Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo Spajić se već prodo završen je transfer prelazi u Krasnodar za 7 ipo miliona toliko o tome. Sad Rukavina vs Basta hteo sam baš da povedem diskusiju o tome i čujem šta mislite ali nisam hteo da smetam u antiradonja histeriji...Moje mišlienje da je Basta svakako kvalitetniji igrač ALI zadnjih par godina kada je pozivan lik jednostavno nije radio ono što se od njega očekivalo šta više kikso je bio jedan od lošijih a da nepričamo koliko je bio van terena ove sezone ruku na srce dok je bio na vrhuncu tu poziciju je zauzimao Ivanović. Sa druge strane Rukavina koliko got bio limitran i ne zna da centrira i donosi pogrešne odluke u zadnjoj trećini on ispunjava ono osnovno što se od njega traži ponavlja svaki put otvara stranu i time stvara više prostora Tadiću i to dobro funkciniše znači u teoriju Basta ali u praksi Rukavina Tadić kombo je puno produktivniji....a trećeg beka nemamo ljudi sad za sad...Rodić je sigurnija opcija od Obradovića i on je legitimna opcija za blisku budućnost mada nisam siguran koliko nam je potreban na ovome turniru jer u defanzivnoj varijati ili slučaju kartona Kolarova mislim da taj posao levog beka tošić može odraditi dobro koliko i rodić...ne znam šta će nam četvrti golman sem ako ne misle Rajkovića da skinu sa spiska? Ostalo je sve ok šteta što se nema hrabrosti i malo više za sluha Lukića...Al ajde...Subotić očigledno neće da se vrati..Pozdravljam zdravorazumske poteze ne pozicanja Gudelja i Maksimovića...

Znači četvorica otpadaju? Po meni, možda je najbolje da otpadnu Jovanović, Veljković, Nastasić(valjda je ionako povređen) i možda Grujić, ne znam... Ili Gaćinović. Previše imamo rih krila. Što se Radonjića tiče, po meni on treba da ide. Mada sumnjam da će uopšte dobiti šansu pored Tadića, Kostića, Živkovića, Ljajića... još ako ode i Gaćinović.

Prvo Spajić se već prodo završen je transfer prelazi u Krasnodar za 7 ipo miliona toliko o tome. Sad Rukavina vs Basta hteo sam baš da povedem diskusiju o tome i čujem šta mislite ali nisam hteo da smetam u antiradonja histeriji...Moje mišlienje da je Basta svakako kvalitetniji igrač ALI zadnjih par godina kada je pozivan lik jednostavno nije radio ono što se od njega očekivalo šta više kikso je bio jedan od lošijih a da nepričamo koliko je bio van terena ove sezone ruku na srce dok je bio na vrhuncu tu poziciju je zauzimao Ivanović. Sa druge strane Rukavina koliko got bio limitran i ne zna da centrira i donosi pogrešne odluke u zadnjoj trećini on ispunjava ono osnovno što se od njega traži ponavlja svaki put otvara stranu i time stvara više prostora Tadiću i to dobro funkciniše znači u teoriju Basta ali u praksi Rukavina Tadić kombo je puno produktivniji....a trećeg beka nemamo ljudi sad za sad...Rodić je sigurnija opcija od Obradovića i on je legitimna opcija za blisku budućnost mada nisam siguran koliko nam je potreban na ovome turniru jer u defanzivnoj varijati ili slučaju kartona Kolarova mislim da taj posao levog beka tošić može odraditi dobro koliko i rodić...ne znam šta će nam četvrti golman sem ako ne misle Rajkovića da skinu sa spiska? Ostalo je sve ok šteta što se nema hrabrosti i malo više za sluha Lukića...Al ajde...Subotić očigledno neće da se vrati..Pozdravljam zdravorazumske poteze ne pozicanja Gudelja i Maksimovića...

Slažem se po pitanju Rukavine i Baste. A i za Rodića. Moguće je da će i njega precrtati jer tih bekova imamo na pretek. A od golmana mislim da će pre otpasti Jovanović nego Rajković.
Ne znam, meni ovaj spisak i nije tako loš. Pa, manje više, to je to najbolje što imamo.
Nadam se da neće otpasti Jović.

Pa to je to ja ne znam što ovde ljudi po šablonu pljuju svi su moja jedina zamerka je Lukić al ajde Maksimović iz valensije je tu možemo to pripisati ličnom dojmu...Iako se ja više uzdam u Lukića jer je ofanzivniji igrač...Očekujem kuknjavu za Gudeljom Maksom najskupljim štoperom Sulejmanijem koga se niko na forumu nije setio zadnje 3 godine...I Subotićem koji očigledno neće da igra...

Slažem se po pitanju Rukavine i Baste. A i za Rodića. Moguće je da će i njega precrtati jer tih bekova imamo na pretek. A od golmana mislim da će pre otpasti Jovanović nego Rajković.
Ne znam, meni ovaj spisak i nije tako loš. Pa, manje više, to je to najbolje što imamo.
Nadam se da neće otpasti Jović.

Mislim da je za golmane najjasnije da idu Stojković, DMitrović i Rajković.

Nadam se da će orsirati startnih 11 i još 3,4 igrača, a ne menjati ceo tim ako izgubimo prvu. Treba verovati igračima koje odabere. Živo me interesuje kako će u napadu sastaviti četvorku. Mitrović siguran, Tadić siguran. Verovatno Sergej, i onda ostaje Kostić ili Ljajić. Taj koji izvisi da bude prva zamena, plus Živković i Prijović i jedan defanzivac i to je to. Sve ovo što se rapsravlja da li je trebao Pešić, da li treba Radonjić, Jović, Gaćinović, Grujić i slični mislim da je besmislena jer ne bi trebalo da igraju uopšte.

Pa sastav donekle ocekivan uz nekoliko iznenadjenja, recimo iznenadjenje mi je izostanak Baste, takodje moglo je da se nadje mesto i za Maksimovica jer tanki smo na poziciji stopera, pogotovo jer Nastasic verovatno nece igrati zbog povrede, takodje malo iznenadjenje je i izostanak Radoje , takodje mislim i da Pesic iz Zvezde kao najbolji strelac domace lige i generalno svojim partijama ove sezone zasluzuje da ide u Rusiji , kakar rezerva da bude.

A jel a ko to treba da ide umesto Jovića Grujića Radonjića??? Radoja Fejsa i Gudelj možda Škuletić?

I Fejsa je imao bolju sezonu od Grujica..pogledaj statistiku al bih pre Radoju. Radonjica necu ni da komentarisem, uvek je u reprezentaciji bilo par njih koji to ne zasluzuju al neka..valjda kad ga Tvorzan proda nece vise imati potrebe da ga forsiraju..Ako moze on onda moze i Pantic koji je duplo kompletniji igrac od virtuoza s pocupanim obrvama.

Radoja ovu celu sezonu u Selti ima učinak slabiji nego Grujić za polusezonu u Kardifu...Obećavo je Radoja imo je atipičnu mirnoću na lopti za zadnjeg veznog znao povući ali je postao alibi igrač o tome sam piso da sve više i više alibi fudbal igra dok ga nisu konačno prikovali za klupi...Grujić nije zadnji vezni ali je 3 godine mladji i 3 puta perspektivniji....Za Radonju ću napisati par stvari nemam vremena na poslu sam Petre tebe kontam što ga nećeš na spisku ne podnosiš 'divlje igrače' tebi se verovatno na spisku nebi našli ni Vidal ni Mane ni Mandžukić da su kojim slučajem Srbi....Ti samo priznaješ fudbalske umetnike...Romantiku :)

Daj bre ljudi kakav Grujić i slične pi.zdarije?

Ebeni Kardif plaća svesno novčane penale samo da im ovaj ne bi igrao, a mi ga vodimo na SP da igra protiv Brazilaca i Švajcaraca.

Ovaj Radonjić juče počeo da igra profesionalni fudbal, van domaće lige ništa nije uradio, a neki ovde ubeđuje kako će praviti dar mar, kako će biti najveće iznenađenje i ne znam ni ja šta.

Na osnovu čega takvi zaključci?

Rodića još mogu da prežvakam, ali ne zato što je ne znam ni ja kakav kvalitet, već zato što smo baš tanki levo.

Radoja ovu celu sezonu u Selti ima učinak slabiji nego Grujić za polusezonu u Kardifu...Obećavo je Radoja imo je atipičnu mirnoću na lopti za zadnjeg veznog znao povući ali je postao alibi igrač o tome sam piso da sve više i više alibi fudbal igra dok ga nisu konačno prikovali za klupi...Grujić nije zadnji vezni ali je 3 godine mladji i 3 puta perspektivniji....Za Radonju ću napisati par stvari nemam vremena na poslu sam Petre tebe kontam što ga nećeš na spisku ne podnosiš 'divlje igrače' tebi se verovatno na spisku nebi našli ni Vidal ni Mane ni Mandžukić da su kojim slučajem Srbi....Ti samo priznaješ fudbalske umetnike...Romantiku :)

Tako je..:mrgreen:
Nekada su odbrambeni igraci imali bolju tehniku nego danasnji igraci sredine terena...

- - - - - - - - - -

Pa sastav donekle ocekivan uz nekoliko iznenadjenja, recimo iznenadjenje mi je izostanak Baste, takodje moglo je da se nadje mesto i za Maksimovica jer tanki smo na poziciji stopera, pogotovo jer Nastasic verovatno nece igrati zbog povrede, takodje malo iznenadjenje je i izostanak Radoje , takodje mislim i da Pesic iz Zvezde kao najbolji strelac domace lige i generalno svojim partijama ove sezone zasluzuje da ide u Rusiji , kakar rezerva da bude.

Pesic moze da bude najbolji strelac samo u nasoj ligi i nigde vise,isto kao i Djurdjevic...
Dobro mozda i na Tajlandu,Austaliji,Litvaniji,Letoniji i takvim banana ligama...

Pesic i Maksimovic stoper svojim (ne)kvalitetom ne zasluzuju da se nadju ni na spisku od 128 igraca a kamoli da putuju u Rusiju . ovde bas svasta moze da se procita

Da . bravo .. ako se secas ja sam ovde jos ranije pisao o tome kad su mnogi prizivali Bastu ja sam vise puta napominjao da je covek bio katastrofa kad god je igrao za reprezentaciju poslednjih godina a Rukavina kakav je takav je nemamo boljeg . nazalost ... steta sto Stojkovic igra za Crnu Goru on bi nam pasovo verujem da se i on sam kaje verovatno je konto da kod nas nikad nece imati mesta a pogledaj sad

Spisak nije tragicno los...moja prva impresija je bila da krecemo sa jednim desnim bekom, kasnije sam skontao da Milenlovica vidi kao desnog beka....ja tog decka nisam gledao na terenu, ali sam skeptican da po konstituciji (1.95m) moze da bude agilan bek....
S druge strane, Basta ima 34 godine i 20 ak meceva ove sezone, i tu se slazem sa forumasima da nije on neki ekstrakvalitet bez koga se ne moze...imacemo problem s bekovima posle SP tako da bi i niegovo pozivanje bilo kratkog daha....
Na levoj strani je situacija malo bolja i potpuno podrzavam da 3 godine mladji Rodic dobije sansu umesto Obradovica koji je ionako ivek bio epizodista sem na pocetku karijere
Spajic je tu kao zamena za Nastasica i verovatno otpada ako ovaj bide spreman, mada nisam siguran da je Spajic bolja opcija od Savica, al ajde de, nije ni losiji, ne ocekujem minute tog igraca
E sad sto se tice zamena za sredinu ja mislim da ce voditi jednog od Grujica/Maksimovica i moje licno misljenje je da Maksimovic treba da putuje, imaju slicno meceva, obojica slabe sezone, ali ipka se Maksa izborio za neke minute u najjacoj ligi , a Grujic morao u cempionsip pa i tamo sedi na klupi....ipak, nekako mi se cini da ce Krstajic njega da vodi i da ima neko vece poverenje nego u Maksimovica
I onda dolazimo do kriticnog dela gde treba odabrati ko nece na sampionat jos i to bi prema mom misljenju i zdravoj logici bez nedoumica trebalo da bude Radonjic.... decko nema sta da trazi pored vec formiranih igraca koji nastupaju u ligama petice ....
Ali, cini mi se da Krstajic preferira Grujica i Radonjica nesto slicno kao sto je recimo Antic voleo Milijasa i da ce verovatno obojica u Rusiju , a da ce Gacinovic ili Jovic da otpadnu sto nikalo ne bi valjalo...

Ovo je manje vise najbplje sto imamo, neka krati Jovanovica, Spajica,Grujica i Radonjica i sa srecom

Naravno da nije zvao Fesju nego srpskog Dzerarda cigu Grujica.

- - - - - - - - - -

I naravno da nije zvao Bastu nego invalida Rukavinu.

- - - - - - - - - -

Mada kakav je spisak mogao da bude,ovo je jos i ''odlicno''.

- - - - - - - - - -

I naravno da je zvao Radonjica...

OK je spisak. Treba da otpadne jedan od golmana, Grujić i Radonjić i Nastasić ili Spajić. Po meni nedostaje Pešić, ipak je najbolji igrač lige. bar da mu se da šansa da se bori za mesto u prvih 23.
Nema tu neke velike nauke, to je ono što imamo i sad samo Krstajić da ih spremi da iznenade. (da dobiju manje od 3 crvena kartona i da im sudije sviraju manje od 2 penala, ne više od jednog zbog odbojke u kaznenom).

Jovic obavezno,Radoja pre Grujica zato sto Radoja ima barem nekih 120 utakmica u jednoj od najacih liga sveta,dok Gruja nema nigde vec 2 godine...
E sada Radonjic,moze u ovaj siri spisak ali u Rusiju nikako,on nema kvalitet za reprezentaciju...

U reprezentaciji su nekad igrali Rnić, Anđelković, Šćepović... Svi imaju kvaliteta za reprezentaciju. Čak i ja sa 10 kg viška.

Poslednja izmena:
golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Arhus), Marko Dmitrović (Eibar).

odbrana: Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Viljareal), Milan Rodić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Zenit), Uroš Spajić (Krasnodar), Miloš Veljković (Verder), Duško Tošić (Gvangdžu R&F), Matija Nastasić (Šalke), Nikola Milenković (Fiorentina).

vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Marko Grujić (Liverpul), Nemanja Maksimović (Valensija), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Štutgart), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Sergej Milinković Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino).

napad: Aleksandar Mitrović (Fulam, pozajmljen od Njukasla), Aleksandar Prijović (PAOK) i Luka Jović (Ajntraht).

Ovde ima 27 igraca dakle ispadaju jos 4 a ja sam boldovao koji ce ispasti. Ne na koje igrace mislim po mom ukusu treba izbaciti vec koji ce realno ispasti. Aca Jovanovic jer je Dmitrovic upao u prva tri golmana zasluzeno odlicnim partijama u najjacoj ligi sveta. Grujic jer imamo 3 igraca koji pokrivaju njegovu poziciju a forma mu je najslabija od svih. Spajic jer je klasican stoper a tu imamo Veljkovica, Milenkovica kao i Baneta, Tosica koji su igraci koji mogu igrati i bocne osim centralnih stopera. Nastasic je povredjen i verovatno ce biti rovit a takav ne nam ne treba na SP.
Sto se tice Radonjica on ce verovatno ici jer treba da nabije cenu a i neka ide jer ima potencijal da postane dobar igrac i on je zalog za buducnost a verovatno ce dobiti sansu na kasicicu ako budemo u prve dve utakmice izgubili sanse za prolazak grupe.

Po meni ovo ce biti startna postava:

1685062_Serbia.jpg

СМС ће због менаџерских комбинација бити у првом тиму, у то не сумњај.

Realno on i treba da igra u prvoj postavi ali iako ja ne volim uopste igrace tipa Milivojevic moram da priznam da je odbrana cvrsca kada on igra uz Matica. To je cinjenica. Ja bih ubacio i Andriju Zivkovica u prvih 11 ali ne mogu svi da igraju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back