Фудбалски грбови (Клубови и национални тимови)

C6qt4aoWYAAb9fL

Lepa sala i nista vise. Jasno da to nikada nije bio grb Hajduka, o tome nema smisla pricati.

da a takođe je jasno da u hrvata nikad nije bilo Haduka nikakvih
https://en.wikipedia.org/wiki/Hajduk

Mislim suvišna rasprava. Zna šta je Hajduk i šta je uvijek bio. Hrvatski klub sa navijačima širom Jugoslavije. U biti, mislim da je bio klub koji je imao najviše navijača van matične republike. Ili Moguće da je to bila Zvezda. Ali za Zvezdu su navijali uglavnom ili isključivo Srbi. Kao što su za Dinamo navijali isključivo Hrvati. Za Hajduk su navijali svi. I za vrijeme Juge su imali najviše ljudi po gostovanjima. Dok je u Split dolazila šaka navijača BG klubova, Hajdukovci su u Beogradu punili tribinu.

Grb sa sahovnicom Hajduka je nesporan ali menjanje NK u HNK je besmisleno po meni. Kao da samim tim sto je iz Hrvatske nije dovoljno hrvatski klub nego treba to ubaciti u ime i tako ga uciniti nekosmopolitskim.
iz kog perioda je grb, pa vi ste vićini stavljali prefiks HNK i HŠK jer ste bili u sastavu Madjarske i Austrije

Iz 1911 sve vreme kraljevine i do dolaska Hrvata Tita 1944 koji valjda zato sto je mrzeo Srbe Hajduku stavio petokraku umesto sahovnice.
čista laž nema govora o bilo kakvom grbu na dresu Hajduka prvi put je grb vidnjiv 1946 do tada samo majica "dres" uglavnom bela kao pidzama nema govora o bilo kakvom grbu.

1912.jpg

1914.jpg

treća slika iz 1945 prve dve ,1912 i 1914, nema govora o grbu

1945.jpg

Poslednja izmena:
Znaci nema ni orla sa ocilima. Grb se na dresovima klubova sirom sveta i Evrope pocinje masovno nositi posle 1945.
nema prvi grb je na "dresu" 1946, dakle ponovo lažeš po običaju :D nosi se i pre 1945 ko ga ima npr mostarski zrinjski je imao i nekakav grb krajem triedesetihdresu naravno, slabo si u lažima mora to bolje

1946.jpg

čista laž nema govora o bilo kakvom grbu na dresu Hajduka prvi put je grb vidnjiv 1946 do tada samo majica "dres" uglavnom bela kao pidzama nema govora o bilo kakvom grbu.

1912.jpg

1914.jpg

treća slika iz 1945 prve dve ,1912 i 1914, nema govora o grbu

1945.jpg
To što nisu imali mogućnost staqviti grbove na majice, ne znači da klub nije imao grb. Nevjerojatno. I što ti točno dokazuješ, da Hajduk do 1945. nije imao grb, što?

Back