Fotke (nekategorizovane fotke)

• Začetnik teme Začetnik teme danez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vrlo simpatichno... medjutim... dugmad na jakni, njene pege, mindjusa... jako mnogo detalja koji skrecu paznju... nasa desna a njena leva ruka izgleda kao batrljak, kao da je sakata... mnogo crnog sa obe strane... ja bi' da vidim malo belih tonova :)

u svakom sluchaju odlichna i lepa ideja...

Vlado treba da razmisljas da mislis dok slikas jer je korisno ne treba menjati uga ili nesto drugo jer si ti to tako vieo i ti si slikao a oni bi drugacije al ono sto meni smeta je previse prostora iznad vode i kropovao bih je tako da iznad vode ostavim samo malo zelenila i naravno potrebna je obrada u fotoshopu jer je odraz neba u vodi mnogo svetao i nemoj da seces camac

Poslednja izmena:
Evo imam i ja Red Bull ispred skupstine

picture.php

picture.php

...ja ove tvoje "neke" fotke ne vidim... mnogo su mi male... ali ono sto vidim jeste sledece- mnogo kontrasta... toliko da fotografija pregoreva... u pitanju su snepovi radjeni blicem... dakle prve dve stvari za imati u vidu za sledeci put: izaberi temu- neka ona ima sadrzaj a ti joj unesi formu svojim oko, objektivom i aparatom, blic je OFF uvek i zaiuvek i nikada vishe ga ne ukljuchivati, ako treba izvadi mu oko ali nikada ikada ne sme da bude ON... obradu svedi na minimum, da se zapravo ni ne vidi obrada... obrada mora da bude kompliment otografiji a ne da je naruzi i poruzni

:)

ovo chak i nije mnogo grdno... ali kao sto su ti rekli- obrati paznju na to sta vidis u kadru da ne bi sekao bitne delove... recimo... opusteno si mogao da cucnes da uhvatis jos malo tog chamca a da otfikarish nego sa gornje desne strane... tada bi imao zatvorenu kompoziciju i chak bi i bila pravilna :D

e sad... ono sto mene vishe muchi jeste to deljenje vode prirodnim putem ili ti kako je senka od planine pala na vodu... to mi se ne dopada iako pravi neku dijagonalu... dosta je problematichan taj deo... s obzirom na to... ovo bi odmah otislo sa kartice da je moja fotka...

eh da- nikada nemoj da zaboravish da obradis fotografiju... narochito ako si bas bas laik i ako fotkas na automatici... sad- knjigu u ruke, malo o blendi malo o ekspoziciji pa malo manual za fotoaparat u ruke i gledas podeshavanja... prljava ti je fotka jer to tako radi automatica... ovde je oblachno, jashta da bi valjalo staviti cloudy preset za aparat... on bi ubio plavu i dao joj malo topline...

i td. tralalalal :D

vrati se ti nama opet da vidimo sta je bilo u medju - vremenu!

Hvala na komentarima....
Jurim da kupim neki DSLR, jer "bez alata nema zanata" ali s obzirom koliko sam neodlučan to bi moglo i da potraje... Ne bih baš da puknem 1000evra pa da se posle hvatam za glavu. Počeo bih sa nečim nalik Olympus-u e420 ali se malo bojim što nema Image Stabilisation...

Back