Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo to spoj mladosti i iskustva. A ne kao mi. Promenimo citavu postavu za nekoliko generacija mladjih igraca i opet jovo na novo. Treba ubacivati jednog po jednog igraca da uci od starijih i da upada u sistem kao sto radi Nemacka. A ne da menjamo i taktiku i formaciju kako koji selektor dodje na to mesto i opet pravimo komplikacije i opet nemamo svoju igru nego ucimo ispocetka nesto novo. I naravno nikada nismo dobro uigrani zbog takvih stvari.

Jeste, ali smo to trebali jos posle Juzne Afrike da radimo. Medjutim, Pizdra je ubacivao "mlade" snage u vidu Veseljka Trivunovica ili onog Damjanovica, kako se vec zove...
Zato smo bili prinudjeni na radikalnu smenu generacija u ovom ciklusu...

Dzekile, realno, Drula je jos zelen za selektora i nema dovoljno trenersko iskustvo.
Da nije uzeo prvenstvo sa omladincima, da li bi ti uopste uzeo u razmatranje da za selektora stavis nekog ko je trenirao Banat, neke levate u Portugalu i desetoplasirani tim lige Slovenije?

Selektor Srbije uvek treba da bude neko sa imenom i prezimenom, a ne da glumimo neku trenersku skolicu za pocetnike.
Da se ne vracam na Deju Genija i kako smo prosli sa njim na celu reprezentacije.

Drula moze, ali kad prvo uradi nesto ozbiljnije u svojoj karijeri.

Poslednja izmena:
jedini-covek-koji-moz.jpg

:mrgreen:

Gledam ove nase klince do 19 godina. Nije mi jasna kvota na Nemce od 1,40 a nasi ih oducili od fudbala. Mada i tako mladi vidi se da su skloni nedisciplini kao i seniori. Recimo Andrija Zivkovic odskace kvalitetom i to se vidi ali ne iskoriscava to na pravi nacin a mali Juka Jovic se bukvalno poigrava i kada dodje do golmana od pokusava da ga lobuje ili da proturi nekako atraktivno loptu do gola... tipican nas mentalitet.

Upravo obrnuto. Advokat je pred penzijom i boli ga uvo sad da se nadjebava s "menadžerima". Dobiće spisak igrača koji moraju da igraju, on će ih poređati kao u menadžeru i oni kako odigraju odigraju. On je Holanđanin pred penzijom, a mi zemlja trećeg sveta. ;)

Losa ti je logika

Platis stranca milion evra godisnje da ti gura menadzerske igrace, kad to mogu da rade i nasi treneri sa platom od 50.000 godisnje

Da samo što je razlika u tome što su posle linčovanja javnosti Žigara a posebno Vidić rekli definitivno zbogom reprezentaciji a ne da im se Miha zahvalio...Stanković je već bio najavio da se povlači iz reprezentacije a Miha je bio računao na njega...eto,neka ti ostane Milijaš koga ni ja ne bih zvao u tim.
Normalno je da mora neko drugi nakon ovih navedenih da se nametne s'tim što je Tadić već bio u reprezentaciji ali je i nepravedno zapostavljen kod Mihinog prethodnika...kakav Matić,ne znam o čemu pričaš?Tu je bilo samo sukoba između Mihe i Matića i ništa drugo...

Kakve veze to ima? Ova diskusija je počela kada si napisao kako si se nadao da će se Drula vremenom ratosiljati škartova i podmladiti reprezentaciju...

Pa sam ti odgovorio da koliko vidim reprezentacija je podmlađena da nema gde dalje, sem da počnu da igraju kadeti. A da li je Miha zaslužan za to podmlađivanje, i da li je to mogao brže da obavi, uopšte nije tema.

- - - - - - - - - -

Evo i klasike za nas. Dominiras 90 minuta i poigravas se i onda te popisaju po faci u 90-om minutu.
Samo sam čekao. :dash:

Umesto Žigića, Pantele, Jovanovića i Stankovića, Vidića i Milijaša imaš Mitrovića, Markovića, Sulejmanija, Tadića, Nastasića i Matića... Ne razumem šta bi ti hteo?

To si imao na kraju kad smo ga već izduvali, a dok smo imali šanse za prolaz igrali su Mićko, Raćko, Stevanović, Radovanović i slični... Čak je i Subotić grejao klupu velikom Biševcu...
Mihajlović i menadžeri su se igrali, o nekom planskom podmlađivanju nije bilo ni reči...

To si imao na kraju kad smo ga već izduvali, a dok smo imali šanse za prolaz igrali su Mićko, Raćko, Stevanović, Radovanović i slični... Čak je i Subotić grejao klupu velikom Biševcu...
Mihajlović i menadžeri su se igrali, o nekom planskom podmlađivanju nije bilo ni reči...

Dobro, pošto je podmlađivanje bilo neplansko, ajde sad ti reci kako bi trebalo da izgleda sastav, onako, planski podmlađen. Po tvome mišljenju.

Ne verujem da postoji barem jedan trener na svetu koji bi bio po volji svih Srba. Uvek bi to bolje uradio tamo neko drugi. Tako je i sada... Kada su postavili Ljubinka za V.D. selektora, Srbi su kukali kako je neiskusan, da je ok samo za omladince, kako nam treba iskusan trener, autoritet, bla, bla... Sad odjednom Srbi opet kontra... sad hoće Ljubinka... :D ajme!

Ja bih rekao da je problem u srpskim igračima... ?! Đukić je npr. solidan trener, ali sa srpskom reprezentacijom nije uradio ama baš ništa.

Sve u svemu, Advokat je dobar izbor. Možemo mi da se busamo u grudi koliko hoćemo, ali nismo nešto mnogo talentovani za taj "nogomet". Prosečni igrači daju prosečne rezultate! Ne može Srbija da igra kao Nemačka, kad nema ni takve igrače, a ni takav mentalitet. Srbi i kad su bolji od nekoga, daju gol-dva i ajde "čuvaj" rezultat do kraja. A Nemac to gazi, bre...

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=07&dd=23&nav_id=880054

"O Advokatu je išao samo dobar glas. Toliko lepih stvari o njemu mi je napričao čovek, koji je bio deo naše medicinske ekipe, a poznaje ga u dušu, pošto su radili zajedno u Zenitu... Kompliment do komplimenta. Trenerske i ljudske vrednosti. Najviši nivo. Zadovoljsvo je onda biti uz takvu ličnost, jednu od najcenjenijih u trenerskoj istoriji Holandije, potkovanu znanjem i ogromnim iskustvom. Dobar izbor FSS“, rekao je Tadić.

Ne mogu da verujem da neko moze da ospori kvalitet Dika Advokata???Pa jos kad cujem da to izjavljuju "veliki strucnjaci" Kosanovic,Djoric i ostala bratija.:dash:

Advokat je vrlo slican Van Galu.Vrlo je studiozan,temeljan,obraca paznju na svaki detalj.Trazi disciplinu i dobru atmosferu u timu.Jedina razlika izmadju njega i Van Gala je sto Advokat voli da igra agresivno,ofanzivno kroz pas igru,bez palijanja lopte.Rusi su pod njegovim vodjstvom igrali ekstra dobar fudbal.Mana mu je sto je mozda malo nadmen,ne dozvoljava da mu se iko mesa u posao,vrlo je odbojan prema novinarima.

Termin "PODMLADJIVANJE REPREZENTACIJE" postoji samo u zemlji Srbiji.Za reprezentaciju igra najbolji u najboljoj formi,nije bitno da li on ima 17 ili 37 godina.Nikada se ne zna kada ce koji igrac da eksplodira.Nije reprezentacija klub gde si ogranicen na 25 igraca.Reprezentacija ima stotine kandidata.

Karadzic je izabarao odlicnog trenera.Drulovic je pocetnik.Osvojiti sa decom prvenstvo nije isto sto i igrati protiv najjacih "A" selekcija.Selektor
moze da bude samo covek sa jakim iskustvom.Videcete kako Advokat zavodi red u ekipi.Ko ga ne postuje,odmah dobije sut kartu.:bye:

Ne verujem da postoji barem jedan trener na svetu koji bi bio po volji svih Srba. Uvek bi to bolje uradio tamo neko drugi. Tako je i sada... Kada su postavili Ljubinka za V.D. selektora, Srbi su kukali kako je neiskusan, da je ok samo za omladince, kako nam treba iskusan trener, autoritet, bla, bla... Sad odjednom Srbi opet kontra... sad hoće Ljubinka... :D ajme!

Ja bih rekao da je problem u srpskim igračima... ?! Đukić je npr. solidan trener, ali sa srpskom reprezentacijom nije uradio ama baš ništa.

Sve u svemu, Advokat je dobar izbor. Možemo mi da se busamo u grudi koliko hoćemo, ali nismo nešto mnogo talentovani za taj "nogomet". Prosečni igrači daju prosečne rezultate! Ne može Srbija da igra kao Nemačka, kad nema ni takve igrače, a ni takav mentalitet. Srbi i kad su bolji od nekoga, daju gol-dva i ajde "čuvaj" rezultat do kraja. A Nemac to gazi, bre...
Đukić nije dobio pravu šansu, a mnogi su radili protiv njega... a i tada smo imali slabije igrače nego sada...

Termin "PODMLADJIVANJE REPREZENTACIJE" postoji samo u zemlji Srbiji.Za reprezentaciju igra najbolji u najboljoj formi,nije bitno da li on ima 17 ili 37 godina.Nikada se ne zna kada ce koji igrac da eksplodira.Nije reprezentacija klub gde si ogranicen na 25 igraca.Reprezentacija ima stotine kandidata.
Pusti tu demagogiju. lako je reći "nije važno koliko neko ima godina, treba da igraju uvek najbolji". Činjenica je da neki sastavi, ili bar veći deo sastava, dostigne svoj limit i posle toga mora da usledi obnova. Da li će se zvati "podmlađivanje", "smena generacija" ili nekako drugačije nije bitno, to se svima dešava. Evo sada je Španija u takvoj situaciji, premda ti igrači po godinama nisu uoošte za staro gvožđe.

Ali mi već nekoliko godina nemamo konstantan sastav, nemamo viziju igre, defiluju svakakvi poluigrači kroz reprezentaciju, tako da smo mi još daleko od priče o dostizanju limita.
Relativno konstantan sastav i kakav-takav koncept igre je postojao u vreme Antića. To što neki sastav ne ostvari ono što je možda mogao je potpuno druga stvar. Možda nikad i neće, ali ne mogu večno da stoje u timu. Vidić, Žigić, Stanković, Lane Jovanović, pa i Krasić su morali biti zamenjeni sledećom generacijom reprezentativaca. I to se i desilo.

Relativno konstantan sastav i kakav-takav koncept igre je postojao u vreme Antića. To što neki sastav ne ostvari ono što je možda mogao je potpuno druga stvar. Možda nikad i neće, ali ne mogu večno da stoje u timu. Vidić, Žigić, Stanković, Lane Jovanović, pa i Krasić su morali biti zamenjeni sledećom generacijom reprezentativaca. I to se i desilo.

To za Antića stoji, ja govorim o sadašnjem sastavu. A da se ja pitam, za Žigaru bi u reprezentaciji i dalje bilo mesta, makar kao džoker.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back