Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ss.jpg

Poslednja izmena:
Glasala sam za tebe danas. Ako ti odbiju onog klinca, onda su retardi.
Ja sam poslala portret koji su mi odbili, posle kad sam ga stavila da me iskritikuju, onda sam progledala kakve propuste sam imala tehnicke prirode, sad sam ga ponovo stavila, al' nesto sumnjam iskreno.
Ma sta se cudis, kazu ljudi 15 odbijanja u nizu nije nista, jedan lik je imao 60 za redom. Cak i ako ti prihvate iz prve, opet posle mozes da otegnes papke. Tamo se trazi visok tehnicki kvalitet, narocito obrada u ps-u, 90% fotki je nabudzeno.
Ulicna fotografija, kao i dokumentarna ide slabo.
Al' zato je sajt edukativan, mozda prestanem da brljam u ps-u. :lol:

Zaboravila sam da vam preporucim knjigu National Geographic- Ultimate field guide to photography. Prilicno je basic, al' meni je legla zbog nekih sitnih forica. Knjiga je i za ljude koji imaju kompakt, a ima i oblast o fotografu koji je 50 dana putovao Amerikom i slikao iskljucivo mobilnim. :D
Knjiga se prodaje u Mamutu, kosta 1612dindzi.

kad prodam bubreg i desnu ruku kupicu knjigu ;)

...e, hvala na podrsci :) ...iskreno, danasnje fotke koje su bile na screenovanju... meni nisu bile nista posebno,... ni za jedni nisam imala wow momenat...

...a kazes da se moze ostaviti fotka da je rashchereche... nisam to znala... ako mi ovo odbiju onda cu da ostavim... zivo me interesuje sta bi mi rekli...

...kazi, sta su ti najvishe zamerili na toj fotki?

edit: da se razumemo ovo je meni jedno veliko NE... ali eto... ljudi glasali za to i nemas ti tu sta da se pitas previshe

18296-fullsize.jpg

Eh sad, za bubreg bi se bolje obezbedila. :P
Da je rascerece, ali znalacki. Dodje mi da otvorim temu gde cemo da raskrinkavamo metode u ps-u. Odbili su mi portret ponovo. Ja cu da probam sa jos par fotki.
Sta su mi zamerili? Nisam imala refleksiju u jednom oku od izvora svetlosti, onda fotka nije bila izostrena, kontrast je bio malo vise pojacan i tako...sad malo vise obracam paznju na sitne detalje.
Drugo kad clanovi glasaju, to znaci da su skrineri podeljeni oko fotografije. Al' si onda na milosti i nemilosti clanova koji nisu bas slatki, a i frustrirani su silnim odbijanjima.:lol:

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... znachi... 1x je ugasio kod mene za definitivno... evo koji su komentari bili

Comments from members:

* Wonderful - great expression.
* This should probably be in the humor category (LOL, prim. aut.), but an effective shot regardless.
* burned top, sorry

Additional feedback: Of those who voted against your image, three indicated that there is a problem with editing, two noted composition as a weakness and two selected motif as a reason for not publishing the image.

...ah da, na jednu su samo ostavili komentar sledece prirode

Comment from screener: Your picture has text added which we do not allow. If it is a copyright, make it more discreet.

a u pitanju je ova fotografija... ko nadje upechatljivim copyright tekst neka se buni iz dubine dushe... kakvi likovi...

r159155-fullsize.jpg

Vidi ti se zig i pise deviantart, to ne sme, pise to u objasnjenjima.
Tri+dva+dva je 7! Sedam od 30 ljudi je glasalo da se fotka ne objavi, al' konacnu odluku donosi crew. Al' ko ih ****! Stvarno imas sansu da stavis odbijenu fotografiju da se iskritikuje, dobices bar nekoliko ozbiljnih kritika, mozes stvarno nesto novo da cujes, ne moras sa svima ni da se slozis.
Tvoj portret kao i moj prilicno odskace od njihovog standardizovanog koji je obicno slikan sa 5D i odradjen u ps-u metodama koje su meni jos uvek SF i uvek je u pitanju soft light. Znaci uopste nije poenta da ti objave fotografije. Forum mi je isto koristan.

zju, ali pazi kada uopste nemam zivaca... gledajuci koje fotografije se objavljuju... zaista dovodim u pitanje njihov pojam lepog i da li ga uopste imaju... ne pogadja me sto mi nisu prilimi... u sustini me nista ne pogadja... njihov izbor... koji ponekada dovodim u veliko pitanje... ali dobro...

...a koje bi to SF metode obrade fotografije bile... njihovi portreti su meni uglavnom dosadni... facijalne ekspresije vidjene bilion i jedan put... ako je studijska to je vele-poznati "tele u sharena vrata" pogled... ako ne... onda su to neka namrgodjena, sjebana lica... mis'im... valjalo bi to prevazici... dosadno je...

nisu loshi ovi portreti... zasluzeno su tamo... ne sporim to...

...obradu ochiju su mi fala bogu prvo objasnili... ustvari, samo su mi rekli da to treba da istaknem na portreti... sve ostalo je ishlo metodom autodidaktike...

...tehnichki kvalitetne fotografije... ovo je izgleda njima vrlo rastegljiv pojam... no... whatever... ispada se durim kada ovako reagujem... zabole me bas... :D

Pa jeste. Idi kod osnivaca u profil, fotke ispod proseka. Al' ne postoji savrseno. Ulicna je promasen slucaj, kategorije se brkaju i tako...al' nije moj sajt da se nerviram. Gledam da naucim nesto. :P

Znam ja da treba da istaknem oci, ali ocigledno nije dovoljno potrefiti fokus i obicno izostravanje, nego treba da budzim dzudzim...to ti je prica ko sa silikonima...:lol:

ma to je krasno, to je umetnos' samo mi to jos ne znamo jer smo mali i jer smo amateri... jadac...

...a mozda zato sto je lik iz Ind(j)ije... LOL... znas ono, buduimo politichki korektni prema zemljama treceg sveta... a mi smo u njihovim ochima neki sprdanci... LOL... jeste jeste... ovo je shikaniranje na nacionalnom osnovu... zalicu se UNu LOL... ne mogu, ne zelim, necu... nece maca... nece nece... :D

E ljudi treba mi jedan savet :)

Trebam da okačim fotografiju širine 1.5m i visine 1m ( otprilike ) na zid koji je isped kreveta.

Treba da se gleda iz kreveta, sa daljine od 2.5m.

Znači, velika slika na maloj razdaljini :)

Ne znam šta da okačim, da li neko cveće, neku panoramu nešto ....

Dajte savet šta neće da zamara oči tu :D

Prvo, biraj kolorit fotografije u skladu, tj. da se slaze sa bojom namestaja u prostoriji, ne prema bojom zidova.
Ako ces panoramu, nema mnogo da se razmislja, ono, sta ti se svidi.
Ako ces cvece, sa te male radzaljine ne idi na full flower over picture, nezgodno za gledati, pre idi na pricu da cvet, recimo jedan u fokusu, bude u nekom delu fotke, a pozadina blurovana ili bas pozadina, opet po tvom ukusu.

Pa mislio sam neku livadu, pa npr prvih par cvetova u fokusu, a ono nadalje ... izvan fokusa :lol:

Ali da ne zaboli glava od blura tolikog :lol:

Ipak će to da se gleda ujutru čim otvoriš oči, pa dok malo kuliraš u krevetu da imaš šta da vidiš, nešto zanimljivo ...

Fala za savet sa bojama ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back