Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Полако, али сигурно хвата ме фудбалска грозница. Не зато што нешто очекујем од наших него је тако пред свако првенство јер волим репрезентативан фудбал. Бићу у могућности да помало пратим сваку утакмицу, што се наших тиче - из разлога менталног здравља не препоручујем да се много примате и нервирате. Ако нешто урадимо супер, ако не - то смо и очекивали.

Bleki Milenkovic u prvih 11. Decko je stena, igra doktorski u Fiorentini. Lud ili korumpiran covek bi ga zaobisao za SP. On nam je stoper koji je u najboljoj formi trenutno. Samo da onu rupetinu i prevaru od igraca Maksimovica ne gledam. Bleki i Karleusa su nam trenutno mozda najrealnija kombinacija na stoperu.

Tosic juce napravio penal i dobio crveni protiv Galatasaraja.
Proble nije u kvalitetu igraca vec u kvalitetu ekipe. To treba da shvatimo jednom zauvek.

Dešava se šta sad. Ja se iskreno nisam nagledao Tošića, ali vidim da ga neki ovde hvale, pa čak govore da je i u najboljoj formi od svih štopera.
Uz to Bešiktaš ima najbolju odbranu u ligi. Jedini su primili ispod 30 golova (27).

- - - - - - - - - -

1679111_Serbia.jpg

Pa Ivanovic je deo druge najbolje odbrane u Rusiji (20 golova) pa bi ti da ga odstranis iz reprezentacije...a pored toga covek ima toliko iskustvo da je jeres pricati o njegovom izostavljanju. Ljudi su razvili patolosku odbojnost prema nasim najboljim igracima zbog prethodnih nastupa u kvalifikacijama da bi sad radije videli neku rezervnu varijantu nego njih. Staviti Tosica u paru sa Veljkovicem ili Milenkovicem na SP nije suludo nego je totalno sizofreno. Tosic i Ivanovic bi bili ok tandem. Mitrovica niko ne moze da mrdne iz napada, a Zivkovic i Ljajic ce vrv da greju klupu Kosticu.
Na kraju, nase zelje su jedno, a ono sto Krstajic i FSS zele je nesto sasvim drugo i ja prema tome izvodim ove zakljucke

Poslednja izmena:
Pa Ivanovic je deo druge najbolje odbrane u Rusiji (20 golova) pa bi ti da ga odstranis iz reprezentacije...a pored toga covek ima toliko iskustvo da je jeres pricati o njegovom izostavljanju. Ljudi su razvili patolosku odbojnost prema nasim najboljim igracima zbog prethodnih nastupa u kvalifikacijama da bi sad radije videli neku rezervnu varijantu nego njih. Staviti Tosica u paru sa Veljkovicem ili Milenkovicem na SP nije suludo nego je totalno sizofreno. Tosic i Ivanovic bi bili ok tandem. Mitrovica niko ne moze da mrdne iz napada, a Zivkovic i Ljajic ce vrv da greju klupu Kosticu.
Na kraju, nase zelje su jedno, a ono sto Krstajic i FSS zele je ensto sasvim drugo i ja prema tome izvodim ove zakljucke

Da si pročitao malo dalje od mog prethodnog posta video bi da sam napisao da je Ivanović povređen i da verovatno neće ni igrati na SP.

Živković i Ljajić su trenutno u boljoj formi od Kostića.

Bice spreman za SP Bane.
"Trenutno" su u boljoj formi (cak nije merodavno ni da su u boljoj formi cele sezone), jesu li Zivkovic i Ljajic u boljoj formi od Kostica i u reprezentaciji? Nisam ljubitelj lika i dela Kosticevog ali ne znam kako ljudi ne mogu da uvide da je besmisleno sastavljiti prvih 11 na osnovu klupske forme. Pa mi onda ni u jedno mecu ne bi imali isti sastav. Pogledajte Nemce....u stvari pogledajte islandjane i sve ce vam biti jasno. Selektirali ljudi najkvalitetnije igrace i prave sistem i ambijent oko njih bez obzira kakvi su u klubovima jer dok u reprezentaciji imaju odlicnu formu nema problema.

Poslednja izmena:
Zanimljivo da je Tošić štoper najbolje odbrane u turskom prvenstvu, a Pejčinović štoper najbolje odbrane u ruskom prvenstvu.

Sada gledam baš Krasnodar-Lokomotiva i komentator baš nahvali Pejčinovića.

Kaže i da Rusi žele da ga dovedu u svoju reprezentaciju.

Skrpićemo mi odbranu, imaćemo i dva zadnja vezna, ali šta ćemo bez pravog Tadića to je pitanje. Milivojević je dao više golova od njega u PL ove sezone.

Milivojevic je skoro sve golove dao iz penala . Tadic dize formu dao je dva gola na prosloj utakmici a i ruku na srce ako cemo iskreno on i kad je kido u reprezentaciji u klubu nije nesto blistao .

Odbrana nam jeste najveci problem pogotovo sad bez Nastasica .

Za napad se ne brinem Tadic i Sergej ce uvek nesto izmisliti , Mitrovic i Prijovic u zivotnoj formi a ne zaobravi i da Matic i Milivojevic umeju da iznenade i povuku napred , tu je i Zivkovic koji bi kao dzoker mogao sa klupe da donese kvalitet vise

Zato ce pozadi da duva sta ti vrede dva zadnja vezna kad nemas ni bekove ni stopere

Uskoro ce siri spisak ( obicno ja mislim da bude oko polovine maja) a na njemu ocekujem:

GK: Stojkovic, Rajkovic, Dmitrovic, Jovanovic ( ne verujem da Svilar ima pravo jos da nastupa, pozivanje Manojlovica bi me iznenadilo)
DEF: Rukavina, Basta, Ivanovic, Tosic, Nastasic (ako ima sanse da igra) , Milenkovic, Maksimovic (ehh) , Veljkovic, Savic,Kolarov, Obradovic ( ne verujem da ce biti Gajica, V.Jovanovica, Rodica)
MID: Matic, Milinkovic-Savic, Milivojevic, Grujic, Maksimovic, Gudelj, Tadic, Ljajic, Gacinovic, Zivkovic, Kostic, Radonjic ( voleo bih i Jojica,Fejsu ali mislim da nisu velike sanse
ATT: Mitrovic, Prijovic, Jovic , Pesic (mozda Saponjic)

Taj siri spisak je uglavnom sprdnja pogotovo kad smo mi u pitanju, dobra prilika da se izreklamira neki menadzerski igrac. Vec se sad zna kojih ce 23-icu zvati za SP, a ja mislim da su to ovi igraci (pod uslovom da se niko ne povredi tako da odsustvuje celo SP):

Golmani:

Stojkovic - Dmitrovic - Rajkovic

Odbrana:

Kolarov - Obradovic
Rukavina - Basta
Ivanovic - Nastasic - Tosic - Maksimovic

Vezni red:

Matic - Sergej - Milivojevic - Gudelj - Grujic (mozda Fejsa ili Maksimovic umesto Gudelja)
Tadic - Kostic - Ljajic - Zivkovic

Napadaci:

Mitrovic - Jovic - Prijovic

100% sam siguran da ce biti ovako.

Poslednja izmena:
Taj siri spisak je uglavnom sprdnja pogotovo kad smo mi u pitanju, dobra prilika da se izreklamira neki menadzerski igrac. Vec se sad zna kojih ce 23-icu zvati za SP, a ja mislim da su to ovi igraci (pod uslovom da se niko ne povredi tako da odsustvuje celo SP):

Golmani:

Stojkovic - Dmitrovic - Rajkovic

Odbrana:

Kolarov - Obradovic
Rukavina - Basta
Ivanovic - Nastasic - Tosic - Maksimovic

Vezni red:

Matic - Sergej - Milivojevic - Gudelj - Grujic (mozda Fejsa ili Maksimovic umesto Gudelja)
Tadic - Kostic - Ljajic - Zivkovic

Napadaci:

Mitrovic - Jovic - Prijovic

100% sam siguran da ce biti ovako.

Umesto Nastasica ce verovatno pozvati Veljkovica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back