FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedna genijalna odluka.

FERRARI I MCLAREN U MONACO DONOSE KERS

U prvih pet ovosezonskih trka timovi su odlučivali o korišcenju KERS-a na osnovu dužine ravnih delova pojedinih staza. Uoči VN Monaca događa se uistinu čudna situacija. Naime, čelnici Ferrarija i McLarena su nagovijestili da će njihovi bolidi ipak nositi KERS čak i na uskim ulicama Monte Carla. Kada je to čuo tehnički direktor Renaulta, Pat Symonds, samo se grohotom nasmijao: 'Strašno bih volio vidjeti simulaciju koja će pokazati da su bolidi s KERS-om u Monacu brži od običnih bolida.' Naravno, kao i uvijek, najslađe će se smijati onaj koji će se posljednji smijati.

Kad je bal,nek' je bal.
Ne tangira me ova vest nesto mnogo.I bez baterije smo ocajni,pa je svejedno.
Nisam siguran da ce u celom krugu i naci dovoljno delova da iskoriste 6.6 sekundi.
Imam utisak da obe ekipe gaje nadu da mogu osvojiti pp,nekim cudom,koristeci KERS na treningu,a tada je i podijum realnost,ako se dovuku do cilja.
P.S. Ne znam samo cemu se Pat Symonds smeje :roll: Traci onakav potencijal od vozaca vec dve godine u svojoj igrackici od bolida.

Jos jedna genijalna odluka.

FERRARI I MCLAREN U MONACO DONOSE KERS

U prvih pet ovosezonskih trka timovi su odlučivali o korišcenju KERS-a na osnovu dužine ravnih delova pojedinih staza. Uoči VN Monaca događa se uistinu čudna situacija. Naime, čelnici Ferrarija i McLarena su nagovijestili da će njihovi bolidi ipak nositi KERS čak i na uskim ulicama Monte Carla. Kada je to čuo tehnički direktor Renaulta, Pat Symonds, samo se grohotom nasmijao: 'Strašno bih volio vidjeti simulaciju koja će pokazati da su bolidi s KERS-om u Monacu brži od običnih bolida.' Naravno, kao i uvijek, najslađe će se smijati onaj koji će se posljednji smijati.

Od Meklarena je očekivano jer je njihov KERS ubedljivo najsigurniji i donosi im neke rezultate za razliku od Ferarija kojima KERS donosi samo probleme i ništa više.

ФИА и ФОТА нису постигли договор

Покушавам себе да убедим како је ово почетно стање, па се Мозли и Берни праве мало тврди, али мислим да ће попустити.
Свесни су они какве би губитке могли имати ако се тимови који су најавили повлачење стварно повуку.

Са друге стране имамо ово:

Лола улази у Ф1

још једна пријава

Bernie Ecclestone has revealed that Formula One is unlikely to adopt the two-tiered system that had been considered under the proposed budget cuts.

link

"I always thought that was a bit stupid," Ecclestone told the Daily Mail.

xexexexe kakav matori kvarnjak :D

Bilo je zanimljivije kad su ti timove svaki put doneli gume 3x bolje od Bridgestone-a, pa su ih uvek drali.... to je u redu. Ali nije u redu da se izgubi ponekad. Baš su pokazali sportski duh, nema šta,

Meni je bilo najzanimljivije kad se Schumi i Barrichello umalo nisu sudarili pri izlasku iz boxa.:D
Da sam na Buttonovom mestu,ja bih tu situaciju imao uvek u vidu.:lol:
A najbolji su bili ludi ameri,koji su bacali flase sa vodom na stazu,cime su rizik u trci podigli na nivo kao da su i bolidi na Michelinu ostali na stazi.
Eh,sta sve nije pokusalo ubiti F1...

Резултати првог тренинга:

10c72056-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back