Fotke (nekategorizovane fotke)

• Začetnik teme Začetnik teme danez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jok bre, nisam ja nista lose rekao... white balance odredjuje sam aparat u ovom slucaju iphone, ko je tebi pripisao krivicu ? :) sam rekao da mi se ficko svidja ? jesam :) to je vise bio komentar na to kako senzor funkcionise kada je previse toplih tonova u kadru.. sledeci put ako fotkas nesto sa tako toplim bojama stavi mod (ako imas to) na postavku za slikanje snega ili flourescentnog svetla.. samo pokusavam da ti pomognem da ti fotke budu bolje.. dobronameran savet.

jel znas kako je nastao tochak ? ali stvarno ne ovo sto ovi pricaju i pisu u knjigama.

Sorry ako je ispalo da me zasmetao tvoj komentar , ajmeee ne !
Ja sam samo malo ravnudusnija prema tim nekim stvarima , i dite vidi da je fotka losa ;)
Ma bit ce druga fotkica slikana sa vise ljubavi !

Tocak ? Neam pojma !

tolerisucu ovaj offtopic jer ima smisla da bude ovde ali i nema... ali ajde ovako... da se urazumimo...

...moram pre svega da objasnim nesto "hebe mi se" i "fucka mi se" nikako ne mogu da idu ruku pod ruku sa "Naravno da sam za naucit nesto nova"... nemam nameru da bilo koga vaspitavam ovde medjutim, takav stav nece nikoga daleko dovesti... ni onoga ko uci ni onoga koji poducava...

...drago mi je da je da si zainteresovana ali... morash da shvatis da kada si na putu uchenja nechega sto te interesuje valjalo bi da slushash one koji znaju bolje od tebe... niko od nas ovde nije duzan onom drugom da govori sta mu nije u redu sa fotografijom, ali osecamo se privilegovano kada neko trazi nase misheljenje i trudimo se da to radimo sa postovanjem... sumnjam da bilo ko ovde dolazi da bi se izivljavao ili izbacivao svoju negativnu energiju...

Dulle je rekao chinjenicu- da je prva tehnichka greshka koja je ochigledna balans bele... na to morash da obratish paznju pri fotografisanju... druga stavka koja ovde nije u redu jeste kompozicija, tj odsustvo kompozicije... vrlo je teshko fotkati automobile (po mom misheljnju, ili makar meni jer nemam oko za to)...

...naijbitnije od svega- truditi se da ono sto ufotkas zaista bude tvoje poslednje najbolje... morash pokazati trud... lichno, ne vidim trud kada neko kaze da mu se fucka ili hebe za ono sto radi... to shalje losu sliku o tebi i ljudi ce prestati ozbiljno da te shvataju...

Noc vještica, rezbarenje ,bundeve :)
Iphon mi nema flash za slikanje u mraku ..

halloweenq.jpg

@Skorpijaaa
Pazi, fotka bi mogla da bude ok ali nije dovoljno zanimljiva. Imas banderu u prvom planu i put pa na zad ide drvo i na kraju jezero ili reka. Ali nekako to nije dovoljno. Ja znam da je tvoje oko videlo nesto zanimljivo i zato si slikao ali moras tada da razmislis sta je to zanimljivo i sta te to privlaci, tek onda ide ugao i kadar.

pa... kadriranje je malo ne bas sjajno izvedeno zbog ovih zgrada... kontam da njih nema da bi bilo mnogo bolje... ideja nije uopste losha ali egzekucija je ono sto shkripi... ...sledeci problem je u tome sto ti se "igrach" stapa sa tim zgradama... ako vec mora (a ne bi bilo dobro da mora) ovako da ostane pozabavi se srednjim tonovima... da izvuchesh igracha iz "senke" tih zgrada... tachnije, da poradis posebno na obradi samog igracha i posebno zgrade... za to je najbolji plug-in za PS pod nazivom Nick Software Viveza... ako nemas to, mislim da sam ja to vec stavljala na rapid ali je velika verovatnoca je link expired... ako ne budes uspeo da nadjes na netu, javi se pa cu ponovo da uploadujem...

...ali bi najbolje bilo da ponovo probas da odradis ovu fotku... znam da su shanse za to da ponovo imas ovako dobre oblake male, ali vredi pokusati... ako nista drugi- vezbas...

...sledeci savet je samo moje neko mishljenje... da izbegavas da se potpisujes na fotografiju narocito na ovaj nachin jer je suvishe upadljivo i narushava fotku... mislim da smo svi prosli tu fazu, da imamo potrebu da svetu damo do znanja da je to nasha fotka... veruj mi, ja sam chak i preterivala u tome... zato je najbolje da ako vec zeils da se potpises na fotku da to pokusas da uradis malo suptilnije, da smanjih opacity na tekstu ili da ih blendujes... ako ne znas kako se to radi, objasnicu ti samo kazi :)

E, iskreno, mnogo volim tvoje komentare :D. Ozbiljno, sad kad pogledam sliku sa ovim sto si ti rekla, shvatam koliko je to moglo bolje da se odradi.
Sto se tice potpisa- vidim sad i sam koliko je ruzno, i stvarno si u pravu, i trudicu se da to izbegnem ubuduce. Mislim, i na fotkama koje sam pre kacio je to neupadljivo (ili ja ne vidim dobro :D )
Sto se tice kadriranja,veruj mi da bolje nikako nije moglo. Jedino sam mogao da sredim fotku u ps-u...
Sto se tice igraca, kad sam probao da ga istaknem, cela slika mi je bila nekako bleda, pa sam mislio da ce bolje da bude ovako... Sta znam... :confused:

Evo, da dodam jos jednu, sa istim motivom... Nju sam samo sredjivao (sklanjao sam zgrade:D ), i nadam se da je ona bolja...

Back