Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Osmeh nacističkom streljačkom vodu...

105573235611720240052157-1.jpg

Na fotografiji je Džordžs Blind, član pokreta otpora koji je stavljen pred streljački vod sa željom da ga zastraše i da ga nateraju da progovori. On nije odao ni jednu informaciju... kasnije je odveden u logor gde je umro negde tokom 1944. godine.

Jedini ljudski osecaj koji je jaci od straha je ZELJA ZA MOCI.

Strah je drugi po snazi..

A ljubav - poslednja....:sad2:

E Blajbi, želja za moći i strah i seksualni nagon koji su najjači ipak su samo nagoni i instinkti.
To imaju i životinje.
Ljubav nije nagon. Poslednja je onima koji nisu dalje odmakli od živoinje u sebi.
A nema baš takvih mnogo. To samo tako izgleda, jer je malo onih koji se pronadju. A još manje onih koji opstaju.
A opet možda, ko zna kroz kakve mi "naočare" gledamo...pa vidimo uglavnom ono što nas opravdava. Ljudski baš :)

PS - Hvala na pozivu. Ako ikad budem pomišljao da idem u Venecuelu, javljam se :D

E Blajbi, želja za moći i strah i seksualni nagon koji su najjači ipak su samo nagoni i instinkti.
To imaju i životinje.
Ljubav nije nagon. Poslednja je onima koji nisu dalje odmakli od živoinje u sebi.
A nema baš takvih mnogo. To samo tako izgleda, jer je malo onih koji se pronadju. A još manje onih koji opstaju.
A opet možda, ko zna kroz kakve mi "naočare" gledamo...pa vidimo uglavnom ono što nas opravdava. Ljudski baš :)

PS - Hvala na pozivu. Ako ikad budem pomišljao da idem u Venecuelu, javljam se :D

...strah je emocija...jednako emocija koliko i ljubav, jedino -neprijatna ...zhivotinje poseduju obe emocije...moje ''naochare'' tako vide...

To imaju i životinje.

Poziv vazi za sve prijatelje (i neprijatelje) sa Krsatrice.

10 dana u Venecueli cete biti gosti "kapetanovog stola"

Znate li sta je "kapetanov sto"? :)

- - - - - - - - - -

...strah je emocija...jednako emocija koliko i ljubav, jedino -neprijatna ...zhivotinje poseduju obe emocije...moje ''naochare'' tako vide...

O emocijama pricamo.

Strah je emocija DRUGA PO SNAZI na skali emocija.

Ljubav je - zadnja. :sad2:

"Danas u dva časa popodne, prohuja vest kroz varoš da je stigla depeša iz Beča, da je Austrija objavila rat Srbiji...
...Pred kafanom "Balkan" razvijena zastava i kupe se dobrovoljci. Organizuje ih vojovda Vuk (major Vojin Popović).."

A rat je objavljen - poštom!
Telegram:

104898209467912486697133-1.png

„Г. грoф Леополд Берхтолд, аустроугарски министар иностраних дела, Г. Н. Пашићу, српскоме председнику министарства и министру иностраних дела.
У Бечу, 15/28. јула 1914. год.
Пошто Краљевска Српска Влада није дала задовољавајући одговор на ноту, коју јој је предао аустро-угарски посланик у Београду, 23. јула 1914 године, царско-краљевска влада налази за потребно да сама да задовољења својим правима и интересима и да ради тога прибегне оружаној сили. Аустро-Угарска сматра, дакле, да се од овога тренутка налази у ратном стању са Србијом."

Ne znam gde da se pohvalim, pa tju ovdeee...

Nash kolega, moj drug Slonce je ovako ''video'' mene, uzgred, uchestvuje na takmichenjima - (Likovna umetnost)...i mnogo me je obradovao. :D

(prilichno je velika, ne bih da je ''menjam'')

2cqxuo7.jpg

..po ugledu na ovu fotku...
yjfpd.jpg
Bravo za Slonceta! :heart:

Lep je crtez, ali "model" je savrseno lep! :zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back