Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpis na ovo! Nama vec 15 godina prodaju pricu kako svi igraju fudbal...i tacno je da je fudbal napredovo svuda ali isto tako ovo je nasa najbolja generacija u zadnjih 15 godina...i kad smo got gubili protiv ovih malih uvek je ovo bio alibi a uvek smo bili jaci od njih...A za Vejinovica ovo je smesna prica decko je puki prosek danas svi nasi veznjaci su za klasu bolji...dok je bio mladji obecavo je ali tada je prico kako mu je Holandija prvi izbor...

Ja nisam mislio da bilo sta treba biti alibi za poraz. Naprotiv, mislim samo da se bodovi osvajaju na terenu a ne pricom o "malima" i "velikima". Necemo mi pobediti nikoga ako mislimo da treba igrati samo sa "velikima" a da se podrazumeva da pobedjujemo "male". Mora se zapeti na svakoj utakmici dok se ne zavrsi pobedom. Dakle, da bi se pobedila Albanija ili Farska ostrva mora se igrati i davati golovi jer nece sami od sebe doci. To je poenta mog prilaza. Kada bi bilo po vasem principu, kada bi Klizan pobedio Nadala? Ili nasa Aleksandra Krunic Petru Kvitovu?
Ono za sta se ja zalazem jeste da postoji samo jedna-NAREDNA utakmica i da je ona njateza dok se ne odigra. Sve "pobede" unapred su opasnost za psihu igraca i navijaca. Neovisno o sportu. ;)

Ma sve ja to razumem, al uvek se ispostavi da je problem kada ubedimo igrače da su dosta bolji od protivnika, pa se oni opuste u smislu "lako ćemo njih pobediti" i na kraju izgubimo :(

:ok: Tako je to u svakom sportu. Psiha igraca je najvaznija. Kada je sve u redu u glavi tek tada dolazi do izrazaja kvalitet i klasa.
Djokovic je veliki bas zato sto zna za to i uglavnom ima ispravan prilaz protivniku tokom celog meca. Tenis i odbojka su najplasticniji primeri problema "glave"-dobije lako set, pomisli "lako cemo" i...dok se osvesti ponovo (cesto se ode u drugu krajnost-gubljenje samopouzdanja) protivnik dobija krila.
Mislim da je Sale Djordjevic ispravnim prilazom doveo do uspeha. Sa druge strane imamo primer kada Maja Ognjenovic na tajmautu na kritiku za potez odgovara selektoru " pa ako necemo uvezbavati protiv Kanade, protiv koga cemo?"
More, uvezbavaj ti na trening utakmicama a na svetskom prvenstvu igraj da pobedis.

Šta je netačno, da Subotić ne igra na istom mestu kao i Luković što je igrao?

Pamtim da je Luković igrao beka u reprezentaciji, sad što ga je selektor u nekoj utakmici stavio u sredinu, ne znam šta to dokazuje.

Aman, Luković dok je bio reprezentativac(kod Antića i Žonpija) nije igrao beka nego u sredini sa Vidićem.
Znači igrao je ćopavi Lule umesto Subotića a potom i Biševac kod Slinavog. Tek kasnije kada se ispostavilo koji su ovo invalidi(Lule penal, Lule crveni, Lule autogol, Biševac dva puta kiks u dve utakmice...) ustalio se Subotić.

Aman, Luković dok je bio reprezentativac(kod Antića i Žonpija) nije igrao beka nego u sredini sa Vidićem.
Znači igrao je ćopavi Lule umesto Subotića a potom i Biševac kod Slinavog. Tek kasnije kada se ispostavilo koji su ovo invalidi(Lule penal, Lule crveni, Lule autogol, Biševac dva puta kiks u dve utakmice...) ustalio se Subotić.

Igrao je uglavnom stopera ali je igrao i levog beka nekoliko puta. Kad je dosao Kolarov u reprezentaciju on je igrao iskljucivo centralnog beka sa Vidicem.

Кога нема - без њега се може...
Баш 'ладно можемо без Суботића.И Љајића.Могли смо и без Лазовића,као и до сада
И мислим да је баш велика глупост "млада репрезентација није битна"...само требало би то "уредити" ко,где,кад хоће,може,мора играти...

Citao sam intervju sa Jojicem koji kaze da Subotic nije 100% spreman i zato nece sada da igra za reprezentaciju da ne bi obnovio povredu zbog teskog rasporeda. Kaze da igra svaku drugu utakmicu za Dortmund bas zbog lose fizicke spreme i da ce se odazvati reprezentaciji kad bude bio spreman.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back