FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da mi je znati kako se "ucitelj" Michael osecao danas:think:
Ovaj sto ga slusa nije najbolje pratio na casu,a onaj drugi ionako nikada ne prati nikoga.:lol:
Verujem da mu je tesno u kozi kada vidi kako se muce obojica.

Kimi ce jedno mesto napred na gridu-Barrichello i iz BGP-a pomaze Ferrariju.:mrgreen:
Nesrecni Vettel,kud mora 10 mesta nize,tud jos potisnu i Lewisa.
BGP-u izgleda pase svaka staza,ali sam prilicno ravnodusan na tu cinjenicu zahvaljujuci doslednosti FIA-e.Difuzorci su i dalje bez premca.Jedino im sjajni Vettel parira.
KERS jos jednom doziveo blamazu.:thumbdown: Tako treba.
Ostaje pitanje da li ga je Kimi imao.
Grafika u prenosu je bila ocajna.U toj Maleziji stalno neke nevolje.
Secam se kada su na prvoj trci '99. njihovi neuki snimatelji hvatali dvoboj luzera na dnu,a na vrhu se vodila jos uzbudljivija borba za titulu.:roll: Posle je FOM to malo podigao na neophodan nivo.
Bice odlicna prilika sutra da vidimo KERS na startu.Ako i tu ne odradi posao,treba ga pocupati i baciti.

Kimi nije imao KERS, juce su pocele baterije da gore a one se nalaze pod sedistem tako da mozes zamsliti kako se dovukao do boxa :)))

Ponovo sam gledao trku i sledece tacke bih izdvojio.

1. Rosberg je super vozio. Napadao je svakoga ko mu se nasao na putu.
2. Nakajima je debil. Ne zna da promasi zid.
3. Za sudar su podjednako krivi i Vettel i Kubica. I jedan i drugi su preterali.
4. Barichello je majstor :) Odlicno i najbolje je izvezao trku.
5. Buton zamalo da ostane bez prvog mesta. Kad je usao u drugi pit stop, usao je u drugoj brzini i nije prebacio u prvu, a nitro mu se pali samo u prvoj. Pa je zato ostao koji sekund duze.
6. Pravila safety car su ove godine olaksana za maltretiranje oko dozovla za ulazak u pit stop. Sad moze da se ulazi kad hoces. A i brzina je povecana u pitu.

:)

Buttin je pogriješio i u Mađarskoj kada je dobio prvi GP, promašio je pit stop. Nadam se da će i sutra da utrojiči :lol:

VN Malezije: Težine bolida

FIA je objavila težine bolida sa kojima će startovati na sutrašnjoj trci za VN Malezije. Vozač BMW-a Nick Heidfeld je najteži sa 692 kg i ima goriva za ukupno 36 krugova što je dovoljno za strategiju jednog zaustavljanja. Najlakši je Sebastian Vettel sa 647 kg koji će verovatno prvi ićii u depo da sipa gorivo posle samo 17 krugova.

Opširnije...

Ma ne, nije smesno, ceo ovaj sport je postao smesan... Za mene sezona pocinje tek posle resavanja sitacije sa difuzorskom bandom...

Onda je to od 2010.;)
Meni je u pocetku bilo simpaticno ovo sa difuzorima,ali posle kompletnijih informacija,sve vise mi je ogavno,narocito od kako se vec drugu trku ispostavlja da je to kapitalna prednost.
Ross se pokazao genijalnim u vise aspekata:genijalan konstruktor,genijalan strateg,genijalan prevarant.
Ne bi mi to toliko ni smetalo,da tokom prosle godina FIA nije jasno rekla nekim ekipama da takav difuzor nije legalan.
Onda je pod velikim velom misterije Honda vaskrsla u BGP,uz veliku sumnju da je i Berni za to zasluzan i veoma perfidno se pojavila na zavrsnim testiranjima sa magicnim difuzorom.
Ovo je na neki nacin "Bozija ruka" formule 1.Samo sto Ross nije kao Maradona.Onaj je zeznuo sudiju,a ovome sudije pomazu.
Ipak,zbog Barrichella,a mozda i zboh Buttona(Intra je to lepo predvideo mogucim "utrojicenjem" :lol: ),BGP-u ce trebati jos nesto,osim trooblicne Rossove genijalnosti.:cool:

Ovi difuzori jesu ogromna prednost. "Komisija za preticanje" koju je FIA oformila da bi ucinila sport interesantnijim je novim propisima racunala da smanji downforce za 50% da bi se smanjila turbulencija vazduha iza bolida. Poznato je da je iza bolida 2008 i ranije bio veoma "prljav vazduh" i da onaj iza nije moga da prati onoga ispred sebe u brzim krivinama bas zbog turbulencje i bolid je morao da bude puno brzi da bi preticanje bilo moguce.

Sedam timova je tumacilo nova pravila isto kao i "komisija za preticanje" i downforce na tim bolidima je smanjen za oko 50% kao i "drag" iza bolida, medjutim Brawn GP, Toyota i Williams su pomocu svojeg tumacenja pravila i difuzora zadrzali cak 90% downforca. Takav bolid je puno brzi u brzim krivinama i tesko ga je preteci.

Moje misljenje je da ce apelacioni sud odbiti sve zalbe na difuzore i da ce i ostali timovi da ih ugrade. Ferrari uveliko radi na potpuno novom bolidu koji ce imati ovakav difuzor i sa njime ce voziti u Barceloni. Slicna stvar je i sa McLarenom mada ce prepraviti difuzor na postojecem bolidu jer je to tehnicki moguce. Ferrarijeva konstrukcija zadnjeg vesanja na danasnjem bolidu ne dozvoljava ovakvo resenje. Ostalim timovi koji su se zalili (Red Bull i Renault, BMW), moraju kao i Ferrari da, zbog zadnjeg vesanja, konstruisu potpuno novi bolid.

Steta je sto ce tako biti i sto ce biti malo preticanja i sto ce se sav rad "komisije za preticanje" baciti u vodu. Ferrari i McLaren ce od trka u Evropi opet dominirati jer imaju i znanje i pare samo treba vremena da se difuzori ugrade u bolide a Brawn GP ce tesko pratiti razvoj u toku sezone.

ZASPALA PETORKA KREĆE S NOVIM DIFUZORIMA

Bjesomučna utrka je krenula! Više nitko ne čeka zasjedanje Žalbenog vijeća Svjetske automobilističke federacije zakazano za 14. travnja, već su se inženjeri i dizajneri pet bogatih, ali 'zaspalih' momčadi masovno preselili u tvornice. Stručnjaci BMW-a, McLarena, Ferrarija, Renaulta i Red Bulla užurbano rade na novim stražnjim difuzorima, kako bi se razlika u odnosu na siromašniju, ali pametniju trojku - Brawn GP, Toyotu i Williams, što više smanjila.
'Ne možemo si priuštiti čekanje dok netko ne kaže da je to legalno i nelegalno', otvoreno je priznao BMW-ov šef Mario Theissen, čije je riječi podržao i Mercedesov sportski direktor Norbert Haug: 'Naravno da se moramo unaprijed pripremiti u slučaju da takvi difuzori definitivno budu proglašeni dozvoljenima. Svaka momčad koja želi pobjeđivati, na tome mora već raditi.'

Već ove dvije izjave čelnih ljudi BMW-a i McLarena govore koliko su sve te momčadi zapravo u zaostatku i koliko im curi vrijeme. Pri tome se ne pita koliko će sve to dodatno koštati, iako je iz Ferrarija procurila informacija kako će uvođenje double-decker (dvostrukog) difuzora za njihov model F60 odnijeti dodatnih 20 milijuna eura. 'Mi praktički stvaramo novi bolid', kazao je neimenovani izvor iz Maranella.

F1-Serbia trazi saradnike

F1-Serbia trazi saradnike za pisanje i objavljivanje vesti na sajtu. Svi koji vole F1 i imaju malo vremena mogu da probaju. Potrebno je znanje jednog ili vise stranih jezika, objektivnost i osnovno poznavanje racunarstva. Poznavanje srpske gramatike i pravopisa je preduslov.

Zainteresovani mogu da se prijave ovde. Napisite malo o sebi, koliko dugo vremena pratite F1 i koje strane jezike znate.

Redakcija www.f1-serbia.com

Braticu nemas razloga da se ljutis jer nemam nista ni protiv tebe a ni protiv meklarena.Cak posle viliamsa ,meklaren je moj omiljeni tim,ali hamiltona jednostavno ne volim jer me podseca na nekog ko ne bira nacin da pobedi.Onaj se bar nije koristio prevarama a ovaj je pored svega ucinjenog i to uveo u f1.Oprosti ali se nadam da ce mu se to razbiti o glavu.:confused:

Izdajnice!!:thumbdown:

Ova tunjava,nespretna i potpuno nepotrebna laz meklaren bi mogla kostati PUNO vise

Laganje organizacije trebalo bi imati maksimalne posledice izbacivanja iz sampionata (clan 151c)

:amen:

Srebrni Ferrari platili ste kao kajganu svetog Petra i obrukali ime osnivaca tima a ovo bedno mesto na podijumu platicete izgleda jos skuplje

Jbo ih Ron Denis!!:gace:

"Hajte,levaci,sad mi vise ne trebate". Ovo je iz Nadrealista.Dugo je da se objasnjava.Ko je gledao, setice se.:D
Elem,sada Ferrari ima sa kim da se nadmece.Tu je BGP,Williams,Toyota,RBR...
rivala na pretek.Koji ce vam Mclaren...;)
U ovako divnom takmicenju nikome ne trebaju "crne ovce" da kvare ugled,tesko stican,narocito prosle godine.:thumbdown:

Ej ti MASTER(disaster) nemo` da vredjas!!:besan2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back