poz narode.
Kapiram da je najbolje da ovde postujem sledece:
elem, ja se nekoliko godina amaterski bavim fotografijom, i to krajnje sporadicno, tj, ne bas aktivno... I tako u potrazi za nekim domacim foto forumom nabasam ovde...
Elem, par kritika na organizaciju:
zasto nema predstavljanja clanova? Kad vec imamo strucne kriticare, makar da znamo ko nas kritikuje, i sta je on/ona do sad postigao u fotografskom smislu.
zasto se pravilnik ne koristi doslovno? Ili ili. Vrlo je sve koncizno sroceno sta sme a sta ne, ali vidim da je niz prestupa koji se tolerisu.
Ne mislim da je pravilnik bas najpametnije resen u smislu velicina u kB/velicina u pixelima, to se najvise i krsi, i sve to me totalno odbija od postovanja mojih fotki.
Komentari "kriticara" u "ozbiljnoj" sekciji: zasto 99% ljudi mora da bukvalno ispljuje makar neki aspekt slike, umesto da diskretno kaze sta misli, i na kraju ohrabri autora u daljem radu? Samo drvlje i kamenje... Ceo taj podforum mi isuvise vraca sliku na tzv. "profesionalne kriticare", koji samo to i znaju, a ne da posavetuju... edit: da znam za dizajn zoni i ovako, a i po vasim postovima
Da zakljucim, sa onim sto me najvise smeta: zasto ne moze upload slike na neki od host sajtova, uz preview na forumu, nego 200kB ili sta vec pise... Prvenstveno zbog toga nisam nista do sad postovao, stvarno mi se ne da zezati sa svakom fotkom koju mislim staviti...
Uzdravlje...