Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bari sad ces da vidis kako ce svi da promene plocu, evo Mstislav prvi, juce su lajkovali petakove postove o ultra mocnim Fincima i preslabim srpskim prosecima, a sad se tera vodenica na savez i menadzerisanje.. Znas zasto? Jer je moglo da im prodje dok je Sotir sam, cim je jedini mora da je lud, sad kad si me ti podrzo i posle ovog mog istupa verovatno ce biti tajac.. @Truman @Petar_Petrovic @jos_1_5ak Jel tako??

PS. Da se ne izvuce iz konteksta, naravno da nas kanali i savez i menadzerisanje, ali ovde se prica o necemu drugom..
O čemu ti pričaš, kakvi sad Finci? Norvežani sa ovakvom igrom ima da nas otresu.

Kompletno stranačko mafijaško-navijačko okruženje su devastirali i klupski i reprezentativni fudbal u Srbiji do tačke kada to više nije moguće ispraviti, mnogo babica - kilavi fuzbal.

Biće sve gore i gore, utakmice kao sada u Ligi Nacija će biti još i dobre...
Sve je moguce ispraviti i to veoma lako,samo ako postoji volja..Ali posto se u fudbalu vrti ogromna lova to se naravno nece desiti...

Pogledaj kako grade igru...?
Ko doda loptu kroz sredinu ka poluspicevima ili napadacu,da mu umre keva.Samo guranje na bokove....
Ono sto je frapantno je da smo 10tak puta predali potez i to ajde da je sa "rizicnim" dodavanjima iako kod nas toga nema ni u najjavi unapred nego sa pokusajem kruzenja ovo sto Gudelj(koji je protiv rusa bio jedan od boljih)i Maksimovic igraju se sramota najgori alibi i skrivanje ovako svako moze odigrati pikirati jedan deo terena i pravolinijski se povlaciti od njih imamo koristi twk toliko da "staju u bloku" jet se povlace nazad...

Plus sve manja i manja demografska baza.
Mislim da to nema puno veze. Nizozemci, Urugvajci, pa i mi smo skoro na svakom velikom natjecanju. Rusa ima koliko, pa su često raspad. Mislim da bi problem mogao bit što današnja djeca imaju puno više sadržaja od lopte i igrališta. S druge strane, prepoznavanje talenata i rad s njima od malih nogu je na puno većoj razini. Ima pluseva i minusa.Ali naravno da loša demografska slika nikako nije dobra i taj problem ima većina Europe koliko sam shvatio.

Ja i dalje stojim da smo mi prosek.Da nasi igraci u svojim klubovima ne igraju vaznu ulogu i da na najbitnijim pozicijama nemamo dovoljno dobre igrace,pre svega napadac koji je konstantan i da nije sidras,igrac sredine terena koji ce da se vrati na svoju polovinu i prenese loptu i koliko toliko normalne bekove....
Rezultati bi i sa ovim igracima sigurno morali da budu bolji,odlazak na takmicenja i neka normalna igra....
.................................
Sinoc smo videli da je kreacija u sredini 0 da Mitrovic ima problema kada se stavi neki ``rmpalija`` da ga cuva,da stalno pricamo sa sudijama,da je komunikacija i disciplina u ekipi ocajna,mnogo improvizacije u odbrani,gde nam svaki prekid gol visi u vazduhu iako smo visoka reprezentacija. Radonjica koji bljesne jedan potez i onda stane,da mu fali konstantnost u igri a ne ga nema nigde po 15 minuta,Tadica koji je majstor ali da u ovoj ekipi on nema s`kim da igra fudbal,Kostica sa odlicnim fizikalima ali manjkom fudbalske inteligencije,nevidljivog Maksimovica,sporog Gudelja itd.....

Nije tacno. Igraju bitne uloge. Mitrovic, Tadic, Kostic, Sergej, Milenkovic, Kolarov, Grujic, Maksimovic, itd....
Ja opet kazem, sa Milojevicem ili celavim Nikolicem ne bi igrali leprsavo, a ne igramo ni sad, ali bi imali rezultat..
Plasman se ne bi dovodio u pitanje i prosli bi grupu..

To nisu sad neki treneri svetskog ranga, ali su takticki i u svakom smislu, pa i bolji motivatori ako hoces, od Tumbe i Krstajica koji veze nemaju...
A pazi, kad bi dosao neki od njih dvojice i ostao selektor tipa 4,5,6 godina mozda bi ucarili i neko polufinale...

Mislim mogao je Vels, mogli su Turci, ajde Hrvati su stvarno jaki, ali Grci, Bugari, Danci....
Svima se nekad zalomilo samo nama nikad..

A to nije zato sto nemamo kvalitet... To je najlakse reci da se izmiris sa stanjem.. Ali to je po meni bezanje od problema, treba pristupiti u analizu zasto ne mozemo a imamo sa cim, a ne lagati kako nemamo, imamo brate, za top16 na svetskom i euro kupu itekamo imamo..

Pogledaj kako grade igru...?
Ko doda loptu kroz sredinu ka poluspicevima ili napadacu,da mu umre keva.Samo guranje na bokove....

Ali sto je najgore mi u ove dve utakmice ajde sto nismo mogli pasom kroz sredinu, nego nismo mogli ni na bokove da guramo... Ja ono nisam video u zivotu, da neka ekipa ne moze da spoji dodavanje s loptom a da nije od stopera do stopera, ili do zadnjeg veznog koji opet vraca stoperima.. Da smo mogli da guramo na bokove mozda bi i dali vise golova, pa koliko smo imali centarsuteva, mozda 2 na 2 utakmice...

Nije tacno. Igraju bitne uloge. Mitrovic, Tadic, Kostic, Sergej, Milenkovic, Kolarov, Grujic, Maksimovic, itd....
Ja opet kazem, sa Milojevicem ili celavim Nikolicem ne bi igrali leprsavo, a ne igramo ni sad, ali bi imali rezultat..
Plasman se ne bi dovodio u pitanje i prosli bi grupu..

To nisu sad neki treneri svetskog ranga, ali su takticki i u svakom smislu, pa i bolji motivatori ako hoces, od Tumbe i Krstajica koji veze nemaju...
A pazi, kad bi dosao neki od njih dvojice i ostao selektor tipa 4,5,6 godina mozda bi ucarili i neko polufinale...

Mislim mogao je Vels, mogli su Turci, ajde Hrvati su stvarno jaki, ali Grci, Bugari, Danci....
Svima se nekad zalomilo samo nama nikad..

A to nije zato sto nemamo kvalitet... To je najlakse reci da se izmiris sa stanjem.. Ali to je po meni bezanje od problema, treba pristupiti u analizu zasto ne mozemo a imamo sa cim, a ne lagati kako nemamo, imamo brate, za top16 na svetskom i euro kupu itekamo imamo..
Ako izuzmemo Tadica i SMS pa i tog Mitrovica koji igra drugu ligu sto dovoljno govori ostali uglavnom nisu glavni igraci na terenu vec `vodonose``..

Norvezani se izgleda ne sale , imaju ubitacan napadacki tandem Haland cudo od deteta iz Dortmunda (koga neki u sali zovu i fudbalski Luka Doncic) na 15 utakmica postigao 13 golova i Sorlot jos jedan mladi igrac iz Trabzonspora koji je prosle sezone na 34 utakmice dao cak 24 gola (ono 24 gola u turskoj ligi koja nije nimalo laka je bas imponzantno), takodje u napadu su jos i Dzosua King sasvim solidan igrac iz Bormauta , Tarik Elionusi koji vec ima 60 nastupa za reprezentaciju uz 10 golova (igrao za Rozenborg, Hofenhajm, Olimpijakos, AIK , sada je trenutno u Japanu u Shonan Bellmare-u) a tu je i 196 cm visoki Bjorn Marn Johansen koji je po fizionomiji i stilu igre jako slican Dzonu Kerjuu , vrlo nezgodan igrac.
Tako da ja nesto nisam bas ubedjen da smo mi tu neki favoriti , bice bas teska borba i nasi ce morati da prevazidju sebe i odigraju jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina ako misle da izbace Norvezane i odu na EP.

Generalno da bi imali neke sanse moraju nasi da budu 150% spremni i da Norvezane shvate ozbiljno kao da igraju protiv Brazila ,Francuske ili Spanije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back