Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispred Baste su trenutno i Lazar i Sulejmani i Tosic, cak i Kostic...

Imamo dosta kvalitetnih ofanzivnih veznih i krila, nije lako odlučiti se. Po meni su Tadić i Basta bili najbolji igrači u poslednjim kvalifikacijama i trebali bi da budu u prvoj postavi.

Imao je Tošić i dobrih partija u reprezentaciji... sjećam se npr. protiv Južne Afrike je maltene sam pobijedio crnce... on bi meni bio rezerva, a trenutna najjača kombinacija 3 ofanzivna vezna je Tadić (prednji vezni), Ljajić, Basta (krila), a rezerve/alternative redom Marković, Tošić, Sulejmani, Kostić, Lazović, Đuričić...

Tošoć igra vrlo promenljivo....npr. one kvalifikacije za Južnu Afriku je oduvao kolko je dobar bio. Sećam se jedne statistike da on nije promašio okvir gola u čitavim kvalifikacijama.
A onda je nekako pao, u poslenjim kvalifikacijama je često petljao i gubio lopte....ne znam, kao da se nije najbolje snašao. Ali u klubu dobro igra, tako da ga ipak treba zvati, ne za prvu postavu, ali kao rezerva svakako da.

Ispred Baste su trenutno i Lazar i Sulejmani i Tosic, cak i Kostic...

Нико од њих није испред Басте... поготово не Сулејмани (који је био резерва углавном)... Баста је био стандардан и међу 3-4 најболја играча Удинезеа (иако Удинезе нема добру сезону, али они су најслабији били кад је Баста био повријеђен)... сви ови играчи играју у слабијим лигама и нико од њих није стандарднији од Басте... Треба рећи и то да Баста игра у клубу дефанзивније него што игра у репрезентацији (у репрезентацији углавном игра крило, а у Удинезеу покрива цијелу десну страну - тзв. винг бек)...

Imamo dosta kvalitetnih ofanzivnih veznih i krila, nije lako odlučiti se. Po meni su Tadić i Basta bili najbolji igrači u poslednjim kvalifikacijama i trebali bi da budu u prvoj postavi.

Tošoć igra vrlo promenljivo....npr. one kvalifikacije za Južnu Afriku je oduvao kolko je dobar bio. Sećam se jedne statistike da on nije promašio okvir gola u čitavim kvalifikacijama.
A onda je nekako pao, u poslenjim kvalifikacijama je često petljao i gubio lopte....ne znam, kao da se nije najbolje snašao. Ali u klubu dobro igra, tako da ga ipak treba zvati, ne za prvu postavu, ali kao rezerva svakako da.

Ne znam koliko je ta statistika merilo,a i ja nesto ne pamtim Zorana Tosica iz kvalifikacija za Juznu Afriku ( Jovanovic/Krasic) :think:

Basta nije cak ni klasicno krilo.
On je izgubljen izmedju beka i krila.
Tosic, Kostic, Sulejmani, svako od njih je tehnicki na mnogo vecem nivou nego Basta.
Tačno. Ali je dobar igrač i treba mu naći mesto. Možda na primer da igra ispred beka (Ivanovića) kao vezni igrač sa određenim zadacima u odbrani. Recimo kao nešto povučeniji Krasić, na koga inače podseća fizički a i po načinu igre.

Basta nije cak ni klasicno krilo.
On je izgubljen izmedju beka i krila.
Tosic, Kostic, Sulejmani, svako od njih je tehnicki na mnogo vecem nivou nego Basta.

Nije Tosic mnogo veci tehnicar od Baste, a i ne mozes igrati sa 11 tehnicara..... u perspektivi bi tu navalnu trojku trebalo da cine Tadic-Markovic- Ljajic (Djuricic), medjutim ova dvojica su u kanalu,tako da u ovom momentu Basta ima prednost

Nije Tosic mnogo veci tehnicar od Baste, a i ne mozes igrati sa 11 tehnicara..... u perspektivi bi tu navalnu trojku trebalo da cine Tadic-Markovic- Ljajic (Djuricic), medjutim ova dvojica su u kanalu,tako da u ovom momentu Basta ima prednost
Ne znam na šta tačno misliš kada kažeš "navalna trojka" ali nijedan od njih nije klasičan špic igrač. Doduše, imamo samo jednog špica na kojeg se može računati, a i njega tek u najavi, a to je Mitrović.

Što se tiče Baste, ne vidim da konkuriše za tako isturenu poziciju. Objektivno, nije slab na lopti ali tehnika jeste njegov nedostatak. A tačno je da ne možeš da igraš sa 10 ili 11 tehničara, i baš Basta se tu uklapa kao igrač koji daje čvrstinu i tempo, ali za igru ispred protivničkog gola, za to nije.

Ne znam na šta tačno misliš kada kažeš "navalna trojka" ali nijedan od njih nije klasičan špic igrač. Doduše, imamo samo jednog špica na kojeg se može računati, a i njega tek u najavi, a to je Mitrović.

Što se tiče Baste, ne vidim da konkuriše za tako isturenu poziciju. Objektivno, nije slab na lopti ali tehnika jeste njegov nedostatak. A tačno je da ne možeš da igraš sa 10 ili 11 tehničara, i baš Basta se tu uklapa kao igrač koji daje čvrstinu i tempo, ali za igru ispred protivničkog gola, za to nije.

On misli na isturenu veznu trojku u formaciji 4-2-3-1... ispred njih bi bio špic, Mitrović pretpostavljam...

Sta se sve moze procitati na ovoj temi pa ovo je za rubriku verovali ili ne :hahaha:

Najjaci je ovaj sto je napisao da Tosic tehnicki nije ispred Baste :rotf:

Da ne bi sad raspravljali oko toga ukucaj na youtube "Zoran Tosic skill", ako Basta moze da uradi takve stvari i na treningu ja cu da pojedem g*vno

Basta je odlican igrac, ali on nije krilo vec bek. Drugo je to sto se u Italiji igra taj cuveni njihov sistem 3-5-2 gde po krilima u veznom redu igraju igraju bekovi, pa ljudi steknu utisak da Basta eto nije bek vec krilo

Ja bi recimo u reprezentaciji Ivanovica uvek gurao na stopera a Bastu na beka

Ma za spica smo se svi slozili da treba da bude Mitrovic,tako da ni ne racunam tu poziciju. Govorim o trojci iza napadaca koja treba da vuce konce igre......

Po meni igrom smo ih rasturili. Ono sto je ponovo rak rana je realizacija. Premalo suteva sa distance, kao da zelimo da se usetamo u gol. Previse kombinujemo u sesnaestercu kada treba da se igra na prvu. Mitrovic je pred kraj primio loptu u petercu pa tek onda sutnuo umesto da je raspali iz prve. Inace ove utakmice pokazuju da mozemo da racunamo recimo na Gudelja na sredini uz Matica gde dobijamo na cvrstini sto se tice odbrambenih zadataka. Taj bedem dva zadnja vezna drzi pritisak da se lopta uvek drzi na polovini protivnika sto ranije nismo mogli da vidimo u nasoj igri. To je dobro jer igramo visok presing i kada izgubimo loptu a ne samo da se branimo kao sto smo navikli. Imamo par jako kreativnih i brzih igraca i to trebamo iskoristiti u napadu a ne samo u odbrani. Meni se svidja Druloviceva ideja kako reprezentacija treba da igra mada ne znam koliko ce to uspeti protiv jacih ekipa. Videcemo vec protiv Brazila.

Bio na stadionu i odgledao reprezentaciju uzivo posle dugo dugo vremene (jbg ne dolaze u Cikago cesto)....Elem ona Panama su teska ciganija,odugovlacili su igru kao da igraju finale svetskog prvenstva,vidi se da smo mnogo kvalitetniji ali dok nisu primili gol nekako su otaljavali igru i kao da nisu igrali sa 100% mogucnosti....Lazar Markovic i Gudelj kao i Kolarov su mi bili najzapazeniji a Djordjevic bi trebao da bude tek treca opcija u napadu posle Mitrovica i Mrdje...sve u svemu one polufudbalere su trebali i morali da nakantaju dobro,ali donekle i razumem da panama nemoze da bude motiv,opet imali su nas navijace i ambijent je bio kao da se igra u Srbiji,zbog toga su trebali dati vise od sebe

Citam Drulovic krivi sudije za slab rezultat protiv JEB*NE PANAME.

Neverovatno...

Sudija je vec na pocetku trebao da da crveni igracu Paname koji je kao zadnji igrac oborio Djordjevica u sansi 1 na 1. To je greska koja bi sigurno resila krajnji ishod. To je najkriticnija greska u moru glupih odluka u toku utakmice.

Bio na stadionu i odgledao reprezentaciju uzivo posle dugo dugo vremene (jbg ne dolaze u Cikago cesto)....Elem ona Panama su teska ciganija,odugovlacili su igru kao da igraju finale svetskog prvenstva,vidi se da smo mnogo kvalitetniji ali dok nisu primili gol nekako su otaljavali igru i kao da nisu igrali sa 100% mogucnosti....Lazar Markovic i Gudelj kao i Kolarov su mi bili najzapazeniji a Djordjevic bi trebao da bude tek treca opcija u napadu posle Mitrovica i Mrdje...sve u svemu one polufudbalere su trebali i morali da nakantaju dobro,ali donekle i razumem da panama nemoze da bude motiv,opet imali su nas navijace i ambijent je bio kao da se igra u Srbiji,zbog toga su trebali dati vise od sebe

Mi smo dominirali 90 minuta a zadnjih 10 minuta su oni pretvorili u 30 minuta izlezavanjima i foliranjima da ih hvataju grcevi kao da su trcali 120 minuta bez prestanka. Panamci su me zestoko razocarali bezobraznim startovima i sitnim provokacijama kao i opstrukcijom igre sto im je sudija dozvoljavao.

Браво за Ђорђевића. Тај човек просто нема квалитет и то се види сваки пут. Нема ни Мрђа аи њих двојица су ту негде. Ако се неко заебо када је први пут звао Ђорђевића у репрезентацију не знам зашто се у томе истрајава, боље је позвати било кога уместо њега, оба Лазовића на пример.

А што се мотивације тиче, требало би им налупати шамаре. Разумео бих да не буду довољно мотивисани Ивановић или Коларов, али играчи који су одиграли по 10-15 утакмица за репрезентацију да не буду мотивисани, од тога пола улазили са клупе у пријатељским мечевима, јбо би им нану.

Што се Друловића, вадити се на судију у пријатељском мечу против Панаме, то говори о формату човека. Кукаћете за Михаиловићем, и знао сам да ће тако да буде.

Што се осталих изјава тиче, у стилу "ми смо били много бољи али противник није био фер да нас пусти да победимо", шта рећи. Да имамо људског селектора, казнио би сваког ко уопште размишља на тај начин, а камоли да даје такве изјаве.

Класична српска бољка - немамо нападача још од Бобека(добро од Саве Милошевића).
Шта је са оним из Гројтера: Ђурђић ваљда? Мада мислим да је и он труба.
Остаје нам само Шћепакабра из Хихона.

Браво за Ђорђевића. Тај човек просто нема квалитет и то се види сваки пут. Нема ни Мрђа аи њих двојица су ту негде. Ако се неко заебо када је први пут звао Ђорђевића у репрезентацију не знам зашто се у томе истрајава, боље је позвати било кога уместо њега, оба Лазовића на пример.

А што се мотивације тиче, требало би им налупати шамаре. Разумео бих да не буду довољно мотивисани Ивановић или Коларов, али играчи који су одиграли по 10-15 утакмица за репрезентацију да не буду мотивисани, од тога пола улазили са клупе у пријатељским мечевима, јбо би им нану.

Што се Друловића, вадити се на судију у пријатељском мечу против Панаме, то говори о формату човека. Кукаћете за Михаиловићем, и знао сам да ће тако да буде.

Што се осталих изјава тиче, у стилу "ми смо били много бољи али противник није био фер да нас пусти да победимо", шта рећи. Да имамо људског селектора, казнио би сваког ко уопште размишља на тај начин, а камоли да даје такве изјаве.

Nije ni Mrdja pokazao bogzna sta za ono kratko vreme al da ne ispadne da ga prozivam samo zato jer je Zvezdin, inace je bilo napaljenih glupsona iz dijaspore koji su vise prozivali Stojkovica nego sto su dosli da bodre reprezentaciju.... Jedino nisam mogao da verujem kad sam video Duska Karlusu odkud on u reprezentaciji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back