FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Suska se da su se timovi ipak pobunili protiv zabrane testiranja koja traje od 12. marta do 1. novembra. Sada traze tri zvanicna termina za testiranje tokom sezone. Razlog pobune je KERS. Svi timovi imaju problema sa razvojem nove hibridne tehnologije i zbog toga nije iskjuceno da sezonu pocnu bez ovog uredjaja. Pouzdanost na prvom mestu.

Mislim da je zabrana testiranja lose resenje i da nikako nije u interesu i navijaca i vozaca tj.timova.Zasto da neko celu sezonu ispasta zbog neke "sitnice",koju bi testiranjima mogao ispraviti?!!!
Neka matori i FIA smanje svoje novcane prohteve,pa ce timovima ostati vise novca za testiranje.bilo bi lepo da licnim primerom usmere i ostale na stednju,a ne da jos povecavaju harac,kako timovima i vozacima,tako i stazama.Lako je biti pametan na silu.:roll:

NOVA MOMČAD PRED VRATIMA FORMULE 1

Novu momčad, trenutno poznatu kao USF1, mogli bi u Formuli 1 vidjeti već iduće godine.

Trenutno je poznato kako novu momčad predvode američki dizajner Ken Anderson, te bivši menadžer Williamsove momčadi i poznati F1 novinar, Peter Windsor.

Ovaj projekt aktivan više od godine dana i makar se o njemu nije moglo puno čuti, prema našim saznanjima, vrlo je ozbiljan. Sjedište momčadi bit će u Sjevernoj Karolini, a na raspolaganju će imati najsofisticiraniji zračni tunel Wind Shear Inc. kojega krasi mogućnost testiranja bolida u punom omjeru i pokretna traka brzine 290 km/h. U ovom tunelu već su testirale neke NASCAR i F1 momčadi.

USF1 će, koliko je poznato, proizvoditi vlastite šasije, ali ne i motore, što je razumljivo ako se podsjetimo na FIA-inu ponudu standardnog motora po cijeni od 5 milijuna eura po sezoni i mjenjača za 1.5 milijuna eura po sezoni.

mene interesira gde je onaj Shustermaher :think:
imala bih nešto da mu poručim?

Ako je u penziji,
poštom :evil:
U penziji je...trenutno radi u staračkom domu,razvozi pomije.
Nego, deder da potvrdimo još jednom - ŠUMAHER je car svih careva :)

"careva glava na ćupriji ostala ali nije tako mala jer je vodu pila iz bokala"
Ne znam zašto sam ovo sad napisao ali ko zna,možda će jednom i da koristi :think:

niti cete ga ikad preboleti :D

schu_ferr_spaf_2004_470313.jpg

Poslednja izmena:
Gledam danas neke slike sa testiranja u Herezu i zapazio sam dve stvari:
Prva. Nije mi jasno zasto u Mclarenu testiraju sa dve verzije zadnjeg krila. Ako pogledate, videcete da Heiki recimo ima ono usko krilo dok Lewis ima proslogodisnje,siroko. Da li je to dozvoljeno i koja je svrha toga?

Druga stvar. Gledam slike na f1.com i zapazih komentar ispod jedne slike: Sebastian Vettel (GER) Red Bull Racing RB5 jumps from his car after stopping on track due to risk of shock from KERS. Formula One Testing, 9 - 13 February 2009, Jerez, Spain

Malo sam se zapitao koliko je taj KERS bezbedan? Setimo se da su imali havariju u Red Bullovoj fabrici i da je prilikom jednog testiranja od strujnog udara stradao mehanicar BMW-a. Sad je Vettel imao problema. Da se ja pitam, ja to nikako ne bi uvodio. Opasan si po zivot, brate....

SCHUMACHER NEOZLIJEĐEN U MOTOCIKLISTIČKOJ NESREĆI

Michael Schumacher je ove srijede imao motociklističku nesreću na Superbike testiranjima u Cartageni, u Španjolskoj.

Sedmerostruki svjetski prvak je nakon nesreće posjetio bolnicu, koju je ubrzo napustio, nakon što su liječnici potvrdili da nije zadobio nikakve tjelesne ozljede.

"Danas sam imao nesreću na testiranju motora u Cartageni i da budem siguran, posjetio sam bolnicu," napisao je Schumacher na svojoj službenoj web stranici. "Na pregledu nije otkriveno ništa, stoga želim potvrditi da sam u redu."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back