Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zapravo, to je nešto što liči na vezu...svi vidljivi elementi veze su tu, ali kao što šećer nije hrana, tako ni ovo nije veza..ali može da bude prijatno sve dok oboje znaju da to nije kosmički spoj koji vodi nekom konačno prepoznavanju i starenju udvoje.

-Tvoj život već ima uhodan tok i ubacivanje nekog novog bi poremetilo statu quo u kome baš uživaš
-imaš toliko posla da nema šanse da bi komplikovao život nečijim očekivanjima i zajedničkim organizacijama
- izašao si iz duge veze i treba ti vreme da budeš sam sa sobom, a upoznao si nekoga ko je wau, ali stvarno nemaš nameru da opet budeš u vezi
-razmišljaš o preseljenju i ne bi da se optrećuješ, a nema razloga da budeš single-single u medjuvremenu
-super ti je da se ponekad probudiš zagrljen i ušuškan, ali samo ponekad...generalno voliš da samostalno raspolažeš svojim prostorom i vremenom....

Iz tih i mnogobrojnih drugih razloga u odnos ulaziš znajući tačno koliko (ne)možeš da pružiš. Iz toga možeš slobodno da izvedeš da je takva osoba neodrasla, sebična, samoživa, nefleksibilna....ali drugu stranu niko ne bije po ušima...
a pošto si se čudila nedostajanju želje da to bude zauvek, pa to je samo specifično uživanje u trenutku lišeno potrebe za večnošću

Znam, ni prineti pravoj ljubavi ili pravom prijateljstvu, nešto kao pica umesto nedeljnog ručka, ali znaš postoje ljudi i situacije u kojima to može biti super...nekima, ne tebi

Jao jao usrracu se evo... :lol:

Da vam zapad kaze da se mazemo sa svojim gofnima vi biste se mazali bez teunke logike i pokusaja da razumete sebe ili druga ljudska bica.

To sto ti obrzlazes nesto kao esej ne cini da je to i dalje gomila gluposti...

Mislim da ja to ne bih mogao. Niša, ostalo im je drugarstvo, kako je sve to i započelo i što je početak svega. Ova mala da je bila posle sa tim dečkom u kojeg je bila zaljubljena, dok smo se mi družili i ostalo, ni na trenutak ne bih pomislio da sam nešto kao izgubio i bio bih srećan zbog nje...

- - - - - - - - - -

Ne bismo se viđali. Mi smo prekinuli kontakt kad su se pojavila osećanja.. Ne mogu ja da komplikujem, a ne mogu ni da varam.

Ma ko zna dokle su se oni vodali, izgubila sam kontakt. Kad mu je bila na svadbi, tad je zvanično bila drugarica nezvanično je imala beneficije. :lol:

Osećanja su se pojavila sa jedne strane, tu je stalno taj rizik.

Ih, nema laganja. Kad bi se lagali.
Naravno da ljudima u tim iskrenim tobože vezama prorade mehanizmi odbrane, niko ne želi da ispadne budala. Baš zato što veza nije slobodna da se prirodno kreće u nekom pravcu, već je sa unapred postavljenim pravilima, da se unapred zna da nema tu budućnosti.
Pa, nema... i nema oštećenih lica. Nema ni potomstva koje će da mi se kao magarcu navali na grbaču da ga izdržavam i ja uplaćujući u budžet još jedan nečiji zalutali spermitj ili, pošto je iz disfuncionalne porodice postane narkoman ili kriminalac...

Ta veza drugarstvo za privliegijama, to nije prijateljsrvo..za posledicu nema ništa loše... niti nanosi štetu drugim ljudima.. nije ni sviranje koorcu jer je sviranje k. gubljenje vremena..a to upravo imaš sa tim fatalnim, velikim ljubavima koje se završe, avaj, tragično...
Ali ovo nije veza... ovo je druženje sa seksom, a seks je, znamo svi, precenjen, ali zdrav i potreban.

Mda... Ok je biti u braku iz finansijskog interesa, dok ti bračni partner okolo sexa druge, a u braku ti podvaljuje svašta nešto, samo da ne mora da te sexa?

F&b podrazumeva potpuno dogovoran odnos. To što bi dogovor i razumevanje trebalo da postoji i u braku, ali ga nema... E, pa to je njihov problem.

Ma ko zna dokle su se oni vodali, izgubila sam kontakt. Kad mu je bila na svadbi, tad je zvanično bila drugarica nezvanično je imala beneficije. :lol:

Osećanja su se pojavila sa jedne strane, tu je stalno taj rizik.

....to ne valja.

- - - - - - - - - -

Mda... Ok je biti u braku iz finansijskog interesa, dok ti bračni partner okolo sexa druge, a u braku ti podvaljuje svašta nešto, samo da ne mora da te sexa?

F&b podrazumeva potpuno dogovoran odnos. To što bi dogovor i razumevanje trebalo da postoji i u braku, ali ga nema... E, pa to je njihov problem.

Upravo tako.

Cicak,, ti upravo radis bas to, ne razumes nikoga osim samu sebe...

...iz tog nekog razloga čile je moj favorit na ovom forumu... moram naglasiti...:)
...inače je odličan primer za tvoju temu...

...svom drugu, prijatelju, koji joj se u početku čak nije ni svidjao, rodila je dvoje dece...(ako me sećanje ne vara)

...rado bih učestvovao u daljoj diskusiji ali kasnim na posao...:lol:

Pa, nema... i nema oštećenih lica. Nema ni potomstva koje će da mi se kao magarcu navali na grbaču da ga izdržavam i ja uplaćujući u budžet još jedan nečiji zalutali spermitj ili, pošto je iz disfuncionalne porodice postane narkoman ili kriminalac...

Ta veza drugarstvo za privliegijama, to nije prijateljsrvo..za posledicu nema ništa loše... niti nanosi štetu drugim ljudima.. nije ni sviranje koorcu jer je sviranje k. gubljenje vremena..a to upravo imaš sa tim fatalnim, velikim ljubavima koje se završe, avaj, tragično...
Ali ovo nije veza... ovo je druženje sa seksom, a seks je, znamo svi, precenjen, ali zdrav i potreban.

Ali to nema veze sa formom veze, već sa samim čovekom. Koliko je u stanju da prepozna svoje potrebe i želje i da stane iza njih, koliko je u stanju da sagleda stvarnost. To je krupan zalogaj koji ide sa dubokim poznavanjem sebe, sa zrelošću. Zato ima laganja i samozavaravanja svuda, u vezama svih vrsta, naročito u godinama za koje su one specifične, mada i mnogo kasnije.

Ne morate bas u svemu da kopirate bolestan zapad. Ili da se trudite da ga kopirate:lol: Eno, Crna Gora se zvanicno zove Montenegro:roll:
Ne mogu da zamislim iskreno drugarstvo sa nekom zenom sa kojom cu se tek onako povremeno i kresati, a posle toga smo opet drugovi. Da bih kresnuo bilo koju zenu potrebno je da mi se svidja kao zena, A ako mi se svidja kao zena to pomera granicu drugarstva.
Jbt koja glupost.
nije kopiranje. urbani beograd zadnjih decenija proslog veka bio je svet, a se.ljaci su se oduvek izcudjavali svemu onome sto njihov mali provincijski duh nije mogao da skapira. al ko ih hebe

Back