Fudbalski kviz

Ajmo novi set od 3 pitanja ;)

1. Koji klub u Juznoj Africi koji ima nadimak "Brazilci" drzi rekord po broju titula u toj zemlji ?

2. Koja reprezrentacija koja sada igra u UEFA zoni je nekada (1964.) bili sampion Azije ?

3. Koji klub drzi rekord po broju titula u prvoj ligi nekadasnje Istocne Nemacke ?

Za ovo prvo mi je jedino logično Santos, zbog imena. Drugo, možda je Izrael, ukoliko su oni ikada igrali u azijskoj zoni. A treće recimo Dinamo Drezden...

1. Nije Santos , a olaksacu ti , nije ni Vasko de Gama ;)

2. Bravo jeste Izreal , bili su sampioni Azije 1964. kada su bili i domacin tog takmicenja.

3. Nije Dinamo Drezden (previse je ocigledno, mala pomoc taj klub se sada takmici u cetvrtoj ligi)

Ne ni jedno ni drugo

Evo mala pomoc za prvo pitanje : klub ima nadimak Brazilci zbog boje njihovih dresova a klub je iz Pretorije i domacin je na stadionu na kom smo mi izgubili od Gane sa 1:0 u prvoj utakmici u grupi na SP u Juznoj Africi 2010 i vlasnik kluba je Patris Motsepe prebogati juznoafricki rudarski magnat (mislim i zvanicno najbogatiji covek u Juznoj Africi).

A sto se tice treceg pitanja , iskreno mislim da ovo zaista malo ko bi znao.

Poslednja izmena:
E evo i da cestitamo pomenutoj ekipi, sinoc je Mamelodi Sundowns po prvi put u svojoj istoriji postao prvak Afrike u funalu su u dvomecu bili bolji od egipatskog Zamaleka , prvi mec kod kuce dobili 3:0 a u revansu izgubili 1:0 sto im je bilo i vise nego dovoljno za titulu.
Znaci ova ekipa ce se gledati i na klupskom prvenstvu sveta u Decembru.

Evo set i od nova 3 pitanja :

1. Hearts of Oaks i Asante Kotoko su 2 najtrofenija kluba i 2 najveca rivala u kojoj zemlji ?

2. Koje 2 reprezrentacije igraju "derbi totalnog unistenja" iliti " derby of ultimate destruction" ?

3. Koja ekipa iz Australije je neraskidivo povezana sa mlaznim avionima ?

E evo i da cestitamo pomenutoj ekipi, sinoc je Mamelodi Sundowns po prvi put u svojoj istoriji postao prvak Afrike u funalu su u dvomecu bili bolji od egipatskog Zamaleka , prvi mec kod kuce dobili 3:0 a u revansu izgubili 1:0 sto im je bilo i vise nego dovoljno za titulu.
Znaci ova ekipa ce se gledati i na klupskom prvenstvu sveta u Decembru.

Evo set i od nova 3 pitanja :

1. Hearts of Oaks i Asante Kotoko su 2 najtrofenija kluba i 2 najveca rivala u kojoj zemlji ?

2. Koje 2 reprezrentacije igraju "derbi totalnog unistenja" iliti " derby of ultimate destruction" ?

3. Koja ekipa iz Australije je neraskidivo povezana sa mlaznim avionima ?

Prvo Gana, treće Njukasl Džets...

Nije , ajde ja cu da odgovorim da ne razvlacimo previse, u pitanju je susret Argentina : Nemacka.

Ajmo novi set od 3 pitanja da se ne opuste misici :

1. U periodu od drugog svetskog rata pa na ovamo koji jedini klub je bio prvak Italije a sada trenutno nije prvoligas ?

2. Koji je jedini reprezrentativac Argentine koji trenutno nastupa za jedan od brazilskih timova ?

3. Ako Roma i Lacio igraju najveci rimski derbi, koje 2 ekipe iz Rima clanovi Serije C igrali "Mali rimski derbi" a koje 2 ekipe clanovi Serije B igraju mali derbi pokrajne Lacio iliti "derbi donjeg Lacija" kako ga oni zovu (ekipe nisu bas iz Rima ali su iz pokrajne Lacio) ?

1. Само ми Верона пада на памет, знам да су били прваци и да нису у Серији А више, али које године, тј. да ли је било пре или после 2. св. рата не знам.
2. Не знам, можда неки 2., 3. голман?
3. Не знам баш цео одговор, али тај дерби покрајине Лацио вероватно Фрозиноне и Латина(ако имају уопште фудбалски клуб, лупио сам због одбојке)

1. Bravo jeste Verona, bili su prvaci Italije negde sredinom 80ih, ja mislim 84. ili 85.

2. Uh nije golman uopste , ovo si skroz omasio.

3. E bravo Frozinone i Latina igraju takozvani derbi donjeg Lacija , pola odgovora tacno ;)

Posto nema odgovora na 1,5 pitanje odgovoricu ja :

2. U pitanju je Lukas Prato , napadac meni omiljenog Atletiko Mineira , igrac koji je dosao iz Velez Sarsfilda u cijem dresu je bio i najbolji strelac argentinske lige, inace Atletiko Mineiro ima zaista mocan napad pred Prata iliti Pratoa tu je i Robinjo, Fred koji je dosao iz Fluminensea , Hjuri koji dosta obecava kao i veoma dobri Luan.

3. Mali rimski derbi i Seriji C igraju : Rasing Roma i Lupa Roma .

Ajd malo opet da se igramo, evo novi set pitanja :

1. Koji fudbaler je rekorder po broju nastupa tj. utakmica u brazilskoj Seriji A (mala pomoc, nedavno se penzionisao) a koji igrac je najbolji strelac u istoriji brazilskog sampionata ?

2. Sta simbolizuje plava boja na grbu i na dresovima Lacija ?

3. Jedan klub iz Premijer lige je svojevremeno zavrsio sezonu 1992–93 kao treci na tabeli (cini mi se da je to i najbolji plasman u istoriji tog kluba) , ali uprkos tako visokom plasmanu na kraju su imali negativnu gol razliku ( minus 4) i jedini su klub koji je uspeo tako nesto da uradi , o kom klubu je rec ?

Mada ja nikad nisam voleo Lacio , najvise zbog njihovih pro fasistickih navijaca koji su mi oduvek bili odbojni, gotivnija mi je mnogo Roma , posebno mi je zanimljiv njihov grb, kako vucica doji Romula i Rema ;)

Inace od klubova iz Italije oduvek sam Fiorentinu najvise simpatisao jos iz vremena Batistute, mada vremenom simpaticni su mi postali i Parma, Palermo i Napoli.

Ajde posle zimske pauze da i mi malo nastavimo da se igramo ovde ;)

Evo novi set od 3 pitanja :

1. U ovogidisnim kvalifikacijama za Copa Libertadores jedna argentinska ekipa na utakmici u Kitu protiv El Nacionala zbog nekih problema tehnicke prirode nije mogla da nastupi u svojim dresovima (dal dresovi nisu mogli da stignu na vreme il sta vec) pa je na toj utakmici nastupila u dresovima argentinske reprezrentacije , koji su se pokazali kao srecni , s obzirom da su pobedili 1:0 u gostima (posle 2:2 na svom terenu) i tako prosli dalje, pa sad ko zna, moguce da ce u buducnosti jos po koji put nastupiti u dresovima reprezrentacije Argentine (slicna prica kako je i Partizan poceo da igra u crno belim dresovima) u znak secanja na tu anegdotu iz Ekvadora, pa dakle pitanje je jednostavno o kojoj ekipi je rec ?

2. Koje 2 ekipe u Francuskoj Ligi 1 igraju lokalni derbi pokrajne Bretanje ?

3. Ovaj derbi se smatra najvecim u Aziji i svakako i u Iranu, rivalitet i tenzija su toliko veliki da su u proslosti nekad cak morali i da dovede sudije iz inostranstva da sude derbi , inace radi se o 2 kluba crvene i plave boje i prica se ovako da crveni klub se smatra klubom radnicke klase dok se plavi klub smatra klubom blizem establismentu (svakako veoma simbolicki), dakle koja su ta 2 kluba sto igraju najveci derbi u Iranu a kako mnogi kazu i u celoj Aziji ?

Back