osim je bio peti na sp '90, a taj trip da smo mogli biti prvi, da bi bili prvi da se zemlja nije raspala i '92 i '94 i '96 su srpske bajke. a petković i antić su imali mnogo jače sastave od ovog.
To uopste nisu bajke,ja ne govorim o onome sta bi bilo da se nismo raspali,vec da 1990 nisu igrali najbolji igraci ,sto zbog nacionalnog kljuca sto zbog njegovih poteza....veterani Susic i Vujovic ispred Savicevica i Boksica....
Imali smo prosto igrace za vise od 1/4 finala....OSim jeste napravio dobar rezultat,ali neozbiljno je govoriti o tom 5. mestu kao o nekom podvigu sa takvim pulom igraca,to sto mi 30 godina nemamo veci uspeh ne znaci da je to bilo vanserijski tad...
A ako cemo 'sta bi bilo kad bi bilo' onda zvezdin kup sampiona od domacih igraca, pa Hrvatska 1998. ,pa u krajnjoj liniji i mi 1998. i internacionalne karijere tadasnjih igraca daju za pravo da bi bili redovni ucesnici 1/4 i 1/2 finala u periodu od 90 do 00 na svim takmicenjima,a sto da ne i da igramo neko finale....po meni tada na ovim prostorima nije bilo dobrih odbrambenih igraca,ali je zato bilo svetske klase u navali.....
a ovo drugo sad:
Petkoviceva selekcija nije imala nista boljeg golmana od danasnje i ja kada bih birao golmana uvek bih pre birao Stojketa nego Jevrica...Petkovic je imao bolju odbranu po statistici,da li je i na papiru? Nemoj mi reci da su Gavrancic i Dragutinovic klasa za ove danas? Krstajic je tu bio najstabilniji igrac,ali nista bolji od danasnjeg Ivanovica ,naprotiv Bane je bolji i veci igrac od vd selektora....Vidic je tek bio u zaletu, tek sto je dosao u MU.... Kolarov je puno opasniji igrac od Ivice,a Rukavina nista losiji od Gavrancica s tim da su obojica komika.....
sredina

uljaj i Nadj pitbulovi ,danas imas gomilu tih igraca, Fejsa ima bolju karijeru od njih sa sve povredama, Deki Stankovic kao jako dobar igrac u najboljim godinama,ali nista bolji od Matica,uz to da je Matic tehnicki bolji igrac od njega,imao si povredjenog Vukica i Sasu Ilica kao kreativce i pakere , Tadic danas bolji,sa vecim uticajem na igru ....imao si Pedju Djordjevica na zalasku kao krilo ,ali eto neka je recimo bolji od Kostica,ali tada nije bilo takvog potencijala kao sto je Zivkovic....plus sto se fudbal malko promenio,nama sada ne valja Kostic jeer je tanak tehnicki,a Krasic je npr. takodje bio tehnicki slab igrac,ali smo ga drzali za heroja
da ne govorimo o SMS-u , ni na mapi nismo imali mlade igrace za sredinu,sto ce se kasnije i odraziti u Anticevoj selekciji .....uh umalo da zaboravim vedetu Koromana kao krilo....naivno, slabiji od svih nasih danasnjih krila zakljucno sa Bambijem....
Ta je ekipa lezala na Kezmanu koji je tada i dosegao pik ,i eto Petko je imao bolju navalu tacnije vise opcija u njoj (Savo,Zigic),ali tim igracima nije imao ko da spakuje loptu kvalitetno....
Sto se Antica tice , nesumnjivo je da je imao bolju odbranu ,to svakako,osim da je mozda Kolarov ma koliko polupan danas bolji nego tada....mada tada je Lukovic igrao stopera,Subotic jos nije bio sazreo,pitanje koliko je Lukovic ispred Maksimovica....golman isti,danas u boljoj formi....sredina je imala tog istog Dekija sada na zalasku, imala je Milijasa,ej Milijas , Kacar i Kuzmanovic sa solidnim,ali nista boljim karijerama i igrom i ucinkom od nekog prosecnog Milivojevica danas i Raca Petroivc kao mladi 'talenat' ,a danas za jednog Radoju koji je standardan u najjacoj ligi pitanje da li objektivno ima mesta u timu....da ne govorim da nismo imali tada kreativnog igraca poput Tadica,pa i Ljajica, igrao je Nine solidno,ali on nikada nije bio cista desetka....u spicu smo imali Zigica kao ekstrakvalitet, Pantelu kome smo psovali sve redom i neuracunljivog Danka koji je vise igrao krilo tad.... ako je Petkova ekipa lezala na Kezmanu,ova je lezala na Krasicu i Lanetu....oni tada jesu bili u formi ,ali ne radi se o igracima kvalitetnijim od ovih danas,da jesu verovatno bi ovaj prvi i dalje trajao....
Dakle, 2006. smo imali bolji napad i bolje ukomponovanu odbranu ne nuzno i bolju po kvalitetu,2010. smo imali bolju odbranu... danas sredina terena mnogo mnogo bolja nego tada dok u ovim drugim linijama razlika ipak nije tolika