Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
-Tvoj život već ima uhodan tok i ubacivanje nekog novog bi poremetilo statu quo u kome baš uživaš
-imaš toliko posla da nema šanse da bi komplikovao život nečijim očekivanjima i zajedničkim organizacijama
- izašao si iz duge veze i treba ti vreme da budeš sam sa sobom, a upoznao si nekoga ko je wau, ali stvarno nemaš nameru da opet budeš u vezi
-razmišljaš o preseljenju i ne bi da se optrećuješ, a nema razloga da budeš single-single u medjuvremenu
-super ti je da se ponekad probudiš zagrljen i ušuškan, ali samo ponekad...generalno voliš da samostalno raspolažeš svojim prostorom i vremenom....

Iz tih i mnogobrojnih drugih razloga u odnos ulaziš znajući tačno koliko (ne)možeš da pružiš. Iz toga možeš slobodno da izvedeš da je takva osoba neodrasla, sebična, samoživa, nefleksibilna....ali drugu stranu niko ne bije po ušima...
a pošto si se čudila nedostajanju želje da to bude zauvek, pa to je samo specifično uživanje u trenutku lišeno potrebe za večnošću

Znam, ni prineti pravoj ljubavi ili pravom prijateljstvu, nešto kao pica umesto nedeljnog ručka, ali znaš postoje ljudi i situacije u kojima to može biti super...nekima, ne tebi

Po ovom tvom komentaru, ispada da su sve neke neobavezne seme zbog toga sto ti svesno kocis sebe da se ne vezes dalje jer....pa razlozi koje si nabrojala. A to nema veze sa istinom.

Nema racionalnog proracuna kada upoznas nekoga ko ti je wow. Sema nije samo sema, zato sto ti se nisu poklopile kockice, vreme, projekat u glavi da bi to bila veza, vec je sema jer joj fali dovoljno atrakcije, sa neke strane. Razumes, neces ti biti u semi, zato sto te neko mnogo privlaci ali ti eto ne bi bas da se vezujes, nego si u semi ili je neko sa tobom u semi, jer sa necije strane (ili sa obe) fali jake prilvlacnosti.

A kada ima privlacnosti, onda ce mnogo da te briga da li se selis, da li si u sred neke veze, da li imas ili nemas nameru da si u vezi, jer te vuce osecaj. A taj osecaj odredjuje i kako ces da se ponasas prema nekome, jer nece te uskuskavati i grliti posle seksa, muskarac kome si samo za povremeni seks. To je muskarac koji nema taj osecaj prema tebi, a da ima, ne bi mu bila samo za seks, zeleo bi da si uvek pored njega, da se cuje sa tobom i da budes njegova, a ne svacija.

Ovako u teoriji lepo zvuci ali u praksi je to mnogo surovije. Osim kada svesno koristis necije emocije, paznju, neznost i zagrejanost a ti znas da te ta osoba ne privlaci dovoljno, da nemas emocije, da je ne zelis pored sebe, ali uzimas ono sto ti treba od nje. Ali to je druga prica. U praksi, odnos u kome niko nema jace emocije a da traje i da je dobar je na nivou statisticke greske.

ja ne umem ovaj pojam da objasnim. nikad nisam bila u takvoj situaciji i stvarno ne znam kakva je ovo vrsta odnosa. jel prijatelj ili nije?
ako jeste kako možeš da imaš sex sa njim? ako imaš seks mora da si bar malo emotivno upletena inače ne znam kako bi mogla da se seksaš s nekim ko ti nimalo nije privlačan makar i u svrhu očuvanja zdravog razuma? ako nisi emotivno upletena koliko mora da si upletena da ti ne bude gadno kad počne da te dodiruje?
i tako ....
imam masu pitanja a nijedan odgovor. pisala sam u drugom licu jednine ali recimo da bi ta sva pitanja postavila sebi i nadam se da ne bih našla odgovor:lol:

ja ne umem ovaj pojam da objasnim. nikad nisam bila u takvoj situaciji i stvarno ne znam kakva je ovo vrsta odnosa. jel prijatelj ili nije?
ako jeste kako možeš da imaš sex sa njim? ako imaš seks mora da si bar malo emotivno upletena inače ne znam kako bi mogla da se seksaš s nekim ko ti nimalo nije privlačan makar i u svrhu očuvanja zdravog razuma? ako nisi emotivno upletena koliko mora da si upletena da ti ne bude gadno kad počne da te dodiruje?
i tako ....
imam masu pitanja a nijedan odgovor. pisala sam u drugom licu jednine ali recimo da bi ta sva pitanja postavila sebi i nadam se da ne bih našla odgovor:lol:

isto. neka sam seljanka sto puta i netrendi i nefensi, ali meni je termin, kao i sam pojam nejasan i stran.
ili nisam toliko liberalna i nesputana, ili sta god. nikad nisam bila u fazi zivota kad mi je potreban seks "prijatelj". isto kao i tebi, da bi bilo seksa, mora da bude emotivne upletenosti

Po ovom tvom komentaru, ispada da su sve neke neobavezne seme zbog toga sto ti svesno kocis sebe da se ne vezes dalje jer....pa razlozi koje si nabrojala. A to nema veze sa istinom.

Nema racionalnog proracuna kada upoznas nekoga ko ti je wow. Sema nije samo sema, zato sto ti se nisu poklopile kockice, vreme, projekat u glavi da bi to bila veza, vec je sema jer joj fali dovoljno atrakcije, sa neke strane. Razumes, neces ti biti u semi, zato sto te neko mnogo privlaci ali ti eto ne bi bas da se vezujes, nego si u semi ili je neko sa tobom u semi, jer sa necije strane (ili sa obe) fali jake prilvlacnosti.

A kada ima privlacnosti, onda ce mnogo da te briga da li se selis, da li si u sred neke veze, da li imas ili nemas nameru da si u vezi, jer te vuce osecaj. A taj osecaj odredjuje i kako ces da se ponasas prema nekome, jer nece te uskuskavati i grliti posle seksa, muskarac kome si samo za povremeni seks. To je muskarac koji nema taj osecaj prema tebi, a da ima, ne bi mu bila samo za seks, zeleo bi da si uvek pored njega, da se cuje sa tobom i da budes njegova, a ne svacija.

Ovako u teoriji lepo zvuci ali u praksi je to mnogo surovije. Osim kada svesno koristis necije emocije, paznju, neznost i zagrejanost a ti znas da te ta osoba ne privlaci dovoljno, da nemas emocije, da je ne zelis pored sebe, ali uzimas ono sto ti treba od nje. Ali to je druga prica. U praksi, odnos u kome niko nema jace emocije a da traje i da je dobar je na nivou statisticke greske.

E to, priroda tog odnosa je surova, to je suština. Iako je sve kao zamaskirano navodnom iskrenošću i trenutnim okolnostima i neobaveznim lepršavim tonovima. To u stvari i smeta.

isto. neka sam seljanka sto puta i netrendi i nefensi, ali meni je termin, kao i sam pojam nejasan i stran.
ili nisam toliko liberalna i nesputana, ili sta god. nikad nisam bila u fazi zivota kad mi je potreban seks "prijatelj". isto kao i tebi, da bi bilo seksa, mora da bude emotivne upletenosti

to znači da smo ti i ja dva razmažena ženska stvora koja ne razumeju tuđu muku :lol:

- - - - - - - - - -

sto ste takvi bukvalisti, nije to prijatelj koji ti dolazi na slavu vec poznanik...i osim obostrane strasti nema drugih emocija

poznanik koga bi trebalo da dodirujem na intimnim mestima a nemam pojima da li će mi njegovi mirisi koža pokreti tempo i koješta još prijati....isto važi i za njega.
dok se nas dvoje uskladimo ...prošla bi me volja :rotf:

Bez želje da diskusiju spištam na lični nivo, ali da, baš je to motiv za ulazak i ostanak u takvoj relaciji, koja nije šema već prijateljstvo sa povlasticama (za mene postoji značajna razlika, ali možemo o tome da pričamo i pshiloški i lingvistički) zato što svesno ne želim da budem u vezi. Osobu sa kojom sam veoma uvažavam pa ne seciram njegove motive, svoje iznesem jasno i nedvosmisleno. Nije zamišljeno da traje. Da li bismo u nekim drugim okolnostima bili u vezi? Verovatno, ali to je iz domena šbbkbb
A pošto smo svi različiti, racionalani momenat ne treba isključivati, čak ni kada ti je neko apsolutno wow!
I na kraju, što se ušuškavanja tiče, to nije kres šema, medju ljudima u tom odnosu postoji hemija, postoji uvažavanje i tra la la, postoji bliskost... ili ako baš sitničarimo, neki njen oblik. Sa ljudima ili klinkeš ili ne klinkeš. Kad klikneš onda odrasli ljudi nadju način da im bude lepo, ubobno i uzbudljivo bez da iko bude povredjen.

Back