Fudbalski kviz

3. Koji klub u Brazilu nosi ime po jednom sazvedju na nebu (inace klub su osnovali tamosnji Italijani i klub se zvao kao i Palmeiras , Palestra Italia , ali je klub 1942. morao da promeni ime zato sto su tad bila zabranjena imena klubova povezana sa silama osovine ) ?
Требало би Крузеиро, и на грбу имају тај тзв. Јужни крст.
Само што нисам знао да су и они мењали име због Италије.:)

Ово прво мислим да је у питању неки Немац али не могу да се сетим.

Требало би Крузеиро, и на грбу имају тај тзв. Јужни крст.
Само што нисам знао да су и они мењали име због Италије.:)

Ово прво мислим да је у питању неки Немац али не могу да се сетим.

Bravo jeste Kruzeiro , nose ime po sazvezdju Juzni krst , da uostalom i na grbu imaju zvezde sto simbolisu to sazvezdje , a i po imenu , "cruz" znaci krst.
Inace da i oni su bili Palesta Italia.

1. Nije Nemac

- - - - - - - - - -

1. Прво питање је било пре 20 страница отприлике. Ги Ру, Оксер
2. Можда Ролан Гарос, човек је био пилот

E bravo jeste Gi Ru , pomenuti gospodin je trenirao Okser u cugu neverovatnih 36 godina od 1964 pa do 2000 , a proveo je jos 6 godina kao trener tog kluba u jos 2,3 razlicita mandata.

2. Nije Rolan Garos.

Nije , inace vec je odgovoreno na to pitanje , u pitanju je Francuz Gi Ru koji je u kontinuitetu bio trener Oksera od 1964 do 2000. , a trenirao je Okser jos dodatnih 6,7 godina u jos par razlicitih mandata.

Ajde posto nema odgovora na pitanje 2. odgovoricu ja :

Odgovor je US Open , nacionalni kup u SAD se zove US Open Cup.

1. Koja utakmica drzi rekord po broju prisutnih gledalaca na stadionu ?

2. Koja reprezrentacija je na cak 6 Svetskih prvenstava zaredom ispadala u osmini finala ?

3. Karlos Alberto Pereira je jedini osim Bore Milutinovica koji je vodio cak 5 razlicitih reprezrentacija na Svetskim prvenstvima, ali koja je jedina reprezrentacija koju je on trenirao a da nije sa njima igrao na Svetskom prvenstvu ( to mu je bila i prva reprezrentacija koju je predvodio u trenerskoj karijeri, cak mislim i trenerski debi) ?

2. Meksiko uvek prodju grupu i tu stanu

E bravo jeste Meksiko , inace na poslednjih 6 Mondijala su ispadali u za njih vec ukletoj osmini finala :

1994: Poraz u osmini finala od Bugarske na penale

1998: Poraz od Nemacke (cini mi se posle preokreta)

2002: Neocekivani i iznenadjujuci poraz od SADa , moguce cak isto posle nekog preokreta

2006: Poraz od Argentine

2010 : Opet osmina finala i opet eliminacija od Argentine

2014 : Poraz od Holandije posle nepostojeceg penala u vec probijenoj nadoknadi vremena.

Ono sta reci , ali bas im se ne da da prodju tu famoznu osminu finala.

1. Jeste ona cuvena utakmica na Marakani 1950. kada je Urugvaj usred Brazila osvojio svoju drugu titulu prvaka sveta , cak je i tad sistem takmicenja bio jako cudan pa je ja mislim Brazilu bilo i dovoljno nereseno da osvoji titulu prvaka sveta, ali eto izgubili su tu utakmicu , inace na utakmici je bilo prisutno oko 200,000 ljudi, rekord koji tesko da ce ikad igde biti nadmasen.

Ajde posto nema odgovora na pitanje 2. odgovoricu ja :

Odgovor je US Open , nacionalni kup u SAD se zove US Open Cup.

1. Koja utakmica drzi rekord po broju prisutnih gledalaca na stadionu ?

2. Koja reprezrentacija je na cak 6 Svetskih prvenstava zaredom ispadala u osmini finala ?

3. Karlos Alberto Pereira je jedini osim Bore Milutinovica koji je vodio cak 5 razlicitih reprezrentacija na Svetskim prvenstvima, ali koja je jedina reprezrentacija koju je on trenirao a da nije sa njima igrao na Svetskom prvenstvu ( to mu je bila i prva reprezrentacija koju je predvodio u trenerskoj karijeri, cak mislim i trenerski debi) ?

3. Da lupim nekog iz Juzne Amerike recimo Ekvador?

1. Jeste ona cuvena utakmica na Marakani 1950. kada je Urugvaj usred Brazila osvojio svoju drugu titulu prvaka sveta , cak je i tad sistem takmicenja bio jako cudan pa je ja mislim Brazilu bilo i dovoljno nereseno da osvoji titulu prvaka sveta, ali eto izgubili su tu utakmicu , inace na utakmici je bilo prisutno oko 200,000 ljudi, rekord koji tesko da ce ikad igde biti nadmasen.
Мислим и да је на пријатељској утакмици Бразил - Југославија приликом опроштаја Пелеа било исто 200 000 људи.

Оно за Мексико је неко рекао на прошлом првенству у Бразилу вероватно Аца информација.:D

3.Да није Костарика

Uh ne znam , doduse znam da je na oprostaju Pelea protiv Jugoslavije isto bop prepun stadion , ali mozda je bilo 100,000 , 150,000 ne verujem bas da je bilo 200,000 kao na tom mecu za titulu prvaka sveta protiv Urugvaja.

3. Nije Kostarika, ali ajde da ne duzimo previse, odgovor je Gana, pre nego sto je trenirao ijednu od pomenutih 5 reprezrentacija sa kojima je igrao na Svetskom prvenstvu trenirao je i Ganu davne 1967., mislim da mu je to bio i trenerski debi.

Ajmo novi set od 3 pitanja :

1. Na predstojecem Euru u Francuskoj , koje 3 reprezrentacije nemaju ni jednog jedinog igraca iz nekog njihovog domaceg kluba , a koja je jedna jedina reprezrentacija koja nema ni jednog internacionalca , vec su svi igraci clanovi domacih klubova ?

2. Koja juznoamericka reprezrentacija je zasad poslednji debitant na Svetskom prvenstvu ?

3. Koja reprezrentacija ima nadimak "Pustinjske lisice" ?

2. Bravo jeste Ekvador , debitovali su 2002. u Japanu i Juznoj Koreji i pomrsili racune Hrvatima u grupi i prosli u narednu fazu i od tad su ako izuzmemo 2010. i Juznu Afriku redovni ucesnici SPa.

3. Bravo jeste Alzir ; )

1. Ovo za Engleze je tacno , nemaju ni jednog "stranca" , ali sto se tice ove 3 koje nemaju nijednog "domaceg" znaci nijednu nisi potrefio :)

1. Na predstojecem Euru u Francuskoj , koje 3 reprezrentacije nemaju ni jednog jedinog igraca iz nekog njihovog domaceg kluba , a koja je jedna jedina reprezrentacija koja nema ni jednog internacionalca , vec su svi igraci clanovi domacih klubova ?

2. Koja juznoamericka reprezrentacija je zasad poslednji debitant na Svetskom prvenstvu ?

1. To mora da je neka slabija reprezentacija. Recimo Hrvatska ;-) Slovačka, Švica?

1. Irska, S. Irska, Island

Bravo jeste : Republika Irska, Severna Irska i Island ;)

Inace ja mislim da od svih ucesnica EP , jedino u ove 3 zemlje domace lige su vise na nekom polu amaterskom ili polu profesionalnom nivou.

Decky :

E a po cemu su recimo Hrvati "slabi" , redovni ucesnici su velikih takmicenja i jbt pogledaj samo gde im igraju igraci to su sve : Barselona, Real Madrid, Juventus, Inter, Napoli, Monako............imaju mozda i najjaci vezni red na ovom prvenstvu.

Back