Fotke (nekategorizovane fotke)

• Začetnik teme Začetnik teme danez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Knife
Pa ovako prva ima odlicnu atmosvera, odlican kontrast i mozda bi bilo bolje da je neki covek malo blizi.Jedino sto me kopka je da si mozda moga da slikas horizontalno ali vidim da si hteo da uhvatis i nebo i plocice ispred tebe. Druga: Fotka je dobra ali jednostavno se meni ne svidja kao motiv za slikanje odnosno ja se time ne bih bavio. Treca: za ovu sam rekao da ne volim sto si dodao kao ovaj negativ okolo i da je fotografija na ovom papiru sa onim slovima dole jer, bar ja tako mislim, da takvo uredjivanje fotografije treba da ima smisao npr. kada imas takav zadatak al ovako ih samo sacuvam kao ciste fotografije. Odnosno za mene nepotrebne stvari za izlaganje fotografije.
Cetvrta: E za ovu svaka cast majstore. Vidim da je zgrada u kontra svetlu i sve si to lepo tehnicki izveo ali opet mi falie ljudi u njoj. I ja volim da fotografisem takve motive ali sve vise primecujem koliko bi te fotke bile bolje da ima ljudi na njima. Slobodno pogledaj Sebastiano Salgado, Leticija Batalja, Fredrik Brener, Mark Ribu, Rene Burt, Josef Kudelka , Tomislav Peternek.
Peta: Je odlicna po motivu ali ne mogu da raspoznam sta je ovaj crni predmet. Vidim da je noz ali jedva mnogo je crn pa to treba da sredis bar da se vide neke linije i moze jer vidim da je lobanja sa rogovima ispala odlicno.
6a: kao sto sam rekao lepa senka ali fotku uvek treba popuniti jos necim. Poznati fotograf mi je pricao kad on naidje na neki zanimljiv predeo, motiv, stane i ceka satima jer se tako dobija dobra fotografija...
Visnje:Lep motiv ja sam slikao zelenu lozu na isti nacin a sto se tice obrade ja bih to izveo da zatamnim visnje onosno burn mid tones na njima a dodge highlights na odsjaju na njima i svemu ostalom sto je svetlo da izgleda progorelo ali to sam ja

Brdzo Neću da ispadne da se pravdam samo želim da objasnim svoje fotke. Ova terasa je uslikana spontano da sam čekao ne bih dobio neki daobar motiv to je sigurno a nisam nešto preterano bio željan da nameštam nekog tu ispred. Konkretno fali mi tu negde neki prosac pa da ona bude uklopljena ili eventualno nešto da napravi kontrast tj,lepa žena u haljini i snimak iz mnogo niže perspektive. iskreno rečeno tu prosci ne sede a i takve prolaznice su na tom mestu u to vreme bile retkost ima ih svega par metara na desno a inače su tu stalno parkirana kola ispred pa sklop svih tih okolnosti je doveo baš do ovog kadra.

Ova montirana je inače moja prva montaža bila je to jedna malo monotona fotografija koju sam hteo da upotrebim za moj serijal sela koja nestaju koji će inače ceo da bude takav na izgužvanoj filmskoj traci koja ima meni tu neku simboliku u svemu tome

Ovaj zid je tagođe jedna apstrakcija koja ima malo religijsku konotaciju na mestu gde nisam mogo da nađem pogodnu osobu da ispuni kadar a čekanje je značilo da izgubim i taj zid koji više ne postoji kao i senku koju sam inače cekao ceo dan. jer sam fotografiju baš tako i zamislio i samo odslikao u tom momentu.

Hvala na komentarima,pohvalama i na imenima fotografa na koja si mi skrenuo pažnju :)

Poslednja izmena:
httpfarm3staticflickrcom20542828233928_3a2aba4b2f_bjpg-vintage-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B8-retro-people-high-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6-roundabout-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8C-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-keiths-pics_large.jpg

znam...zato sto sam fotkao sa stola da me ne provali i ne nabije mi onu olovku u oko :)
mada..mogu da kropujem tako..samo sto ce da se "ukvadrati" malo fotka :)

edit:

evo je..

ostavio sam ovaj odsjaj dole,mozda sam i njega trebao da odsecem..mada..moze da posluzi kao alibi za ovo svetlo u kosi :)

Poslednja izmena:

Back