Fudbalska reprezentacija Srbije

Šta je potrebno menjati kod reprezentacije?

• FSS

glasova: 8 34,8%
  • Selektora

glasova: 4 17,4%
  • Igrače

glasova: 1 4,3%
  • Način igre

glasova: 3 13,0%
  • Sve

glasova: 14 60,9%

• Ukupno glasova
    23
1719421296016.png

Na kraju je Ivan Ilić pre ostatka reprezentacije napustio Nemačku i doleteo za Srbiju, a stigla je i "pretnja" četvorice igrača. Navodno su Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović saopštili da neće nastupati za nacionalni tim dok je selektor Stojković na njegovom čelu. Očigledno se FSS nakon toga opredelio za reprezentativce, a ne za selektora.

(Kurir/MONDO/D. N.)

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1944912/dragan-stojkovic-piksi-vise-nije-selektor-srbije.html

Piksi na aerodromu: Fijasko je kad izgubiš 7:0….​

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu uveče sletela je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” posle neuspešnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Predstavnicima medija se tom prilikom obratio selektor Srbije Dragan Stojković.

Prvo pitanje ticalo se “fijaska u Nemačkoj”, ali se selektoru takav opis nastupa Srbije nije svideo.

Kakav fijasko, o čemu govorite? Nismo uzeli jedan, nego dva boda!

Da li je ostavka moralni čin?

Hajde, sledeće pitanje.

Krivica?

Ja sam najodgovorniji jer donosim odluke. Radio sam sve najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmica, taktike, svega što je u opisu mog posla. Nisam ja rijaliti i ne treba praviti senzacije… O mom statusu drugi odlučuju. Ponosan sam na ove momke, na to kako smo predstavili Srbiju. To što se rezultati nisu poklopili… Ne treba da zaboravimo da je 90% Srbije verovalo da ćemo da dobijemo pet golova od Engleske. Ili šest. Naša odbrana je bila jedna od najboljih tamo. Dobro smo ih namučili, hoće neko da mi kažu da je neko bio bolji od nas? Neće moći, to nije tačno. Očekivali smo da pobedimo Sloveniju, ali nismo. Nismo iskoristili svoje šanse”, objasnio je 59-godišnji Nišlija.

Da li ostaje na čelu reprezentacije?

Razumem razočaranje i frustraciju. Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja To kako se osećam u duši samo ja znam. Ne postoje fijasko, niti debakl. Fijasko je kada te neko dobije 7:0, kada pijančiš po Minhenu i Augzburgu i tučeš se po treningu… Ponosan sam na momke kako su se ponašali…

Postoje najave da neki igrači ne žele više da nastupaju za reprezentaciju…

O tome ću govoriti kada budem video zvanične izjave. To su sve dezinformacije i spekulacije. Želite da pravite probleme gde ih nema. Mediji su čekali naš neuspeh, nemojte da se lažemo. Negativne stvari donose određenu vrstu interesovanja. Niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju”, kaže Dragan Stojković.

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/euro/piksi-na-aerodromu-fijasko-je-kad-izgubis-70/

Piksi na aerodromu: Fijasko je kad izgubiš 7:0….​

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu uveče sletela je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” posle neuspešnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Predstavnicima medija se tom prilikom obratio selektor Srbije Dragan Stojković.

Prvo pitanje ticalo se “fijaska u Nemačkoj”, ali se selektoru takav opis nastupa Srbije nije svideo.

Kakav fijasko, o čemu govorite? Nismo uzeli jedan, nego dva boda!

Da li je ostavka moralni čin?

Hajde, sledeće pitanje.

Krivica?

Ja sam najodgovorniji jer donosim odluke. Radio sam sve najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmica, taktike, svega što je u opisu mog posla. Nisam ja rijaliti i ne treba praviti senzacije… O mom statusu drugi odlučuju. Ponosan sam na ove momke, na to kako smo predstavili Srbiju. To što se rezultati nisu poklopili… Ne treba da zaboravimo da je 90% Srbije verovalo da ćemo da dobijemo pet golova od Engleske. Ili šest. Naša odbrana je bila jedna od najboljih tamo. Dobro smo ih namučili, hoće neko da mi kažu da je neko bio bolji od nas? Neće moći, to nije tačno. Očekivali smo da pobedimo Sloveniju, ali nismo. Nismo iskoristili svoje šanse”, objasnio je 59-godišnji Nišlija.

Da li ostaje na čelu reprezentacije?

Razumem razočaranje i frustraciju. Ako je neko nezadovoljan, onda sam to ja To kako se osećam u duši samo ja znam. Ne postoje fijasko, niti debakl. Fijasko je kada te neko dobije 7:0, kada pijančiš po Minhenu i Augzburgu i tučeš se po treningu… Ponosan sam na momke kako su se ponašali…

Postoje najave da neki igrači ne žele više da nastupaju za reprezentaciju…

O tome ću govoriti kada budem video zvanične izjave. To su sve dezinformacije i spekulacije. Želite da pravite probleme gde ih nema. Mediji su čekali naš neuspeh, nemojte da se lažemo. Negativne stvari donose određenu vrstu interesovanja. Niko ne može da kaže da momci nisu izgarali. Slobodno kritikujte, tu sam da primam udarce. Nemojte da dirate reprezentaciju”, kaže Dragan Stojković.

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/euro/piksi-na-aerodromu-fijasko-je-kad-izgubis-70/
Smrde male od igraca sminkera ,ko mazge se vuku po terenu i on im kriv

Fudbal i klupski i reprezentativni je apsolutni odraz stanja u državi. Većinu ligaških utakmica ne prati niko, vječiti su zarobili sve oko njih se vrti mafija, kladionice, menadzeri, još par privatnih timova koji nikog živog ne mogu pobjediti u Evropi ali ostvaruju transfere po 5 miliona, sve je tu jasno... a reprezentacija svako za sebe igra, navijači nemaju ni jednu normalnu navijačku pjesmu, uglavnom nisu ni jednobrazni a ima i pacijenata sa dresovima vječitih, mediji formiriraju stav u zavisnosti od stava Vučića prema piksiju i igračima. Sve kad zbrojiš rasulo. Nije bitan rezultat, ne moraju nikog pobjediti ali mora postojati tim, borba, zajedništvo, osnovna kultura i na terenu i na tribinama

Погледао сам на интернету интервју Славише Јокановића о наступу наших на ЕУРО 2024.
Одмерено и у рукавицама рекао је шта је проблем.
Човек на свом месту, и одличан тренер...
Да су нека погоднија времена, био би иделан селектор...
Мислим идеалaн и јесте, али он не жели са муфљузима из Савеза да има посла.
Исто важи и за један фудбалски клуб у Србији.

Poslednja izmena:

Back