Forumski buvljak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E takve stvari ne shvatam...znaci umesto da forsiraju koriscenje trotineta, zbog lakoce i rasterecenja saobracaja, oni ga sankcionisu ili zabranjuju...
Mislim , ako ti smeta kad neko naleti na tebe trotinetom, a maloletnik je , nokautiraj ga, posle 20 nokauta, bice pazljiviji..
Salim se, ako je to problem uvedite neki ID za vozace trotineta, ali nisam siguran da je nosenje kacige bas adekvatno za trotinet koji moze npr do 30km na sat...6km na sat je covek koji hoda, 10 je koji brze hoda, 15 je koji jako brzo hoda, 20 je trkac maratonac...tako da kaciga i 30 je malo preterano , mada kao padnes sa svoje visine , npr na ledu , posteno ces se razbucati , nece glava da prsne, ali nije zgodno...

E takve stvari ne shvatam...znaci umesto da forsiraju koriscenje trotineta, zbog lakoce i rasterecenja saobracaja, oni ga sankcionisu ili zabranjuju...
Mislim , ako ti smeta kad neko naleti na tebe trotinetom, a maloletnik je , nokautiraj ga, posle 20 nokauta, bice pazljiviji..
Salim se, ako je to problem uvedite neki ID za vozace trotineta, ali nisam siguran da je nosenje kacige bas adekvatno za trotinet koji moze npr do 30km na sat...6km na sat je covek koji hoda, 10 je koji brze hoda, 15 je koji jako brzo hoda, 20 je trkac maratonac...tako da kaciga i 30 je malo preterano , mada kao padnes sa svoje visine , npr na ledu , posteno ces se razbucati , nece glava da prsne, ali nije zgodno...
Pokušaj da voziš auto u večernjim satima po Subotici.
Bar 20 trotineta kojima upravljaju deca 13-16 godina, svi odreda neosvetljeni da im duže traje baterija, naleću na pešake, na vozila ,ispred vozila...to im je izazov već duže vreme.

1697645848194.png

Pokušaj da voziš auto u večernjim satima po Subotici.
Bar 20 trotineta kojima upravljaju deca 13-16 godina, svi odreda neosvetljeni da im duže traje baterija, naleću na pešake, na vozila ,ispred vozila...to im je izazov već duže vreme.
A jel beze ako ih policija skupi na gomilu..?
Gledam decu kako iskacu iza autobusa, tacno bi ih u USA pogazili ko pilice, a ovde ljudi znaju da ce da iskoce i onda uspore max i cak i stanu....ne vredi da se nerviras...a sve ono pricano ne ulazi u glavu pa pogine...

Nisam ljubitelj trotineta, ali tu moze da se uvede red, ako imas iq preko 125 sigurno...moj skolski bi sigurno mogao da osmisli nacin kako da se to uredi...da je obavezno da trotinet ima prsten npr koji po boji oznacava snagu i ako je brzina limitirana na 30ikmph itd itd...ako nije nego do 60kmph onda itd itd...

Ponika je bicikl za uzivanje, velika bicikla vec nije, moze da bude brza, a samim tim i opasnija...za poniku voze je i mala deca, na zalost mislim da sad mora kaciga, a to nije lepo, dok za desetobrzinku treba kaciga....
To mi je malo krivo takodje, sto te male bicikle, ponike nisu oslobodjene kacige...nemaju prenos, pa nema neke velike brzine osim ako si samoubica nizbrdo...

Ja sam mnogo puta padao sa ponike...nikad neka teza povreda ili oderotina, a sa trotinetom nizbrdo boga mi je gore, iako sam za trotinet kao saobracajno sredstvo , nisam za niz orfelinovu na banovom brdu , tu sam se prostro sa trotinetom, pola koze izgubio bukvalno , zapeo tocak na ne do kraja isecen znak saobracajni pa se ne vidi pod uglom, zagiboh...ukopa trotinet u mestu a ja nizbrdo preko kaldrme vozi misko na svojoj kozi...Ali to je bez oziljaka povreda, pa i zaraslo brzo , 7 ili 10 dana..

Kako zbog nekih ljudi sve vise zivot postaje odvratan svima...to mi uopste nije milo..
Pitaju da li sam lud sto hocu da negde bude prostor za malo inteligentnije ne u smislu elite, nego u smislu prakticnosti...npr dom zdravlja za inteligentnije ima itekako puno smisla, brze bi se radili pregledi , sve je poprilicno razlicito kad je pacijent inteligentna ili kad ti prica , znam kako treba ali nekako ne mogu da se nateram da tako radim..

Pitajte koliko ljudi shvata novinu kod koka kole na poklopcu...?

I samo da kazem, moj dalji komsija je osudjen na veliku kaznu zato sto je posle naskakanja klinaca otisao kod njegovih roditelja, bila majka i lupao na vrata da otvori da razgovara sa njima, Klinac ima osobinu da naskace na automobile, ovaj imao jugo pa mu prsla soferka i poludeo i hoce da mu deca ne naskacu na auto i povrede se, bio u soku..

Dakle sta deciji um vidi kao dobru okolnost, to ne treba uvek uzimati za ispravno niti za pametno, a ne moze im se popustati do u beskonacno , mojoj generaciji nije bilo popustanja u tom smislu , a se deca pobiju, skupe nas sve u policijsku stanicu , ne uvedu u evidenciju ali pricaju , ko je poceo , ko je ovo ko je ono...nema ko je cinkao , pitaju vas sve zajedno u celiji...

Istovremeno im ukidamo mogucnost da voze ponike i osete vetar miris, vrucinu , znoj, ili lakocu druzenja, a pustamo ih da organizuju drustvo , apsurd...davati na upravljanje manje umno sposobnim osobama je trend, mozda nisu deca tu zbog dece nego zbog neceg drugog, ali je trend...a nije dobar trend...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back