forumski inkognito vs. razlika u godinama sa vašim (muškim) sagovornikom

cikcak

Primećen član
Poruka
698
pretpostavljam da ovde ima osoba svih generacija, ali da se u diskusijama to retko ističe ko je koliko star.

ja lično smatram da je to super, jer kako biste inače uživo mogli da o nekim stvarima, ili na neke načine razgovarate sa nekim ko je recimo od vas + ili - 20 godina ?

ali ako ipak saznate da je neko sa kime ste možda bili prosti, ili možda flertovali, ili se poverili, u stvari od vas mnogo stariji/mlađi , da li menjate stav, ili ignorišete tu činjenicu potpuno se prepuštajući forumskom alter-egu koji je oslobođen starosnih ograničenja ?

Ne obracam paznju na godine. Onda bih morala da pazim i na persiranje :) (to je ovde malo nezgodno)
Desi mi se da ne obratim paznju ni na pol. Retko pogledam i slike. Ta mi je dimenzija ovde najmanje bitna. Najvaznije mi je da mi se dopada ono sto neko pise, a to se ne mora nuzno poklapati sa mojim stavom.

vama bi gdjo s obzirom na godine koje imate moralo da se persira jer sve ostalo je odraz elementarne nekulture :hvala:

pretpostavljam da ovde ima osoba svih generacija, ali da se u diskusijama to retko ističe ko je koliko star.

ja lično smatram da je to super, jer kako biste inače uživo mogli da o nekim stvarima, ili na neke načine razgovarate sa nekim ko je recimo od vas + ili - 20 godina ?

ali ako ipak saznate da je neko sa kime ste možda bili prosti, ili možda flertovali, ili se poverili, u stvari od vas mnogo stariji/mlađi , da li menjate stav, ili ignorišete tu činjenicu potpuno se prepuštajući forumskom alter-egu koji je oslobođen starosnih ograničenja ?

Проста тешко да сам била и са млађима од себе :andjeo: али дешавало се да улетим у жустру расправу са старијима .
Међутим, како ни сама више нисам клинка, немам проблем да расправљам са старијима.
Па ни старији нису увек људи који се држе искључиво аргумената и подобавезно искуснији и паметнији.
Неко са 20 година има животног искуства као неко са 50...

Мислим да зрела личност не осећа задршку због нечијих година.

Простаклук је нешто друго.

Na poslu, u komšiluku, u parku ili u kafani /kafiću uvek se srećeš sa ljudima +/- 20
Ne smeta mi razlika u godinama za kvalitetan razgovor, još manje za onaj prazan koji izbegavam ili kratim.
Što se foruma tiče osobu gledam kroz komentare , godine su mi nebitne.
Ko još ima vremena da prati starost forumaša.

Poslednja izmena:
Nije mi vazno, pisem na postove , teme ... nisam prosta , ne flertujem i ne poveravam se
kad tad to se okrene naopacke .
Pisem kako pisem pa cak i zene ponekad pomisle da sam mnogo mladja , ako pitaju u pp , ne krijem
i kazem koliko imam ... moje su nisam ih ukrala :mrgreen:
Nemam problem sa nicijim godinama ... ali reagujem na napisane prostakluke napisane tamo gde im nije mesto :)

meni je bitno, vodim racuna o tome sto bih rekla nekom mnogo mladjem od sebe, kao i nekom dosta starijem. ne mogu ljudima da zamerim nedostatak zivotnog ili socijalnog iskustva koji je u principu ono sto meni smeta kod sagovornika - ne zelim ni da citam ljude koji su u paketu stari i zlobni (odbijem im na to sto jesu ali me ne interesuje njihovo misljenje) ili mladi a totalno neiskusni... nema sanse da udjem u dopisivanje sa nekim a da nemam predstavu koliko godina ima.
oni sa kojima komuniciram su ili mojih godina, ili imaju slicno iskustvo / slican stav pa nema iznenadjenja.

Ne, ne uticu godine nikako, misljenje o samoj osobi mogu da promenim ako je upoznam, ovde pak govorimo o necem drugom...
Moj (ne)prostakluk, (ne)flert, a kamoli (ne)poveravanje nema nikakve veze sa godinama...
Poveravam se retkim ljudima,to radim po osecaju...i ostalo radim po osecaju i svojim merilima...

Проста тешко да сам била и са млађима од себе :andjeo: али дешавало се да улетим у жустру расправу са старијима .
Међутим, како ни сама више нисам клинка, немам проблем да расправљам са старијима.
Па ни старији нису увек људи који се држе искључиво аргумената и подобавезно искуснији и паметнији.
Неко са 20 година има животног искуства као неко са 50...

Мислим да зрела личност не осећа задршку због нечијих година.

Простаклук је нешто друго.

Lep post. I sa mnom je tako mada meni ponekad bude neprijatno ako nakon sukoba shvatim da je u pitanje neko mnogo stariji od mene ( mlađi ne bude nikad..njih se lakše prepozna). Jeste da se uvek vodim onim, koliko me poštuješ toliko i očekuj nazad, bez obzira na godine - opet se ponekad osetim neprijatno, kao da sam trebala da stanem na loptu.

Back