Forumaši koji koriste ćelavu abecedu

ne mozes da kucas Č i @ bez promene

shift 2 = @
čćšđž
altgr ;'[]\

sve to bez menjanja tastature, samo se treba potruditi i napraviti raspored kako želiš.

Ali naravno da to ne treba svako iznova da radi, samo ne znam ko će to napraviti sistemski,
ni kad će, tj koliko još decenija treba da se piše ćelavo. Dve decenije se već piše.
Trebalo bi microsoft, ali on nam je uvalio i rusku ćirilicu umesto naše, pa je čitati
ćirilicu, o italik fontu da ne govorim, malkice problematično.

Šta to govori o njima?
Zašto nisu evoluirali u internet komunikaciji i počeli da koriste slova sa kvačicama? Gde je zapelo?

Kod tastatura na trzistu.
Imam ubacenu i cirilicu i latinicu ali ih ne koristim zbog drugacijeh rasporeda.
Na tastaturi su mi obelezena slova, ne najbolje ali moze da se kuca.
Problem su svi ostali znakovi jer ne mogu da nadjem uvek.

Зашто форумаши нису високо свесни и не користе ћирилицу?

srpski jezik ima oba pisma, u tome je njegovo bogatstvo, baš kao što je i srbija na raskršću mnogih puteva. ne treba ga siromašiti svođenjem na ćirilicu.
a i zabluda je ćirilicu svojatati kao našu a latinicu odbacivati kao tuđu, oba pisma smo preuzeli od drugih. treba negovati oba.

srpski jezik ima oba pisma, u tome je njegovo bogatstvo, baš kao što je i srbija na raskršću mnogih puteva. ne treba ga siromašiti svođenjem na ćirilicu.
a i zabluda je ćirilicu svojatati kao našu a latinicu odbacivati kao tuđu, oba pisma smo preuzeli od drugih. treba negovati oba.

Бла бла, просипаш глупаве флоскуле којима су ти од малих ногу напунили главу уместо да мозак покренеш на критичко размишљање.

Да је то богатство други би одавно имали и по 5-6 писама, не би имали само једно и језик нормиран на једном писму, него су и ови око нас који су итекако имали прилике да се "обогате" побегли од тог "богатства" главом бз обзира а нашим празноглавцима оставили хаос и у држави и у главама и у језику.

Чуј неговати, мазати кремама оба писма шта ли, па овако нешто може само после деценијиа испирања мозга, дај човече мисли главом мало...

Svako pise kako mu vise odgovara
Svaka rasprava na temu cirilica/latinica zavrsi sa cellokupnom svadjom velikosrbenda konzervativaca i futuristicki naklonjenih
Cinjenica je da su oba pisma u zvanicnoj upotrebi RS i svako ima izbor

Нико никоме не може да забрани да буде шунтав и мимосветан, код нас је напротив то охрабривано и проглашавано богаћењем и бла бла.

Него, што не можеш енглески да пишеш како ти одговара, него си видим накркао ово Anonymous man, по правопису. Или што се руски не пише како се коме ћефне и како му одговара?

Него нашли муфљузи да богате српске празноглавце.

Нико никоме не може да забрани да буде шунтав и мимосветан, код нас је напротив то охрабривано и проглашавано богаћењем и бла бла.

Него, што не можеш енглески да пишеш како ти одговара, него си видим накркао ово Anonymous man, по правопису. Или што се руски не пише како се коме ћефне и како му одговара?

Него нашли муфљузи да богате српске празноглавце.

Vecito ce ce biti ljudi koji ispravljaju krive Drine

zapelo je kod prakticnosti

Upravo. Meni veoma nedostaju kvacice, s obzirom da merim ljudima i kada ne stave zapetu, ali prakticnost zeza stvari. Mnogo brze ovako kuckam, i onda, cilj opravdava sredstva i ekonomicnost. Da moram da stavljam kvacice, mnogi ostovi ne bi bili iskuckani, jer nemam vremena, a ovako sa 15ak sekundi iskuckam ono sto zelim....

Neke teme koje su mi bitne - potrudim se da naslov teme ispisem sa kvacicama, cak i uvodni post. Od mene - dosta. :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back