Имао бих нешто да поделим с форумом...
Пре свега није ми била намера да до овога дође и уложио сам сав труд, разумевање и стрпљење које ми је било на располагању да се ова ситуација разреши на неки дискретан и цивилизован начин, да се избегну овакве мере, али, није ми остављен други избор.
Члан The Lady D се већ неко време испољава понашање другачије од оног с којим нас је упознала у протеклим месецима њеног боравка на форуму.
То понашање је све агресивније и проблематичније што ју је и довело до једног, а затим још једног принудног одсутва са форума, после којих се она враћала са све агресивнијим и дрскијим понашањем које већ озбиљно нарушава мир осталих учесника и омета рад форума.
Ни свестрани труд и ангажовање ширег круга администрације није успео да јој појасни шта су правила форума и које је понашање прихватљиво, те смо на крају дошли и до неких крајњих мера, с којима је и поменути члан упознат и више пута опоменут, али без икаквог позитивног учинка.
Све што смо као одговор на аргументоване, разложне и разумне поруке добили су параноичне и егоцентричне оптужбе и извртање чињеница тако да се уклапају у концепт приче коју је члан конструисао око себе и ситуације до које је члан доведен својим понашањем.
Сви они који сматрају да је одлука о строгој конторли и модерацији порука члана погрешна су више него позвани да изнесу своје разлоге, јавно или приватном поруком, мени, другом модератору или некоме од супермодератора.
А пре тога би ваљало поменути, како би се рекло, кап која је прелила чашу...
Свако ко је посећивао фотографију задњих месеци је упознат са темпом којим је поменути члан одговарао на теме као и са квалитетом приложених фотографија.
Тога су најбоље свесни они чије је фотографије и одговоре на темама брзо смењивао -
последњи одговор од The Lady D-
Но, сви они који су се жалили на то и сличне проблеме добро знају и шта сам им одговарао.
Ово је јавни простор и свачија се важи једнако... докле год се то уклапа у опште смернице и правила тог јавног простора.
Приметили смо и да се после повратка с последњег одсуства с форума члану The Lady D понашање није променило на боље у оноликој мери колико и поједине фотографије.
Приметили смо и да одређене фотографије носе известан и препознатљив стил фотографисања и обраде, као и квалитет од којег је члан The Lady D био прилично далеко пре тог, последњег одсуства.
Свако ко прати рад неког аутора је упознат са тим стилом, као и периодима који су потребни да се стил промени.
Свако ко се разуме иоле у фотографију је упознат са чињеницом да технички фактор не игра велику улогу у развојном путу аутора, посебно на кратке стазе, јер је неопходно упознати опрему и научити како се користи.
...
За такмичење -Деца су украс света-
The Lady D је послала следећу фотографију
На моје питање подстакнуто сумњом о ауторству над том и другим фотографијама које сам тих дана виђао по темама,
The Lady D је одговорила да је свакако упозната са правилом да фотографије морају да буду ауторске и да је овај, последњи одмор (одсуство са форума у трајању од пар дана) квалитетно искористила са правим мајсторима који су је, предпостављам упутили у њима знане тајне фотографије.
То би, како сам онда рачунао, значило да је фотографија настала за време, или после те, сасвим извесно интензивне обуке, но и даље не баш сигуран и искрености и етичност члана,
обзиром на догађаје у протеклим недељама, после пар кликова претраге долазим до два сасвим различита чланка, различитих аутора од којих је један још из прошле године, а други, чини ми се још старији, што је свакако било прилично раније од последњег одсуства члана и -интензивне обуке-
http://www.blaberblogger.com/2015/10/how-do-parties-affect-childs-cognitive.html
http://theroadtodomestication.com/how-to-make-your-parties-healthy/
На моје инсистирање да ми покаже неки оригинални фајл, ексиф, неку другу фотографију из тог сета добијам одговор да нема више идентичних фотографија (из тог сета) да не зна шта је ексиф и даје за ту прилику позајмљен апарат, као и масу претњи, оптужби и увреда,
а потом још две серије фотографија, једну са тог сета, очигледно истог аутора, но компресије и димензија оптиомизованих за приказ у претраживачу, неких чудних кропова које оригинални аутор никако не би применио,
а другу, једнако с неке дечије прославе, но, много другачијег приступа и квалитета.
Ни једна од фотографија није имала ексиф а различитост аутора је и онима апсолутно неупућеним у фотографију јасна.
После указа линкова до чланака на којима се спорна фотографија појављује, уследила је још једна серија увреда и претњи а како чујем, то је почело да се прелива и ван порука (мени и још некима), у блог и, чини ми се, неке коментаре.
Исто тако и оправдање да је фотографија настала 2015 године а одговор на питање о тој
позајмљеној опреми, о типу или макар грубом опису изгледа, нисам добио.
На питање о неком од оригинала фотографија које ових дана поставља по форуму а за известан број њих једнако сумњам да нису њене, нисам добио никакав одговор а некмоли оригинални фајл, него још оптужби, увреда и ниподоштавања колега из администрације форума.
Пошто ни данас, упркос озбиљној и последњој опомени нисам добио никакву потврду њеног ауторства над фотографијама које поставља, већ још увреда и оптужби, приморан сам да детаљно пратим одговоре овог проблематичног члана по темама, те да следим свој осећај и процењујем које фотографије могу да буду њене, а које нису, те да у складу са тим и бришем све што ми се учини као туђе, док не дођемо до неког стабилнијег и трајног решења.
Наравно, сви који сматрају да грешим и да нисам у праву су слободни да је јаве, мени, некоме од колега или овде, јавно, да изнесу своје мишљење
Исто важи и за инсинуацију члана The Lady D, која се односи на моју писменост и способност да водим овај део форума.
Ако неко мисли да сам неписмен или да нисам подобан за модератора, свакако је позван да то и јави.
Јавно, мени или некоме из администрације.
Искрено се и извињавам онима који су уживали у фотографијама које је она постављала и представљала као своје, али ово је место за ауторске фотографије,
Верујем да њен блог остаје као место за листање фотографија.