Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,prvo upoznaš nekoga ko ti je onako baš baš, ali iz raznoraznih razloga ne tražiš vezu...nešto kao ljubavnici, ali oboje ste single. Neko sa kim se čuješ nevezano za dogovaranje mesta i vremena...u početku vas oboje drmaju leptirići,ali kao što rekoh iz raznoraznih razloga ne želi(te)š vezu....
I tako imaš super keks, nekoga sa kim odeš na kafu ili na koncert, nekoga sa kim možeš da ćaskaš na zilion tema, ali nemaš obavezu...
kao i sve ostale stvari, to traje dok traje....i da, kad hemija popusti ili upoznate nekog drugog nema teških emocija...uvek možete ponovo da se vidite na kafi i da ti bude stvarno drago što je osoba preko puta tebe srećna

Meni je sve bilo jasno do poslednjeg pasusa. Tu sam te izgubila. :lol:

Upravo, ali u početku vas oboje drmaju leptirići, tako piše u citiranom postu... tako da to nije neko ko ti se ne svidja dovoljno ili neka daj šta daš varijanta.
To je neko stvarno poseban, ali samo za odredjene segmente tvog života... da ne pravim sad paralelu, otići ću u off topic.
I da, ne možeš to da budeš sa bilo kim, ali ljudi imaju raznorazne ideje kako žele da provode svoje vreme i sa kim, tako da i tih neobaveznih varijanti ima baš puno

E, to...to je ustvari prava definicija "frends with benefits" kombinacije...daj sta das varijanta...ja je bar tako dozivljavam....:lol:

Nikad to ne bih mogla ali nikad...

Nikoga ne ugrožavaju. Veći je problem kada roditelji svojim činjenjem produkuju probleme u svoje dece.

Ovo, ko šta radi u spavaćoj sobi i kako se organizuje: who cares.

Da je moguće - moguće je. Kome smeta ili ne moze da shvati - niko ga ne tera da se time bavi.
Nekome ne može da dopre do glave da ima loš brak - šta onda očekivati za f&b organizaciju?

Poslednja izmena:
Meni je sve bilo jasno do poslednjeg pasusa. Tu sam te izgubila. :lol:

Provlači se pitanje (na prethodnim stranama) da li se neko na kraju zaljubi i šta ako tu neko nadje nekog drugog...pa ništa. Od starta znaš da ne tražiš nešto što će da traje zauvek...i kad prestane hemija taj neko je i dalje neko sa kim ćeš želeti da popiješ kafu i dovoljno drag da može stvarno da ti bude drago što je ok sa nekim drugim... važi za obe strane :D

Ima i toga na kraju balade, al ja pravo da vi rečem, baš tako ne bih kombinovao... ili sex i drugarstvo ili niša od toga.. Mada ima ljudi, ožene se, udaju, pa i dalje imaju prijatelje sa benefitom. Okej je i to. Sve je okej, sve je super, sve je kul...kako kome prija.

Provlači se pitanje (na prethodnim stranama) da li se neko na kraju zaljubi i šta ako tu neko nadje nekog drugog...pa ništa. Od starta znaš da ne tražiš nešto što će da traje zauvek...i kad prestane hemija taj neko je i dalje neko sa kim ćeš želeti da popiješ kafu i dovoljno drag da može stvarno da ti bude drago što je ok sa nekim drugim... važi za obe strane :D

To mi je jasno, ali ne verujem da bih bila ravnodušna, još manje srećna zbog njega da pri nekom susretu počne oduševljeno da mi priča o nekoj devojci u koju se zaljubio.
Niti da bih ja imala komociju da mu kažem, kao drugarici, da sam naprasno izašla iz konfuzne faze i da sam sad u vezi.
Verujem da takve veze imaju neku svoju funkciju u nekim konfuznim periodima, ali da su tako lake za hendlovanje, baš i ne.

Ma sta mi rece? :lol:
Hemija izmedju vas ali nece trajati vecno? Ti to sebe isprogramiras jel?

Ne funkcionise to tako
To su samo zavaravanja

- - - - - - - - - -

Što konfoozni periodi... prosto, slobodan si, bez obaveza prema bilo kome, pa ni njoj, nešto te ne pucaju emocije, ali ti prija društvo i toeto..

Pa to ti je kao hladno mleko pa se uhvati onaj gore kajmak od kog ja imam poriv ka povracanju...
I sad kao Mmmmm kako je lepo... I isto ti ko da jedes govvna da bi preziveo... Pi

Pa nije.... niko ne zavarava onog drugog. Zqamisli sad kao one, kunu se u večnu ljubav, seča vena, raskantaju se kao poslednje drkadžije i ostave nekad i potomstvo..Zašto..zato što nisu ništa znali ni o sebi, niti su poštovali osobu sa kojom su.. U benefitrnom drugarsrtvu poštuješ i vreme i osećanja i sve, te druge osobe. A nemaš obaveza i to znaš u startu. Čile, daleko fer odnos.... A da je polovičan, naravno da jeste, pa nije svaka devojka za udaju i ozbiljnu vezu, nego si iskren..iskreniji je odnos.

Mada ja kad mi se dešavalo sam bio vrlo mlad i slobodan.

Pa nije.... niko ne zavarava onog drugog. Zqamisli sad kao one, kunu se u večnu ljubav, seča vena, raskantaju se kao poslednje drkadžije i ostave nekad i potomstvo..Zašto..zato što nisu ništa znali ni o sebi, niti su poštovali osobu sa kojom su.. U benefitrnom drugarsrtvu poštuješ i vreme i osećanja i sve, te druge osobe. A nemaš obaveza i to znaš u startu.

To je posao nije drugarstvo
Ako razmene i koju crvenu mogu da se registruju kao doo

...čile, zašto si surov...?:lol:

- - - - - - - - - -

...kako to znamo...?:lol:

- - - - - - - - - -

Toeto, ako traje dovoljno kratko. Kad se oduži, toe matletiranje. :lol:

Mmmmhmmm...da..u mojoj situaciji je bio na kraju trakav epilog..al sam se viđao sa više njih, a ona je patila u početku za bivšim dečkom, što je sve bilo genijalno podešeno..NEMA VEZVANJA.. ali meni su, kao što sam i rekao, veze od 2-3 godine piš veze..znači, ja to ne uzimam za ozbiljno uopšte i kad je potpuno i zvanično, par ljudi koji su u vezi........ :lol:

Nemo me neko zaebava, kao veza od 2-3 god. ozbilja veza..ma, pali.. ( :

...čile, zašto si surov...?:lol:

- - - - - - - - - -

...kako to znamo...?:lol:

- - - - - - - - - -
Zato sto mi je sve to sviranje k...
:lol:
Jednostavno ;)
Ako si ti strana koja ne želi vezu i obavezu (ali zapravo, a ne deklarativno) to lepo i kažeš. Nije fora zavlačiti nekoga kada si suštinski emotivno nedostupan. A kao što rekoh, ima pregršt razloga zašto se ljudi osećaju tako

Pa daj navedite bar 5 ako ih ima pregrst?

Mmmmhmmm...da..u mojoj situaciji je bio na kraju trakav epilog..al sam se viđao sa više njih, a ona je patila u početku za bivšim dečkom, što je sve bilo genijalno podešeno..NEMA VEZVANJA.. ali meni su, kao što sam i rekao, veze od 2-3 godine piš veze..znači, ja to ne uzimam za ozbiljno uopšte i kad je potpuno i zvanično, par ljudi koji su u vezi........ :lol:

Nemo me neko zaebava, kao veza od 2-3 god. ozbilja veza..ma, pali.. ( :

Ja sam znala za jedan takav par samosvesnih koji su krenuli neobavezno da se viđaju, baš tako friends with benefits. Oboje su posle ušli u druge veze, trajale veze godinama paralelno sa tom njihovom neobaveznom. Znam da mu je išla i na svadbu. U šta je mutirao taj njihov neobavezni odnos i kako su se nosili sa tim, to već ne znam. Ali deluje kao da su se negde zeznuli.

Pa naveli smo, nema laganja...to je osnova. Iz tog odnosa ne izlaze razyebani ljudi, povređenih osećanja, koji će svoje frustracije da iskaljuju okolo i maltretiraju druge, kao kad su zaljuđeni fatalnim zaljubljenostima, srljanjem u ozbiljne veze, pod navodnicima.

Jednostavno ;)
Ako si ti strana koja ne želi vezu i obavezu (ali zapravo, a ne deklarativno) to lepo i kažeš. Nije fora zavlačiti nekoga kada si suštinski emotivno nedostupan. A kao što rekoh, ima pregršt razloga zašto se ljudi osećaju tako

...to kaže čovek koji je nepošten, prepreden, proračunat, dvoličan, pretvoran, smišljen, sračunat, podmukao, prefrigan, perfidan, prevrtljiv, podao, neiskren, sam prema sebi...:(

...jer negde duboko u sebi potajno se nada da je to ipak ona druga polovina duše za kojom tragamo...:heart:

Zato sto mi je sve to sviranje k...
:lol:

Pa daj navedite bar 5 ako ih ima pregrst?

-Tvoj život već ima uhodan tok i ubacivanje nekog novog bi poremetilo statu quo u kome baš uživaš
-imaš toliko posla da nema šanse da bi komplikovao život nečijim očekivanjima i zajedničkim organizacijama
- izašao si iz duge veze i treba ti vreme da budeš sam sa sobom, a upoznao si nekoga ko je wau, ali stvarno nemaš nameru da opet budeš u vezi
-razmišljaš o preseljenju i ne bi da se optrećuješ, a nema razloga da budeš single-single u medjuvremenu
-super ti je da se ponekad probudiš zagrljen i ušuškan, ali samo ponekad...generalno voliš da samostalno raspolažeš svojim prostorom i vremenom....

Iz tih i mnogobrojnih drugih razloga u odnos ulaziš znajući tačno koliko (ne)možeš da pružiš. Iz toga možeš slobodno da izvedeš da je takva osoba neodrasla, sebična, samoživa, nefleksibilna....ali drugu stranu niko ne bije po ušima...
a pošto si se čudila nedostajanju želje da to bude zauvek, pa to je samo specifično uživanje u trenutku lišeno potrebe za večnošću

Znam, ni prineti pravoj ljubavi ili pravom prijateljstvu, nešto kao pica umesto nedeljnog ručka, ali znaš postoje ljudi i situacije u kojima to može biti super...nekima, ne tebi

Ja sam znala za jedan takav par samosvesnih koji su krenuli neobavezno da se viđaju, baš tako friends with benefits. Oboje su posle ušli u druge veze, trajale veze godinama paralelno sa tom njihovom neobaveznom. Znam da mu je išla i na svadbu. U šta je mutirao taj njihov neobavezni odnos i kako su se nosili sa tim, to već ne znam. Ali deluje kao da su se negde zeznuli.

Mislim da ja to ne bih mogao. Niša, ostalo im je drugarstvo, kako je sve to i započelo i što je početak svega. Ova mala da je bila posle sa tim dečkom u kojeg je bila zaljubljena, dok smo se mi družili i ostalo, ni na trenutak ne bih pomislio da sam nešto kao izgubio i bio bih srećan zbog nje...

- - - - - - - - - -

Ne bismo se viđali. Mi smo prekinuli kontakt kad su se pojavila osećanja.. Ne mogu ja da komplikujem, a ne mogu ni da varam.

Pa naveli smo, nema laganja...to je osnova. Iz tog odnosa ne izlaze razyebani ljudi, povređenih osećanja, koji će svoje frustracije da iskaljuju okolo i maltretiraju druge, kao kad su zaljuđeni fatalnim zaljubljenostima, srljanjem u ozbiljne veze, pod navodnicima.

Ih, nema laganja. Kad bi se lagali.
Naravno da ljudima u tim iskrenim tobože vezama prorade mehanizmi odbrane, niko ne želi da ispadne budala. Baš zato što veza nije slobodna da se prirodno kreće u nekom pravcu, već je sa unapred postavljenim pravilima, da se unapred zna da nema tu budućnosti.

Back