FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta kaze taj "ekspert" za gume?

Kaže on mnogo toga, ali ja sam ipak žensko, ne razumem se preterano u tehničke detalje, pa nemoj da mi zameriš što ću samo par rečenica iz njegove analize da prenesem. Samo za par sam i sigurna da sam ih dobro zapamtila... :lol:
Elem, u njegovom viđenju stvari, vozačima koji se ne opterećuju previše time šta im zadnji deo bolida radi (tj. ne smaraju se sa "kroćenjem" istog), a kao primer se navode Hamilton i Kimi, će slikovi više da leže, dok npr. onima koji nešto ranije skreću u krivinu od ove prve dvojice i preferiraju stabilan zadnji deo bolida, (navode se Alonso, Massa i Kubica) se može desiti da im slikovi manje odgovaraju. On to razglaba naširoko i nadugačko, ali ovo je suština. Sigurna sam da ovim nisam otkrila toplu vodu, ali pitao si, pa ti ja odgovaram. ;)
Sve ovo je ipak relativno, i svi su oni vozači f1- valjda mogu da se prilagode na nove gume u toku zimskih testova??? Bilo bi smešno da se muče sa time u toku sezone.

Skoro sam naletio na objašnjenje šta znače slova N i E, pored kokpita, pa da prepišem:
u kokpitu se nalazi glavni električni prekidač, E označava vanjski sa istom funkcijom. Taj prekidač ima vodoravnu ručicu i može se sa udaljenosti pomaknuti kukom, mora se nalaziti u osnovi usisnika iza vozača. N je prekidač koji sudiji ili vozaču omogućuje da se bolid izbaci iz brzine.

Ne bih komentarisao to oko FOTA-e, sve je to Bernijevo maslo, da se sto vise para uzme pre nego sto se ode u "zasluzenu" penziju. Gde su medalje, diplome, zahvalnice, pohvalnice i slicno? Jedino sto bi mi se eventualno svidelo je korekcija bodovnog sistema.

Ah, nisam se osvrunuo na testiranja prethodnih dana :) Mislim da ne bi bilo u redu da ispustim komentar. Ne treba previse ozbiljno uzimati Mclarenova losa vremena i kvarove, u Herezu su testirali neke nove komponente na menjacu, kao i gume. Isto to su radili i u Renaultu, samo sto je Briatore zeljan "naslovnih strana", pa su se izmedju ostalog koncentrisali na brze krugove. Iskopao sam na jednom engleskom forumu podatak da je BMW-ov KERS ubedljivo najpouzdaniji. A nije ni cudo, prvi su poceli sa redovnom proizvodnjom.

Tako da ipak treba sacekati ne prve slobodne treninge u Melburnu, nego kvalifikacije :)

A znamo svi kakva je talijanska elektronika :lol:

Posto vidim da ovde jos nismo zvanicno prokomentarisali: Ros Bron je od petka zvanicno novi vlasnik bivseg Honda tima.
Navodno jo Bron napravio odlican dil sa Hondom, jer su mu Japanci jos platili kako bi preuzeo tim, sto im je bilo jefitinije nego da firmu ugase sudskim putem.
Tim ce 29. marta u Melburnu nastupiti pod imenom Brawn GP Formula One Team. Bron je potvrdio da ce za tim i dalje voziti Dzenson Baton i Rubens Barikelo.
Brawn GP ce koristiti Mercedesove motore.
Honda GP Holdings nije saopstila iznos transakcije. Prema britanskom zakonu o radu otpremnine za 700 zaposlenih kao i gasenje preduzeca bi bile daleko skuplje (navodno 150 miliona €) nego placanje Bronu da preuzme tim.

Super sto ce sezonu ipak zapoceti 20 bolida, od toga ce 6 imati Mercedesove motore. Prognoziram zlatnu sredinu za Brawn GP, mozda bi mogli koji put da iznenade konkurenciju.

Ako je bio dobar momenat da se zapadne u nevolje,mozda je to bas ovaj.
Velike promene na bolidima su i velika nepoznanica,pa se moze desiti bas to da bivsa Honda bude plasirana daleko vise od onoga sto se obicno predvidja za ekipe u njenoj poziciji,dakle-samo zacelje.Cak i da im bolid bude najlosiji,mogu da profitiraju na problemima boljih.A problemi se mogu ocekivati.Bitno je samo da auto bude pouzdan.Videli smo to 2005. kada je Alonso uzeo titulu.Ko bude zavrsavao trke,imace sansu i da osvaja bodove.Imajuci u vidu ranjivost prednjeg krila,za slabije ekipe je bolja opcija startovati sa dna,nego se u sredini prepustiti na milost i nemilost sudbini.

Posto vidim da ovde jos nismo zvanicno prokomentarisali: Ros Bron je od petka zvanicno novi vlasnik bivseg Honda tima.
Navodno jo Bron napravio odlican dil sa Hondom, jer su mu Japanci jos platili kako bi preuzeo tim, sto im je bilo jefitinije nego da firmu ugase sudskim putem.
Tim ce 29. marta u Melburnu nastupiti pod imenom Brawn GP Formula One Team. Bron je potvrdio da ce za tim i dalje voziti Dzenson Baton i Rubens Barikelo.
Brawn GP ce koristiti Mercedesove motore.
Honda GP Holdings nije saopstila iznos transakcije. Prema britanskom zakonu o radu otpremnine za 700 zaposlenih kao i gasenje preduzeca bi bile daleko skuplje (navodno 150 miliona €) nego placanje Bronu da preuzme tim.

Super sto ce sezonu ipak zapoceti 20 bolida, od toga ce 6 imati Mercedesove motore. Prognoziram zlatnu sredinu za Brawn GP, mozda bi mogli koji put da iznenade konkurenciju.
mislim da su njegove šanse (ross browna) ove godine minimalne. bolid se nije razvijao malo testova. puno puno kasni

Meni na oko izgleda da ima jedo četiri koncepta kojih se većina drži. BMW i Renault sa nekom varijantom pačijeg kljuna i naoko robusnijeg prednjeg krila, Ferrari i ostali sa izuzetno izdinutim nosom, McLaren sa prednjim krilom koje kao da najviše služi da usmjeri vazduh duž bokova bolida, a Toyota mi djeluje duže od ostalih + ona varijanta sa kormilom iza vozača (i u Renault-u je imaju možda je povezano sa onom pričom o slikovima) Honda mi djeluje jako čisto i skladno, valjda će sa novim motorima imati i više uspjeha. Svi su i govorili da treba da prođe bar dvije godine da se osjeti Brawn-ov uticaj.

Pa samo jos 4 nedelje. Ocemo se kladimo odma na nase?

Inace, Ros Bron je zajedno sa partnerima kupio Hondu za 134 miliona €. Tim ce se zvati Brackley F1, motori su Mercedesovi. Vozacki tandem nepormenjen - Baton i Barikelo.
Inace traze sponzore za sezonu 2010., vec su otpustili 300 od postojecih 700 radnika. Bice zanimljivo videti sta mogu da naprave, mene bi obradovali ako bi bili kao Toro Roso prosle sezone.

Tako se radi pos`o!!:worth::worth: Negoo.. Sta je bre sa Zepterom?? Jesu njemu naplatili kaznu za parkiranje na nekom RING-u pa se covek pismanio brm,brm-a ili...:think::dontunderstand:

Day 2

11:00cet

1. K. Räikkönen Ferrari F60 _____________1:22.227 __20
2. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 ________1:22.735__52
3. K. Nakajima Williams FW31 ___________1:22.893__19
4. J. Trulli Toyota TF109 _______________1:22.915__14
5. S. Bourdais Toro Rosso STR4 _________1:23.039__13
6. H. Kovalainen McLaren MP4-24 _______1:23.296 __15
7. F. Alonso Renault R29 _______________1:23.328__20
8. A. Sutil Force India VJM-02 __________1:23.702__16
9. R. Barrichello Brawn GP BGP 001 ______1:23.765__15
10. M. Webber Red Bull Racing RB5 ______1:23.986__15

11:25cet

1. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09________1:22.112__60
2. K. Räikkönen Ferrari F60_____________1:22.227 __24
3. R. Barrichello Brawn GP BGP 001_______1:22.331__22
4. J. Trulli Toyota TF109 _______________1:22.791__22
5. K. Nakajima Williams FW31 ___________1:22.893__20
6. F. Alonso Renault R29 _______________1:22.992__23
7. S. Bourdais Toro Rosso STR4 _________1:23.039__14
8. H. Kovalainen McLaren MP4-24 _______1:23.240__18
9. A. Sutil Force India VJM-02 __________1:23.702__16
10. M. Webber Red Bull Racing RB5 _______1:23.986__19

12:20cet

1. K. Räikkönen Ferrari F60_____________1:20.314__38
2. R. Barrichello Brawn GP BGP 001_______1:21.112__40
3. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09_________1:21.965__69
4. J. Trulli Toyota TF109 _______________1:21.986__29
5. F. Alonso Renault R29 _______________1:22.992__23
6. M. Webber Red Bull Racing RB5 _______1:22.517__26
7. H. Kovalainen McLaren MP4-24 _______1:22.810__27
8. K. Nakajima Williams FW31 ___________1:22.893__34
9. S. Bourdais Toro Rosso STR4 _________1:23.039__14
10. A. Sutil Force India VJM-02 __________1:23.170__22

13:00cet

1. K. Räikkönen Ferrari F60 _______1:20.314 __44
2. R. Barrichello Brawn GP BGP 001 _1:20.966 __52
3. J. Trulli Toyota TF109 _________1:21.326__50
4. F. Alonso Renault R29 _________1:21.937__54
5. N. Heidfeld BMW Sauber F1.09 __1:21.965__74
6. A. Sutil Force India VJM-02 ____1:22.141__38
7. H. Kovalainen McLaren MP4-24 _1:22.328__34
8. K. Nakajima Williams FW31 _____1:22.381__37
9. M. Webber Red Bull Racing RB5 _1:22.517__29
10. S. Bourdais Toro Rosso STR4 __1:23.039__14

Poslednja izmena:
The miracle of Barcelona explained,

Jenson Button's debut in the new Brawn BGP001-Mercedes was still hotly debated in the paddock. Was his 1.21,140 time a serious lap time or a staged show to attract sponsors?

The answer will not please the competition. The time was real.
"If people knew how much fuel we had on board, they would be surprised," smiled team boss Ross Brawn.

"Even with our engine partner Mercedes, they did not want believe it when we told them about the contents of the tank".

It is not absurd to believe that Brawn Grand Prix will be the fastest Mercedes team in Melbourne. For Ross Brawn, the brilliant debut of his car is not surprising. "We knew from our simulations, the theoretival lap times this car could drive in Jerez, Bahrain and Barcelona. When we saw the times of the competition, we were surprised that they were not faster."

Long development time

But how can a team that last year, despite the support of the Honda, only reached the ninth-place in the constructors championship, as a private team suddenly drive at the front? There is an answer for that: No team has started with the development of the 2009 car as early as Brawn's team.

"We had the time to go through all concepts. So we have been able to make the best choices."
Only now, time is running out. Brawn GP has to do their winter testing program in seven days. The four days in Barcelona next week followed by three in Jerez.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back