Navedite 5 trenera koji su osvajali Ligu (Kup) prvaka i kao igrači i kao treneri

1. Tevez, Maskerano, Cafu, Samuel, i fali mi jos jedan
2. Kapelo, Anceloti, Murinjo sad mi padaju napamet kolko ih ima daj tacan broj pa da mozgam...
3. Anceloti dva puta sa Milanom i jednom sa Realom...
4. Anceloti, Rajkard, Gvardiola, Krojf fali mi jedan

1. Tevez, Maskerano, Cafu, Samuel, i fali mi jos jedan
2. Kapelo, Anceloti, Murinjo sad mi padaju napamet kolko ih ima daj tacan broj pa da mozgam...
3. Anceloti dva puta sa Milanom i jednom sa Realom...
4. Anceloti, Rajkard, Gvardiola, Krojf fali mi jedan

1. Tevez, Cafu, Samuel da, Mascherano ne.
2. Ancelotti i Mourinho da, Capello ne. Ima ih 5.
3. Bravo. Je, Ancelotti. Ali sad sam provjerio, ima još jedan uz Ancelottija. (Moja greška, prepravio sam pitanje)
4. Bravo. Jesu sva 4.

Poslednja izmena:
1. Tevez, Cafu, Samuel da, Mascherano ne.
2. Ancelotti i Mourinho da, Capello ne. Ima ih 5.
3. Bravo. Je, Ancelotti. Ali sad sam provjerio, ima još jedan uz Ancelottija. (Moja greška, prepravio sam pitanje)
4. Bravo. Jesu sva 4.

1. Jel Ronaldinjo osvojio Kupa Libertadores kad se vratio? Neka bude da jeste eto...kazes makar 5 pa kolko ih ima? Krespo?

2. Jup Hajkens pre 3 sezone sa Bajernom..I on je vodio Real kad je Mijat presudio Juveu...Kapelo je otiso pre...Mozda jos neko od Nemaca vrti mi se Bekenbauer po glavi ali znam da je on kao igrac i kao trener osvojio Svetsko...

Back