Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
j b g.. izgleda da je jako za*ebano da ti upadne fotka tamo... ali su fotke vrh .. sve.. stvarno. a to je stvarno jadno sto ne daju razlog lepo... da znas sta si zglajznuo.

Nisu bas sve. Promakne tu i tamo neka obicna. Ovaj portret je extra odradjen, ima tamo znatno losijih.
Medjutim, izgleda da oni imaju trip o stilu sajta i da li se fotka uklapa u taj stil ili ne. Odbijaju i fotke sa naslovnica Timesa. :lol: Izgleda da je to cena da galerija bude kvalitetna.
Najmanje je bitno da li ce da te objave, komunikacija je super sa clanovima, sto se tice konstruktivne kritike.

u medjuvremenu sam saznala da odbacuju portrete sa preradjenim ocima.

pa kad sam rekao cista desetka mislio sam na fotke + sajt ... ja sam se odusevio. ne znam mozda sam zagoreo malo od silnih stock fotki, pa mi ovo deluje wow...

ma sta su te iz new your' times-a pih... :eek:

natasa i ja planiramo neki kamp ovih dana, verovatno fruska gora... ali mozda padne i neka druga lokacija.. pa ako neko zeli da nam se pridruzi neka mi se javi na PP da se dogovorimo, ono fotkanje zezanje druzenje. everybody su Velkom

j b g.. izgleda da je jako za*ebano da ti upadne fotka tamo... ali su fotke vrh .. sve.. stvarno. a to je stvarno jadno sto ne daju razlog lepo... da znas sta si zglajznuo.

nije zajebano... iako sam videla krsha dobrih fotki videla sam i znachajan broj ne bash dojmljivih... tako da... nije ni to bas neko mesto na kome se ceni kreacija... isto je tako i na onexposure... dojmilo me se poprilichan broj... izgleda da je ipak bitno ko je kakav chovek a ne samo ko je kakav umetnik/mislioc/naucnik...

nije zajebano... iako sam videla krsha dobrih fotki videla sam i znachajan broj ne bash dojmljivih... tako da... nije ni to bas neko mesto na kome se ceni kreacija... isto je tako i na onexposure... dojmilo me se poprilichan broj... izgleda da je ipak bitno ko je kakav chovek a ne samo ko je kakav umetnik/mislioc/naucnik...

mozda za tebe nije, ja kontam da moje fotke tamo ne bi prosle, pokusacu ali znam sta mi sleduje...

niko nece na kamp ? :(

pa ne znam za koga nije i za koga jeste... nisam pokushavala... sao sam primetila da i u toj zajednici ima svega kao sto ima u svakoj... imali bi moju punu podrshku za kreiranje elitistichkog fotografskog sajta ali... izgleda da to nije moguce...

pa ne znam za koga nije i za koga jeste... nisam pokushavala... sao sam primetila da i u toj zajednici ima svega kao sto ima u svakoj... imali bi moju punu podrshku za kreiranje elitistichkog fotografskog sajta ali... izgleda da to nije moguce...

Naravno da je nemoguce, prvo jer kriterijume za ulazak u "elitu" odredjuju vlasnici sajta. Najlakse se ljudi istripuju da su elita. Drugo, nije ni poenta da sajtovi masovnog tipa kreiraju elitu, to je cak u suprotnosti sa osnovnim teznjama sajta gde se uzima lova.
U svakom slucaju, 1x je nebo u odnosu na bpc npr.

nebo?? lol... to su prokleti profesionalni amateri :)) ...da prostite na izrazu, usrala sam se od nekih fotografija... idem tamo jedino kada hocu da se deprimiram...

...iskreno, pogledala sam za ova dva dana mali milion fotografija na onexposure i mogu reci da je mali broj galerija u kojima je ako ne svaka onda svaka druga fotka do jaja... i oni su ljudi ;)

edit: naleteh na jednog skromnog lika... evo sta kaze o sebi...

I am a very personal and original photographer, whose
working-method aims at transferring in my images the feeling I experienced while shooting. I am above all an atmosphere photograph, and I wish to share them with those and the one that look at my pictures.

Poslednja izmena:
Slabi su sa ulicnom i dokumentarnom fotografijom, bojim se da ovi skeneri stvarno blage veze neamaju kad je ta kategorija u pitanju. Elem, ima neka mala ekipica ulicara koja pokusava da promeni stvari. :D
A tacno se provaljuje odredjeni standard koji se prihvata, van tog sablona nista. Al' dobro, savrsenstvo ne postoji. :lol:

poz narode.

Kapiram da je najbolje da ovde postujem sledece:

elem, ja se nekoliko godina amaterski bavim fotografijom, i to krajnje sporadicno, tj, ne bas aktivno... I tako u potrazi za nekim domacim foto forumom nabasam ovde...

Elem, par kritika na organizaciju:

zasto nema predstavljanja clanova? Kad vec imamo strucne kriticare, makar da znamo ko nas kritikuje, i sta je on/ona do sad postigao u fotografskom smislu.

zasto se pravilnik ne koristi doslovno? Ili ili. Vrlo je sve koncizno sroceno sta sme a sta ne, ali vidim da je niz prestupa koji se tolerisu.

Ne mislim da je pravilnik bas najpametnije resen u smislu velicina u kB/velicina u pixelima, to se najvise i krsi, i sve to me totalno odbija od postovanja mojih fotki.

Komentari "kriticara" u "ozbiljnoj" sekciji: zasto 99% ljudi mora da bukvalno ispljuje makar neki aspekt slike, umesto da diskretno kaze sta misli, i na kraju ohrabri autora u daljem radu? Samo drvlje i kamenje... Ceo taj podforum mi isuvise vraca sliku na tzv. "profesionalne kriticare", koji samo to i znaju, a ne da posavetuju... edit: da znam za dizajn zoni i ovako, a i po vasim postovima

Da zakljucim, sa onim sto me najvise smeta: zasto ne moze upload slike na neki od host sajtova, uz preview na forumu, nego 200kB ili sta vec pise... Prvenstveno zbog toga nisam nista do sad postovao, stvarno mi se ne da zezati sa svakom fotkom koju mislim staviti...

Uzdravlje...

Malo su ovde stvari van pravila, a?
Pa sta.
Ovaj deo foruma je najbolje funkcionisao dok nije bilo modova na njemu.
A nema ni sad, jelte?

Shodno tome, postavi slobodno fotku na nacin na koji ti je najlakse i ne beri brigu za pravila. Neces dobiti nikakve kaznene poene, i administraciji (kad nema modova) je u interesu da ovaj pdf bude poseceniji, pa sigurno ni oni nece nikome praviti problem po pitanju velicine i broja postavljenih fotografija.
Bolje da postavis fotke bilo kako, kad vec zelis da ih pokazes, nego da stoje na tvom hardu ili nekom serveru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back