Fudbalski kviz

Bravo jeste : Republika Irska, Severna Irska i Island ;)

Inace ja mislim da od svih ucesnica EP , jedino u ove 3 zemlje domace lige su vise na nekom polu amaterskom ili polu profesionalnom nivou.

Decky :

E a po cemu su recimo Hrvati "slabi" , redovni ucesnici su velikih takmicenja i jbt pogledaj samo gde im igraju igraci to su sve : Barselona, Real Madrid, Juventus, Inter, Napoli, Monako............imaju mozda i najjaci vezni red na ovom prvenstvu.

A ko iz Velsa igra u domacoj ligi ili se tu misli na nekog ko igra u Velskim klubovima u engleskoj ligi ?
Inace, slazem se, Hrvatska je sve osim slabe reprezentacije.

Код Руса само један играч игра ван Русије, Роман Неуштадтер игра за Шалке.:)

Zanimljiva prica u vezi njega.

Neustädter's ancestors were ethnic Germans who lived on territories of Russian Empire and later, USSR. Following World War II, ethnic Germans were forcefully relocated by the Soviet government. Neustädter's family was relocated into Central Asia. Neustädter is the son of Peter Neustädter, a former Kazakhstani footballer for Mainz 05 and former manager of Mainz 05 II. Neustädter was born in Dnipropetrovsk, Ukrainian SSR, while his father was playing for Dnipro Dnipropetrovsk. Due to his heritage and birth, he was eligible to play for Germany, Ukraine, Russia and Kazakhstan in international competitions.

On 30 May 2016, Neustädter was granted Russian citizenship, having received his new passport at the Russian Consulate in Bonn.

Da inace Rusi imaju i naturalizovanog Brazilca u ekipi, rezervnog golmana Giljermea koji brani za Lokomotivu.

Inace interesantno je da ako neko vec resi da naturalizuje Brazilca da to bude bas golman, ne znam da li je jos igde zabelezen takav slucaj.

Evo malo da nastavimo sa igrom , evo novi set od 5 pitanja :

1. U kojoj zemlji je odrzan prvi turnir Copa America 1916 ?

2. Koja 2 grada su sada domacini turnira Euro 2016 a da nisu bili medju gradovima domacinima za Svetsko prvenstvo 1998 , a koji je to jedan grad koji je tada bio medju gradovima domacinima na SP 1998 a da se sad u njemu ne igraju utakmice EP ?

3. Kada je reprezrentacije Argentine poslednji put osvojila Copa America ?

4. Koje 2 reprezrentacije iz Juzne Amerike dosad jedine nisu nikad osvajale Copa America ?

5. Koji igrac jos uvek drzi rekord kao najstariji strelac na nekoj utakmici Evropskog prvenstva ?

1. Možda Urugvaj? Oni su dosta stvari pokretali u Južnoj Americi kad je fudbal u pitanju.
2. Monpelje je bio domaćin 98., sada nije? Ova 2 koja nisu bili 98. domaćini, možda Nica i Lil?
3. Uh... 1993.? Čini mi se da nije bilo kasnije od 90ih...
4. Venecuela i Bolivija?
5. Mislim da je Ivica Vastić za Austriju, 2008., iz penala.

1. Nije Urugvaj

2. Bravo Lil i Nica su sada domacini a nisu bili 98e , kao i Monpelje je bio 98. a nije sada medju gradovima domacinima.

3. Bravo jeste 1993.

4. Za Venecuelu tacno ali Bolivija je jednom bila prvak Juzne Amerike, bilo je to davne 1963.

5. Bravo jeste Ivica Vastic , mislim da je imao 39 godina kada je dao gol za Austriju na Euru 2008. koji se odrzavao u Austriji i Svajcarskoj.

4. Значи, не рачунају се они који нису учествовали, тј. Суринам и Гвајана. Хмммм, Парагвај ми није познато да је освајао, осим можда осамдесетих, када је Амариља играо...

Ajde da krenemo m alo i novu sezonu naseg kviza ; )

1. Svi se secamo kada je Dinamo Kijev tukao Barselonu sa 3:0 i 4:0 kao i da je sezonu nakon toga igrao i polufinale Lige sampiona gde ga je zaustavio Bajern , dakle pitanje je ko je jedini igrac iz te generacije da je jos uvek prvotimac i dan danas ?

2. Koja 2 kluba su debitanti u ovogodisnjem izdanju Lige sampiona ?

3. Koja 2 kluba dele stadion " Mario Alberto Kempes" (Estadio Mario Alberto Kempes) u Kordobi ?

1. Ребров не игра више, па онда бих рекао можда Шовковски, мада не знам да ли још увек брани.. Ако брани, алал вера, има сигурно преко 40 год.

E bravo jeste Lester Siti , inace Lesteru je ovo prva sezona u Evropi jos od 2001. i onog poraza od Crvene Zvezde u Kupu Uefa.

Znaci Rostov i Lester su ovogodisnji debitanti.

Ostaje jos pitanje broj 3, znaci koja 2 kluba dele stadion " Mario Alberto Kempes" u Kordobi.

Back