Francuski filmovi

fb1c2f5c6c6b2ab489a21c4b31b47b09.jpg

Dogman - Besson sa svojom EC napokon napravio dobar film. Najbolji njegov, iz ovog veka. Caleb odlican! Ocekivao sam potpuno drugaciji film... IMDb opis me zezn'o. Lepa prica, mada nije realna. Kraj filma je isto lep.

Romuald et Juliette - Super film i sjajni Daniel.

Monsieur N. - Skroz solidan film o Napoleonu.

Le ballon rouge - Za mene je ovo najbolji kratki film.

La femme de chambre du Titanic - Ne spada medju one top Titanic filmove, al' je skroz ok.

I... comme Icare - Bas dobar i veoma detaljan. Ima i jedna top scena sa nekim testom, scena traje oko 10 minuta, bas dobra.

La dernière vie de Simon - Neshvatljivo mali broj glasova, a lep film.

Le hussard sur le toit (1995) - https://www.imdb.com/title/tt0113362/

Brejk tru rola za mladog Olivije Martineza (pre nego što je pamprčio sobaricu sa Titanika dok su tonuli na dno Atlantskog okeana*). Provansa je pod naletima kolere dok ljudi skapavaju levo i desno. Topot konja & ovakvi epici su karakteristični za 90-te i više se ne snimaju sa takvim šmekom -

Screenshot-28.png

* Sobarica sa Titanika uz Poslednjeg skauta ubedljivo najprikazivaniji film na tv-u devedesetih.

L'affaire SK1 - S' ovim filmom je Tellier skrenuo paznju na sebe.
Docteur?
Jean de Florette
Manon des sources - Nastavak, vise mi se Jean svideo.
Le placard
20 ans d'écart - Dovoljno je reci Pierre Niney! A tu je i Efirova...
Haute tension - Jedan od najboljih horora u ovom veku! I kakav obrt!
The Young and Prodigious T.S. Spivet - Jeunet reditelj, ovo mi je njegov omiljeni. Bas lepa prica.
Bienvenue chez les Ch'tis - Njihov najuspesniji film, po prodatim kartama. Samo je Titanic ispred.
Plein soleil - Prvi Ripley film, veoma dobar. Samo mi se The Talented Mr. Ripley vise svideo. Mada je i Ripley's Game dobar. Ripley Under Ground je nekako prosek, mada mu malo fali da bude dobar. Der amerikanische Freund, mi se jedino nije svideo.
Les traducteurs - Pocetak i ne obecava, zapravo prvih 20-30 minuta deluje kao prosecan film, ali kako odmice vreme postaje sve bolji. Pogotovu nakon prvih sat, a poslednjih 15 minuta - TOP! Za ljubitelje misterija - must watch!
Les femmes du 6e étage
Hold-Up - Ima i US remake, on mi se vec nije svideo. Dzaba Bill Murray i Geena Davis.
Mon père, ce héros - Super komedija, ima i US remake, isto Depardieu glumi, ali nije nesto film.
L'incroyable histoire du facteur Cheval - Baziran na istinitoj prici.
Sauver ou périr - I opet sjajni Niney. Tellier opet reditelj.
Mon inconnue - Super romansa.
Tout le monde debout - Odlicna komedija! Italijanski remake Corro da te je mozda cak i bolji, sjajni Favino.
Rémi sans famille - Prelep film, jedan od omiljenih u prethodnih deset godina.
Un peu, beaucoup, aveuglément! - Jos jedna lepa romansa. Spanski remake mi se nije svideo.
Le jeu - Odlican remake. Bolji od originala i gluma je bolja.
Croc-Blanc - Veoma lep crtani.
Switch - Super uzbudljiv film, Cantona je ovde dobar.
L'école buissonnière
Carbone - Za ljubitelje mafijaskih filmova.
Le prénom - Mnogo vise od komedije, genijalan film, prvih par minuta filma je isto sjajno odradjeno. Benguigui je godinu dana kasnije preminula. Imala je rak i dok se snimao film. Nemacki titl za ovaj film jedini valja, svi ostali su krcati greskama, cak i francuski.
Un illustre inconnu - Dobar triler. Delaporte reditelj, kao i za film iznad.
Le dernier diamant - Pljacka... uzbudljiv film.
L'autre vie de Richard Kemp - Putovanje kroz vreme, dobar detektivski film.
Au nom de ma fille - Istinita prica, i opet Daniel. Covek ima bas dobre filmove.
L'homme qui voulait vivre sa vie - Branka Katic je ovde i nije uopste losa, jos jedan dobar triler.
Un sac de billes - Duguay reditelj. WWII film o dvojici brace, kraj je upecatljiv.
Contre-enquête - Jean je ovde super, kao i u La French, s' tim sto je taj jos bolji.
Un homme idéal - Gozlan-Niney tandem, super triler.
Frantz - Veoma lep film, Ozon reditelj. Niney standarno sjajan.

Poslednja izmena:

Back