Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde nije toliko u pitanju Banetov kvalitet koliko bezobrazluk FSS-a i čime se sve služe. Ne brkaj te dve stvari.

Ja sam juče, prekjuče napisao da je Banetov fudbalski kvalitet u padu, ali ako ću umesto da njega gledam Maksimovića koji je možda još veća kiksara, bez utakmice u nogama i Bastu, onda bi radije i dalje Ivanovića gledao dok ne dođe do tog podmlađivanja.

Gledao sam Bastu ove sezone par puta i nisam nešto oduševljen. Em nije prva opcija u Laciju, em se plaši lopte, ne zna šta će sa njom i kada je dobije gleda što pre da je se oslobodi.

Ovde je samo u pitanju da ne postoji trener i da ne postoji igrač koji bi zadovoljio našu fudbalsku javnost. Ja lično mislim da Krstajić uopšte nije adekvatan za selektora ali zar nije on uradio upravo ono što su svi redom priželjkivali u kvalifikacijama? Glavni krivci za lošu atmnosferu u našoj reprezentaciji su novinari.

- - - - - - - - - -

Kakva gomila gluposti

Ajde šta je gomila gluposti? A nije glupost reći da Matić ne može da bude kapiten jer nije iskusan??? Nemanja Matić nema iskustva???

Obično se kapitenska traka daje onom ko ima najveći broj nastupa.
Tako da su stvari jasne.

E sad, što se nekom digla patka da Matiću oduzme traku uoči Mondijala, to ne znam.

Znam samo da svi ovi događaji potvrđuju tezu da je fudbal u Srbiji, što klupski, što nacionalni, čista sprdnja.
U suštini sve je ovo samo odraz bahatosti koja se sa vlasti prenosi na sve ostale sfere, pa i na sport.

Tako se recimo u košarci volšebno menjaju pravila kako se određenim likovima ćefne, uvode se vanredni prelazni rokovi po potrebi, a domaća liga je svedena na nivo tragikomedije, otuđena od KSS-a, sa nekim marionetama na čelu.
Tako se i u fudbalu pravi cirkus sa kaznama disciplinske komisije, gde jedni mogu, a drugima se ne pruža mogućnost da registruju pojačanja, gde se volšebno smenjuju selektori i kapiteni kako se kome ćefne, gde neko ne može da igra u reprezentaciji jer njegov menadžer nije u talu sa selektorom itd.

I posle kada dođe krah, sledi neko lamentiranje i ono čuveno traženje krivca u svemu i svačemu, a najebe obično onaj najslabiji u lancu odgovornosti. E kada se prinese žrtva, onda kreće novi talas ničim izazvanog optimizma pred novi kvalifikacioni ciklus. I tako ukrug, već godinama, decenijama...

A istina je da smo mi od raspada Jugoslavije imali samo jednu priliku da uradimo nešto na velikim takmičenjima, i to 1998. godine u Francuskoj.

Ovde je samo u pitanju da ne postoji trener i da ne postoji igrač koji bi zadovoljio našu fudbalsku javnost. Ja lično mislim da Krstajić uopšte nije adekvatan za selektora ali zar nije on uradio upravo ono što su svi redom priželjkivali u kvalifikacijama? Glavni krivci za lošu atmnosferu u našoj reprezentaciji su novinari.

- - - - - - - - - -

Ajde šta je gomila gluposti? A nije glupost reći da Matić ne može da bude kapiten jer nije iskusan??? Nemanja Matić nema iskustva???

Pa u poredjenju sa Banetom nije iskusan . Ivanovic je 13 godina u reprezentaciji a Matic samo 4

Napadački na Maroko, tanka odbrana!
DY_jLKuXcAATEVD.jpg

Ovde nije toliko u pitanju Banetov kvalitet koliko bezobrazluk FSS-a i čime se sve služe. Ne brkaj te dve stvari.

Ja sam juče, prekjuče napisao da je Banetov fudbalski kvalitet u padu, ali ako ću umesto njega da gledam Maksimovića koji je možda još veća kiksara, bez utakmice u nogama i Bastu, onda bi radije i dalje Ivanovića gledao dok ne dođe do tog podmlađivanja.

Gledao sam Bastu ove sezone par puta i nisam nešto oduševljen. Em nije prva opcija u Laciju, em se plaši lopte, ne zna šta će sa njom i kada je dobije gleda što pre da je se oslobodi.

Ispravljam se - nije možda, već sigurno!

Odbrana je nesigurna da ne kažem bušna ko sito.
Napad neuigran i loše postavljen. Ne mogu da prime loptu kako treba, a ako je nekako i prime pogreše u dodavanju. Živković treba da igra po boku il da izađe napolje, jer nam treba Tadić u sredini kako bi se pokrenula neka akcija...Ali dobro, treba da se pokuša nešto ofanzivno.

Inače izbor protivnika nam je loš. Igramo sa Afrikancima, a nemamo Afrikance u grupi na SP.

Poslednja izmena:
Igra kao igra ne mari... Imamo ta beskonacna dodavanja i dosta ima prostora za utrcavanja jer Marokanci ne stoje dobro u odbrani ali mnogo trce i spremni su za nadigravanje ali dzaba sva ta dodavanja kada se sve to radi na sredini terena daleko od gola. Trebamo malo vise da koristimo Mitra koga ovi malecki ne mogu da cuvaju jer je dosta fizicki jaci. Dmitrovic nije imao posla osim penala i one gluposti kada je ostavljen na cedilu od strane stopera placenog 25 miliona.
Bolje Bane da je igrao.

- - - - - - - - - -

Odbrana je nesigurna da ne kažem bušna ko sito.
Napad neuigran i loše postavljen. Ne mogu da prime loptu kako treba, a ako je nekako i prime pogreše u dodavanju. Živković treba da igra po boku il da izađe napolje, jer nam treba Tadić u sredini kako bi se pokrenula neka akcija...Ali dobro, treba da se pokuša nešto ofanzivno.

Inače izbor protivnika nam je loš. Igramo sa Afrikancima, a nemamo Afrikance u grupi na SP.

I mene je to cudilo. Bolje da smo uzeli neki Honduras ili Meksiko ili tako nesto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back