Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
fotografi su bez obzira da li rade analogno ili digitalno podeljeni u dve kategorije: sarene i CB,
najcesce jedni drugima ne zalaze u teritoriju i svaki do smrti brani svoje stanoviste.
ti moras sam da odlucis kom taboru da se priklonis
pozz

nego, da pitam - crno bela fotografija - za sta se i kada koristi?

Nekad sam koristio cb kad mi aparat pogresi WB, pa to nikako ne moze da se sredi, nego odvalim saturaciju u levo, pa se dodatno poigram sa kontrastom i levelsima, da bi povadio malo fotografiju.

Ne mali broj CB fotki nastane ovim putem, ali mnogo puta se namerno unese dramaticnost fotografiji ovako. Sve ti zavisi od toga sta bi hteo da prikazes. I ne mora da se odradi CB samo zbog drame, vec i zbog, recimo neznosti ili vec stogod bilo.

• Podržavam
Reactions: 27E
@27E
Npr. mozes da gledas i ovako. Ako fotografises nesto gde mislis da su boje lepe ili dobre to nema svrhe da prebacujes u c/b. Kada slikas nesto sto ima malo tonova to ti je pogodno za cb. Sto se ljudi tice moze oba ako nisi zamislio da fotka bude bas u boji ili bas c/b.
Sve u svemu bakyy ti je lepo rekao da su to dve kategorije pa samim tim na konkursima uvek imas kolor i crno belu fotografiju kao dve standardne teme.

• Podržavam
ono sto sam napisao je misljenje jednog amatera koga nervira stalna prepirka "umetnika"
amterski prilaz je otprilike ono sto je napisao Danez
ima i onih koji rade i color i BW sa licnim zadovoljstvom i prepustaju drugima da uzivaju u onome sto rade bez nekih velikih hvalospeva ili pogrda, i to je ono sto bi trebalo da rade normalni ljudi, amateri, profesionalci, umetnici,(kada je neki slikar kritikovao drugoga ???)
kod nas je vec moderno i neophodno nametanje svoga misljenja bez obzira da li je pravilno formirano

Srecnu Novu godinu i sve verske praznike svima zeljnim uzivanja i zadovoljsva u fotografisanju i gledanju lepih fotografijaz:ddm1:

...malo istorije...

...pre, kada nije postojala color, BW jeste bila jedina validna "vrsta" fotografije... ukoliko se uzme hornosloski i po napretku tehnologije, po pojavljivanju kolora BW fotografija je uzeta kao ona koja se odnosi na fine-art fotografiju... kolor se koristio uglavnom u komercijalne svrhe, i pri komercijalnom se smatralo upotreba od strane obicnog coveka koji je slikao letovanja, zimovanja, bilo kakva porodicna okpljanja itd., jednim slovom na snapshotove...

...bw fotografije se uglavnom koristi onda kada je boja previshe i skrecu paznju sa glavne teme... dakle, da bi se pogled skoncentrisao na glavnom motivu...

• Podržavam
ono jes, preteralo se sa tim cestitanjem. to se i ja slazem

dovoljno je jednom i bez puno ceremonije, pa nije nas bozic

a i ne lici mi na krstaricu, mislim graficki izgled

ps sta fali tome za sta se lazy zalaze, i to je za ljude, sve ima svoje vreme

ima onaj da fata ima sex svako vece u 8, pa ko je tu tu je

Evo malko igranja u PS-u za stare "kolege" :)

cectitkacopy-1.jpg

Dobar dan :)
ne bavim se profesionalno fotografijom te nisam bas upucena u tematiku, ali umem da cenim i uzivam u dobrim fotografijama. Nedavno smo odlucili (muz i ja) da sebe obradujemo jednim novim hobijem - fotografijom i posto je Leica bila suvise skupa (i meni stoga srce slomila, ali ako dobijem na lotou nije iskljuceno) kupili smo Canon Rebel 500D /T1i

Mada se ne bavim profesionalno fotografijom meni bi itekako bio koristan jedan dobar fotoaparat za ono cime se bavim profesionalno. Imate li vi nesto da savetujete ili kazete na temu ovog ili nekog drugog aparata koji nije nenormalno skup, a opet daje izuzetne fotografije?

Hvala puno unapred

Поздрав свима. Прошло је пуно времена од кад сам задњи пут уопште посетио подфорум, и жао ми је због тога, али верујем да ћу од сад бити чешће овде. А наравно и да ће бити фотографија. Јер видим, колико сам кратко обишао подфорум, да се нешто смањио број фотографија...

Ljudi pomagajte!!!!!Pokusavam da prodam objektiv minolta 28-135 af macro.........znaci full frame objektiv.........ali nikako mi ne ide.Sta mislite koja je realna cena.Nije koristen....ja sam sad uzeo Nikon d 5000 i hocu da prodam ovaj jer mi ne treba vise.

@goldenbole

Не могу ти помоћи око куповине односно продаје, да одредиш цену, али бих ти свеједно препоручио да објектив не продајеш. То што је минолтин не значи да га не можеш користити на Д5000. Потребан ти је адаптер, а они коштају од 20 па до 100 веверица. Са њим ћеш моћи да накачиш објектив али наравно нећеш имати аутофокус. Ако сад уопште имаш аутофокус, односно да ли имаш мотор у објективу. Али имао не имао, ако ставиш адаптер нећеш имати аутофокус. То и није нека лоша ствар. Објектив ако је оштар а кажеш и да је макро, можеш да користиш макар у кућној варијанти. У смислу, кад имаш времена да натенане ручно фокусираш. Размисли још пре него што га продаш, јер веруј ми добри објективи су данас јако скупи, а стари објективи углавном нуде много за мало пара. И само, ако није тајна, по којој цени си покушавао да га продаш?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back